Partyflock

4Fame Management eigenaar John Devilee over zijn horrorjaar

 

4Fame Management eigenaar John Devilee over zijn horrorjaar

door Lisa Schreuder, gepubliceerd op
4Fame Management eigenaar John Devilee over zijn horrorjaar (afbeelding)
Organisatie4Fame Site
JohnDevilee (30) is sinds 2010 eigenaar van 4Fame: een goedlopend artiestenbureau. Dat hij vorig jaar ernstig ziek is geweest weten niet veel mensen. 'Als iemand vroeg wat ik had gegeten antwoordde ik: patat met helikopters'. In dit diepte-interview vertelt hij zijn aangrijpende verhaal...

Wat wilde je als kleine jongen bereiken in je leven? Waar droomde je van?
'Als jongen droomde ik ervan om bij de televisie te werken. Het liefst als acteur. Een tijdje ben ik figurant geweest voor verschillende soaps, waaronder Goede Tijden Slechte tijden. Dit vond ik altijd hartstikke leuk om te doen, maar helaas ben ik hier nooit mee verder gegaan. Ik heb dan ook nooit professionele acteerlessen gehad. Op mijn twintigste heb ik drie jaar bij TMF gewerkt. Ik regelde alles omtrent de 'TMF SMS Photo Chat'. De media, en die hele wereld daaromheen sprak mij enorm aan. Er hangt een bepaalde sfeer aan. Dat stukje glamour wat er bij komt kijken. Eigenlijk is het een hele andere wereld. Dat vond ik reuze interessant. Momenteel heb ik geen behoefte meer om in die wereld te werken. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik het prettiger vind om op de achtergrond in plaats van op de voorgrond te treden. Natuurlijk kan dit ook wel in de mediawereld, dus zeg nooit: nooit. Momenteel richt ik me uiteraard volledig op mijn eigen bedrijf 4Fame. Het leek me altijd al leuk om met artiesten te werken. Doordat ik een vriend als MC heb geholpen ben ik eigenlijk een beetje in dit wereldje gerold. Het bevalt me onwijs goed'.

Vorig jaar ben je ernstig ziek geweest, vertel...
'Het begon met slaapproblemen. Hierdoor kreeg ik kleine paniekaanvalletjes op bijvoorbeeld de snelweg. Vervolgens kreeg ik thuis een zware paniekaanval waar ik niet meer uitkwam. Van de huisarts kreeg ik een 24-uurs kalmeringspil. Dit werkte even, maar helaas begon het na vierentwintig uur weer waarna mijn inmiddels ex-vriendin en ik naar de crisisopvang zijn gegaan. Ik kreeg allerlei medicatie. Dit werkte niet en ik raakte steeds verder de weg kwijt. Naast de paniekaanvallen kreeg ik angstaanvallen, psychoses en hallucinaties. Ook had ik stemmen in mijn hoofd. Ik had complottheorieën. Als iemand vroeg wat ik had gegeten, antwoordde ik: patat met helikopters. Ik at soep met een vork. Ik belde mijn beste vriend en schold hem verrot. Ook zei ik dat ik de wereld ging verlaten en dat ik iedereen mee zou nemen. Hier weet ik niks meer van. Ik werd door deze uitspraken gedwongen opgenomen. Omdat ik nergens anders terecht kon, werd ik naar een politiecel gebracht. Daarna heb ik een maand lang op de gesloten afdeling van het GGZ (organisatie voor geestelijke gezondheidszorg red.) gezeten. Ik was onhandelbaar en heb zelfs in isoleercellen gezeten. Ook hier heb ik meerdere complottheorieën gehad. Toen ik mijn eten niet meer binnen hield kreeg ik sondevoeding. Eén van de psychiaters kwam met het idee dat mijn probleem mogelijk lichamelijk was in plaats van psychisch. Ik werd doorgestuurd naar het LUMC, hier ben ik een maand geweest. In eerste instantie dachten ze aan een hersentumor, maar uit verschillende onderzoeken bleek uiteindelijk dat ik een zeer zeldzame hersenontsteking had. Dit verklaarde ook al mijn psychische klachten. Uiteindelijk kreeg ik prednison voorgeschreven en vanaf dat moment ging het eigenlijk steeds beter. Mijn relatie is stukgelopen, ik denk dat mijn ex-vriendin het allemaal niet aankon. Ik heb haar nooit meer in 'real life' gesproken. De neuroloog vertelde mij later dat wanneer de psychiater hier niet was achtergekomen, dan had ik het misschien niet overleefd'.

