Partyflock

MC Da Syndrome: uitgesproken gangmaker met hyperactief karakter

MC Da Syndrome: uitgesproken gangmaker met hyperactief karakter

door , gepubliceerd op
MC Da Syndrome: uitgesproken gangmaker met hyperactief karakter (afbeelding)
ArtiestDa Syndrome Site
Da Syndrome is de hyperactieve en oh zo spontane MC! Bekend van het Scantraxx label en onder meer actief binnen de A2 All Stars en mede door zijn forse inspanning tijdens zijn optredens een zeer gewaardeerde 'Master of ceremonies'!

Hoe is je artiestennaam Da Syndrome tot stand gekomen?
Ik heb in het verleden vele namen de revue laten passeren maar kon eigenlijk nooit een geschikte naam vinden. Een naam zoek je niet zo maar even uit natuurlijk. Het moet bij je passen naar mijn mening. Omdat ik nogal een druk mannetje ben op het podium en vaak gekke bekken trek, kan je dat een beetje vergelijken met een syndroom. Eigenlijk het geheel van verschijnselen die horen bij een ziekte. Nu heb ik afgezien van ADD natuurlijk niet echt een ziekte, maar vond de naam wel passen. Daarnaast vind ik het woord 'Syndrome' op zich gewoon vet.

Als ik een diepte interviewtje afneem bij je familie en vrienden. Wat vertellen zij mij dan en hoe laat zich de privé-persoon Da Syndrome zich omschrijven?
Ik denk dat zij mij zullen omschrijven als een spontane, vrolijke, maar ook gevoelige jongen. Ik durf best toe te geven dat ik soms ook nog best wel eens onzeker ben, al zou je dat niet zeggen als je mij zo op het podium ziet staan. Het gekke is dat ik er soms een hekel aan heb om voor een druk terras langs te lopen maar als ik bijvoorbeeld op een podium sta er totaal geen moeite mee heb om voor een groot publiek te staan. Daarnaast zullen mijn naaste vrienden en familie mij waarschijnlijk ook omschrijven als een jongen die lekker zichzelf is.

Je staat bekend als een erg ijverig/actief persoontje. waar ben je allemaal mee bezig?
Als afgestudeerd journalist werk ik momenteel als vrijwilliger bij de lokale omroep in Emmen. Hier heb ik mijn eigen programma, 'Wouters Wondere Wereld'. In dit programma ga ik op zoek naar excentrieke zuidoost Drentenaren met een bijzondere levenswijze. Zie het als een soort van 'Joris Showroom'. Omdat ik het ook voor mijn optredens nog wel eens leuk vind om een filmpje te monteren en het één en ander te filmen, kan ik de interview- en montagekwaliteiten mooi op peil houden. Ook maak ik zo nu en dan een radioprogramma bij dit station. Omdat ik tegenwoordig ook de host ben van de 'Scantraxx Radio Show', is het natuurlijk ideaal als je een studio tot je beschikking hebt waar je alles kan doen betreffende het maken van een radioprogramma. Naast dit alles zit ik ook nog geregeld in de studio voor opname van vocalen en het updaten van social media.

[dump left id=8971] Hardstyle wordt steeds groter, commerciëler en is in notime een wereldwijd product geworden. Wat vind jij van die ontwikkeling?
Vanaf het begin dat het genre hardstyle van zich liet horen, ben ik eigenlijk al meegevaren in deze reis van ontwikkeling. Ik vind het ongelooflijk dat een stijl als deze zelfs in 2013 nog steeds zeer populair is en steeds populairder wordt over de hele wereld. Hardstyle heeft zich vertakt in een aantal stromingen, denk aan raw, euforisch. Het is mooi om te zien dat dat kan. Het blijft natuurlijk allemaal hardstyle. Nu deze stijl zich zelfs een weg heeft gebaand naar de commerciële radiozenders weet ik eigenlijk niet waar deze ontwikkeling zal eindigen. Toch denk ik wel dat wij nog lang kunnen genieten van deze stroming van muziek en het zich in de loop der jaren gewoon zal blijven evolueren.

Heb jij zelf ook de ambitie om met een track als bijvoorbeeld 'Year of Summer' op de radio/tv?
Het komt zoals het komt zal ik maar zeggen. Hardstyle tracks worden naar mijn mening niet gemaakt met de intentie om ook direct airplay te krijgen op de radio. Als dat wel gebeurt dan is het leuk dat een dergelijke plaat opgepakt wordt. Ik vind dat iedereen moet produceren waar hij of zij volledig achter staat en niet omdat je in je achterhoofd hebt een bepaalde richting op te willen gaan hiermee. Misschien heb ik zelf wel de ambitie om ook eens een commerciële plaat te maken, maar dat kan ik natuurlijk niet zo maar even één, twee, drie doen. Dat zou dan puur toeval zijn.

Vaak zegt men: 'djs & mcs zijn rijke verwende jochies en meisjes die een heel ander mens worden als ze een bepaalde status krijgen'. Herken jij dit en welke gedragsverandering zie jij bij dj's die groter van naam worden?
Gelukkig zijn de meeste artiesten om mij heen lekker zichzelf gebleven nadat ze zijn gaan groeien binnen de scene. Ik kan me wel goed voorstellen, hoe raar dat misschien ook klinkt, dat het bij sommige artiesten lijkt alsof ze arrogant overkomen terwijl ze dat totaal niet zijn. Als je veel fans hebt dan kan je natuurlijk simpelweg niet ieders vriendje zijn om het zo maar even te zeggen.

