Partyflock

20.45: Het jubileum van Johan Gielen

20.45: Het jubileum van Johan Gielen

door , gepubliceerd op
Johan Gielen zit 20 jaar in het vak en dat gaat natuurlijk niet ongezien voorbij. Een knalfuif op 23 februari in de Crystal Venue in Culemborg, waar Johan zijn kunsten komt vertonen samen met een aantal gerespecteerde collega's. Partyflock laat dit jubileum natuurlijk niet zo maar voorbij gaan en grijpt de kans om Johan weer even stevig aan de tand te voelen. Maar wij willen natuurlijk ook weten wat Johan zijn collega dj's van hem vinden en dat lees je hieronder...


Johan, van harte gefeliciteerd met je 20 jarig jubileum. Hoe gaat het met je?
Dank je wel, met mij gaat alles goed!

Als je nu eens terugkijkt in jouw lange loopbaan als dj en producer, wat was het mooiste moment voor jou?
Poeh specifiek een moment beschrijven is moeilijk daar er wel een aantal zijn waar ik met een goed gevoel op terugkijk onder andere mijn 2 jarige residentie in Tokio, draaien op Sensation, Trance Energy,Tomorrowland etcetera. Wat producties betreft denk ik dat ''Twisted', ''The Beauty of Silence'' en nog een aantal Airscape platen waaronder 'L'esperanza' en 'Pacific Melody' grote highlights zijn geweest, omdat deze hoog in de (UK) single charts hebben gestaan. Daarnaast heb ik ook een aantal remixen gedaan die tot op de dag van vandaag nog steeds veel gedraaid worden zoals onder andere Delerium ''Silence''( Airscape remix), Tiësto ''Lethal Industry'' ( Svenson & Gielen remix).

Wij hoorde een gerucht dat het wel bekende 'Airscape' alias weer terug gaat keren in 2013? Kan je daar eens iets meer over vertellen?
Ja dat klopt, ik heb net een nieuwe single uitgebracht genaamd 'Endless Forever'', de titel zelf zegt al dat het geen eendagsvlieg is, daar ik momenteel heel druk bezig ben met een Airscape album te produceren. De bedoeling is om eerst drie singles uit te brengen waarna het album uit gaat komen. Dit staat gepland voor de herfst van dit jaar mits ik natuurlijk tevreden ben met het eindresultaat. Daarnaast kunnen jullie uiteraard ook nog een aantal Johan Gielen platen verwachten die ik op dit moment aan het produceren ben. Op 4 februari komt de opvolger van 'Music For Free' uit op High Contrast genaamd Johan Gielen vs Jan Vervloet ''Break ya down''.


[dump right id=8701]Wat is jouw favoriete track van de afgelopen 20 jaar?
Zijn er velen, maar om er een paar te noemen: 'Underworld- Born Slippy, Chicane- Salt Water,
U2 – Beautifull day.'

Wat wil je in de komende jaren nog bereiken?
Lekker blijven draaien en nieuwe producties uit blijven brengen. Ook wil ik mijn ervaring delen met jong talent![dump right id=8698]Congrats with the jubilee of a respected colleague. How are you feeling?
Very well thank you. It's been a hectic month of travelling, recently returning from the USA, and now preparing for my forthcoming Australian tour.

You have also been in the scene for a very long time. When did you first meet Johan Gielen?
You are testing my memory there... I believe it was at Cream, Amnesia back in the late 90's. Before I started Judgement Sundays, I played pretty much every other big club in Ibiza on rotation, that's where a lot of good friends were made!

What kind of influence did Johan have on your career as dj/producer?
His productions have always been legendary, and a sound which truly defined a generation of music.

What's the most iconic piece of music that Johan has ever made?
"Shh… Listen", I'll always remember playing that track at some of the best gigs of my DJ career back in 2000. It was one of the top 10 tracks in my box for the legendary Millennium show.