Wat heeft deze tijd voor je bedrijf betekend?
'4Fame heeft deze periode, en dat was vrij lang, namelijk van september 2012 tot februari 2013, volledig stil gelegen. Op dat moment had ik geen mensen die het bedrijf op de rails konden houden. In de tijd dat ik ziek was heb ik sowieso heel weinig contact gehad met mensen. Zelfs goede vrienden mochten maar zelden langskomen. Er was dus ook geen mogelijkheid om de werkzaamheden eventueel over te dragen aan iemand anders. Helaas ben ik wel wat klanten verloren, maar ik heb er wel een aantal terug kunnen winnen. Het is Lastig om je bedrijf weer op te pakken na zo'n moeilijke tijd. Je bent een flinke tijd uit het wereldje geweest, dus je bent niet meer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Wie zijn er op dat moment bekend? Wie heeft wat uitgebracht qua releases? Welke clubs bestaan er nog, welke niet meer? Welke organisaties zijn er nog en welke niet? Ga zo maar door. Je moet jezelf echt weer inlezen in hoe de zaken ervoor staan. Even heb ik gedacht om er mee te stoppen, aangezien het toch helemaal stil lag. Ik heb de bewuste keuze gemaakt om het toch weer op te gaan bouwen, maar dan wel beter dan voorheen. Het opnieuw contact leggen met de artiesten ging gelukkig wel vrij makkelijk. Met twee artiesten van voor mijn ziekte werk ik bovendien nog steeds samen'.

Ben je bang voor een terugval?
'Ja daar ben ik wel bang voor. Niet dat ik er dagelijks mee bezig ben hoor, maar toch... De neuroloog heeft gezegd dat bij de helft van alle gevallen terugval voorkomt. Dit is best wel veel, vind ik. Deze gedachte heb ik altijd in mijn achterhoofd. Ik hoop natuurlijk dat dit niet zal gebeuren, maar ik moet wel realistisch blijven. Op dit moment zit ik nog tot half maart 2014 aan de prednison. In totaal heb ik er dan een jaar aan gezeten. Ik ben best een beetje bang voor wat er zal gebeuren als ik hiermee stop. Mocht ik een terugval krijgen, kennen mijn artiesten en tevens goede vrienden Michael en Wesley mijn bedrijf ook aardig goed. Zij weten precies waar ik mee bezig ben en ik doe ook veel dingen in samenspraak met hen. Ik zou hun mijn bedrijf zeker toevertrouwen mocht ik een terugval krijgen. Hopelijk is dit niet nodig en blijf ik me goed voelen als ik stop met de prednison'.

