Partyflock

Showtek doen nog steeds waar ze zin in hebben...recht uit het hart

 

Showtek doen nog steeds waar ze zin in hebben...recht uit het hart

door , , gepubliceerd op
Hi jongens! Eerst en vooral, proficiat met het gigantische succes van 'Cannonball'! Hadden jullie dat ook ietwat zien aankomen?
Haha, nee totaal niet. We wisten wel dat we 'n leuke plaat te pakken hadden, maar dat het wereldwijd zo'n succes zou hebben? 'Cannonball' staat in Nederland al 24 weken in de top 40, België ook al enkele weken en een tijdje terug is 'Cannonball' ook de top 50 binnen gekomen in Frankrijk. We weten nog goed dat we lekker aan 't bouncen waren in de studio tijdens het afmixen van de plaat, toen kwam Tiësto de studio binnen gelopen en die zei direct; wat is dit voor een mega bomb? Haha .. Het is natuurlijk fantastisch dat je buiten het dancevloer publiek ook nog eens de rest van de wereld weet te bereiken!

Wat heel veel mensen zich toch zullen afvragen – en waar misschien nooit een echt duidelijke 'waarom?' is op gekomen – vanwaar nu eigenlijk de overstap van hardstyle naar big room house?
Klaar? Lang verhaal, komt ie: Niet iedereen was natuurlijk op de hoogte dat wij achter de schermen ook heel veel andere muziek produceerden. Pop, electro alles wat wij al sinds het begin van onze carrière als Showtek vet vonden. Dus die passie voor de muziek is er altijd al geweest. Onze oude Showtek sound was altijd al anders dan de rest, wat minder agressief, melodieuzer en internationaal.. Alleen we raakten de laatste twee jaar een beetje het gevoel met de hardstylemuziek kwijt. We waren een beetje verzadigd en hadden alles al gedaan. Alle harddance clubs in de wereld gezien, alle festivals gehad en genoeg dikke klappers gemaakt in die scene. Die hardere scène werd steeds harder en harder en we wilden juist nog een tandje zachter, omdat we daar ons comfortabeler bij voelden. Dan kom je eigenlijk in een soort van 'grijze zone' terecht, waar je sound eigenlijk nergens heen kan. En niet te vergeten dat wij ook geen 19 meer zijn, dat hele harde gebeuk past ook gewoon niet meer bij onze persoonlijkheden. Je groeit ook als mensen, je evolueert en de muziek ook. Aangezien wij al enkele jaren werkzaam zijn in Amerika, zagen we een nieuwe markt opengaan. Mensen daar geven er niks om als je als artiest iets buiten de hokjes doet, dat wordt juist zwaar gewaardeerd. Dus toen we enkele dikke platen hadden meegeproduceerd waar helaas onze naam niet bovenstond (vanwege de hokjesmentaliteit) hadden we zoiets van; fuck it! We gaan iets nieuws doen, iets wat wij vet vinden en iets doen vanuit ons hart. Showtek 2.0, met nog steeds dikke vette Showtek beats en sounds alleen dan in een nieuw jasje. We waren er gewoon klaar voor. Weet je hoe frustrerend het is als je de studio in gaat en je muziek moet gaan maken omdat mensen een bepaald verwachtingspatroon hebben, dat werkt niet! Dat komt er een keer uit! En gelukkig zijn we ook artiesten, we zijn eigen baas en je moet jezelf kunnen uiten. Dat is de vrijheid die je hebt. Gelukkig was een groot deel van onze fanbase openminded genoeg om eens goed te luisteren naar onze nieuwe sound en dat waarderen we echt super, want zonder je fans ben je niks. Laten we wel even zeggen dat we ook nooit spijt hebben gehad van wat we in het verleden gedaan hebben, dat was supertof en zijn we ook trots op. We hebben jarenlang gepionierd in die scene en deuren open gedaan over de hele wereld. Alleen nu wilden we de wereld veroveren met iets nieuws en voor ons gevoel is onze carrière gewoon opnieuw begonnen. Heerlijk gevoel! Denk als we dat niet gedaan hadden dat het niet lang geduurd had dat we gestopt waren. We zijn gelukkig op tijd op die nieuwe boot ingesprongen en meegevaren! En het is de juiste keuze geweest, dat sowieso!

