Partyflock

Dansen op housefeesten: 'art through entertainment' of plat vermaak?

Dansen op housefeesten: 'art through entertainment' of plat vermaak?

door , gepubliceerd op
De dancescene bestaat uit meer dan alleen een DJ die plaatjes draait. Vaak wordt er vergeten dat er achter de DJ nog een hele wereld schuilgaat. Veel mensen die hun stinkende best doen om jouw feest het feest van het jaar te maken. Licht, geluid, techniek, MC's, organisaties, security....en entertainers zoals dansers en danseressen! Is entertainment op feesten slechts schudden met je "appetijtelijke kont" in nietsverhullende outfitjes of gaat er toch iets meer schuil achter de "lekkere wijven" die op de danspodia in den lande verschijnen?

We zien op Partyflock allemaal de commentaren van leden onder foto's van mooie vrouwen en (helaas nog steeds te weinig) mannen die het entertainment in de vorm van dans verzorgen op evenementen en in clubs/discotheken. Het loopt uiteen van 'lekker ding', 'mooie tieten' en 'coole outfit' tot soms ronduit denigrerende of beledigende opmerkingen. Tijd om eens te praten met iemand die er verstand van heeft. En die persoon die er verstand van heeft is niemand minder dan IndepenDance. Een door de wol geverfde danseres die ook nog eens de brains had een eigen boekingskantoor, IndepenDance, te beginnen voor deze vorm van entertainment. Partyflock sprak haar over het wel en wee van een danseres in de wereld die house heet.

Om met het interview te beginnen: Wie ben je eigenlijk?
Om het even zeer kort en krachtig te zeggen: een zeer druk persoontje! Ik ben zo iemand die altijd streeft naar beter! Ik dans nu zelf al een jaar of twaalf in clubs en op evenementen and still lovin' it!

12 jaar is niet niks. Wat vind je zo leuk aan het dansen op evenementen en in clubs?
Het hele gevoel wat het losmaakt bij jezelf, de interactie met het publiek en de optredende artiest. Verder houd mijn passie voor dansen niet op bij mezelf; ik vind het ontzettend leuk om 'achter de schermen' te werken wanneer andere meiden voor mij staan. Het is heerlijk om andere kwaliteitdansers en danseressen bezig te zien! Dansen is een bepaalde passie. Ik kan ook nog steeds zenuwachtig zijn voor bepaalde optredens!

Wat zijn tot nu toe de mooiste momenten of de mooiste feesten geweest voor jou?
Ik had een aantal jaar geleden een optreden met een andere meid voor The The Masochist in Italië in de discotheek 'Number One'. Het is toch speciaal om als danseres een paar dagen naar het buitenland te gaan voor een optreden. Het publiek ging ook compleet los daar. Het was echt super! De boekingen in Club X te Wuustwezel vergeet ik ook nooit meer, maar dat is voornamelijk omdat ik toen net begon met dansen en dan is het allemaal nog nieuw. Mijn eerste keren op Masters of Hardcore en Trance Energy vond ik ook prachtig. En de Pussylounge parties van b2s zijn ook altijd geweldig. Die brengen een flink stuk gezelligheid met zich mee en daar doe je het ook wel voor.

Eigenlijk heb je met IndepenDance nu dus van je hobby en passie je werk gemaakt?
Ik ben er inderdaad zo ingerold, omdat ik al in het wereldje meedraaide. In mei 2005 ben ik begonnen met mijn eigen boekingsbureau IndepenDance. Echt om van het dansen nog meer mijn werk te kunnen maken. Ik werd vaak zelf geboekt, maar steeds vaker werd ik op andere feesten en door allerlei organisaties gevraagd of ik danseressen kon leveren. Het ging mij meer en meer dagen dat ik op deze manier andere meiden ook blij zou kunnen maken met een leuke boeking.

Het was dus niet moeilijk om aan je eerste boekingen te komen en je bedrijf van de grond te krijgen?
In die 11 jaar dat ik al zelf dans, heb ik natuurlijk best veel contacten opgebouwd en leuke kennissen en vrienden eraan overgehouden. Ik was dus al bij veel organisaties bekend en dat maakt het er stiekem wel makkelijker op.

IndepenDance heeft inderdaad al een aardige lijst aan referenties opgebouwd in de korte tijd dat ze bestaat. Organisaties als b2s, ID&T, Art of Dance, Q-dance, Frontstar Events, Eastside Underground en Mania Events maakten reeds gebruik van hetgeen IndepenDance heeft te bieden.

