Partyflock

Julian Calor over zijn album 'Evolve' en meer

 

Julian Calor over zijn album 'Evolve' en meer

door , gepubliceerd op
Julian Calor, de rijzende ster van dit moment, heeft zeer recentelijk zijn hagelnieuwe album 'Evolve' uitgebracht. Daarover wilden wij (van Partyflock) natuurlijk alles weten. Daarom hebben wij Julian het (vragen)vuur aan de schenen gelegd.


Hey Julian, je debuutalbum is net uit en gaat als een speer. Hoe is het met je?
Het gaat lekker! Ben super blij met alle support voor mijn album!

Julian, voor de mensen die jou niet kennen, kan je ons vertellen hoe je begonnen bent als dj/producer?
Ik ben begonnen, zoals veel producers/dj's van mijn generatie, met FL studio op zolder mijn favoriete tracks proberen na te maken. Daarna heb ik een paar jaar met verschillende soorten software hiphop beats gemaakt. En later ben ik helemaal de 'EDM' kant op gegaan.

Wat was de doorslaggevende factor voordat je wist dat je carrière wilde maken in de muziek scene?
De eerste keer support van dj's op de radio was voor mij wel een punt dat ik dacht; 'Oké vanaf nu serieus aan de slag!'

Wie/Wat is jouw grootste inspiratiebron?
Alle films die ik vet vind en de daarbij horende muziek. En natuurlijk muzikale inspiratiebronnen zoals Daft Punk, Justice en deadmau5.

Laten we het eens hebben over je nieuwe album, genaamd 'Evolve'. Hoe ben je begonnen aan dit album? Had je een bepaalde sound voor ogen?
De bedoeling was eigenlijk om een nieuwe EP te gaan releasen, maar ik kwam in die periode met zoveel opzetjes van nieuwe tracks, dat we bedachten om er een volledig album van te maken. Ik heb geprobeerd dit album erg breed te maken qua sound en sfeer, maar toch met veel Julian Calor kenmerken. Vooral in de harmonieën wilde ik dat laten horen.

Heeft de titel 'Evolve' nog een betekenis voor jou? Ben jij geëvolueerd qua persoon door de productie van dit album?
Qua persoon niet echt, maar zeker wel als producer. Ik heb in een paar maanden super veel geleerd. En door met andere genres te experimenteren heb ik weer een verfrissende blik op mijn muziek kunnen krijgen.

Je album is uitgebracht onder de vleugels van Revealed Recordings. In hoeverre heeft Hardwell iets betekent in het hele creatieve proces.
Hij heeft uiteindelijk natuurlijk op alles goedkeuring moeten geven, dus alle tracks moesten wel van een bepaalde kwaliteit zijn. Maar voor de rest heeft hij mij alle vrijheid gegeven om te kunnen maken wat ik wilde!Heb je een favoriete track op het album? Eentje die je vaker draait wellicht?
'Sorcerer' is op het moment mijn favoriet. Ik vind dat die bassline wel lekker is gelukt. Maar misschien heb ik over een tijdje alweer een andere favoriet!Tegenwoordig worden tracks veelvuldig geremixt. Heb jij een voorkeur voor een remixer die sowieso één van jouw tracks moet gaan remixen?
Ik denk dat Tom & Jame erg goed van melodische platen remixes voor in de clubs kunnen maken. Verder zou een 'future house' remix van bijvoorbeeld Oliver Heldens me ook heel dik lijken!

Heb jij weleens dagen dat je in de studio zit en er geen fatsoenlijk beat uit je speakers komt? Wat doe je dan om weer inspiratie te krijgen?
Als ik geen inspiratie heb ga ik op Youtube alle tutorials af en houd ik me bezig met alle technische aspecten van het productieproces. Dan komt na een paar dagen de inspiratie vanzelf weer tevoorschijn. Vroeger en soms ook nu kan ik me daar wel druk om maken, maar nu begin ik te leren om me geen zorgen te maken als ik even zonder inspiratie zit.

Wat vind je van tegenwoordig ontplofte dance scene in de Verenigde Staten en hoe zie jij de scene zich daar ontwikkelen in de komende vijf jaar? Bestaat EDM dan nog wel?
Ik vind het alleen maar vet dat het zo aan het exploderen is daar. Het wordt daar nu ook steeds meer volwassen, en de subgenres die eerst minder populair waren krijgen nu meer aandacht. Hoe meer mensen ervan kunnen genieten hoe beter! Muziek is er tenslotte voor iedereen!

Als we een kijkje gaan nemen op jouw I-Pod of thuis in jouw muziekcollectie, wat voor muziek gaan daar tegenkomen?
Van Queen tot Noisia, Toto, deadmau5 en Dr. Dre. Van alles dus!

Welke plaat (mag in elk genre zijn) is in jouw ogen het meest verrassend geweest in de afgelopen jaren?
Eigenlijk het hele album ]'Worlds' van Porter Robinson.

Op wat voor manier ondersteun jij nieuw dj/producer talent? Wie moeten we volgens jou de komende jaren in de gaten gaan houden?
Ik heb een promo mail; promo@juliancalor.com. Hier geef ik feedback op demo's die ik toegestuurd krijg! Ik denk dat Bali Bandits, Tom & Jame en Naten met vette dingen gaan komen.

Wat heeft het aankomende zomerseizoen allemaal in petto voor Julian Calor? Nog speciale dj-gigs in de planning?
Waar ik het meeste naar uitkijk is Tomorrowland en Creamfields. Oh ja, Ibiza waar ik op Ushuaïa draai heb ik ook super veel zin in!

Wil je nog iets kwijt aan de Partyflock community?
Shout out naar jullie! Hoop jullie snel te zien bij een van m'n volgende boekingen!

1 opmerking

Heujj, nog meer inhoudsloze kutmuziek.­