If you have the opportunity to remix one of Johan's tracks, which one would you remix and what kind of remix would this be?
I would love to remix "Shh… Listen", although it'd be a tall order to beat the original, I'm always game for a try!

Does Johan have any bad habits?
Except dying his hair extreme colours?

What's the funniest thing that you've ever heard about Johan?
I did hear that he fell down the stairs at Heaven in London back in 2007 after a rather heavy evening on the sauce.

What can we expect from Judge Jules in 2013?
It's another action packed year of DJ'ing and producing. I was signed to Vandit/Armada in 2012, and have just released my forth single on the label, with plenty of remixes and releases planned for 2013. The Global Warm Up is also broadcast on 70 stations worldwide, and I've recently commenced a new show on Electric Area, Sirius XM as part of Armin van Buuren's epic A State Of Sundays line up. I'll also be back in Ibiza every week for my weekly club night "Judgement Sundays" starting in June. Hope to see you there!


[dump right id=8695]Cor, jij uiteraard ook gefeliciteerd met Johan's 20 jarig jubileum. Wat denk je dat deze avond gaat brengen?
Dit gaat natuurlijk een geweldige avond worden. Er staat aan jaren ervaring te draaien die avond dus het kan niet anders dan dat het een groot feest gaat worden.

Wat voor invloed heeft Johan Gielen gehad op jouw carrière als dj en producer?
Ik ken Johan nu al jaren. Hij kwam altijd in de platenzaak (Magik The Recordstore) waar ik jaren gewerkt heb. In die tijd produceerde ik nog platen met Tiësto en toen heeft Johan een aantal remixen gemaakt onder zijn Airscape alias voor een aantal platen van hem. Dit heeft zeker bijgedragen aan het groter worden van mijn DJ carrière. In de loop van de jaren is Johan ook een hele goede vriend van me geworden en tegenwoordig maken we samen muziek en zit ik natuurlijk bij het boekingskantoor van Johan.

Heeft Johan ook slechte gewoontes? Of is het gewoon een hele brave jongen?
Johan is een goede gast. Hij is heel eerlijk en dat kom je helaas niet veel tegen in de dance wereld. Ik weet dat Johan altijd klaar voor me zal staan en zoals ik al eerder zei is dat wij niet alleen een zakelijke band hebben. In al die jaren dat ik hem ken, is er ook een hele goede vriendschap ontstaan.

Wat kunnen we in 2013 verwachten van Cor Fijneman? Een track samen met Johan Gielen?
Het is vorig jaar een heel rustig jaar geweest qua releases maar in 2013 staan er wel een aantal tracks op de planning. En daar hoort zeker ook een plaat samen met Johan bij. We maken bijna alle muziek samen!


[dump right id=8696]Gefeliciteerd met het jubileum van een gerespecteerde collega. Wat kunnen we van Virtual Vault verwachten op deze mooie avond?
Ik sluit de avond af, dus dat betekent dat we waarschijnlijk lekker melodieus en stevig gaan trancen!

Wanneer heb je voor het eerste kennis gemaakt met Johan en zijn muziek?
Dat moet tijdens een editie van Trance Energy zijn geweest. Ik zat nog op school, maar vond dat soort feesten te gek. Johan was toendertijd Mr Trance Energy!

Wat voor invloed heeft Johan Gielen gehad op jouw carrière als dj en producer?
Ik kocht zijn nummers op vinyl en zag ik hem regelmatig optreden op grote feesten. Om later samen muziek te maken en te ontdekken dat het ook een zeer geschikte man is maakt het dance-wereldje alleen maar leuker.

Wat is in jouw ogen de tofste plaat die Johan ooit heeft gemaakt?
Dat is zonder twijfel "The Beauty Of Silence"!


[dump right id=8697]Jean, gefeliciteerd met het 20 jarige jubileum van een gerespecteerde collega. Hoe voelt het om te mogen draaien op deze speciale gelegenheid?
Yes, het is natuurlijk voor mij erg leuk om bij een jarenlange collega en vriend Johan op dit bijzondere jubileum te kunnen/mogen draaien, niet iedereen die in de jaren 90 al aan de weg timmerde, kan zeggen dat ie nog steeds volop meedraait, dus alle respect.

