Partyflock

Guerilla Speakerz: heupwiebelen en fistpumpen

 

Guerilla Speakerz: heupwiebelen en fistpumpen

gepubliceerd op
Wie zijn Guerilla Speakerz en wat houdt hen zoal bezig?
Wij zijn Daniel en Marlon. Twee gezellige jongens uit Amsterdam die zich strictly bezighouden met het zoeken naar de muzikale formule voor heupwiebelen en fistpumpen. Door de week sluiten we ons op in de studio en in het weekend breken we clubs af.

Welke muziek staat jullie bij uit jullie jeugd?
Ik wou dat we in dit opzicht sophisticated konden gaan mekkeren over onze muzikale ouders die ons nothing but Mozart en Brahms lieten horen toen we klein waren, maar helaas. Net als de rest van de wereld is het enige wat uit onze jeugd is blijven hangen Michael Jackson en een aantal boy/girlbands die we niet heel graag publiekelijk willen erkennen als een nostalgische deugd. Wij hebben muziek pas echt leren waarderen in de club.
Marlon: Ik ben geboren in 1983 en heb een oudere broer, dus 80's music staat mij nog het meeste bij en 90's hiphop, vroeger was popmuziek veul vetter!

Welke stijlen of stromingen hebben invloed op je muziek gehad?
We zijn kinderen van de UK Garage generatie. Behalve het feit dat we nog best wel eens een classic garage plaatje willen opzetten, proberen we altijd muziek te draaien met hetzelfde 'energylevel' als de muziek waar we mee zijn opgegroeid in de club. De energie en de explosiviteit is waar het altijd om draaide bij garage feestjes. Toen de toenmalige vorm van garage stierf in Nederland hebben we heel lang moeten zoeken om weer iets te vinden wat net zo voelde.

Kunnen we jullie muziek, naar goed Nederlands gebruik, in een bepaald hokje stoppen?
Toen wij twee jaar geleden nog meer in de electrohoek werden geplaatst, boekten veel organisatoren ons juist omdat we veel dubstep draaiden tussen het electrogeweld door. Hetzelfde gebeurde drie jaar geleden toen we meer house draaiden en veel organisatoren ons boekten omdat we oldskool garage ertussendoor draaiden. Ik denk dat mensen ons graag in een hoek willen drukken, maar stiekem willen dat we iets anders gaan doen. Behalve dat onze muziek altijd een UK georiënteerde ondertoon zal hebben, hebben we altijd een eclectische aanpak gehad van elektronische muziek. Behalve UK muziek ook house, electro, drum & bass, dubstep en hier en daar wat hiphop. Je zal het tijdens onze sets allemaal voorbij horen komen.

[dump right id=6950]Veel promotors die ons boeken zijn superambitieus en willen de mensen opvoeden, maar als de mensen nog niet zo ver zijn dan is het fijn om te weten dat je niet aan een genre zit vastgepind en opties hebt om je publiek aan te pakken. Uiteindelijk gaat het erom dat het feest losgaat.

Wat voor muziek luisteren jullie thuis en waarom?
Als we niet in de studio zitten of platen aan het uitzoeken zijn voor het weekend dan zijn we overgelaten aan wat onze dames willen horen. In mijn geval ben ik gezegend met een meisje dat het liefst de hele dag een combinatie van Franse chansons en Koreaanse boybandmuziek door de speakers blaast. Best vermakelijk. Ook heb ik een buurvrouw die graag heel graag Adele luistert en keihard meebrult met Marokkaanse volksmuziek.
Marlon:: als ik op reis ben luister ik op m'n mp3speler of nieuwe platen en promo's of classics, 90's hiphop en cheesy ballads. hangt meestal van m'n humeur af.