Naarmate je groeit, zul je meer dansers en danseressen nodig hebben kan ik mij zo voorstellen. Hou je hiervoor audities?
Leuk dat je dat vraagt. Toevallig heb ik 3 weken geleden audities gehouden in club Outland te Rotterdam. Er is aardig wat respons gekomen op de oproep en het was leuk om eens te kijken wie en wat zich aanmeldde. Een hele verscheidenheid aan mensen komt voorbij.

Wordt er alleen gelet op uiterlijk? Is er alleen plaats voor mooie mensen op de danspodia?
Eerlijk is eerlijk, er word zeker gekeken naar hoe je jezelf presenteert. Zelf vind ik het niet het allerbelangrijkste om iemand te zien met een knap koppie. Het 'mooie' kan op verschillende manieren naar voren komen in een persoon. Iemand kan een knap koppie hebben, maar als diegene het niet in zich heeft, houdt het op bij mij en ik kan snel genoeg zien of iemand er gevoel voor heeft ja of nee. Zelf vind ik een goede uitstraling en contact met het publiek erg belangrijk, je staat er immers voor hen. En natuurlijk is een goed gevoel voor ritme wel een pré. Lenigheid is leuk, maar niet het allerbelangrijkste....alhoewel, ik persoonlijk vind het wel geweldig om te zien wat voor trucjes een danser of danseres in zich heeft.

Houd het op bij aangenomen worden na een auditie? Ben je dan binnen of vergt het nog training en oefenwerk?
Om goed voor de dag te komen is het best handig om te trainen, zo blijf je altijd met nieuwe 'moves' komen. Er is niets zo saai, voor jezelf en voor het publiek, als constant dezelfde bewegingen maken. Soms maken we zelfs een kleine choreografie met een live optreden, dit doen we bijvoorbeeld bij Human Resource of toentertijd bij Holy Noise. Geef toe: entertainment ziet er toch leuker en professioneler uit als je synchroon danst. Het is ook leuk als totaalpakketje, want we vormen dan echt een eenheid samen met de betreffende artiesten waar we op dat moment voor op de buhne staan.

Over samen een eenheid vormen: in hoeverre kunnen artiesten of organisaties die een dansact boeken hun voorkeuren doorgeven?
De ene keer komt er een DJ naar je toe die je graag bij zijn setje wil hebben en de andere keer is het een organisatie die wat aan entertainment op een evenement of in een discotheek wil. Het maakt niet uit wie de boeking doet, overleg vindt er in elk geval plaats. Men kan gewoon aangeven wat ze willen en dan zien we vanzelf wel of het mogelijk is ja of nee. Een overleg vind ik wel van belang voordat we aan een live optreden beginnen, dit om van te voren af te stemmen wat de artiesten zelf voor idee of beeld hebben. Het gaat dan bijvoorbeeld om het type dansers dat men wil. Je kunt natuurlijk voor stoer gaan of juist een sexy imago willen neerzetten. Uiteraard heeft dit ook gevolgen voor de outfits die de dansers tijdens het desbetreffende optreden dragen. Belangrijk is ook om te weten welke nummers er in het optreden voorkomen. Ik vraag altijd wel een demo van tevoren, om zo een beeld te krijgen van wat hoe het optreden vorm moet krijgen. Met organisaties wordt voornamelijk van te voren overlegd als het bijvoorbeeld een themafeest betreft.

Hoe selecteer je welke dansers naar een bepaalde boeking gaan?
Eerst kijk je voor welk feest, evenement of voor welke discotheek het is. Is het voor een Hardcore, Hardstyle, Club of R&B feest? Daarmee kun je al een bepaalde voorselectie maken. Ook als een organisatie of artiest een bepaalde voorkeur heeft aangegeven waar we het net over hadden, kun je sommige typen dansers al wegstrepen voor die bepaalde boeking. Uiteindelijk zie je dan wel wie er beschikbaar zijn. Elke danser en danseres heeft natuurlijk ook een voorkeur ergens voor en daar let ik wel op. Ik vind het namelijk wel belangrijk dat diegene zich thuis voelt in een muziekstroming. Dat komt de show natuurlijk ten goede en komt dat wat je wil laten zien ook beter over.

Wat is het ergste dat een danser/danseres kan overkomen?
Ik denk op de eerste plaats toch wel een blessure. Iemand die van dansen houdt, waarbij het in het bloed zit, die rust moet houden is geen happy persoon. Als tweede is het ook erg als je van je dansblok of podium afdondert, dat heb ikzelf gelukkig niet meegemaakt. Kan je je toch flink bezeren dacht ik zo.

