Partyflock

Billy the Kit over produceren en zijn (inter)nationale ambities

 

Billy the Kit over produceren en zijn (inter)nationale ambities

gepubliceerd op
In den beginne draaide Billy the Kit eigenlijk alleen maar. Inmiddels heeft hij ook het produceren onder de knie. Aan ons vertelt hij meer over zijn nieuwe track en (internationale) plannen voor de zomer.

Morgen, 4 juni, komt je nieuwe track 'Loud & Proud' uit, een coop met Blasterjaxx, hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?
Ik was op een feest in Rotterdam waar Blasterjaxx voor mij draaide. Ik kende ze al van hun producties en na de gig raakten we aan de praat via Twitter. We hebben de week erna afgesproken om samen de studio in te gaan. Onze studio's bleken een kilometer van elkaar vandaan te liggen!

Hoe kan je deze nieuwe track het beste omschrijven?
HARD! Heel hard! Er zitten elementen in van trance, hardstyle en electro. Echt een track die menig dj goed kan gebruiken in zijn sets op de festivals dit jaar, hoop ik.

De track komt uit bij het label van Tiësto, Musical Freedom, dat is niet niks!
Dat is inderdaad een hele grote eer! Tiësto is, wat ik merk, heel betrokken bij het label en de A&R. Hij support de track ook al een paar maanden. Elke keer al hij de track op één van zijn concerten draait, krijg ik via social media ontzettend veel berichten. Ook de supportlijst is nu al bizar van Afrojack tot Diplo en Hardwell tot Steve Aoki!Je bent superdruk met produceren en dit is dit jaar al de vijfde track die uitkomt van je, wat kunnen we nog meer van je verwachten dit jaar?
Nog veel meer releases! Er staan er alweer drie klaar voor release op supermooie labels! Mijn doel was tien releases in 2013. Ik lig dus nog op schema!

Wat zijn de plannen voor de zomer van 2013?
Ik ga weer een grote zomertour doen. Zes weken lang toeren door Europa en langs de festivals in Nederland en België. Ik sluit af in Curaçao en Aruba...Ik mag absoluut niet klagen.

De hele wereld kijkt op het moment naar de Nederlandse DJ scene, wat zijn jouw internationale ambities?
Die zijn er zeker! Als ik goede platen blijf maken en blijf releasen op mooie labels is er altijd een kans dat je internationaal kan gaan touren. De concurrentie is heftig maar dat geeft alleen maar extra drive om betere platen te maken en meer je best te doen! We gaan 't zien!

Wat is jouw kracht als DJ denk je zelf?
Ik denk toch een feestje maken met het publiek en het technische gedeelte van het draaien. Ik ben begonnen als dj niet als producer en draai nu zestien jaar plaatjes. De nieuwe technische mogelijkheden met de Pioneers en rekordbox zijn geweldig, je kan zoveel creatieve dingen live doen. Dat zie ik eigenlijk te weinig terug bij collega's. Daarentegen hebben veel collega's een grote voorsprong met produceren omdat zij begonnen als producers.

Zijn er nog meer of nieuwe plannen waarvan we op de hoogte moeten worden gebracht?
Ik ben bezig met de opvolger van 'Burn It Down' (Dance Smash bij 538) die weer zal uitkomen op PM:AM Recordings van Universal waar ik recent getekend heb voor mijn radio releases.

Wil je nog wat kwijt aan de bezoekers van Partyflock?
Geniet van de vele en mooie festivals die we in dit kleine landje toch maar mooi allemaal hebben!

10 opmerkingen

De nieuwe technische mogelijkheden met de Pioneers en rekordbox zijn geweldig, je kan zoveel creatieve dingen live doen.­ Dat zie ik eigenlijk te weinig terug bij collega's

Goh, niet iedereen zit te wachten op die eeuwige effecten en het loopen van tracks totdat je een ons weegt.
JVDL
Artiest Phaeton
Uitspraak van best of both worlds op maandag 3 juni 2013 om 15:53:
Goh, niet iedereen zit te wachten op die eeuwige effecten en het loopen van tracks totdat je een ons weegt

ik heb sinds 2 jaar ook een Pioneer DJM, en gebruik de Effecten nooit meer (N)
ga em binnenkort ook de de deur uit doen en een terug naar effectloze Mixer.
Ik heb et wel gehad met die Flanger!
laatste aanpassing
Afgelopen weekend eindelijk eens aan het werk gezien (is niet mijn muziekstijl) Het viel me opzich wel mee, hij heeft tenminste tempo erin zijn set. Maar wel o zo jammer dat hij als die hardstyle draait op het einde eigenlijk meteen naar lose my mind en year of summer grijpt :no:
Heerlijke plaat zoals ze horen te zijn :respect:
Moet dit niet gewoon Billy the Klit zijn?
Als je nou eens anderhalf jaar eerder onder die steen vandaag was gekropen had je nu kunnen weten dat ie de L in z'n artiesten naam niet meer gebruikt!
Heeft zelfs ook op pf in persberichten gestaan..­
Uitspraak van Arros op dinsdag 25 juni 2013 om 13:23:
Moet dit niet gewoon Billy the Klit zijn?

Uitspraak van Obliviator op dinsdag 2 juli 2013 om 19:09:
Als je nou eens anderhalf jaar eerder onder die steen vandaag was gekropen had je nu kunnen weten dat ie de L in z'n artiesten naam niet meer gebruikt!
Heeft zelfs ook op pf in persberichten gestaan..­