Partyflock
 

Miss Bunty: freestyle vocalist met eigen app

anoniem gepubliceerd op
afbeelding Miss Bunty: freestyle vocalist met eigen app
ArtiestMiss Bunty Site
Miss Bunty is een van de grootste MC's & freestyle vocalistes van ons land. Ze had wereldwijde hits op bekende danslabels als Hed Kandi, Defected, Ultra, Nervous Records en The Ministry of Sounds.
Een van haar eerste optredens als MC was in de legendarische RoXy in Amsterdam. Daarna ging ze letterlijk de wereld over en werkte samen met DJ's zoals David Guetta, Bonobo, ROOG, Kerri Chandler, Erick E, Ryan Marciano & Sunnery James, Joost van Bellen en vele anderen.
Dit jaar heeft ze haar eerste album gereleased genaamd 'Reanimated'. En lanceerde ze ook nog een app: 'Mix Bunty'.
Eens even bijkletsen...

Wat heb je deze week gedaan?
Ik kom net terug van het festival Oerol op Terschelling. Ik heb daar vier keer opgetreden als gast bij HIP (Martin Damen, Eddy Zoey, Leonardo). Het publiek was uitzinnig, de sfeer is altijd zo te gek daar! Vrijdag heb ik in Tivoli Utrecht opgetreden en vanavond ga ik repeteren met mijn vijfkoppige Bunty band voor aankomende radio- en tv-promo optredens in verband met de release van mijn nieuwe single 'Fire'. Dit weekend heb ik ook nog vier leuke boekingen en volgende week zit ik in Istanbul dus ik hoef me niet te vervelen.

Wie is Miss Bunty / Mariëlle Dijkhuizen en hoe komt je persoonlijkheid tot uiting in je 'artiesten-personage'?
Miss Bunty is Marielle Dijkhuizen, ik ben niet iemand anders on stage, hooguit wat luidruchtiger en blijer omdat ik lekker kan zingen. Zingen is mijn uitlaatklep, al ben ik ziek, zwak en misselijk alles verdwijnt op 't podium.


Foto: Pascal Bier

Je eerste optreden was in RoXy en met een gedeelte van die crew (o.a. Joost van Bellen, Kim Tuin, Peter Vermeulen) werk je nog steeds samen. Wat is het verschil met toen en nu? In welk opzicht is de functie / status van MC's veranderd?
Een van mijn eerste optredens als MC, of ik noem het liever free-style vocalist, was tijdens het tienjarig bestaan van de RoXy waar ik al zingend en vol angstzweet in een kooi naar beneden ging als space majorette. Ik heb en had enorme hoogtevrees dus 't was voor beide partijen meteen een knallende kennismaking. Ik kende Joost van Bellen toen nog niet, ik ging wel altijd dansen op de zondagavonden die hij toen deed met dj Johnston in de RoXy.
Ik heb Joost pas ontmoet bij een gezamenlijk optreden bij de toenmalige Silly Symphonies club in Den Haag. Kort daarna werd ik ingelijfd bij de Speedfreax crew en bij de Meubelstukken-familie, waar ik al snel de rest van de RoXy crew leerde kennen en gelukkig werk ik nog steeds met veel van hen samen.

De RoXy was een ongelofelijke plek met waanzinnige decors. Ze deden niet aan halve maatregelen, niet een beetje spacedecor maar meteen een enorm ruimteschip van vier bij twee meter waar dan de meest waanzinnige aliens uitkwamen. Het was geen club maar een andere wereld.

Het MC-vak was destijds helemaal niet zo gangbaar. Hoe ben jij begonnen?
Ik was bij een optreden van de drum 'n bass held Aphrodite waar ik opeens het podium werd opgeduwd. Dj Aphrodite zette meteen de schuif uit nadat ik was begonnen met zingen. Ik dacht dat ik wat verkeerd deed maar ging gewoon door, hij en het publiek gingen compleet uit hun dak. Dus ik ben begonnen in de drum 'n bass scene, later zat ik ook bij het Engelse boekingskantoor van Roni Size en ik heb met veel Drum 'n Bass artiesten gezongen zoals Fabiuo, Rush, Photek en Aphrodite. Verder heb ik zelfs tracks gemaakt voor twee albums van dj Aphrodite en heb ik met hem opgetreden bij BBC1, Leeds en Reading festival.