Nu even naar een van de redenen waarom ik dit stuk wilde plaatsen en wat achtergronden over het entertainment wilde weten: het erotische tintje dat aan veel feesten wordt toegevoegd en de daarbij horende 'blote tieten op het podium'. Wat vind jij daarvan uit een dansersperspectief?
Bij echte erotische feesten vind ik het wel een must eigenlijk. Het hoort erbij en het publiek verwacht het ook wel een beetje. Het mooiste is wel als er echt een show van word gemaakt. Alleen je boobies laten zien, vind ikzelf niet zo boeiend meer. Helaas lijkt het tegenwoordig wel of het bij elk feest gebeurt en dan is het leuke er wel af eigenlijk. Het moet wel een beetje spannend blijven en niet zo vanzelfsprekend. De danseressen die ik boek, zijn merendeels gogo danseressen. Het is nog niet voorgekomen dat ze bij mij om erotische danseressen vroegen. Maar dat kan altijd. Ik ken wel een paar meiden die voor me werken en ook erotische boekingen erbij pakken.

Laatste vraag die hier een beetje op inhaakt: wat vind je van de commentaren die onder de foto's op Partyflock verschijnen?
Meestal is het commentaar leuk bedoeld. Er zit heus wel eens kritiek tussen en dat moet zeker kunnen. Maar zodra een betwetertje persoonlijk gaat worden onder een foto, zakt echt mijn broek af! Sommigen hebben een blijkbaar een bepaald beeld over dansers of danseressen die ze moeten uiten.


Zelf kijkt ze al uit naar augustus als de vermaarde Fast Forward Parade plaatsvindt. Elk jaar verzorgt IndepenDance tijdens deze parade het entertainment op de trucks van Outland en b2s en al maanden van te voren beginnen hiervoor de voorbereidingen. Eerder sleepten ze zelfs de publieksprijs als beste truck van de parade in de wacht. De uitdaging is om ook dit jaar weer de publieksfavoriet te worden. Partyflock wenst IndepenDance vast veel succes met de voorbereidingen en veel plezier tijdens de dag zelf!

251 opmerkingen

Jij mag dat best zo zien ja..­
Danseressen zijn prima, vind het knap en waardeer het. Tot op zekere hoogte.. Als ik naar een feestje ga betaal ik niet voor blote borsten, pornografische dansjes en flapperende schaamlippen, en nee, als daar een kerel stond had ik er ook niet voor willen betalen. Als ik dat allemaal wil zien dan ga ik wel naar erotisch getinte feestjes, ieder zijn ding. Maar zoals die meiden die dansen bij Rotterdam Terror Corps.. spijt me zeer hoor, maar waar is je zelfrespect? Zelfde geldt trouwens voor die dames die werken in de welbekende Amsterdamse pub aan het Damrak. Snap het niet, maar wederom: ieder zijn ding. Zolang je mij er maar niet mee lastig valt (F)

Voor de goede professionele dansers/danseressen onder ons: respect!
Leuk interview :respect: Danseressen horen gewoon bij een feest en veel leuker om naar te kijken dan een sommige crowds die een beetje heen en weer staan te wiegen...

Veel succes met je bedrijf!
(6)
goed interview maar ik wil auditie doen waneer waar en hoe??????
tja een feest zonder de danseressen, is niet echt een feest eigenlijk....­
superleuk om te lezen :D
mooi interview
Meis, wat leuk zo dat verslag!

Je bent een goeie danseres en nog eens een leuke meid ook :d keep up the good work.. (en dan maak ik de pics's ;p))
Uitspraak van Melv op dinsdag 14 maart 2006 om 23:16:
waarom wordt er niet eens een keer gehakt of gestampt

Gogohakken doen we in de keuken...
Uitspraak van Helena Sophie op woensdag 15 maart 2006 om 10:33:
eindelijk eens een stukje erkenning

Juist! There's way too little of that! Nou de rest van de entertainmentbusiness -en dan heb ik t écht niet alleen over dragqueens- nog voldoende erkenning. R zijn vast mensen die weleens 14 uur op 21cm hakken hebben gestaan, maar daar kan geen maand stratenmaken tegenop!!
Uitspraak van Habibi :cheer: op woensdag 15 maart 2006 om 14:05:
Leuk dit! Ik denk dat gogo-dansen door veel mensen onderschat wordt.­ Hoewel het geweldig is om te doen, kan het soms heel zwaar zijn.­

