Partyflock

Joshua Walter crowdfunde nieuwe EP

 

Joshua Walter crowdfunde nieuwe EP

gepubliceerd op
Joshua Walter spendeerde de laatste tijd de uren dat hij niet achter de draaitafels stond vooral aan zijn nieuwe EP 'Let it Go'. Omdat platenlabels tegenwoordig verwachten dat de artiest zelf alles voorschiet, afmaakt en meteen ook de marketing verzorgt, bedacht Joshua een oplossing: hij heeft de EP laten crowdfunden. Verder zit meneer ook niet stil, hoor! Hij is ambassadeur van Sony, werkt samen met onder meer Scott Harris, Llewy Isselt en Werner Pensaert. Ook geeft hij je waardevolle wintertips. Laten we eens starten bij die EP...

Waar ben je de afgelopen tijd mee bezig geweest?
Oei, meteen een moeilijke vraag, want ik heb zoveel dingen gedaan de afgelopen maanden. Maar als ik iets moet noemen dan heb ik veel tijd gestoken in het afronden van mijn EP 'Let It Go'. Mijn tweede single van deze EP kwam eind juni uit en de remix is sinds kort ook te vinden in de downloadstores. En natuurlijk hebben we ook voor deze single weer een videoclip opgenomen waar ik niet alleen heel trots op ben, maar dit is de tweede debuutsingle die door MTV Brand New wordt gesupport.Daarnaast heb ik weer op heel veel mooie events en festivals gedraaid. Hoogtepunten waren Milkshake Festival & Solar, maar zeker ook The Color Run & Edelwise Festival waarbij ik niet alleen resident DJ ben, maar ook verantwoordelijk ben voor de muzikale invulling. Van voor de schermen naar achter de schermen, het zat er allemaal in deze zomer. Natuurlijk ook alvast wat snode plannen gesmeed die in de winter tot leven gaan komen maar daarover kan ik nog niet teveel vertellen.

Je hebt je nieuwe EP gecrowdfund, hoe kwam je op dit idee?
Het is tegenwoordig als artiest moeilijk om via de traditionele manieren aan de slag te gaan. Platenlabels verwachten tegenwoordig dat de artiest zelf alles voorschiet, afmaakt en meteen ook de marketing verzorgt. Daarom wilde ik graag direct in contact staan met de mensen waar je je muziek voor maakt en aan hen vragen of zij je willen helpen om je droom te realiseren. Dat is veel directer, puurder en geeft je veel meer vrijheid. Ik ben blij dat ik deze enorme stap heb gezet en dat zoveel mensen me hebben gesteund in het verwezenlijken van deze droom.

En zo kwam Sony dus ook bij je terecht? Vertel eens wat meer over die samenwerking...
Sony was op zoek naar een ambassadeur voor een van hun producten. Zij werden gewezen op mijn online crowdfunding campagne en zo kwamen ze dus bij mij terecht. De vorm, de vrijheid en het contact met de doelgroep die ik op die manier had gecreëerd sprak ze aan en paste bij wat ze bij hun nieuwe campagne voor ogen hadden en zo vroegen ze mij om mee te werken.

Je single Let It Go is een samenwerking met de New Yorkse, Scott Harris. Hoe zijn jullie aan elkaar voorgesteld?
Scott Harris leerde ik kennen via een vriendin van mij. Zij had vaker met hem gewerkt, ik vond zijn vibe heel relaxt en zodoende zaten we op een random zaterdagmiddag middenin Brooklyn tracks te luisteren. Hij vond mijn platen tof, ik vond zijn stem te gek en vijf dagen later stonden we in Midtown New York City in de studio om de vocalen voor Let It Go op te nemen. Klinkt wel lekker rockstar toch?

Zijn er nog meer leuke samenwerkingen die je kunt aankondigen?
De derde single is een samenwerking met Llewy Isselt. Een van Nederlands' meest hardwerkende singer / songwriters, en een onwijs muziekbeest. Het is een echte feelgood track geworden. Op de EP staan nog 2 tracks waar ik vooral in de studio met een aantal toppers heb mogen samenwerken zoals Werner Pensaert (Hoverphonics), Xerxes Bakker (Snoop Dogg) en Yannic Fonderie (Milo).

Wat kunnen we nog meer van je verwachten in de aankomende tijd?
De EP, de derde single, hele toffe events en dingen waar ik dus nog niet zoveel over kan vertellen, maar houd vooral mijn website goed in de gaten daarvoor. Ik ben ook bezig met remixen van Nocturnal Animals! Deze hoor je heel snel!

Heb je nog tips voor de winter?
Nu de zomer voorbij is gaan we de clubs weer in, dus kom vooral even kijken bij het nieuwe seizoen van Edelwise, elke laatste vrijdag van de maand. Daarnaast sta ik in de nieuwe club ABE, Jimmy Woo, Rex en kan je me praktisch elke maand vinden in Barcelona bij mijn vaste club Shoko. Trouwens in december maak ik samen met The Eclectic Eleven Studio 80 weer onveilig en die feesten mag je zeker niet missen. Genoeg te doen dus!