Haal dat 'rijke' overigens maar weg bij MC's. Dat is een vertekend beeld. De meeste MC's verdienen maar weinig ten opzichte van wat een dj verdient. Helemaal als je ziet dat een MC bijna acht uur op een podium staat en een dj binnen anderhalf uur klaar is. Een kanttekening, het ligt er natuurlijk wel aan hoe populair de dj of MC zelf is en wat deze betekend heeft binnen de scene. Daarnaast is de dj de artiest en de MC de aanvulling.

Natuurlijk ben ik ook wel eens artiesten tegengekomen die wel naast hun schoenen lopen, helaas. Maar je weet wat ze zeggen: the harder you rise, the harder you fall. Gelukkig ben ik gewoon Wouter gebleven.

[dump right id=8972] Wanneer is volgens jou een MC goed?
Een MC is goed bezig als hij weet wat hij doet. Als hij op de juiste momenten zijn kracht laat zien en op de juiste momenten zich terug weet te trekken. De dj is de artiest en de MC is de aanvulling. Een MC is ook goed bezig met zijn vak als hij een unieke eigen stijl heeft weten te ontwikkelen. Je moet je onderscheiden van de rest. Ik ga altijd helemaal los op feesten, mijn drukke ikke is mijn eigen act geworden. Na afloop van een feest ben ik helemaal kapot, maar ik weet zeker dat er veel bezoekers zijn geweest die het geweldig vonden.

Ik weet niet hoe andere MC's zich voorbereiden, maar ik doe alles meestal uit pure improvisatie. Ik kom op een feest waar ik moet optreden en acclimatiseer mij ter plekke. Ik probeer de sfeer te voelen en kijk naar de reactie van het publiek als de dj zijn muziek draait. Als ik dan on stage sta, roep ik wat er in me opkomt. Hier moet ik wel een kanttekening bij maken. Als ik de host ben op een groot feest waar veel bezoekers komen, dan bekijk ik natuurlijk altijd wie er draaien en probeer hier waar nodig op in te spelen. Ik ben niet het type MC dat complete raps door de microfoon gaat schreeuwen, maar ben meer een crowd pleaser. Tenslotte is er een groot verschil tussen het hosten in clubs en het hosten op mainstages. Het is een compleet andere vorm van hosting.

Welke persoonlijke ambitie streef jij na en hoelang denk jij mee te kunnen draaien in de scene. Je bent immers toch een 'oldy' in het vak?
Ik weet niet wat je bedoeld met 'oldy'? Doel je op mijn leeftijd? Ik ben pas 33 hoor! Mijn ADHD is on-uit-puttelijk!

De zomer van 2013 komt eraan en natuurlijk kijken de mensen uit naar veel mooie festivals met lekker weer en mooie line-ups. Waar kijk jij eigenlijk naar uit wat betreft aankomende zomer?
Ik heb al weer aardig wat festivals in het vooruitzicht staan. Om eerlijk te zijn kijk ik uit naar elk optreden. Of het nu een klein of een groot feest is, dit is echt waar ik voor leef. Het festivalseizoen is natuurlijk de kers op de slagroomtaart. Mooi weer, vrolijke mensen, ideale sfeer.

Stel je zou niet zo actief zijn in het vak en zoals de meeste Nederlanders een 100% fulltime baan hebben. Waar zou je dan willen werken en in welke rol?
Dan zou ik waarschijnlijk presentator zijn van een radio- of televisieprogramma. Ik zou mij ook bezig willen houden met montage van audio- en videomateriaal. Muziek is mijn passie dus die link zal ik altijd houden.

Tot slot. wat zou je tegen al je fans willen zeggen en waar kunnen zij zich in het bijzonder op verheugen?
Ik denk dat mijn ambities nog lang niet op een hoogtepunt zijn. Ik weet zeker dat men nog veel van mij gaat horen. Zolang ik de drive blijf houden om op te treden en om er leuke dingen naast te doen ben ik nog lang niet weg uit de scene. Tot nu toe heb ik heel veel leuke reacties mogen ontvangen van fans waar ik enorm veel aan heb. Bij deze bedankt en tot heel snel!

19 opmerkingen

Leuk interview :yes:

Geniale MC :lol:
Energieke gast en altijd 1 brok activiteit in zijn performance. Echter vindt ik wel dat ik hem niet zo goed kan verstaan. Lijkt net alsof hij mct met zijn mond vol!

Verder wel genoeg props voor hem! :respect:
Een MC is goed bezig als hij weet wat hij doet.­ Als hij op de juiste momenten zijn kracht laat zien en op de juiste momenten zich terug weet te trekken.­ De dj is de artiest en de MC is de aanvulling.­ Een MC is ook goed bezig met zijn vak als hij een unieke eigen stijl heeft weten te ontwikkelen.­ Je moet je onderscheiden van de rest.­ Ik ga altijd helemaal los op feesten, mijn drukke ikke is mijn eigen act geworden.­ Na afloop van een feest ben ik helemaal kapot, maar ik weet zeker dat er veel bezoekers zijn geweest die het geweldig vonden.­

En daardoor ben je één van de beste MC's van de scene! :respect:
Ik zou me eigen kapot schamen als ik jullie was, dat de hardstyle zo commercieel is geworden als da kut nummer die bij 538 niet weg te slaan is :S
Fijne MC :)
110% ADHD!!.... lekker Wouter ;)
Top internieuw Wouter :)!
Ratje
Werkzaam bij La Bomba
Artiest RVE
leuk interview en toffe gast!
Vind ik leuk!
ik vindt hem ZEKER een van de top MC's druk, maar toch niet zo opdringerig als Villain.­
verder ook een DIKKE +­1 voor de vele communicatie's met fans via;­ facebook,twitter, na afloop van een feest, hell misschien zelfs nog wel op hyves of myspace! XD

dus uiteindelijk misschien wel een dikke +­2!
Goed intervieuw! Spontane gast, weet er altijd wel een lekker feestje van te maken en iedereen enthousiast te maken! :respect: