Partyflock

Guilliano: van voetbalkeeper naar rijzende ster in dancescene

 

Guilliano: van voetbalkeeper naar rijzende ster in dancescene

door , gepubliceerd op
Guilliano: van voetbalkeeper naar rijzende ster in dancescene (afbeelding)
FeestPressure
ArtiestGuilliano
Guilliano, bij z'n ouders bekend als Jeroen Stoop, is een rijzende ster in de Nederlandse dancescene. Sinds 2007 actief achter de draaitafels, geïnspireerd door dj's als Mark Knight, Fedde le Grand, Avicii en Lucien Foort. Zijn sets, een combinatie van progressive en house waarbij je continue naar een climax wordt gebracht, deden het al goed op feesten als Reveal, Sappig en de Toolroom Knight cd release party. Maar ook in landen als Bulgarije en Marokko gooit hij hoge ogen met zijn opzwepende sets. Naast draaien en produceren organiseert hij ook events, zoals de nieuwe Haarlemse clubavond Pressure. Een bezig baasje dus, tijd om hem wat beter te leren kennen.

Hoe ben je gestart met draaien?
In mijn jeugd ben ik altijd bezig geweest met muziek, op de computer mixte ik tracks aan elkaar en verdeelde deze mixtapes door middel van gebrande cd's aan vrienden en familie. In de zomer van 2006 kocht een vriend van mij de Pioneer set en begon ik live te mixen. Al snel was ik verkocht en besloot ik te gaan sparen voor mijn eigen set. Na vier maanden hard werken, was het eindelijk zover en investeerde ik in een DJM800 en twee CDJ1000 MK3 van Pioneer. Deze dag zijn mijn ouders en buren nooit vergeten, want het aantal dB dat mijn kamer uitrolde stond gelijk aan het volume van de Escape!

De eerste weken waren zwaar, 'waarom heb ik deze set gekocht' hoor ik mezelf nog denken, maar na zes maanden flink oefenen was het eindelijk zover, mijn eerste boeking in de Zebra Lounge te Amsterdam was een feit.

Hoe onderscheid je je van andere dance-artiesten?
Mijn affiniteit en ervaring met de buitenfestivals zoals ik ze in onder andere Sunny Beach in Bulgarije heb opgezet en waar ik zelf ook actief als dj bij betrokken ben geweest. Ik ben momenteel bezig met het ontwikkelen van mijn eigen sound. Naast het uitbrengen van commerciële radiogerichte tracks trekt de productie van club en festival gerichte sound mij namelijk steeds meer. De bedoeling is mijn eigen producties naadloos in mijn sets te kunnen integreren en daarbij een internationale stijl te hanteren.

Wat vind je van de dance-scene in Nederland op dit moment?
Tegenwoordig draait het bij een dj/producer niet alleen om de muziek die hij draait- en of maakt. Je moet heel erg sterk zijn in je social media, vernieuwend in je marketing ten opzichte van andere artiesten, continuïteit in het uitbrengen van tracks, foto's en video's, kortom je bent een bedrijf en merk waarbij veel om de hoek komt kijken.

De afgelopen jaren zijn er in elke stad in Nederland house-feesten georganiseerd en de markt is hier helaas door verzadigd. Dat maakt de dance-scene in Nederland momenteel erg moeilijk. Wel opent het deuren voor mij, en anderen, in het buitenland. Zo draai ik nu veel in Bulgarije en Marokko en komen er verschillende aanvragen binnen voor elders in Europa en Amerika.

[dump id=6790][dump id=6791]

Je organiseert Pressure. Vertel eens meer over het ontstaan van deze clubavond?
Pressure is de nieuwe clubavond van Haarlem in de vernieuwde 023. Zelf kom ik uit Haarlem en stoor ik me al jaren aan dat er geen vaste house-avond is in Haarlem, dit werd voor mij een uitdaging waaruit mijn samenwerking met 023 is ontstaan. 14 Oktober was onze grote opening met Lucien Foort, Gregor Salto, Guilliano, Andy Jones & Michel Lima wat een groot succes was. Elke vrijdag staan er weer nieuwe headline dj's voor je klaar. Met Funktion-One geluid, een LED-wall, Co2 kanonnen, heerlijke cocktails en een uitgebreide drankkaart is die Haarlem nu eindelijk een exclusieve house avond rijker en is die reis naar Amsterdam nu niet meer nodig.

Wat verwacht je van Haarlems nieuwe clubavond Pressure?
Sinds de openingsavond ben ik overtuigd dat dit een groot gemis was in Haarlem. Nu wordt het zaak dat het wekelijks zo goed bezocht wordt als 14 oktober en dan ben ik overtuigd dat dit een groot succes zal worden.

Waarom is er voor de naam Pressure gekozen?
De naam Pressure is ontstaan uit de druk die op deze avond rustte. Haarlem mist al jaren de house-avond die zojuist is gecreëerd, daarnaast als hometown dj hing er extra druk om dit tot een succes te brengen, omdat dit anders ook mijn dj-carrière kon beschadigen, vandaar 'Pressure'.

Op welke plek wil je ooit nog eens optreden en waarom?
Mijn focus ligt momenteel op Amerika en mijn droom is een eigen show in Madison Square Garden. Dit is de plek waar alleen de beste der beste mogen optreden, het is het Mekka van de muziekwereld in mijn ogen. Swedish House Mafia is nu de eerste house-act die daar een show geeft en het spreekt voor zich hoe goed en bekend deze boys zijn. MSG New York.... 'Make my dream come true'.

Wat was je hoogtepunt van deze zomer?
Deze zomer heb ik gedraaid voor Totally Summer. In Bulgarije draaide Lucien en ik elke week nack to back op het strand van Sunny Beach en het explodeerde echt keer op keer, zie hier de sitdown tijdens onze set op YouTube:


Dit was samen met mijn eigen uitverkochte show in 'Triple 5' Tanger, Marokko het hoogtepunt van deze zomer.

Wat zijn dingen die mensen nog niet van je weten?
Dat ik twintig kilo geleden professioneel keeper was bij HFC Haarlem en gevoetbald heb met onder meer Gregory vd Wiel en Daley Blind. Ook ben ik een jaar geselecteerd geweest voor NL-elftal onder de 16.

Wat zijn je dj/producer plannen voor de toekomst?
Voor aanstaand zomerseizoen staan alweer plannen klaar om de festiviteiten in Sunny Beach voort te zetten. Een uitstekend platform om mijn nieuwe producties te gaan roadtesten aangevuld door boekingen in oa Marokko en Nederland. Concrete release plannen heb ik dus nog niet, bootlegs buiten beschouwing gelaten. Mijn Adele & Alexis Jordan bootlegs van afgelopen jaar hebben support van onder anderen Roger Sanchez, Hardwell, Nicky Romero en vele anderen.


youtube

2 opmerkingen

Initiatieven in Haarlem (y)
ik twintig kilo geleden professioneel keeper was bij HFC Haarlem en gevoetbald heb met onder meer Gregory vd Wiel en Daley Blind.


Mot je echt trots op zijn :lol: :facepalm:
laatste aanpassing