Jullie hebben veel eigen party concepten, hoe is dit zo ontstaan?
Als er geen enkel feestje is dat 100% doet wat jij wil van een avond dan moet je het zelf gaan doen toch? Veel feesten die in ons vaarwater zaten, gingen zich langzaam maar zeker richten op één ding. Bij onze party's kan het lopen van moeilijke future house tot jungle. We houden van variatie. Blijkbaar Amsterdam ook. Ons feest 'Boycott' is altijd ramvol, dus het is fijn om te zien dat mensen onze visie voor een goeie avond delen.Sinds kort behoren jullie tot de resident dj's van Cable. Wat maakt jullie een goed DJ duo?
Veel duo's zeggen dat ze vaak dezelfde platen pakken. Heb me altijd afgevraagd waarom je in godsnaam met z'n tweeën gaat draaien als je toch hetzelfde draait in je eentje. Ga dan lekker in je eentje draaien, dan hoef je ook niet je flappen te delen haha. Wij drukken ieder heel erg onze eigen stempel op een set. Marlon geeft de mensen vaak wat ze willen en ik ben degene die mensen hier en daar probeert op te voeden. Denk niet dat we ergens zouden zijn als we niet samen zouden draaien. Wow, emotioneel zinnetje. Maar wel waar.
Marlon:: klopt, we hebben een paar keer gehad dat we gedwongen solo moesten draaien en dat voelt superraar, niet compleet en we doen het ook liever niet. Een Guerilla setje is een combinatie van.

Wat zijn jullie toekomstplannen en dromen?
Wij gaan binnenkort de net afgebouwde Red Bull Studio in. We hebben al een 'sneak peak' gekregen van de studio en we kunnen niet wachten om te beginnen. We gaan daar gedurende de komende tijd werken aan iets heel speciaals. Verwacht hele mooie samenwerkingen. Voor de rest staat werelddominantie en het bezitten van een boot op het lijstje.

[dump id=6951]

Wie is jullie grote voorbeeld?
We hebben beiden erg veel respect voor dj Gomes. Een van onze persoonlijke dj-helden. Wij gingen zes jaar geleden altijd naar Oi, waar Gomes aan het ploeteren was voor drie mensen en het barpersoneel in de kleine zaal van de Paradiso. Dat kleine, lege feestje is nu geloof ik het populairste dubstepfeest van Nederland. Ik vind het heel erg bewonderenswaardig dat hij zolang heeft doorgezet tot het een succes werd.
Marlon: Joost van Bellen toch ook wel. Ik leerde president van Bellen kennen als garage dj. Hij draaide een keer ergens begin 2000 op Splendid, toen ben ik naar de dj-booth gestapt en met m'n spacehoofd gezegd dat ik ooit naast hem zou staan in de dj-booth en dat ie maar op mij moest letten. Hij gaf me de wink en de gun en verder kan ik me er niets van herinneren.

Jullie zijn ook al een paar jaar druk bezig als producers. Wat staat er aan te komen qua releases?
Oeeeei, we kunnen nog niet al teveel kwijt over de releases, maar het komende jaar zal het Guerilla Speakerz releases regenen. Trust us. Van de vier releases die eraan gaan komen, mogen wij eindelijk melden dat onze plaat met Dirtcaps uit gaat komen op Will Bailey's label Simma Records. Voor alle andere EP's zijn we nu verwikkeld in de heerlijke soul crushing, creativiteit killende, saaie wereld van contracten rondmaken.

Tot slot, wat is jullie top 5 van dit moment?
Beetje lullig, aangezien we nog helemaal niks konden vertellen wat betreft onze releases, maar hier komt wat schaamteloze zelfpromotie.

1. Guerilla Speakerz - Polaroid
2. Guerilla Speakerz & Dirtcaps - Two Faced
3. Guerilla Speakerz - Brave & Bold
4. Guerilla Speakerz & Franklin 99 - Parool
5. Guerilla Speakerz - Funny Farm

6 opmerkingen

Allemaal dat quasi-hippe gelul van hun, da's toch om onpasselijk van te worden? Vroeger was het nog normaal om te verbergen dat je een kansloze proleet was, tegenwoordig is het ineens een deugd geworden, of heb ik nu iets gemist? :o
Nee joh, das super hip! Je loopt achter..­
Muziek maken die veel mensen vet vinden? Prima.­ Maar ze komen zo wel ERG gemaakt over.­