Partyflock

LNY TNZ slaan harder terug dan een Shotgun

 

LNY TNZ slaan harder terug dan een Shotgun

door , gepubliceerd op
LNY TNZ slaan harder terug dan een Shotgun (afbeelding)
ArtiestLNY TNZ Site
We zijn ze even uit het oog verloren, maar plotseling zagen we de naam LNY TNZ weer hoog in de charts aankloppen. Wat is er in de tussentijd allemaal gebeurd en belangrijker nog, wat gaat er nog méér gebeuren? Partyflock sprak met de mannen van LNY TNZ over de nieuwe start, de samenwerkingen met Yellow Claw én de rooskleurige freestyle toekomst.

We hebben al een tijdje niks meer van het duo LNY TNZ gehoord. Wat hebben jullie de afgelopen tijd allemaal gedaan? (2008)
Mitchell: "Na 2008 hebben Jan en ik ons wat teruggetrokken uit de muziek scene. Dit kwam doordat in 2007 de jumpstyle sound die wij hanteerde erg veranderde. Een van de oorzaken hiervan was dat muziekzender TMF jumpstyle neerzette als commercieel en kinderachtig. Het gevolg was het schrappen van jumpstyle acts op veel festivals. We hadden hierdoor minder optredens en het werd financieel steeds moeilijker het hoofd boven water te houden. In deze tijd heb ik wat houseproducties gemaakt en mijn eigen horecazaak gehad in Vlaardingen. Jan heeft zich in die tijd gefocust op diverse studies en een videoproductiebedrijf opgericht. Ondanks deze bezigheden zijn we altijd bezig geweest met muziek, alleen op een lager pitje."

Was deze periode ook het einde van de jumpstyle scene?
Mitchell: "Jumpstyle is nooit dood geweest maar het werd min of meer doodgezwegen.
Vanaf het moment dat je er minder van hoorde evalueerde de jumpstyle sound enorm en ontstond de tekstyle. Deze sound bestond vooral uit veel bliepjes en het tempo lag veel hoger dan jumpstyle. Toen we dit zagen gebeuren dachten we bij onszelf; óf we gaan mee in deze verandering en we blijven producties maken in de sound waar we niet volledig achter staan, óf we gaan verder met hetgeen waar we van houden. We kozen voor het laatste."

Jullie besloten de draad weer op te pakken, hoe is dat gegaan?
Jan: "Het viel ons op dat er vanaf eind 2011 steeds meer jumpstyle achtige invloeden waren te horen in veel bekende house producties. Denk hierbij aan 'Epic' van Sandro Silva & Quintino. Later werd de hardstyle plaat 'Year of Summer' van Wildstylez & Niels Geusenbroek ook een hit op de Nederlandse radio. We zagen een groei in de hardere stijlen en ook merkte je dat deze door een steeds groter en breder publiek voorzichtig geaccepteerd werd. Dit gaf de doorslag om er vol voor te gaan! Mitchell heeft toen zijn zaak verkocht en ik heb mijn videoproductie bedrijf op een laag pitje gezet zodat we ons beide volledig konden focussen op de muziek."

En dat ging goed. In 2013, vlak na jullie terugkeer, zagen we samenwerkingen verschijnen met o.a. Ruthless, Yellow Claw en Dany BPM. Vertel hier eens meer over.
Mitchell: "Toen we weer aan de slag gingen was het voor ons vrij makkelijk om met oude bekende uit de scene samen te werken. Zo is Ruud (Ruthless) een van onze beste jeugdvrienden waar we als eerst weer serieuze tracks mee maakten. Onze vriend Dany BPM uit Spanje belde ons vlak hierna ook met het verzoek een EP samen met hem te doen. Deze tracks zijn inmiddels allemaal uitgekomen op verschillende labels. Het leuke is ook dat we meteen na onze terugkomst vanuit alle hoeken hele positieve reacties ontvingen, super tof!"

