Partyflock

MC Da Silva - Love, peace and energy!

 

MC Da Silva - Love, peace and energy!

door , gepubliceerd op
Iedereen heeft hem wel eens aan het werk gezien tijdens HQ, Dance Valley, Impulz of Dancetour. MC Da Silva vertelt over HQ, Dance Valley en gamen.


Je bent al jaren het vaste stemgeluid van HQ, ook tijdens Dance Valley, Impulz en alle andere grote festivals. Hoe ben je daar terechtgekomen? Was het een kwestie van een demootje inleveren of ben je echt door iemand ontdekt? Zo ja: door wie, wanneer en hoe?
Ik was aan het MC’en op een erg vaag feestje, en dan bedoel ik echt een HEEL erg vaag feestje. Mannen gekleed in spijkerbroek en cowboylaarzen zeg maar, dan heb je er een idee van. De lineup bestond o.a. uit Michel de Hey en JP, die destijds een stuwende kracht bij HQ was. We hebben die avond erg leuk samengewerkt en na afloop stonden we nog wat na te praten. We hebben ook meteen gegevens uitgewisseld, je kent het wel. Na een paar maanden kwam er ineens een telefoontje van JP: of ik een keer op HQ mijn stem wilde laten horen. Ik dacht dat ik gek werd! Ik weet nog dat ik bij mijn vriendin thuis over het plafond de keuken in liep en zo ongeveer via het balkon naar buiten ben gesprongen haha! A dream come true. Ik ben hem ook nog steeds erg dankbaar voor zijn hulp, nog altijd kan ik met mijn vragen of problemen bij hem terecht, hij heeft altijd een luisterend oor. Respect!


[photo id=187114 size=medium left clear]
Wat heeft HQ voor jou betekend? Is het iets dat nog steeds in je bloed zit of ben je inmiddels dat station gepasseerd?
Het heeft meer voor me betekend dan je je waarschijnlijk kunt voorstellen. En het is iets dat nooit meer uit je gaat als het in je zit, never! Vergelijk het met een virus, maar dan wel een virus waar je nooit meer vanaf komt. Een verslaving. HQ is een monument in de dancescene, een ieder die er ooit is geweest, heeft mee mogen voelen, viben, dansen, springen. Een concept dat is uitgegroeid tot een proportie die niet te bevatten is voor niet-kenners. Zoveel mensen, zoveel DJ’s, zoveel energie. Neem als voorbeeld maar de HQ Stage op Dance Valley in 2004 en 2005, pas als je op dat podium staat en voor je uit kijkt en ziet wat een enorme hoeveelheid mensen er op dat veld staat… Probeer dat aantal mensen maar eens in de Melkweg te krijgen, dat past echt niet. Maar het vreemdste en tegelijkertijd ook het mooiste eraan is dat er een vaste kern staat die je verdeeld over de jaarlijkse twaalf edities in de Melkweg tegenkwam. En ik bedoel ook mensen uit Engeland, Spanje, uit alle bekende en onbekende plekken in Nederland, waar ook ter wereld. Deze mensen kwamen voor HQ, waren HQ. En ze waren er ook op Dance Valley, Impulz, 4 Elements. Maar dat uitzicht op Dance Valley vorig jaar was het mooiste dat ik heb mogen aanschouwen, ik was serieus tot tranen geroerd.

HQ XL in de Ahoy’ was ook zoiets moois, Tom Harding en JP die de tent afbraken, Yoji Biomehanika en Fausto die het laatste uur de restjes energie eruit ramden. Kippenvel. Nog steeds ja, HQ is a way of life, Harddance, maar dan wel honderd procent kwaliteit. On a high definition. En geloof me dat iedereen in ons team dat zal bevestigen, we missen HQ net zo veel als jullie. Helaas zien we elkaar daardoor ook minder, maar gelukkig maakt het mooie festivalseizoen van dit jaar veel goed. En wie weet wat de toekomst brengt.