Wat voor invloed heeft Johan Gielen gehad op jouw carrière als dj en producer?
Hoewel onze muzikale paden niet geheel overeenkomen, Johan is altijd meer van de pure trance geweest, en ik ben toch altijd meer een echte club man gebleven, zijn er door de jaren heen wel degelijk raakvlakken/overeenkomsten geweest. Zo was daar in de jaren 90 de zéér populaire clubtrance, het woord zegt het al, een combi van (club)house en trance , en dat is iets wat wij beide jaren achtereen vólop programmeerden op bijvoorbeeld alle grote festivals als Mysteryland, Dancevalley en Sensation! Daarnaast was er ook samenwerking op het gebied van producties, Johan heeft tracks uitgebracht op mijn toen uiterst populaire IT label, en we zaten bovendien ook nog is jaren lang bij dezelfde bookingagency.

Wat is het gekste wat je ooit over Johan hebt gehoord (anekdotes, geruchten enz.)?
Nou, hij wil nog wel is doordraven in z n eigen enthousiasme, maar dat is meer aandoenlijk/lachwekkend dan irritant, en ach, zo bijzonder is dat nou ook weer niet, want ikzélf heb daar ook nog wel is een handje van!!

Als jij een track zou mogen kiezen uit Johan's repertoire om te remixen, welke zou je dan kiezen en waarom?
Ongetwijfeld zijn release onder een projectnaam op mijn IT label, waarvan ik momenteel even niet op de naam kan komen, maar het was iets met Rio erin in ieder geval!


[dump right id=8699]Gefeliciteerd met het jubileum van Johan Gielen. Hoe voelt het om te mogen draaien op het jubileum van een grootheid als Johan Gielen?
Dankjewel! Hoe het voelt om op het jubileum van Johan Gielen te draaien, super vet natuurlijk! Ik sta op deze avond tussen een hoop jongens waar ik in het begin veel inspiratie van kreeg, en nu nog steeds. Ook heel erg leuk om te mogen draaien in een club als de Crystal Venue. Al erg veel goede verhalen over gehoord, zowel de sfeer als het licht en geluid. Dus ik ben erg benieuwd!

Als ik me niet vergis, toen Johan begon met draaien, was jij er nog niet. Hoe heb je kennis gemaakt met Johan Gielen?
Inderdaad, het begin van Johan is nog voor mijn tijd. De eerste keer dat ik Johan heb zien/horen draaien was met Koninginnedag in Eindhoven. Mijn ouders hadden mij hier mee naar toe genomen, omdat ik toen al graag wou draaien. En toen ik zag hoe Johan draaide, de muziek, de sfeer die hij overbracht en hoe de mensen hier op reageerde. Had ik een,"Wauw. Dit wil ik ook!" gevoel. En paar jaar later toen ik bezig was met draaien en net begon met produceren, had ik Johan een demo gestuurd, met de hoop op een reactie. Tot mijn verassing had Johan gereageerd (Dit is meestal niet het geval bij de grote namen) en gaf hij mij zelfs ook nog tips!
Toen heb ik het contact met Johan aangehouden en op een gegeven moment zaten we bij elkaar, waar ik hem nog steeds erg dankbaar voor ben! En sindsdien is Johan degene die mij begeleid in de dancescène die op dit moment heel erg moeilijk te bereiken is, en kan ik met mijn problemen over tracks altijd bij Johan terecht.

Kunnen we van jou, als jong talent, nog speciale edits/remixen verwachten van Johan's tracks?
You never know!

Wat kunnen we van Lil Quint verwachten in 2013?
Ik ben op dit moment hard bezig met platen maken, mijn eigen radioshow (Electronic Pleasure) en natuurlijk op verschillende plaatsen draaien! Ik wil in 2013 ongeveer rond de 3 eigen platen uitbrengen en misschien nog 1 à 2 remixen. Natuurlijk kan ik nog niet alles prijs geven, dus hou een oogje op mijn sociale media en je krijgt altijd het laatste nieuws!