Ik was vaak de enige dame in het MC gezelschap. Ik nam dan ook meer de zingende rol op me terwijl de heren de MC-rol op zich namen. De drum 'n bass werd op een gegeven moment veel harder (hardstep). Ik kon er niet zoveel meer mee dus ben overgestapt naar house waar ik ook altijd een enorme liefhebber van was.

Waar komt de naam Miss Bunty vandaan?
Ik werkte vroeger tijdens mijn studie bij een Utrechts popcentrum dat festivals en feesten organiseerde voor bandjes. Op een gegeven moment organiseerde ik een space feest. Een band waar ik ook in zat, samengesteld uit allerlei Utrechtse muziek coryfeeën noemde ik 'Bounty x', vraag me niet waarom.

Wat heb je in al die jaren optreden allemaal meegemaakt?
Ik heb genoeg gekke dingen meegemaakt; heb je even? Opgetreden in een bordeel, bij neukende mensen, cokesnuivende Jordanese prinsen op een enorm monument buiten bij de release van een single gemaakt met Sander Kleinenberg ('Work to do') tijdens zonsopgang in Space Miami. Iedereen was 'wasted' en de hele tent ontplofte. Ik heb zelfs ooit eens moeten draaien omdat de dj met wie ik optrad even sex had in de wc...

Mijn hak bleef eens vast zitten in een podiumdeel zodat ik m'n laars maar uit moest doen en achter moest laten als souvenir voor de volgende act, in een wildwest vechtparty terechtkomen en dan maar wegduiken onder de dj booth, het publiek afleiden met een erge lange a capella zodat de dj die was outgegaan wegens iets teveel drugs op de dj-mixer kon worden afgevoerd. Mensen die voor me strippen en mensen die dreigden me te vermoorden...tja, echt van alles dus!

Met wie zou je ooit graag nog een keer samen willen werken en waarom?
Basement Jaxx en Daft Punk. Gewoon omdat ze briljant zijn!

Aanleiding voor dit interview is een app die je lanceert. Wat moeten we bij die app voorstellen en hoe kwam je erbij om een app te lanceren?
Ik ben via via met de jongens van Mixblocks in contact gekomen en aangezien mijn nieuwe single 'Fire' uit zou komen hebben ze een super coole remix app voor mij bedacht. Mijn nieuwe single 'Fire' en remixen ervan zijn in hapklare stukjes gehakt, de bovenste rij de beats, de middelste rij de melodie instrumenten. En op de onderste rij de zang.
Door op de verschillende stukjes muziek te klikken kan je de track zelf remixen, opslaan en zelfs delen met vrienden. Degene met de mooiste remix, krijgt van mij een serenade op zijn of haar verjaardag!

Wat ga je deze zomer doen?
Veel optreden in binnen- en buitenland bij de leukste festivals en clubs. Er komen weer veel nieuwe tracks aan, onder andere voor het nieuwe album van Shinedoe, voor Purple Music een samenwerking met Mike Scott, met Marek Mela een jonge producer die een BBC talentenjacht heeft gewonnen en voor het Amerikaanse Discohouse label Fog Bank Records in samenwerking met Teddy's Philly Sound. En natuurlijk nieuwe tracks schrijven voor de Bunty band en hopelijk van de zon genieten of de zomer moet echt vorig weekend al zijn geweest!

Wil je haar album beluisteren? Ga naar www.missbunty.com
Of haar gratis app downloaden (Iphone only)? Ga naar mixblocks.­com

Bunty kun je de hele zomer zien op veel verschillende events. Hieronder een aantal:

1 opmerking

Miss Bunty = heldin! _O_