Hoe jullie het net verwoorden, de no nonsense/anti-hokjes geest die toch vooral in Amerika heerst. Dat is iets wat jullie altijd al hebben gehad, het beetje buiten de lijntjes kleuren. Is het daarom dat jullie daar zo goed aanslaan?
Nou ja, dat is niet het enige natuurlijk. Als je goed naar onze muziek luistert zit er altijd een verhaal in of een soort van gimmick en tot nu toe slaat dat echt goed aan. Als we 'Cannonball' draaien op een festival dan staan er 20.000 man Show us what u got when the motherf*cking beat drops" mee te doen en dan staat iedereen te springen. We hebben ook wel gewerkt aan onze performance, denk dat we gewoon net wat anders zijn dan de rest. Het is niet alleen maar op komen draven en plaatjes draaien, het is een 360 graden ding; alles moet kloppen en dat begint bij ons inderdaad wel met de muziek. We hebben een hele ruime smaak van muziek, dus onze grenzen liggen veel verder. We haten hokjes, dat is zo benauwend. En weet je wat het is, als je gewoon doet waar je zin in hebt en niet denkt van; wat gaan de mensen er van vinden, maar denkt; kolere, dit is vet...dan is het toch goed? Wij denken graag vooruit met een bepaalde 'shock value' naar de mensen, altijd net wat anders maar toch Showtek, dan blijft muziek maken ook een uitdaging.

Om verwarring te vermijden, hebben jullie er nooit aan gedacht om de naam Showtek achterwege te laten na jullie stijl-switch?
Nee, want dan waren we uiteindelijk gewoon gestopt en met iets totaal nieuws begonnen. Het merk Showtek zijn wij gewoon, dus waarom jezelf verloochenen? En de laatste twee jaar draaiden we zoveel andere muziek in onze sets dat we niet eens hardstyle meer waren. We zijn Showtek! Wij zijn expres in bpm naar beneden gegaan de laatste jaren om dichterbij die andere scène te komen, want waar iedereen op 155 bpm stond te knallen deden wij het op 140 ofzo. En het merk Showtek was internationaal al groot aan het worden, dat zou zonde zijn geweest. We hebben hier héél lang over nagedacht, maar we waren er allen over eens dat het zo goed was! En eerlijk is eerlijk: de plaat 'Cannonball' is ook echt Showtek toch!? Je kunt echt horen dat wij achter de productie zitten met Justin. En eigenlijk is het gewoon weer Showtek zoals we begonnen zijn. 'Seid ihr bereid' en 'Sav the day' waren 137 bpm toentertijd! Dus voor ons voelt het alsof we weer opnieuw begonnen zijn.

Wil de ommezwaai naar big room house zeggen dat we nooit meer een echte hardstyleplaat van jullie kunnen verwachten?
Ja, de 'Puta madre'-tijd is toch echt voorbij haha. Maar dat is het mooie; we hadden laatst ook een fan die zei: Waar is Black? Waar Dominate? Toen zeiden wij; terug in 2008 waar het hoort. Dat was toen, dit is nu. We kunnen je nu al vertellen dat we dit interview ook weer in 2017 kunnen doen, want dan doen we weer wat anders.