Je bent een MC met een 'urban' uitstraling, vanwege je kledingstijl en je woordkeuze als je als MC aan het werk bent. Toch sta je vrijwel alleen maar op dance evenementen. Is je uitstraling misleidend of ben je iemand met een passie voor muziek in het algemeen, dus ook voor urban en andere soorten muziek?
Ja nu je het zegt, dat klopt wel. Ik ben inderdaad opgegroeid met Hiphop. Public Enemy, NWA, Big Daddy Kane, Mantronix, zoals zoveel mensen van mijn generatie. Dance was daarna de volgende stap in de evolutie van de muziek, en langzaam ben ik mee geëvolueerd.

Destijds was het tijd voor iets nieuws. Mannen als Mantronix hebben de eerste stapjes richting de dance gezet, en hoeveel samples van Public Enemy worden er vandaag de dag nog steeds in dancetracks gebruikt? Hiphop heeft wat mij betreft een goede invloed gehad op de hedendaagse muziek. Daarbij vind ik ook dat een MC een MC is, zelfs al moet je op een bruiloft Jantje Smit aankondigen, dan doe ik dat, ook al gaat mijn persoonlijke voorkeur naar andere muziek uit. Ook als ik op een boksgala sta, kondig in de boksers op mijn manier aan met de nodige info, dus het maakt ook niet uit of ik een harddance-DJ, een electro-DJ of een techno-DJ aankondig. Mijn functie blijft hetzelfde: aankondigen en afkondigen. Ik wil ook niet in een muzikaal vakje geduwd worden, daar ben ik te breed voor georiënteerd. Maar ik let altijd wel op mijn kleding, de ene keer wat meer bling dan de andere, maar je kan er zo’n heerlijk foute look mee creëren, geweldig! Misschien wel een keer in een pak, zie je het voor je? Haha!


[photo id=257389 size=medium right clear]
Welke belevenis is je in al die jaren het meest bijgebleven? Waar heb je de mooiste herinneringen aan?
Mijn eerste Dance Valley, mijn eerste HQ XL, Dancetour van BOD Events, eigenlijk alle edities. Het zijn vaak ook momentopnames, zoals samen met jullie in de regen een feestje bouwen tijdens Dance Valley 2005. Of zoals ik al zei: Tom Harding en JP in Ahoy’. Fausto tijdens Dancetour. Elke keer dat ik te horen kreeg dat ik op Dance Valley mocht werken. Danny D en zijn terechte en rechtvaardige invloed op de dancescene. Talenten als Proteus die hij naar Nederland haalde en hier groot maakt/ maakte. Maar ook de manier waarop hij en sommige anderen ons bij elkaar houden, zorgen dat we een familie blijven. Tom Harding tijdens zijn solo in de Patronaat. The Prodigy die een paar weken geleden op Dance Valley ontzettend rockten, een enorm mooie belevenis om naast m’n helden te kunnen staan.

Maar het mooiste dat me altijd bijblijft, is de speciale vibe die een feest kan hebben. Maakt niet uit waar het is, maar zodra die vibe in de zaal hangt, voel je dat. En die vibe komt van de mensen, de partypeople waar we het voor doen. Hell yeah! UDC en HQ hebben me de beste herinneringen bezorgd, mijn dank daarvoor is groot.