Jullie hebben in die tijd ook jullie naam veranderd in LNY TNZ, waarom?
Jan: "Eigenlijk is de naam en act Looney Tunez rond 2003 als een geintje ontstaan. Toen we eenmaal bekendheid kregen in de scene, kwamen we moeilijk van deze naam af. Op het moment dat er sprake was van onze samenwerking met Yellow Claw hebben we ervoor gekozen om de naam wel te houden, maar deze visueel anders neer te zetten. We kozen voor LNY TNZ. De naam ziet er nu stoerder uit, maar je spreekt het nog steeds uit als Looney Tunez. Dit staat voor 'gekke muziek' en heeft niks te maken met de bekende cartoons."

Jullie noemden net al de samenwerking met Yellow Claw. De track 'Last Night Ever' werd een heuse hit. Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?
Jan: "We waren eind 2011 op een feest in de Escape Club in Amsterdam. Hier moesten de toen nog relatief onbekende jongens van Yellow Claw optreden. Wij volgden hen al een tijdje via hun mixtapes, toffe remixen en bootlegs. Hun sound sprak ons zo aan dat we na afloop van hun set een praatje hebben gemaakt en onze cd aan ze gaven. Een paar dagen later belden ze ons en daaruit volgde wat gezamenlijke studio meetings. Uit deze samenwerking is 'Last Night Ever' gekomen."

Wat kunnen jullie over deze samenwerking vertellen?
Het leuke aan de combinatie LNY TNZ & Yellow Claw is dat we onze hardere sound en de trapstyle waar Yellow Claw om bekend staat perfect kunnen combineren in onze eigen gezamenlijke producties. De combinatie van deze beide sounds past en werkt ook goed in onze livesets. Inmiddels zijn we goede vrienden geworden en zitten we regelmatig bij elkaar in de studio hier in Vlaardingen of bij hen in Amsterdam. We werken nu hard aan onze gezamenlijke EP genaamd 'All Your Bass'."

De clip die bij deze track hoort is in Tokyo opgenomen, waarom?Jan: "We wilden een 'over the top' video maken waar losgaan alsof het je laatste avond is centraal stond. Om die reden kwamen we op het idee om een video te maken welke zich afspeelt op een wilde zaterdagnacht in Tokyo, Japan. De hoofdrol was voor twee bloedmooie dames. In de clip deden ze bijna alles dat onze lieve heer verboden heeft. Vandaar dat YouTube ervoor heeft gekozen om het label 18+ eraan te hangen, Shit!"

Merken jullie dat het succes van een plaat als 'Last Night Ever' zijn vruchten begint af te werpen qua boekingen en optredens?
Mitchell: "Zeker! Sinds we de draad weer serieus hebben opgepakt en met veel bekende artiesten samenwerken, staan we met enige regelmaat in veel verschillende landen zoals België, Duitsland, Spanje, Italië en Amerika. Internationale interesse is er dus zeker. Daarnaast hebben we het nu super druk in eigen land."
Jan: "We vinden het enorm leuk om onze sound te kunnen vertegenwoordigen binnen de freestyle evenementen maar juist ook op house en urban evenementen. Zo stonden we onlangs ook op het evenement Knaltival van FeestDJRuud. Hier mochten we afsluiten na Dirtcaps en The Partysquad. Het is tof om te zien dat deze verschillende muziekstijlen steeds dichter bij elkaar komen. Dit sluit dan ook volledig aan op onze visie en ons motto: Fuck genres!"

Als we naar remixen van jullie kijken als 'Earthquake' en 'Shotgun' neigt dit meer naar hardstyle. Is dit ook de kant die jullie op willen gaan met LNY TNZ?


Mitchell: "Jan en ik hebben zelf een hele brede muziek smaak. Voor wat producties betreft voeren we eigenlijk ons eigen 'Fuck Genres!' beleid. Tijdens een project waar we diverse sounds bij elkaar voegen ontstaat er een basis waar we aan verder sleutelen. De ene keer klinkt de ene kick lekkerder dan de andere kick".
Jan: "Als je de kick lekker vindt en je krijgt hier spontaan kippenvel van dan weet je dat je goed zit. Het leuke van de 'Shotgun' remix die we voor Yellow Claw hebben gemaakt is dat deze plaat niet alleen opgepikt wordt in hardstyle land, maar artiesten uit de trap-scene draaien hem ook. Laatst werden we er op geattendeerd dat onze 'Shotgun' remix zelfs op nummer 1 in de Beatport Hard Dance Chart stond, Kicke!"