Deal! Toen we jullie de vorige keer spraken, wat inmiddels weer vier jaar geleden is, bleek dat toen jullie prioriteit voornamelijk in het buitenland lag. Inmiddels bleek dat gelukt te zijn, we zagen jullie nog maar zelden in ons kikkerlandje. Missen/misten jullie 'thuis' wel eens?
Heb je onze zomeragenda gezien!? Haha dat was aardig Hollands hoor! Heerlijk is dat! Ja, Nederland is nog steeds ons thuis, Eindhoven dan en LA is ons tweede thuis. We zijn expres een beetje weg gebleven uit Nederland, omdat we toen in een soort van grey zone zaten. Niemand zat te wachten op onze sound toen; ouwe hitjes of hardstyle gemixt met electro. Het paste ook niet meer. Wij draaide zo anders dan de rest, waren echt de gangmakers op het verkeerde feest soms. In Nederland willen ze gewoon beuken, dat is gewoon zo. Dat kun je dan beter overlaten aan de jongens die het wel echt willen en kunnen. In het buitenland (buiten Europa) daar was Showtek gewoon Showtek en niet hardstyle. Dat is zo anders. Bovendien ben je een sellout als je muziek gaat draaien om puur het publiek te vermaken maar zelf er niks meer voor te voelen. Dan is het beter om een stapje of twee terug te doen en dan vervolgens heel hard terug te komen! Dan weet iedereen ook meteen wat je doet. Dus nu is het weer tijd om in Nederland wat feestjes te doen, Showtek 2.0 en we hebben er echt zin in! Buitenlandse boekingen zijn ook heel leuk, maar Nederland heeft toch een speciaal plekje in ons hart. We zijn er toch begonnen.

Blij dat te horen! Toch moet het wel raar zijn, waar jullie een tijdje terug nog de hardstyleliefhebbers bestookten met platen, staan jullie nu voor een toch heel ander publiek, merken jullie dat ook tijdens jullie sets?
Ja, veel meer chicks in het publiek (lacht), nee serieus; het is soms wel een ander publiek ja, maar om eerlijk te zijn heeft onze muziek veel meer energie nu dan toen. Paar jaar terug ging het om hoe hard die kick was en in Europa was het hoe harder hoe beter, wij vinden dat onze muziek nu meer energie en dansgehalte heeft dan vroeger en de fans voor wie we nu draaien gaan echt los. Denk dat het ook een andere generatie is, harddance is toch meer leeftijdgebonden en electro of house of hoe je het noemen wilt, is voor een veel groter publiek. Maar dan praten we wel weer over Europa. In Azië en Amerika zijn het op de festivals nog steeds dezelfde soort mensen die fan van ons zijn, alleen de clubs zijn soms wel 21+ met bottle service et cetera, Las Vegas- en Miami-stijl, om het zo maar toe noemen. Alleen dat zijn er één a twee in de maand soms, dat is dus wel iets wat echt nieuw is. Voorheen was dat nooit!Jullie Showtek collabs vorig jaar waren een groot succes op dansvloeren overal ter wereld. Van Hardwell tot Tiësto, hoe gingen die samenwerkingen te werk? En vooral, mogen we nog meer van die collabs verwachten?
Die samenwerkingen waren heel leuk, sowieso de studio-ervaringen! We hadden het ook wel een beetje nodig om onze sound sneller te pushen en de wereld te laten weten waar we mee bezig waren. En als die platen dan ook nog eens door echt iedereen gedraaid worden, ja dan zet je je zelf wel echt op de kaart dachten wij. We hebben inderdaad ook nog andere collabs die er aan komen, maar we laten 'Cannonball' wel even uitwerken nog. Recent is er een collab met de Noisecontrollers uit gekomen, 'Get loose' en nee, dat is geen hardstyle plaat het is een mix van alle muziekstijlen door elkaar. Ook Tiësto heeft een officiële remix gemaakt!

De collabs gingen vooraf door de geinige gimmick filmpjes van Baldy & Cresty, wiens idee was dat?
In die filmpjes wordt eigenlijk verteld dat we met andere mensen aan het werken zijn en hoe dat tot stand gekomen is. Dus eigenlijk moet je het met een korreltje zout nemen, alleen het is makkelijker de vertalen in een cartoon dan dat je je fans gaat vertellen dat je met andere artiesten uit andere genres gaat werken. Alleen we zijn er wel mee gestopt, dat was meer voor het overbruggen van een periode.

Kunnen jullie dat verklaren, hoe het komt dat die hardere sound die zich toch wat in de electro scene gewurmd heeft, zo populair is?
Ja, die festivalsound is best populair geworden ja. Lekker simpele sounds met stevige drops en niet nadenken, dat is nu populair. We vragen ons alleen af hoelang dat aanhoudt, het raakt namelijk erg snel verzadigd met die muziek. Die progressive scene is ook nog steeds razend populair, denk dat het ook niet lang duurt voordat wij als Showtek een keer een mooie zangplaat willen produceren, weer totaal wat anders. Want ook wij willen niet in deze scene weer in een hoekje blijven hangen natuurlijk.