[dump right id=8700]Congrats with the jubilee of a respected colleague. How are you feeling?
Thank you! I'm feeling very good and I'm up for the next 20 years, the album then is called "40 years!"

When did you first met Johan Gielen?
About 10 years ago at a German award show. It was very funny and it was a long night..

What kind of influence did Johan have on your career as dj/producer?
I respect him as a colleague with lot's of good releases including his awesome project Svenson & Gielen, but my influences came more from Hip Hop and dark 80's sounds.

What's the iconic piece music that Johan has ever made?
His iconic piece was definitely the remix for Delirium "Silence", what a timeless production – still love it!

If you have the opportunity to remix one of Johan's tracks, which one would you remix and what kind of remix would this be?
I think 'L'esperanza', back in the 90's.

Does Johan have any bad habits?
I don't know any, maybe I will find out some on February 23th!

What can we expect from Tomcraft in 2013?
"Loneliness 2K13" is just released. On February 8th we release my new album "20Years" on Beatport. Two weeks later on February 22th it comes out on iTunes.! New stuff with Sister Bliss, Lioness and many more plus a few classic tracks in a fantastic rework. Tracks like Silence, Overdose, Calling Danny Boy with Jimmy Pop from the Bloodhound Gang and "25:17" with Samuel L. Jackson. The next single from the album will be "Like A Roller" including a fantastic remix by David Jones!

20 opmerkingen

Leuke opzet van het interview (Y) :)
Leuk om te lezen met die reacties van collega dj's!
jean

op mijn toen uiterst populaire IT label

:facepalm::facepalm::facepalm:


jean die geeft uberhaupt nog nooit zelf een plaat gemaakt
en draaien kan ie al helemaal niet :lol:
laatste aanpassing
Uitspraak van Dance @ G op woensdag 6 februari 2013 om 19:29:
en draaien kan ie al helemaal niet

Wou hier wat op zeggen, maar nee. Laatste tijd wordt pf te veel bevolkt door mannetjes die niets beters dan dit soort domme opmerkingen kunnen maken..

Trance, niet mijn ding meer, maar niets dan respect voor de heer Gielen.
Nice ..­ wordt sowieso een heerlijk feestje ..­ erg veel zin in.­
Goed om te zien ook dat de trance scene in NL weer helemaal opleeft en groeit.­
Uitspraak van Obliviator op woensdag 6 februari 2013 om 19:53:
Wou hier wat op zeggen, maar nee.­ Laatste tijd wordt pf te veel bevolkt door mannetjes die niets beters dan dit soort domme opmerkingen kunnen maken..­

Trance, niet mijn ding meer, maar niets dan respect voor de heer Gielen.­

LEZEN !!!!

niks dan lof over de heer gielen
heb het over dj sjan :lol:
Mijn mooiste moment uit de carrière van Johan Gielen was inderdaad dat hij in Tokio ging draaien. Toen ging mijn stamkroeg in Reusel er een stuk op vooruit O:)
Uitspraak van Dance @ G op woensdag 6 februari 2013 om 23:03:
LEZEN !!!!

heb het over dj sjan :lol:

Duuuh! Ik "zeg" toch ook niet dat je t over Gielen had??
Maar ook "sjan" verdiendt respect, ook al vindt je t een klootzak oid. Man heeft dingen gedaan op dj gebied waar een hoop nog wat van kunnen leren.
Blijft een beetje kinderachtig om em af te blijven zeiken sinds het beruchte interview filmpje in 2005!

Daarbij had hij gewoon een punt, It records was destijds een goed verkopend label.
Johan Gielen top producer? Laat me niet lachen aub! Weet nog goed dat Tha Playah zijn complete albums produceerde.. Heeft hij zelf niks aan gedaan!