Waar houd je je naast het MC’en nog meer mee bezig? Maak je zelf muziek of iets dergelijks?
Gamen, op de PSP of de PS2, still loving it! En ik ben weer bezig met produceren. Ik heb net een nieuw huis en ben daar ook druk mee bezig. Maar het produceren gebeurt voornamelijk in Dordrecht, bij Fred Henderson a.k.a. The Clubjock. We proberen verschillende dingen uit en laten het beoordelen door de grote jongens, wat in mijn geval niet moeilijk is aangezien ik de mazzel heb om met de groten der aarde te mogen werken. Daarbij heb ik het nu wel iets drukker dan vorig jaar. Ik heb intro’s gemaakt voor Steve Hill, er liggen plannen om te werken met Dark by Design en Proteus, maar het leuke eraan is dat je er ook van leert.
Ik ben openminded in de dancescene gerold en ik ben nog lang niet klaar met deze rit, dus ik pak zoveel mogelijk mooie dingen aan en daarbij wil ik zoveel mogelijk leren. Of ik dat nu in Nederland doe of in Finland of Engeland, dat maakt me eigenlijk niet uit. Het doel blijft hetzelfde: I eat rhythm, I sleep rhythm, I’ll die for the rhythm.


[photo id=165905 size=medium left clear]
We weten allemaal dat je nogal wat vrouwelijke aandacht krijgt, soms ook van dames die alleen maar geïnteresseerd zijn in de artiest en niet in de persoon Robson Da Silva. Hoe ga je daar mee om?
Haha ja de vrouwelijke aandacht… daar is natuurlijk geen man ongevoelig voor, ik moet je ook bekennen dat ik daar absoluut wel eens verkeerd mee om ben gegaan. Maar daar leer je ook weer van, je leert meer van opstaan dan van vallen denk ik. Ik ben nu ook erg veranderd in dat opzicht, ik besef me nu beter dat ik voor de muziek in dit wereldje zit en niet voor de vrouwen. Ik heb ook geleerd dat je soms mensen beter op afstand kan houden, omdat ze niet altijd oprecht in je geïnteresseerd zijn, zo zit de wereld helaas in elkaar. En het kan voor een relatie ook killing zijn, maar je moet wel beseffen dat aandacht van andere vrouwen dan alleen maar leuk is en niet meer dan dat, maar ik vind het leuker als ze me een complimentje geven over mijn geleverde dienst van die avond (wat MC’en betreft dan he haha).

Het hoort er nou eenmaal bij, ik probeer me ook absoluut nooit arrogant op te stellen naar anderen toe, misschien is afstandelijk een betere omschrijving. Maar voor een goed gesprek over muziek sta ik altijd open, voor iedereen, man of vrouw.

­[img ]http://lahaya.nl/bank/41a76e5d22269.jpg[/img]­[img width=300 height=244]http://lahaya.nl/bank/41a76e5d22269.jpg[/img]

We hadden het al een aantal malen over HQ. Stel dat je voor een keer de lineup mocht samenstellen, hoe zou je die invullen?
Ok, here we go. Allereerst zou ik twee zalen doen: een main en een talent zaal.

Main room:
De kickoff mag gedaan worden door Danny D. Eén van de beste DJ’s in Nederland als het gaat om warm up sets, en zo kan hij na z’n set ook zorgen dat de andere DJ’s op hun gemak zijn, wat ook meestal zijn taak was tijdens HQ avonden. Daarna is het tijd voor Dark by Design die iedereen negentig minuten lang helemaal wild maakt met zijn knallende hardtrance. Als opvolger zou een back to back set van Fausto en Tommy Pulse helemaal te gek zijn, oftewel Excessive Records vs Stealth Industries. Tegen die tijd is het al zo’n geweldig feest dat je alleen nog maar meer wilt, en dat krijg je dan ook! Proteus back to back met Mark EG zou echt geweldig zijn, zoals ze ook al op Ground Zero lieten zien. Hiermee zie je meteen twee talenten die dankzij Danny in jullie levens gekomen zijn. Maar natuurlijk zou HQ geen HQ zijn als Tom Harding en JP niet mee zouden doen, deze twee legendes zouden van mij de eer krijgen om de avond in stijl af te sluiten met een ouderwetse Melkwegvibe! Wie wil er nog een kers op de slagroom? Dat dacht ik ook!