Een track die al wat weg heeft van een zangplaat, is de remix van Carly Rae Jespen haar 'Tonight i'm gettin' over you' die jullie gemaakt hebben. Wat ik zelf zo geweldig vond is hoe jullie een toch vrij commerciële vocal zo inventief gebruikt hebben om een bom van een dancetrack te maken. Kan me voorstellen dat dit een lastig karweitje was, niet?
(Lacht) Ja dat was lastig ja! Maar wij houden echt van pop, dus wij houden gewoon van die muziek. Rihanna, Carly Rae Jepsen, Pink, Beyonce noem maar op. We kregen een officiële aanvraag om een remix te doen. Carly zit bij een van de grootste labels ter wereld; Interscope. Dus als je een dikke remix aflevert dan gaat er weer een nieuwe deurtje open! Alleen de remix maken was natuurlijk wel even een werkje. De drop is relatief plat en hard omdat de break lekker commercieel is, maar omdat die breakbeat over de vocaal zit komt dat heel anders over. Dus ja, de plaat heeft een goeie cross-over feeling! Het leukste was natuurlijk dat Carly ons persoonlijk twitterde met een big thank you!Waar velen ook vast benieuwd naar zijn, hoe ziet een gemiddelde studiodag er bij jullie uit? Verdelen jullie het werk, of werken jullie echt zij aan zij?
Tja, ligt eraan waar we zitten. We hebben nu sinds eind februari getoured non-stop, dus weinig studio tijd gehad. We hebben voornamelijk 's nachts gewerkt in LA. Dus dan staan we op rond 12 uur, ontbijt halen, fitnessen of hardlopen, aan het zwembad liggen een uurtje ofzo en dan rond 3 of 4 uur gaan we aan de slag tot 5 uur in de ochtend ongeveer. We sporten iedere dag sowieso, dan hoort bij ons leven; reizen, sporten, produceren gaat prima samen je moet er alleen tijd voor maken. Wij drinken ook nauwelijks hoor, dus we staan makkelijk op en we eten zo bizar gezond dat we dit wel volhouden zo. Maar dat is wel het LA leventje waar we in leven. Als we in Nederland zijn dan werken we van 10.00 uur ochtends tot 19.00 avonds alleen daar gaan we ook verandering in brengen. We doen meer en vettere dingen s' nachts dus misschien gaan we ons Amerikaanse levensstijltje wel doortrekken hier in Nederland. Denk alleen niet dat het nog lang duurt voordat wij echt 50% in Amerika wonen en 50% in Nederland.Stel, we spreken jullie over een jaar of twee weer, enig idee waar jullie dan zouden willen staan? Zijn er nog dromen waarvan jullie denken; 'ja, dit willen we nog meemaken'
Een huis in Ibiza met een studio erin, een huis in LA met een studio erin. Haha! We dromen heel erg veel, we staan nu op een heel mooi niveau in de dancescene, maar we willen nog hoger komen. Nummer 1 dj ter wereld behoort niet in onze droom, leuk als het gebeurd maar succes is echt hoe je het zelf ervaart en dus zeer persoonlijk. Als je zelf blij bent met wat je bereikt hebt dan ben je al succesvol. Daar is geen ranking voor! Alleen we zien ons zelf nog wel een niveautje omhoog schieten ja! Nog dikkere shows en vette muziek produceren met wie dan ook. Dus misschien moet je ons over twee jaar in de studio in LA komen opzoeken, want dat is onze droom! De wereld rondreizen, muziek draaien voor fans en overal in de wereld muziek produceren met artiesten in welk genre dan ook.

Ik hou de uitnodiging bij de hand! Heren, bedankt voor het gesprek!