Enigste wat ik mooi aan hem vindt is dat hij Wereldkampioen Koi-Karper kweken was! Had een paar mooie visjes in de vijver :)
Uitspraak van Pascal_1974 op maandag 11 februari 2013 om 14:48:
Johan Gielen top producer? Laat me niet lachen aub! Weet nog goed dat Tha Playah zijn complete albums produceerde..­ Heeft hij zelf niks aan gedaan!

Ik ben niet heel bekend in de trance scene dus dit kan dom klinken, maar je bedoelt met Tha Playah die vent die ook hardcore draait/produceert?
Uitspraak van StrandJutter op dinsdag 12 februari 2013 om 23:39:
Ik ben niet heel bekend in de trance scene dus dit kan dom klinken, maar je bedoelt met Tha Playah die vent die ook hardcore draait/produceert?

yes!! een en dezelfde man!
Uitspraak van Pascal_1974 op maandag 11 februari 2013 om 14:48:
Heeft hij zelf niks aan gedaan!

De grootste artiesten maken momenteel geen plaat zelf, al zeggen ze allemaal van wel .. hetzij door tijdsgebrek hetzij door het simpelweg niet te kunnen.
Denk dat ook Mr Gielen in de tijd dat die zo groot was niet heel veel tijd had voor zijn eigen producties .. logisch als je over heel de wereld vliegt voor boekingen.

Maar dat staat voor mij los van Gielen als persoon en Gielen als dj artiest.
laatste aanpassing
Uitspraak van ThemeGraphics op woensdag 13 februari 2013 om 01:13:
Maar dat staat voor mij los van Gielen als persoon en Gielen als dj artiest.­

Ow niks ten nadele van Meneer Gielen hoor. Vindt het verder een top artiest. Maar hier wordt gepretendeerd dat hij een top producer is, maar als je nooit zelf iets gemaakt hebt en dat toch verkondigt, dan vindt ik dat je de plank misslaat.
Uitspraak van StrandJutter op dinsdag 12 februari 2013 om 23:39:
Tha Playah die vent die ook hardcore draait/produceert?

zekerss, topproducer in alle opzichten, hij maakt nog wel meer platen voor grote namen zoals Gielen
die man ademt muziek
Uitspraak van Pascal_1974 op woensdag 13 februari 2013 om 01:48:
Ow niks ten nadele van Meneer Gielen hoor.­ Vindt het verder een top artiest.­ Maar hier wordt gepretendeerd dat hij een top producer is, maar als je nooit zelf iets gemaakt hebt en dat toch verkondigt, dan vindt ik dat je de plank misslaat.­

gebeurd dagelijks, bijna alle "producers" in de top maakt alleen Armin van Buren en nog een handjevol zelf platen
de rest kiest voor boekingen en betaald andere producers om platen te maken voor andere....dagelijkse gang van zaken

daarom petje af voor tha playah, die WEL al zijn platen zelf maakt EN nog voor andere grote artiesten EN elk weekend op een feest staat te draaien
dan kan het niet anders zijn dan dat je muziek leeft
Daarom mogen alle credits naar Tha Playah toe en niet naar meneertje Gielen :)
Uitspraak van Scorrupt op zondag 17 februari 2013 om 01:43:
Armin van Buren en nog een handjevol zelf platen

Armin werkt al jaren met Benno de Goeij (Rank 1) als co-producer, is ook geen publiek geheim trouwens, Benno staat netjes tussen de credits bij de releases.
Maar i.d.d. veel mensen in de top maken niet zelf hun tracks helaas.
@­Cheffel:
Wat een onzin en respectloos lulverhaal man, Gielen produceerde in 1992 al house onder de naam Ravecrusader, toenmalige old-style house, toen was die Tha playah 10 jaar! En in de beginjaren 2000 onder het Airscape-alias heeft Gielen veel vette produkites afgeleverd, en toen was jouw Playah-tje nog niet eens 20 jaar, en had hij geen ene reet met Gielen te maken, knuppel.­