Partyflock

De Man Zonder Schaduw introduceert nieuwe clubavond en organisatie

 

De Man Zonder Schaduw introduceert nieuwe clubavond en organisatie

gepubliceerd op
2012 Was voor jou een bewogen jaar met je eerste releases, je Sensation tour en het einde van GZG. Wat heeft 2013 voor jou in petto?
Ja, het was inderdaad een heftig jaar met de Monster Closing van GZG als klap op de vuurpijl. Ik ben heel blij dat we er met zo'n ongelofelijke knal zijn uitgegaan, het was waanzinnig! Belangrijkste op dit moment is dat ik aan de vooravond sta van mijn nieuwe avond in de WesterUnie: Karousel. Op vrijdag 22 maart is daarvan de openingsavond en we werken er al lang naartoe om dan enorm uit te gaan pakken!

Een nieuwe avond dus, wat kunnen de mensen ervan verwachten?
Een strakke goed georganiseerde clubavond waar het dak eraf gaat, maar waar ook ruimte is voor experiment. Ik denk dat de eerste avond daar een goed voorbeeld van zal zijn. Daar hebben we bijvoorbeeld de Luxemburgse pianovirtiuus Francesco Tristano uitgenodigd, die een 'electronic live show' zal doen. Dus dat wil ik aan de mensen bieden maar tegelijkertijd ook gewoon een club avond waar het dak er af gaat. We hebben verder veel house en techno staan met Tiefschwarz als krachtpatser in de WesterLiefde.

Wat betreft GZG, Zomerpark gaat wel door als jullie overgebleven festival. Hoe zit dat precies?
Zomerpark is als enige feest van GZG blijven bestaan maar is nu wel een zelfstandige organisatie, waarbij een groot deel van het oude GZG-team nog betrokken is. Creatief en muzikaal gezien zal ik er een nog grotere rol in gaan spelen, maar de basis waarop het festival gebouwd is blijft gewoon hetzelfde, namelijk het '1 Dag, 1 Stage, 1 Festival' principe. Meer dan ooit willen het festival nu neerzetten als een plek om samen te feesten. De opstelling wordt intiemer en de line-up wordt (al vroeg op de dag) steviger. Gekkehuis dus!

Muzikaal gezien zijn er veel hypes die mekaar opvolgen, denk aan de minimal, de techhouse en nu de deephouse. Waar sta jij nu met je sound?
Ik denk dat ik nu op een punt ben gekomen dat ik niet heel erg veel bezig ben met hypes. Dat heb ik nooit echt gedaan maar verschil is dat ik nu nog meer ervaring heb. Ik houd van een vette track of dat nou minimal, techhouse of deephouse is. Wel ben ik altijd veel bezig met nieuwe dingen en als je mij vraagt wat nu hot is, dan is het de Engelse bass-house. Maar ik probeer alles een plek te geven en ook daar is Karousel weer heel belangrijk. Het is namelijk niet alleen een nieuwe avond, maar ook een muzikaal platform waarin ik meer wil bieden dan één sound of een hype. Het moet vooral goed zijn.

[dump id=8844]

Je hebt het over een muzikaal platform, is daar ook ruimte voor jong talent of ga je vooral internationaal?
Ja, ik vind het belangrijk om jongere artiesten een kans te geven en ook voor het het platform is het goed om veel frisse, nieuwe energie te betrekken. Er is zoveel aan de hand in Amsterdam, dat is niet normaal. We zullen zeker ook uitpakken met spannende buitenlanders, maar ik vind het ook belangrijk om uit te stralen: 'hier gebeurt het'. We zijn echt wel lekker bezig met z'n allen. En als ik kijk naar de eerste avond dan hebben we naast de internationals ook flink wat Nederlands talent staan met Ici Sans Merci, Quentin van Honk, Tijn Benedek en Marcus Gehring.

We zien we dat je zelf op Karousel staat aangekondigd als Man With No Shadow. Zit daar een bepaalde gedachte achter?
Dat is een bewuste keuze. Sinds ik vaker in het buitenland draai en aan het produceren ben, gebruik ik mijn Engelse naam meer. En omdat ik Karousel als internationaal platform heb neergezet vind ik het een goede manier om in Nederland ook met mijn Engelse naam te komen, net zoals ik op Sensation onder mijn Engelse naam stond. Maar verder niks nieuws hoor.

Kunnen we op korte termijn nog nieuwe producties van je verwachten?
Dat hangt ervan af wat je verstaat onder 'korte termijn'. Ik zit nu meer dan ooit in de studio en ben ook vrij productief geweest, maar ik heb nog geen nieuwe releases in de planning staan. Daarnaast speel ik ook met de gedachte om met Karousel zelf een label te starten, maar dat is meer wat voor later. De focus ligt nu even bij het creatieve gedeelte.

Zijn er nog andere spannende dingen die 2013 zal brengen?
Ja, eigenlijk wel ja. Maar ik kan nog niet met alles naar buiten en mijn focus ligt nu eerst even bij de Grand Opening van Karousel. Die is op vrijdag 22 maart en ik nodig jullie allemaal bij deze uit om daar zeker bij te zijn. Het dak gaat eraf!

Meer informatie over de club avond en ticket sales check je hier.

2 opmerkingen