JUIST!
zeer goed intervieuw nu weten we ook eens het verhaal achter de danseressen.­
leds je bent n topper(Y)
blijf het zeggen ik heb altijd zwaaar respect voor danseressen:respect:
het lijkt allemaal o zo makkelijk maar pik maar eens wat lesjes mee... Dan valt het vies tegen:) haha ik wist niet wat ik zag:o
verder vind ik het een top intervieuw(Y) :D
Uitspraak van -Jorik op zondag 2 april 2006 om 19:30:
Maar zoals die meiden die dansen bij Rotterdam Terror Corps..­ spijt me zeer hoor, maar waar is je zelfrespect? Zelfde geldt trouwens voor die dames die werken in de welbekende Amsterdamse pub aan het Damrak.­ Snap het niet, maar wederom: ieder zijn ding.­ Zolang je mij er maar niet mee lastig valt


ze krijgen er waarschijnlijk goed voor betaald ;)
Uitspraak van ! ! S@MMIE ! ! op donderdag 6 april 2006 om 12:49:
blijf het zeggen ik heb altijd zwaaar respect voor danseressen

En dansers ook al zijn er zo weinig ;)

Uitspraak van ! ! S@MMIE ! ! op donderdag 6 april 2006 om 12:49:
het lijkt allemaal o zo makkelijk maar pik maar eens wat lesjes mee...­ Dan valt het vies tegen

Stijldansen is bijvoorbeeld niet voor niets een olympische sport geworden.

Werd eens tijd dat hier ook een beetje aandacht aan wordt gegeven!

goede interview (Y)
NRGY
Artiest Waai
Weinig mannelijke dansers?? Maar wat moet een mann­elijke danser laten zien? Zijn body? Of??.........­­................­Power/NRG/FUN/Karisma???

I am ­Back...­ask the partypeople in 7th HEAVEN Tripple x­xx...........­dancing now 4 Fun
Hey lieverd top intervieuw,en blijkbaar heeft iedereen zijn eigen menning.­
HOUDEN zo anders word het zo saai.­
En negatieve aandacht is ook aandacht ...­Toch!!!! xx tot de volgende Pussy Lounge
Danseressen zijn hot! Zolang ze sexy, maar niet ordinair gekleed zijn en uiterard vet kunnen dansen! Het lijkt me geweldig om voor een publiek te dansen, lef moet je er wel voor hebben.­ De danseressen voegen iets toe aan een show!!!
laatste aanpassing
Super Interview:D Danseressen horen bij een feest:D kleding g0ed dansstijl g0ed helemaal t0ppie:D ben zelf 00k danseres maar dan 0p sportsschool maar dit lijkt me ook wel wat eerlijk gezegd;):P
Goed interview.

Een goeie show op het podium is altijd mooi om naar te kijken, maar dan moet het inderdaad wel een goeie dansact zijn en niet
Alleen je boobies laten zien
.
ik von dit leuk om te lezen, heb zelf ook gedanst als kleine meid op straat shows enzo en das zo leuk :) misschien dak t weer een keer oppak, na dit gelezen te hebben mis ik t wel weer..

en dat er zelfs na zon interview nog dit sord commentaar word neergekwakt snap ik niet helemaal heb je t wel gelezen doos? of had je van te voren alweer je mening klaar?

(K)en een dikke duim voor leds
Leda topwijfie (Y) xxxx
Go Leda!!! :cheer:

Tot op FFWD!
TOP WIJF!!! :cheer::cheer:

leuk stukje...
lekker reclame maken (Y)(Y)

Hopen dat de mensen zo nog meer respect zullen gaan krijgen voor de
danseressen op feesten....dat verdienen ze !!
danseressen van INDEPEN-DANCE dan hè ;);):P:P:P
:respect: de beste danseres die er is :respect: altijd al mijn mening geweest :D
iedereen die loos schreeuwt dat danseressen "hoeren zijn" en dat het enkel gaat om blote tieten heeft het toch echt mis.
Natuurlijk moet je wel goed kunnen dansen én er goed uitzien, iets dat voor de meerderheid van de massamens al sowieso een probleem word. En hebben danseressen ZEKERWETEN meer kwaliteit dan enkel beschreven te worden als een of andere slet.
In de tijd dat ik zelf gogodanseres was in clubs heb ik ook vanalles en nog wat naar mijn hoofd geslingerd gekregen.
van het "vleiende" lekker wijf tot vieze geile slet. Het slaat echt helemaal nergens op! Er mag wel eens meer respect groeien naar entertainers toe. Blote billen of niet, iedereen doet zijn best om JOUW avond een topavond te maken :)

(hehe sorry MOEST mij even van het hart)