Partyflock

Een kort onderonsje met Noisecontrollers

 

Een kort onderonsje met Noisecontrollers

door , gepubliceerd op
Al jaren staat de naam Noisecontrollers steevast op de line-ups van hardstyle-feesten wereldwijd. Het debuutalbum E=NC2 werd een feit en het duo leek onafscheidelijk. Totdat in 2013 Arjan de Controllers verliet en de hardstyle-wereld even stil stond. Bas pakte solo stevig door en kwam met een bom van een nieuw album: All Around. Inmiddels zijn we twee jaar verder en heeft Noisecontrollers nog steeds niets ingeleverd van de status waarin híj verkeert. Bas is drukker dan ooit en in al die drukte wist hij opnieuw met een album te komen: All Night Long. Hier wilden wij natuurlijk meer over weten...

Bas, laten we maar gelijk met de deur in huis vallen; wat is het verhaal achter All Night Long?
All Night Long is tot stand gekomen omdat ik tijdens 2014 een aantal mashups had gemaakt van oudere tracks voor mijn live optredens zoals op Qlimax. Ik wou deze graag met mijn fans delen naast de optredens die ik doe. Ik besloot er een aantal nieuwe tracks bij te maken en tracks die ik nooit gereleased had zoals een trance, house en dubstep track, ook hierop te zetten. Het resultaat is een echt studio album waarbij het accent op experiment en sounddesign ligt.

We zien de titeltrack All Night Long op een nieuw label (Noisecontrol Records) verschijnen, wat kun je hier over vertellen?
Eigenlijk vrij weinig. Het is een manier om mijn muziek uit te brengen zonder direct een nieuw merk of platform op te bouwen. Voor mij is het belangrijkste dat mijn nieuwe muziek voor iedereen bereikbaar is. Of dat nou via cd's, label of streaming is. Ook wil ik met het label de Noisecontrollers stijl uitstralen. Denk aan eigen artwork en visuals.

Remakes en remixen, we zien er een aantal op het album. Welke track zou je van een andere producer nog graag eens remixen binnen de hardstyle?
Geen idee! Sommige tracks zijn te goed om aan te passen. Anderen zijn al gereleased. Uiteindelijk moet zoiets ook ontstaan in de studio. Zoals de remix van Let Me See Ya (release: 24-8 op Scantraxx red.) die ik onlangs voor Bass Modulators heb gedaan. Hier viel alles op z'n plek.Wat vind jij van de ontwikkeling: 'hardstyle DJ's in de bigroom scene'. We zagen namelijk jouw track Scared al eens verschijnen en Enigma en Anticipation klinken ook behoorlijk anders. Smaakt dit naar meer?
Nee hoor. Mijn hart ligt bij hardstyle en dat zal ik voornamelijk blijven maken. Maar ik heb zolang ik produceer altijd al zulke tracks gemaakt. Het verschil is dat ik dat vroeger niet releasede of onder een andere naam zoals Pavelow naar buiten bracht. Nu doe ik dat gewoon onder Noisecontrollers. Voor mij is er geen verschil tussen Bas Oskam of Noisecontrollers. Zolang je maar duidelijk bent naar je fans dat dit gewoon onderdeel is van mij als producer. En All night long is echt een studioalbum. En dit is wat ik in de studio doe.

Tot slot, wat kunnen we behalve nieuwe muziek, verwachten van Noisecontrollers in de toekomst?
Behalve dat ik altijd nieuwe muziek aan het maken ben tussen het draaien door bestaat Noisecontrollers dit jaar tien jaar. uiteraard gaan we dit vieren. Ik kan hier niet veel over zeggen maar er komen speciale sets en showcases. En nog extra exclusief materiaal voor de fans om Noisecontrollers te vieren. Ik kijk hier heel erg naar uit.

Inmiddels is gebleken dat de showcase van tien jaar Noisecontrollers plaats zal vinden tijdens Unlocked op 24 oktober in de Jaarbeurs.

Volg Bas via zijn social media channels: Partyflock facebookpage Facebookpage twitter Twitter soundcloud Soundcloud youtube Youtube itunes Itunes instagram Instagram googleplus Googleplus spotify Spotify