Partyflock

Warface: jonkies nu al klaar voor de 'Madnezz'

 

Warface: jonkies nu al klaar voor de 'Madnezz'

gepubliceerd op
Warface: jonkies nu al klaar voor de 'Madnezz' (afbeelding)
FeestMadnezz
Omdat jullie nog vrij nieuw zijn in de scéne, Wie zijn jullie?
Wij bestaan uit drie personen. Twee DJ/Producers genaamd Remco-Jan Prevoo en Youri Claessens en een MC genaamd Jordy Velraads.

2. Hoe is Warface ontstaan ?
De interesse in de muziek begon in de vroege jaren voor mij (Remco-Jan red.) Ik groeide op met een tijdperk vol met distorded hardcore geluiden. Daarnaast begonnen de interesses in de hardere stijlen te groeien. Na een aantal jaren van produceren en experimenteren met hardcore en hardstyle maakte ik pas in 2011 eerste hardstyle demo. Na het verzenden van een demo in 2012 naar het beroemde Dutch Master Works Label, tekende ik bij dat label en bracht daar mijn eerste release uit.

Om een veelzijdige en unieke act te worden besloot ik Jordy bij Warface te betrekken om samen met hem op het podium de boodschap van Warface over te brengen. Naast het aantrekken van Jordy besloot ik Warface uit te breiden met Youri. Wij hebben elkaar leren kennen op de lokale feesten bij ons in de buurt die Youri organiseerde. Na een paar keer afgesproken te hebben in de studio bleek het al snel duidelijk dat we qua smaak en stijl op één lijn zaten.

Jullie eerste release is uitgebracht op het befaamde Dutch Master Works, maar ondertussen releasen jullie op het Australische Spoontech Records en komt er in april jullie eerste EP uit, wat kunnen wij daarvan verwachten?
De meeste die wat dieper in de hardstyle zitten weten dat we onze eerste EP hebben gereleased op het befaamde Dutch Master Works. De tracks die wij daarna aanleverde waren te hard voor het label en toen zijn we terecht gekomen bij het Australische Spoontech Records.

Op de Darrk Pact EP hebben wij een 'Distorded Mind Remix' uitgebracht en die werd verrassend goed ontvangen door het publiek en ook door een aantal artiesten waaronder B-Front. In april is het de beurt voor onze EP 'Bloodshed'. Op die EP worden drie tracks uitgebracht, namelijk: 'Bloodshed', 'Liberation' en de 'Liberation Remix' geproduceerd door Vazard. Op Madnezz zullen jullie deze tracks vast en zeker horen.

Met welke artiest(en) zouden jullie een keer de studio in willen duiken? en staan er misschien al leuke samenwerkingen gepland?
De artiesten die vooral een inspiratiebron zijn geweest en nog steeds zijn, zijn Adaro, B-Front, Ran-D en Zany. Dit komt mede door hun originaliteit, melodieën en geweldige sound design. Daarnaast houden we ook van de hardheid, diversiteit en sfeer van Donkey Rollers, Delete, Crypsis en Radical Redemption. Stuk voor stuk hebben zij een eigen sound die uniek, hard en energiek is. Dat zijn de drie elementen die wij ook belangrijk vinden in muziek en die we ook in onze tracks willen verwerken.
Wij willen onze stijl breed en divers houden het hoeft niet perse constant duister en hard te zijn. Het zou geweldig zijn om ooit met hun eens een track te maken.

Op dit moment zijn we bezig aan een collab met mede spoontechnican Dark Pact. Daarnaast staan er nog collabs met Sasha F, Delete en High Voltage op de planning. En dat zijn toch niet de minste namen waarmee we de studio in gaan duiken, toch?

Wat vinden jullie ervan dat er nu in Limburg voor het eerst een evenement als Madnezz wordt georganiseerd? Aangezien jullie alle drie rasechte Limburgers zijn...
Het is mooi dat er eindelijk op zo'n grote schaal een hardstyle-evenement wordt georganiseerd in Limburg. Voor veel mensen ontbrak dat toch wel. Limburgers moeten vaker twee uur reizen om naar zo'n groot feest te gaan. Daar zijn de meeste aan gewend geraakt. We spreken alle drie uit ervaring, haha. Het is toch mooi dat wij nu kunnen genieten van een groot feest op een steenworp afstand, dat hebben wij Limburgers wel verdiend.

Dit jaar hadden jullie de eer om het anthem te produceren, hoe omschrijven jullie het anthem?
We waren heel blij dat UHM gekozen heeft voor ons als producers van het Madnezz anthem. Een anthem is toch iets waarmee je het feest op de kaart moet zetten. En dat een organisatie zoals UHM dan voor ons kiest, dat doet toch wat met je.
We wilden met het anthem een speciaal gevoel oproepen bij het publiek, en het 'Between Brightness and Darkness' contrast erin verwerken. We geloven dat het wel aardig gelukt is, want we hebben er verrassend veel positieve reacties op gekregen.


Op Madnezz draaien jullie samen met het Finse duo Hardstyle Mafia, wat kan het publiek verwachten?
Dat klopt, de jongens van Hardstyle Mafia staan bekend om hun duistere, rauwe sound met daarin een tikkeltje euforie in verwerkt. Zo'n set kan je sowieso verwachten van ons. Één ding staat vast: hard wordt het zeker! We hopen dat jullie allen aanwezig zijn 30 maart in het MECC Maastricht, zodat we daar het laatste uur de tent kunnen afbreken!

5 opmerkingen

Ben zeer benieuwd naar zaterdag! :bounce:

Limburgers moeten vaker twee uur reizen om naar zo'n groot feest te gaan.­ Daar zijn de meeste aan gewend geraakt.­ We spreken alle drie uit ervaring, haha.­ Het is toch mooi dat wij nu kunnen genieten van een groot feest op een steenworp afstand, dat hebben wij Limburgers wel verdiend.­

Dat dacht ik toch ook!! :D
goed bezig en Keep it Hard
:)