Volg de heren van Showtek op Partyflock facebookpage Facebookpage twitter Twitter soundcloud Soundcloud youtube Youtube discogs Discogs itunes Itunes instagram Instagram googleplus Googleplus spotify Spotify

53 opmerkingen

Ik heb zeer veel respect voor deze gasten! Waren helden in de hardstyle en nu weer helden in de nieuwe stijl! Niks anders dan lof voor hen. Bovendien heb ik ze een paar keer mogen ontmoeten en ze zijn ook nog een hele relaxte en aardige gasten! :respect:
Helden! Doen gewoon waar ze zin in hebben, top! Heb echt respect voor Showtek. Weet nog goed dat ze de eerst 'hardstyle clip' op Youtube hadden gezet een aantal jaar geleden, iedereen zeiken, commercieel dit en dat. Nu zet elke producer zijn track met een clip/ video op Youtube. Deze gasten weten precies hoe het werkt (Y).
laatste aanpassing
Dynamike
Werkzaam bij DMP, FD&T Events, Haelen.tk
Artiest Dynamike
Respect is inderdaad op z'n plaats, een voorbeeld voor de nieuwe generatie. :yes: Mooi ook om te zien dat ze hun roots niet vergeten zijn (in tegenstelling tot vele anderen) waardoor je in de huidige producties invloeden van vroeger terug hoort. Dan bedoel ik niet die crap vanaf 03/04 maar daarvoor. Al had het 'namaken' van een Follow Me loopje van mij niet gehoeven. :devil: In die remix hierboven hoor ik zelfs nog de Belgische retro terug. Toch nog iets overgehouden aan 't Karrewiel? :p Maar dit stukje is idd een belangrijk punt >
We vragen ons alleen af hoelang dat aanhoudt, het raakt namelijk erg snel verzadigd met die muziek.­

Sinds Epic (of misschien al daarvoor) is het echt kopiëren de gekste. Af en toe zo'n plaatje is leuk maar als je een hele set hebt van zoiets vind ik het al niet meer boeiend. :no: Productietechnisch ligt het niveau sowieso erg laag nu terwijl het wel allemaal dik klinkt (meestal door de mix- en masterengineers). Maar dat is dan weer een wisselwerking met wat het publiek vraagt. Ik vond het iig tof om Showtek aan het woord te horen bij Dave Pensado. (y)
Uitspraak van Kinesis op maandag 23 september 2013 om 16:55:
Deze gasten weten precies hoe het werk

ja commercieel gezien wel ja. Maar om nou te zeggen dat ze die switch van hardstyle naar house met liefde hebben gemaakt...
Geniaal duo, afgelopen vrijdag in Ibiza nog gezien. Oh oh wat ging het gruwelijk los! :respect:
lachertjes deze types. Hun 'big room house' ( :dood: ) producties zijn echt te simpel, kansloze troep.

Showtek :bye:
In Nederland willen ze gewoon beuken

So true B)
Als ze toch anti-hokjes zijn dan moeten ze een x een early hs setje knallen op een hardclassiscs ofzo!
Karian
Werkzaam bij Partyflock
Een van de weinige acts die ik eigenlijk al jaren volg.­ Niet eens zo heel fanatiek, want geen expliciete fan.­ Maar ze hebben voor mij een gunfactor.­ Ze werken hard, zijn niet bang om te vernieuwen.­ Ik wens ze veel succes!
Uitspraak van D-railed op maandag 23 september 2013 om 19:44:
Als ze toch anti-hokjes zijn dan moeten ze een x een early hs setje knallen op een hardclassiscs ofzo!

dat zou ze wel sieren ja.
goed, wel mooi om te zien dat ze gewoon hun eigen ding doen al had ik destijds wel het gevoel dat ze de hele hardstyle scene de rug toekeerden en dat deed me ergens toch wel pijn...
met die big room house heb ik niks maar dan ook helemaal niks, maargoed dat is dan weer mijn mening...
Xq Showtek blijft 1 van mn vetste feeste met als hoogtepunt de Southstyling Donkeytek Show (H)
Aardige gasten, alleen met wat ze nu maken heb ik totaal niks, geef mij maar ouwe showtek en duro plaatjes :D
Mooi dat ze doen waar ze zin in hebben, niet mij. Stijl maar de platen klappen wel, ff los van dit, vind ik het qua performance zoals ik zr nog ken het meest trieste en uit de hoogte duo waar ik ooit een set van meegekregen heb dus ze hebben een goede stap gemaakt in mijn ogen :)
Uitspraak van Majstro op maandag 23 september 2013 om 19:22:
producties zijn echt te simpel

dan maak maar 's na (y)
Uitspraak van Dynamike op dinsdag 24 september 2013 om 18:44:
dan maak maar 's na

Liever niet want het is troep. Bovendien hoef ik zelf geen producer te zijn om iets te kunnen zeggen over andermans werk. Ik hoef ook geen regisseur te zijn om een film af te kraken.

Talent hebben ze wel degelijk, oude Walt producties waren bijvoorbeeld prima.
fair enough :)
Zijn echt toffe gasten ben ze dankbaar voor wat ze voor de Hardstyle gedaan hebben en respecteer hun nieuwe weg .­ SHOWTEK!!!
Knap dat ze zowel in de hardstyle als in het genre waarin ze nu zitten succesvol zijn (geweest).­ Getuigt toch van goede en slimme producties.­ Zoals hierboven gezegd gun ik het ze wel en moet zeggen dat ik de plaatjes wel kan luisteren.­
Uitspraak van Kinesis op maandag 23 september 2013 om 16:55:
Helden! Doen gewoon waar ze zin in hebben, top! Heb echt respect voor Showtek. Weet nog goed dat ze de eerst 'hardstyle clip' op Youtube hadden gezet een aantal jaar geleden, iedereen zeiken, commercieel dit en dat. Nu zet elke producer zijn track met een clip/ video op Youtube. Deze gasten weten precies hoe het werkt (Y).

Juist!! Cashen :)
Leuk interview :) Blijf het jammer vinden dat ze weg zijn gegaan uit de HS scène, maar wel respect voor hun keuze... Ookal wil ik wel een kleine kanttekening maken bij het interview:

En niet te vergeten dat wij ook geen 19 meer zijn
Alsof dat een reden moet zijn om niet meer los te gaan. Kijk maar eens naar

Uitspraak van PieterH op dinsdag 24 september 2013 om 11:51:
Showtek _O_
xD
Uitspraak van D-railed op maandag 23 september 2013 om 19:44:
Als ze toch anti-hokjes zijn dan moeten ze een x een early hs setje knallen op een hardclassiscs ofzo!

:respect:

Uitspraak van Majstro op dinsdag 24 september 2013 om 18:49:
oude Walt producties waren bijvoorbeeld prima

waren? Nog steeds hoor 8) ;P
laatste aanpassing
Respect (Y)
echte liefde voor Hardstyle verlies je nooit!!!! geld geld geld geld... daar draait het bij die gasten om!! en alleen op dat vlak kan ik er enigszins nog wat begrip voor opbrengen, maar das dan ook maar minimaal.

voor de rest miste niks aan showtek op een hs feestje.... dus komen er goed vanaf zo ;)
Uitspraak van Ronny E. op woensdag 25 september 2013 om 16:21:
echte liefde voor Hardstyle verlies je nooit!!!!

Dat dacht ik zelf ook toen ik 16 was :lol:

Ik snap echt wel dat je van stijl wil veranderen maar dat 13 in een dozijn "big room house" je nieuwe passie is... Ach ja commerciële houseliefhebbers zijn met zoveel dat de artiesten zelf het ook wel helemaal geweldig zullen vinden.
JVDL
Artiest Phaeton
Uitspraak van Ronny E. op woensdag 25 september 2013 om 16:21:
geld geld geld geld...­ daar draait het bij die gasten om!

daar draait de hele wereld om!!!!!

ik zou het precies het zelfde doen, heb liever ook een extra plakje kaas op mn broodje dan dat ik met een stok in mn bek moet leven en van een uitkering moet rond komen!

passie voor muziek hebben ze wel of het nu Hardstyle is of House,anders waren ze wel wat anders gaan doen!
Interessant interview! Hoe geniaal hun oude hardstyle ook was, ik kan er goed mee leven dat ze zijn overgestapt als ze zich daar zelf het beste bij voelen.