En zaal twee zou zoals gezegd voor de talenten zijn. Ik zou zoiets neerzetten:
TimeQube vs C. + C.
MvDJ vs Erick Pike
Technikal vs Charly
Dat is wat mij nu even zo te binnen schiet. Ik hoop dat iedereen begrijpt dat dit een momentopname is. *Interviewer bedankt Da Silva bij dezen voor de uitnodiging, je weet dat ik je hier aan zal houden als het ooit zover komt haha!*


[photo id=230876 size=medium right clear]
Is er nog iets dat je kwijt wilt aan de mensen?
Ja dat wil ik zeker. Ondanks de wat mindere tijden in het harddancewereldje, staan er wel de nodige talenten op de deur te bonken. En ook hier komt dan weer de naam van Danny D voorbij, die zorgt dat die mensen een kans krijgen. Dat wil zeggen: als ze een kans verdienen. En zonder dat talent, zou het over een aantal jaren zijn afgelopen, maar die toekomst wordt gelukkig veiliggesteld. Vernieuwing is goed. Vooral omdat de vernieuwende personen van nu hun stinkende best doen om ergens te komen, een goede eigenschap vind ik. Het kost wat moeite om er te komen en het kost nog meer moeite om er te blijven, maar hey, welkom in de wereld die ‘muziekindustrie’ heet!

Nog een kleine shout:

2 all harddancers/ HQ lovers: thanks for all the energy… see you out there!
2 all MC's: keep the vibe alive!!!
2 all my DJ's (HQ DJ team/UDC/BOD): much love!!
2 Louisa: I’m back baby!
Keep the faith in yourselves, you’re stronger than anything life can throw on you!

Da Silva


En natuurlijk nog de Choice List, kies één van de twee opties:

Playstation of Xbox? Playstation 2 (en PSP).
Tattoo of piercing? Tattoo (binnenkort weer een nieuwe erbij!).
Zonnebril of cap? Moeilijk… op dit moment zonnebril.
Bioscoop of DVD? DVD (met surroundsystem dan he).
Zoet of pittig? Zoet.
Oldschool of 2006? 2006.
Brazilië of Nederland? Brazilië
Bier of wijn? Wijn.
Auto of trein? Auto.
En de laatste, gemeenste vraag die ik kan stellen: muziek of vrouwen? Muziek. Niet echt moeilijk hoor hahaha!

106 opmerkingen

Uitspraak van Joy C op zaterdag 29 juli 2006 om 12:35:
Ik heb hem een paar keer gehoord en moet heel eerlijk zeggen dat ik hem niet goed vond, de hele tijd dezelfde teksten en maar een beetje onzinnige dingen roepen.­

Nee, geef me dan maar Ruffian, Mouth of Madness of MC Joe.­

het over de hele tijd dezelfde dingen roepen hebben en dan Joe noemen terwijl die daar ook een handje van heeft :/

das een hekel hebben aan water maar wel spa drinken want dat is water uit een flesje :P


voor de duidelijkheid , Joe is mijn held, en Robson is goed op weg maar heeft nog een hele weg te gaan (het mc-vak bestaat uit meer als met een vlotte babbel op het podium staan), en dat moet wel goed komen :jaja:
laatste aanpassing
Uitspraak van Jeroen- op woensdag 2 augustus 2006 om 12:31:
Bij Dancetour Breda en Goes kwam trouwens beide keren een klein ventje (jaar of 7 denk ik) het podium op en dan beetje staan dansen.­ Is dat het zoontje van de MC?? Of zomaar toevallig??

Dat was toevallig leuk om te zien zo'n mannetje... hoorde dat hij daar al de hele dag stond Toppie

Leuk interview haha wanne dance....;-)
:respect:


Hmmm Te Fijn


:respect:
Respect for the MC!