Heb je door je ziekte nieuwe inzichten gekregen?
'Sowieso heb ik veel meer energie dan voorheen. Mede doordat de arts letterlijk heeft gezegd dat ik dood had kunnen zijn, heb ik goed nagedacht over het leven. Je leeft maar één keer en ik vind dat je het maximale uit het leven moet halen. Als ik bijvoorbeeld kijk naar het recent overlijden van Paul van de Bingo Players besef ik des te meer dat ik 'nu' alles er uit moet halen. Dit geeft mij heel veel energie en tevens kracht om het beste van 4Fame te maken. Ik wil er echt een succes van maken. Bijna dagelijks komen er goede en minder goede ideeën uit mijn mouw. Ik doe natuurlijk niet met elk idee iets. Aan het einde van de dag heb ik bij wijze van spreken tien nieuwe ideeën. Vroeger had ik dit niet. Door deze positieve veranderingen in mijn eigen doen en laten is mijn bedrijf flink gegroeid, en groter dan dat het ooit was. Ik ben veel meer gemotiveerd en ik ben er klaar voor om 4Fame naar de top te brengen! Ik durf helaas niet met zekerheid te zeggen dat dit gaat lukken. Het artiestenwereldje is best een moeilijke markt. Er is heel veel concurrentie en er zijn heel veel artiesten. Ik zeg altijd: 'er zijn meer DJ's dan werklozen'. Het zal Lastig worden, maar ik geloof er wel in dat als je iets met volle overtuiging doet, dan maak je een goede kans. Misschien haal je niet de top, maar dan kun je wel tevreden zijn met waar je wél staat. Eigenlijk is mijn bedrijf in zijn geheel een hobby dat werk is geworden. Voordat ik die vriend van me hielp met MC'en in 2007 wist ik niet eens wat een MC was. Het is leuk om zo spontaan in een bepaalde wereld terecht te komen en er vervolgens onwijs veel plezier in te hebben.

Wat verwacht je in 2014 voor 4Fame?
'Mijn plannen voor dit jaar zijn sowieso nieuwe artiesten werven. Ik richt me nu voornamelijk op BN'ers, vrouwelijke DJ's en nieuwe talentjes. Een contract voor een artiest houdt in dat wij de boekingen voor ze regelen. Wij regelen alles voor de artiesten en gaan eventueel zelfs mee naar de optredens als daar behoefte aan is. Vooral voor beginnende artiesten is dit heel erg fijn. Ook voor bekende DJ's biedt het een uitkomst. Zij hebben zelf vaak geen tijd om hun eigen boekingen te regelen en op deze manier wordt alles van A tot Z voor hen geregeld. Verder zijn Michael, Wesley en ik nu bezig met 'Fris & Fruitig on tour', een onwijs gaaf concept wat we in 2014 graag willen uitbreiden door heel Nederland'.


Wat verwacht je in 2014 op privé gebied?
'Heb ik ook nog een privéleven dan? Ha ha. Een droomvrouw gaat 'm denk niet worden. Dat zie ik niet zo één twee drie gebeuren. Ik kom wel genoeg vrouwen tegen, maar mijn laatste relatie is stukgelopen doordat ik ziek was en daardoor is mijn vertrouwen in mensen in het algemeen behoorlijk gedaald. Ik ben bang om in de steek gelaten te worden in moeilijke tijden. Je kunt wel stellen dat ik een soort van muurtje om me heen heb gebouwd. Hierdoor heb ik ook moeite gekregen om vrouwen toe te laten en krijg ik niet snel gevoelens voor iemand. Iets in mij blokkeert zich, ik weet niet precies wat het is. Het zal heus wel weer een keer komen hoor, de vraag is alleen wanneer? Ik wil wel ooit kinderen. Het liefst twee zelfs. Een jongen en een meisje. Waar ik wil wonen met mijn vrouw en kinderen, mocht het zover zijn, maakt me eigenlijk niet zo veel uit. Ik woon nu in Leiden maar heb ook in Utrecht en Hilversum gewoond. Ook ben ik een half jaar in Australië en Nieuw-Zeeland geweest. Eigenlijk heb ik nooit een bepaalde plek gemist. Ik zou zo met mijn gezin naar een ander land als bijvoorbeeld Italië verhuizen als dat moet, maar dan moet ik 4Fame wel eerst internationaal maken! In ieder land een kantoor, dat lijkt me wel wat. Maar goed, voor nu wil ik gewoon veel leuke dingen blijven doen met vrienden en vriendinnen'.