Wat ik mij wel afvraag is of ze niet ooit nog eens terug willen naar hun oude tijd voor 1 avondje. Bijvoorbeeld op Hardclassics draaien! :D
(Dan moeten ze waarschijnlijk wel genoegen nemen met een kleinere fee dan ze in de USA krijgen en het puur uit eigen wil doen :P )
Uitspraak van toerist op maandag 23 september 2013 om 17:24:
Maar om nou te zeggen dat ze die switch van hardstyle naar house met liefde hebben gemaakt...­

Kom op zeg. Ze geven duidelijk aan, dat ze klaar waren met hardstyle. Als je hun nieuwe platen hoort, zit daar veel meer energie in, en ze zijn veel dansbaarder (ook naar eigen zeggen). Zo goed was het allemaal niet wat ze een paar jaar geleden deden.
A-Lex
Werkzaam bij Pservice
Uitspraak van Love is the answer op donderdag 26 september 2013 om 12:29:
Kom op zeg.­ Ze geven duidelijk aan, dat ze klaar waren met hardstyle.­ Als je hun nieuwe platen hoort, zit daar veel meer energie in, en ze zijn veel dansbaarder (ook naar eigen zeggen).­ Zo goed was het allemaal niet wat ze een paar jaar geleden deden.­A-Lex
volgen:

Vergeet hun laatste album toch echt niet, je merkte daar al dat ze stukken verder stonden dan het gros van de hardstyle artiesten, puur producetechnisch gezien als qua melodieën en creativiteit.
Uitspraak van Ronny E. op woensdag 25 september 2013 om 16:21:
echte liefde voor Hardstyle verlies je nooit!!!!

:yes:
Uitspraak van A-Lex op vrijdag 27 september 2013 om 09:18:
Vergeet hun laatste album toch echt niet, je merkte daar al dat ze stukken verder stonden dan het gros van de hardstyle artiesten, puur producetechnisch gezien als qua melodieën en creativiteit.­

Ja, je hebt gelijk. Ik bedoelde idd. meer de bedroevend slechte muziek van daarvoor.
net alsof ze op een houtje moeste bijten al?? per optreden min 1500 euro.... dus dat plakje kaas zat wel goed ;)

nogmaals.. blij da ze dr eige in die kutscene wel thuis voelen! al zulle ze daar niet de support krijge zoals het altijd mooie hs publiek!!! ma goed... ieder zn ding
ja je bent dan ook al 22 jaar alweer XD!!!
Uitspraak van toerist op maandag 23 september 2013 om 17:24:
ja commercieel gezien wel ja.­

Vindt de tracks wel vers klinken. (mixtechnisch)
Vorig jaar tijdens de ADE voor het eerste kennis gemaakt met hun nieuwe sound, en wat ging dat los zeg!
ThemcQ
Artiest Exodus
ik houd niet van hun stijl , maar ze timmeren aardig aan een miljonairs leven zo te zien , knap dat je succes in 2 muziekstijlen kunt hebben
Uitspraak van PieterH op dinsdag 24 september 2013 om 11:51:
Showtek _O_

Dat dus.

Uitspraak van D-railed op maandag 23 september 2013 om 19:44:
Als ze toch anti-hokjes zijn dan moeten ze een x een early hs setje knallen op een hardclassiscs ofzo!

Én dat dus. ;)
leuk een aanpassing in je muziekstyle, maar verander dan ook van artiestennaam.­
Uitspraak van Love is the answer op donderdag 26 september 2013 om 12:29:
Kom op zeg.­ Ze geven duidelijk aan, dat ze klaar waren met hardstyle.­ Als je hun nieuwe platen hoort, zit daar veel meer energie in, en ze zijn veel dansbaarder (ook naar eigen zeggen).­ Zo goed was het allemaal niet wat ze een paar jaar geleden deden.­

FTS , save the day ,partylover , puta madre om maar wat op te noemen en dan zeggen dat het niet zo goed was paar jaar geleden,en in deze platen zit net zoveel energie als hun platen van nu.( niet te vergeten dat hun hits meest samenwerkingen zijn ook he ,cannonball met justin prime,how we do met hardwell ,get loose met de nc ,booyah met weareloud & sonny nilson etc.)
ze willen commercieel zijn en hun zakken vullen.­ de harde sound zit gewoon in je en anders heb je er nooit echt !!! van gehouden!
Uitspraak van Taylor op dinsdag 1 oktober 2013 om 01:11:
de harde sound zit gewoon in je en anders heb je er nooit echt !!! van gehouden!