Volgens mij heb ik'm in de Patronaat ook nog wel eens een vette Rap horen neerzetten (met Organ Donors op de achtergrond).­ Dat mag hij wat mij betreft best eens vaker doen.­
He maatje!
super interview.­
En laat ze maar zeiken.......­wij weten beter.­
Spreek en zie je snel.­
X WJ&­Anna
Wicked!!! :respect:
Een gevleugelde uitspraak van een top mc! Sluit me helemaal aan bij alle complimentjes hierboven!

Ook weer een top interview, Charly!
:cheer: TOPPERTJE :cheer:
Die gozer is niet alleen goed maar ook nog lekker... :kwijl: mijn god...
Een van de weinige MCs met een eigen style. Samen met Nova de beste :)
Uitspraak van *Animaniac* op maandag 7 augustus 2006 om 11:23:
das een hekel hebben aan water maar wel spa drinken want dat is water uit een flesjehahahaha....:respect:
He gozer, ik ben bere-trots op je!!!
Zijn stem horen voelt als thuis komen!

Het mooiste moment met hem was toch wel na de grote vechtpartij op DV 2004 toen hij iedereen opriep om een "peacesign" te maken..een heel veld met hun handen in de lucht..kippevel!

One peace, one love, one energy!! :)
Mr R!
Zag het interview net pas. Nice one!
Laat ze maar lullen over het wel/niet aspect haha
Keep it up, stay fresh (y)

Respect
Ik kreeg gewoon weer kippevel toen ik 't las.
Aan al die feesten heb ik echt super goeie herinneringen :D

IK MIS HQ! :(
heb hem nog nooit gehoord zegmaar..... maar ken hem wel qua naam... iemand een soundje van hem 8)
laatste aanpassing
2 Da Silva: :respect:
je bent een super gaaf lekker ding....
(k)
Ik was bang dat een mc alleen maar "­in de weg zou lopen"­, maar ik heb echt van die gozer genoten op dancetour, an mc that knows when to talk and knows when to shut up <3.­
Love and happiness was het thema van HQ elk feesie waren we met de vaste kern van de partij,
Mijn grote respect voor alle crew van dance valley en natuurlijk ook da silva maar zeker niet te vergeten de mc marxman wie ik ook zeker mis .....­HQ WHEN ARE YOU BACK????.....­
Love, peace and energie (y) MC Da Silva!!!!
Dj: Da Silva
Lid: Robson Da Silva

wrm staat dr dj dan???
Goede MC!!,Dancetour en Dancevalley komt ie tot zijn recht...­Respect!
Lees nu pas het intervieuw..
Leuk!
Grappig dat ik je eigenlijk "anders"heb leren kennen..
(k)
Leuk zo`n nieuw iemand in de familie
zijn stem boven alles :cheer:
een extra dimensie aan het geheel !!!!
Uitspraak van dj tony producer op vrijdag 28 juli 2006 om 14:48:
ja maar met dance valey,,u.­d.­c id-t gaat het niet zo erch best,om dat de dance platenmaatschapei's astral blackhol dancegroove
danamite id-t midtown die zein er vreantwoordelijk van techen houden,,van nieuwe dance stylen techen houden,,en dan stopt de groei van nieuwe dance produckten,,zo hoe julie bezig zein,,groeit de dance scene niet,,dan stort de dancescene immekaar.­

Uitspraak van dj tony producer op vrijdag 28 juli 2006 om 15:00:
gebeurt er niks of id-t hoofd enterthemunt doet er niks aan geldt ook voor Q-dance,,en voor dance valey en u.­d.­c,,doet men er niks aan,dan is het einde voor de dancesence gouw in zicht

U zegt? ik geloof dat de dance wereld de 20 jaar heeft overleeft...... en dat zullen ze zeker blijven doen ... overleven.... vergeet niet het is nu overal ge-accepteerd.....

nieuwe events staan op, vernieuwingen zijn der, dus snap deze uitspraak niet helemaal...

en rob rulezzzzzzzz "respect to the man, with a mission and a plan"