Jullie goede vriend Ruthless mag zich samen met Darkraver een van de grotere artiesten in de freestyle noemen. Hoe verklaren jullie het succes van de freestyle en de jumpstyle die daardoor weer populariteit aan het winnen is?
Jan: "Naar onze mening is jumpstyle nooit weggeweest en ik persoonlijk vind het gewoon vette muziek. Freestyle is eigenlijk de nieuwe, wat algemenere, naam voor de jumpstyle. Zie het als een soort imago verandering. Het leuke aan freestyle is dat het een soort excuus is om van alles te kunnen draaien in je livesets waarmee je ook meteen heel veel verschillende mensen aanspreekt. Hier spelen de grotere festivals en organisaties tegenwoordig dan ook leuk, en op een serieuze manier, op in. Zo staan we dit jaar onder andere op Defqon.1 festival, Emporium Festival, Summerfestival en Intents Festival. Het is leuk om te zien dat een festival als Defqon.1 festival weer vertrouwen heeft in deze sound."
Mitchell: "Je merkt ook dat jongens uit de het eerdere jumpstyle tijdperk, die gestopt waren met muziek maken, nu juist door de opkomst van freestyle weer zijn gaan produceren."

Andere vraag. Met wie zouden jullie graag eens samen willen werken?
Mitchell: "Het lijkt mij gaaf om samen te werken met artiesten die een mooie vocale bijdrage kunnen leveren. Bijvoorbeeld Ryan Tedder, de lead zanger van OneRepublic."
Jan: "Wat mij betreft zijn producers als Max Martin en Timbaland altijd welkom bij ons in de studio!"

Wat zijn tot slot de toekomstplannen qua nieuwe dingen?
Jan: "We gaan leuke dingen doen met de track 'Techno'. Dit is een samenwerking met Yellow Claw, Diplo en Waka Flocka Flame waar drie verschillende stijlen; -trap, freestyle en rap- bij elkaar komen. Toen Diplo deze track draaide op de mainstage van het Ultra Music Festival 2014 waar Waka Flocka Flame live de vocals verzorgde ging het helemaal los, the people loved it! We kunnen al verklappen dat deze track binnenkort op het label Mad Decent uit gaat komen. Ook hebben we een nieuwe samenwerking afgerond met Nyanda. Nyanda is van de r&b reggae formatie Brick & Lace uit Jamaica, welke getekend is bij Akon. De track die we samen hebben opgenomen heet 'I Love Sax'. We hebben hier een lekkere toegankelijke beukplaat van gemaakt en hebben diverse sounds weten te combineren in één track. Deze track is helemaal gratis vanaf onze Soundcloud pagina downloaden! Ja toch, zo zijn wij."Mitchell: "Op dit moment zij we nog bezig met de afrondingen van onze nieuwe EP met Yellow Claw, Dirtcaps en Ruthless. Verder is 27 januari j.l. onze remix van Shotgun van Yellow Claw op Spinnin' Records uitgekomen. Het leuke aan de Shotgun remix is dat het de eerste freestyle plaat is die op Spinnin' Records is uitgekomen. Verder wordt onze single 'Last Night Ever' door verschillende artiesten geremixt en zijn we druk bezig met de opvolger. Daarnaast gaat er een eigen mixtape komen en zijn we druk met onze solo single en staan we deze zomer op een hoop leuke festivals. Kortom: houd ons in de gaten, jullie gaan dit jaar nog een hoop van ons horen!"

www.lnytnz.com
Partyflock facebookpage Facebookpage twitter Twitter soundcloud Soundcloud youtube Youtube discogs Discogs itunes Itunes instagram Instagram spotify Spotify

3 opmerkingen

Addict
Artiest Addict
Kom op met die nieuwe dingen! ik ben fan!