8. Welke talenten representeer je op dit moment?
'Sowieso DJ Goldy. Zij wordt momenteel volledig gesupport door The Partysquad. In samenspraak met The Partysquad hebben wij Goldy bij 4Fame aangesloten om haar alvast wat vlieguren te laten maken in de DJ booth. Ik heb zeker hoopvolle verwachtingen voor haar. Verder is Wes Extrano naar mijn idee ook echt een talent. Natuurlijk Baars in de deep- en techhouse scene. Dj Blanda is een techno DJ en is ook echt heel erg goed. Hij gaat komend jaar ook optreden in onder andere Polen en Ibiza. Ik verwacht een hoop van hem. Ook representeer ik een DJ met een visuele handicap. Zijn naam is Kumar. Ik denk dat hij het ook ver kan gaan schoppen. DJ Gino Windster is een Antilliaanse DJ. Als ik het zo bekijk representeer ik een hoop verschillende soorten artiesten, voor ieder wat wils. De RotJoGGieS zijn trouwens ook echt heel leuk. Zij zijn een duo en staan eigenlijk bekend als reporters. Ze hebben onder andere Afrojack en Sunnery James geïnterviewd. Tegenwoordig staan ze samen in de DJ booth, en dat is echt een leuke act om te zien. In 2014 wil ik me ook meer richten op Nederlandstalige zangers zoals Wesley Klein en zanger/entertainer Arjan. Het liefst wil ik op den duur met meer Nederlandse zangers Hollandse avonden gaan organiseren. In 2014 wil ik hier graag een begin aan maken'.

Wat kunnen we verwachten van je nieuwe concept 'Fris & Fruitig on tour'?
'Fris en Fruitig is van oorsprong een concept uit Leiden. Een aantal jaar geleden was het enorm populair. DJ Baars is de oprichter en samen hebben wij besloten om het concept nieuw leven in te blazen. Het is een house concept waar we lokale en 4Fame talenten een platform bieden om zichzelf te laten zien aan het publiek. De eerste editie vindt plaats in Alphen aan den Rijn op 24 januari. Komende zomer vind je Fris & Fruitig ook op het strand in Scheveningen. Verder ben ik op dit moment in gesprek met een aantal locaties in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Almere, Amersfoort en Zaandam. Ik hoop dat we dit concept door heel Nederland kunnen gaan realiseren. Het is een mooie kans voor nieuwe talenten om zichzelf te laten zien aan het publiek en daarbij is het ook gewoon heel erg leuk. Waarom je erheen zou willen gaan? Het is sowieso vrij toegankelijk qua prijs. In Alphen aan den Rijn kost een kaartje in de voorverkoop €5,- en aan de deur €7,50. Ook hebben we een speciale actie voor dames. We verkopen namelijk vijftig lady tickets. Met dit lady ticket kunnen twee vrouwen op één kaartje van €7,50. Prijzen kunnen per locatie gaan verschillen, maar uiteraard proberen we het zo toegankelijk mogelijk te houden voor iedereen. Het is weer een keer wat anders. Vaak zie je op feestjes dezelfde namen maar ik denk dat het tijd is voor een nieuwe generatie. De kaartjes voor Alphen aan den Rijn zijn trouwens nu online te koop via Partyflock.'


Waar zie je jezelf over tien jaar?
'Dan hoop ik allereerst dat 4Fame groot is geworden. Ik wil er goed van kunnen leven en een gezin van kunnen onderhouden. Hopelijk zijn een aantal artiesten dan groter geworden en heeft 4Fame daar iets mee van doen gehad. Ook hoop ik tegen die tijd een groot en succesvol concept te hebben. Een groot festival bijvoorbeeld, zoiets als Mysteryland. Zo professioneel en tot aan de puntjes georganiseerd. Dat lijkt me echt een uitdaging'.

www.4famemanagement.com
facebookpage

3 opmerkingen

Wow! Wat een heftig verhaal (op persoonlijk gebied)……mooi interview!! Snap alleen nooit zo waarom artiestenbureau’s zo gek zo om BN’ers achter de draaitafels te plaatsen, ik wordt er niet warm of koud van om een ‘soepie’ te zien draaien.­ Maar al met al, mooi verhaal!
intressant en leuk om te lezen..
mooi dat je na zoveel tegenslag toch nog zo in het leven kan staan!
daar kunnen sommige mensen nog veel van leren (Y)
Wat een goed interview.­ Mooi geschreven, heftig verhaal!