Partyflock

Gregor Salto & Genairo Nvilla introduceren LED tijdens opening Bloomingdale

Gregor Salto & Genairo Nvilla introduceren LED tijdens opening Bloomingdale

gepubliceerd op
Het digitale tijdperk brengt behoorlijk wat voordelen met zich mee want ondanks dat Gregor Salto en Genairo Nvilla duizenden kilometers van elkaar verwijdert zijn is het toch mogelijk om de heren te spreken over hun nieuwe gezamelijke project: 'LED'.

Hoe was je dag vandaag?
Genairo: Relaxed, opgestaan en een goed ontbijtje gemaakt. En na dit interview ben ik weer ready voor een nieuwe studiosessie in Den Haag.
Gregor: Mijn dag is top! Ik ben net geland in Chicago en ik zat hiervoor een week in de studio in Florida.

Hoe ziet voor jullie een muzikale week eruit?
Gregor: Mijn week begint 's ochtends vroeg, ik sta meestal om 08.00 op dan ga ik door mijn mail heen om vervolgens ga ik de studio in tot een uur of 19.00. De ene keer ga ik 's avonds door, de andere keer moet ik draaien. Soms ben ik wel meer tijd bezig op kantoor van mij labels (Dadadam, G-REX, Moganga) dus dan schiet de studiotijd er een beetje bij in. Afgelopen week hebben we echt hele nachten door gehaald en allerlei verschillende soorten tracks gemaakt.
Genairo: Voor mij is het eerder een muzikaal jaar (lacht). De studiosessies stoppen niet en ik ben elke dag wel bezig met muziek en ik heb veel nieuw materiaal klaar liggen voor dit jaar.

Genairo, hoe ken jij Gregor Salto?
Genairo: Ik kende hem voornamelijk van zijn muziek. Ik draaide vroeger hip hop en toen ik de switch naar house muziek maakte kwamen de tracks van Gregor vaak in mijn sets voorbij. Toys r' nuts en Bouncing Harbour waren dan ook platen die ik regelmatig draaide. Later zijn we elkaar in de clubs tegengekomen, maar waar dat precies was moet je Gregor vragen.

Gregor, hoe ken je Genairo Nvilla ?
Gregor: Ik ken Genairo van het draaien en van zijn toffe tracks natuurlijk. En volgens mij was het bij Dirty Dutch dat we elkaar voor het eerst ontmoet hebben.

Wat is de muzikale connectie tussen jullie?
Gregor: We houden van drums en tropische tunes!
Genairo: Ja klopt! En ik denk dat we allebei van muziek houden met een goede drive. De beats moeten vooral rollen. Voor mijn gevoel hebben Gregor en ik allebei andere invloeden in de LED sound maar gezamenlijk vullen we elkaar precies goed aan. We houden van drums en tropische tunes.

LED, waar staat het voor?
Gregor: LED staat voor 'Latin Electronic Dance', de verzamelnaam voor house eigenlijk in de breedste zin van het woord. Toen ik begon met draaien, draaide ik het liefst soulful house en dat werd langzaamaan steeds tropischer. 'Tropical soundclash' van DJ Gregory was toen één van mijn favoriete tracks. In de loop der jaren ben ik meer mijn eigen sound gaan ontwikkelen en dat werd vaak latinhouse genoemd. LED is daar een variant van, wat verder uitgebreid en soms wat harder maar vooral heel breed en muzikaal.
Genairo: Je merkt dat de EDM sound nu behoorlijk groot is maar toch zien we dat je op de dansvloer goede dansbare muziek mist waar de dames op kunnen losgaan. En als de dames dansen volgen de heren vanzelf.

Hoe zijn jullie op LED gekomen?
Genairo: Vorig jaar moest ik draaien bij Beachclub Bloomingdale tijdens mijn verjaardag. Gregor moest eigenlijk tegelijkertijd binnen draaien maar besloot om als verrassing spontaan bij mij de booth in te stappen. Dit klikte zo goed dat we zijn gaan nadenken om hier iets verder mee te doen. En tja...voor de organisatie was het op dat moment even crisismanagement haha.
Gregor: Daarna zaten we te brainstormen en omdat ik ook graag milieubewust bezig ben vond ik LED een mooie naam en afkorting.

Gregor, wat is je favoriete LED track van Genairo Nvilla?
Gregor: Onze nieuwe track samen 'Riddim Go'. Ik denk dat die wel goed onze sounds weergeeft.En Genairo, wat is je favoriete LED track van Gregor Salto?
Genairo: Ik kan natuurlijk niet dezelfde track kiezen! Ik ga voor 'Azumba'! Iedere keer als ik deze track hoor krijg ik weer zin in een feestje. De build up in de track is waar het voor mij om draait en met een klein vocaaltje erover kan het feest kan beginnen.

Wat kunnen we nog meer verwachten van deze samenwerking?
Gregor: We hebben nu net samen 'Riddim Go' gereleased en dat is wat mij betreft de eerste banger op een reeks volgende opzwepende zomer tunes.
Genairo: We hebben deze track al een tijdje stiekem getest en de reacties van het publiek waren zeer positief. Daarnaast zijn er een paar unieke boekingen die op de planning staan maar daarover kunnen we eigenlijk niet zoveel over zeggen.

[dump right id=9876]Waar is het eerste LED optreden?
Genairo: Op 16 maart draaien Gregor en ik samen tijdens de opening van Beachclub Bloomingdale. Dit is tevens de officiële kickoff van LED!

Wat verwacht jij van het eerste LED optreden?
Genairo: De opening van Bloomingdale is voor mij persoonlijk altijd al iets bijzonders. Het is toch een beetje de start van het seizoen. Ik verwacht van onze gig vooral veel plezier, dansende mensen en een flinke portie gezelligheid!
Gregor: Ja, met een flinke dosis goede muziek, heel veel lol zorgen we voor blaren op je voeten van het dansen!