:'( echt te kansloos zulke opmerkingen. IQ van een fruitvlieg.
Uitspraak van DJ THE HARDSTYLIST aka TECKTRONIC op maandag 30 september 2013 om 16:00:
FTS , save the day ,partylover , puta madre om maar wat op te noemen en dan zeggen dat het niet zo goed was paar jaar geleden,en in deze platen zit net zoveel energie als hun platen van nu.­( niet te vergeten dat hun hits meest samenwerkingen zijn ook he ,cannonball met justin prime,how we do met hardwell ,get loose met de nc ,booyah met weareloud &­ sonny nilson etc.­)

Welnee. Dat zeggen ze toch zelf ook. Platen draaien om de kick, weinig melodie. Kansloze bagger. Zoals de meeste hardstyle. Gedeeltelijk kwestie van smaak, deels voortvloeiend uit het niveau van de producers en de stijl.
laatste aanpassing
Dat Showtek vertrokken is uit de hardstyle scene vond ik persoonlijk ook bagger, maar respect dat ze hun ding doen waar ze zelf plezier mee hebben.­ Doen we toch allemaal?
En laten we niet vergeten, smaken verschillen, respecteer dat gewoon.­ Als we allemaal naar Frans Bouwer zouden gaan word het wel erg simpel allemaal en allemaal in de zeldfe broek en shirt lopem.­ Pfff.......­
Ook dat "­recht uit het hart"­ erachter, lachen man.­
Uitspraak van Gronik op zondag 6 oktober 2013 om 07:08:
En laten we niet vergeten, smaken verschillen, respecteer dat gewoon.­ Als we allemaal naar Frans Bouwer zouden gaan word het wel erg simpel allemaal en allemaal in de zeldfe broek en shirt lopem.­ Pfff.......­

Ik weet niet hoe je een doorsnee Frans Bauer- concertbezoeker aan zijn/haar kleding kan herkennen, maar dat is dan ook helemaal niet relevant :lol:

Uitspraak van Taylor op dinsdag 1 oktober 2013 om 01:11:
ze willen commercieel zijn en hun zakken vullen.­ de harde sound zit gewoon in je en anders heb je er nooit echt !!! van gehouden!

Als je het interview goed leest, dan kan je weten dat ze ook nooit de voorkeur hebben gehad voor het hardere werk.


Moet toegeven dat ze zich wel redelijk onderscheiden met hun sound. Ze hebben best een aparte, typische sound en dat is voor veel andere housetracks niet te zeggen. Vind het bijv muzikaal veel beter in elkaar zitten dan wat tiesto tegenwoordig doet.
laatste aanpassing
Showtek was koning, showtek 2.­0 rockt ook dik.­
Uitspraak van toerist op zondag 13 oktober 2013 om 17:37:
Ik weet niet hoe je een doorsnee Frans Bauer- concertbezoeker aan zijn/haar kleding kan herkennen, maar dat is dan ook helemaal niet relevant :lol:

Spijkerbroek en shirt. :P
Uitspraak van Gronik op woensdag 30 oktober 2013 om 17:42:
Spijkerbroek en shirt.­

Nu je het zegt, typisch Frans Bauer fanaten :P
'Seid ihr bereid' en 'Sav the day' waren 137 bpm toentertijd!

dat dus :)
Bij bouncer hoor je bij de drop dat jullie uit de Jump/Hardstyle scene komen.­
en dit is helemaal niet erg.­ ga voor agressieve melodieën en gebruik jullie Jump skills om vette Bigroom tracks te maken!
laatste aanpassing