Partyflock
 

Vika Kova: combinatie van draaien en zingen maakt act apart

door , gepubliceerd op
afbeelding Vika Kova: combinatie van draaien en zingen maakt act apart
FeestIcons
ArtiestVika Kova Site
Vika Kova is een dj die tijdens haar sets live zingt en parties host als MC. Normaal gesproken reist ze veel en is ze tot diep in de nacht bezig on stage, maar op dit moment geniet ze van een wat huiselijker bestaan omdat ze ruim acht maanden zwanger is. Aanstaande vrijdag 14 oktober treedt ze op bij Icons, de exclusieve afterparty van de Elite Model Look in de Amsterdamse Schouwburg. Dit is haar laatste optreden voor haar bevalling.

Van harte met je zwangerschap! Zou je willen dat je kind later ook in de dancescene gaat werken?
Ik ben benieuwd hoe de partyscene over achttien jaar eruit gaat zien. Zullen ze nog steeds los gaan op exctasy of gaan ze meer de 'Spa blauw' kant op? Of komt er een tot nu toe onbekend hulpmiddel? Zullen ze überhaupt nog uitgaan? Of slechts in een virtuele wereld leven? House zal zeker oud nieuws zijn, zoals rock & roll voor onze generatie. In ieder geval heeft verbieden geen zin, maar aansturen wel. Ik hoop dat mijn kind een goede keuze zal maken en er blij mee zal zijn. Ze zal zeker met veel muziek en winter sport mee opgroeien, haar vader is ski free-rider. Of ze daarvoor gaat kiezen? We zullen het zien...

[dump left id=6751]Hoe ben je in 2002 gestart met MC-en?
Nadat ik mijn live band heb verlaten wist ik het zeker: ik wil live met dj's zingen. Ik heb geluk gehad, Olga (de programmeur van ID&T red.) heeft me snel opgemerkt en haar geloof in mij ging zo ver dat ze mij gelijk voor de mainstage van Innercity heeft geboekt met de grootste dj's ter wereld: Tiësto, Sven Väth, Kevin Saunderson en Carl Cox! Dat was mijn derde boeking als MC ooit! Voor Carl doe ik nog steeds alle jingles voor zijn radioshows en Ibiza Revolution tours. Na Innercity volgde vier jaar mainstage van Mysteryland, Sensation en Indian Summer. Als je zulke grote optredens doet dan volgt de rest vrij makkelijk. Ik heb dus vervolgens op veel festivals gestaan en in alle clubs van Nederland, de rest van Europa, Midden Oosten en in Azië.

Hoe heb je vervolgens leren draaien?
Op gegeven moment had ik het gehad om altijd maar van dj's afhankelijk te zijn. Ik wilde mijn eigen gang gaan en mijn eigen muzikale smaak kunnen uiten en dus de platen te kunnen kiezen die ik zelf gaaf vind om op te zingen. Ik ging 's middags naar clubs om te oefenen en durfde al best wel snel als dj op te treden. De combi van draaien en zingen ging niet zo makkelijk in het begin maar toen ik de draaitechniek goed onder de knie had ging het MC-en en zingen ook bijna vanzelf.

Hoe onderscheid je je verder van andere dance-artiesten?
De combinatie van draaien en zingen maakt mijn act apart. Als MC hield ik al van de interactie met het publiek en nu is het nog steeds zo - ik ga altijd vanuit de dj-booth naar de zaal toe om- dichter bij de mensen te zijn.

Je komt uit Rusland, hoe is de dancescene daar op dit moment?
Ik woon al langer dan 15 jaar in Nederland maar ik noem me nog steeds Russisch. Maar vreemd genoeg treed ik bijna nooit meer in Rusland op, ik ben de contacten daar in de loop der jaren verloren, dus heb helaas niet zoveel daarover te vertellen.

En wat vind je van de dancescene in Nederland dan?
Nederland houdt van uitgaan. De clubs proberen de partygangers tevreden te houden. De plank ligt altijd hoog. Dat is alleen maar goed. Uit mijn ervaring merk ik wel dat veel clubs in Amsterdam daarom voor de 'commerciële' richting kiezen. Ik noem het de 'Franse stijl' wanneer je snel achter elkaar de 'credible' Top40 hits mixt. Als je naar de clubs in Frankrijk gaat, hoor je alleen maar de hits in alle mogelijke stijlen, maar dan in razend tempo gemixt. Eclectisch, noemen we dat. Real El Canario is ooit met deze eclectische stijl begonnen en heeft er veel succes mee gehad in Nederland. Chuckie is er ook groot mee geworden. Nu is deze stijl alweer terug in een andere vorm. Fijn want ik houd van toegankelijke muziek, sexy vrouwelijke grooves, voor mij is dat perfect.

Wie vind jij zelf een goede MC en waarom?
Een goede MC zorgt niet alleen voor de juiste timing en energie, maar ook ervoor dat hij of zij op de juiste moment zijn of haar mond houdt.

Wat verwacht je van Icons?
Veel icons, icons-fans en icons-wannabe's. Het wordt sowieso een gaaf feest daar in de Stadsschouwburg, 'the place to be'! Dit wordt tevens mijn laatste optreden voor de bevalling. Het publiek ziet mij voor de laatste keer zwanger op het podium. Ik hoop dat mijn vliezen dan niet breken live on stage haha!

[dump right id=6750]Op welke plek wil je ooit nog eens optreden en waarom?
Het kind op deze wereld te brengen wordt mijn allergrootste performance ooit, denk ik! First things first, daarna zien we het wel weer welke kant we ons muzikale schip gaan sturen.

Wat zijn je dj plannen voor de toekomst?
Ik werk momenteel aan een paar producties met zeer getalenteerde producer Wendel Kos, hij staat nu op nummer één van de iTunes lijst met zijn 'Kiss of Life' productie. Een supertalent en een hele prettig persoon om mee te werken.

Tenslotte, als je jouw ultieme feest mag organiseren, hoe zou dat eruit gaan zien?
Dan zou ik de OneLove tour gaan organiseren door Azië en het Midden Oosten op de rooftops van de hotels met het beste uitzicht. Al m'n vrienden uit verschillende landen gaan dan mee! Ik ben fan van Tiga en Daft Punk, zij mogen dus ook mee aan board. Maar nu eerst nog even de babykamer afmaken!

facebookpage soundcloud youtube facebook

5 opmerkingen

actief
Vika is gonna rock the place!!!
Oehhh dat wordt spannend, ben heel erg benieuwd naar je muziek stijl en je draaikunsten!:d
Met zingen&act je ben perfect!
You go mama) we gaan knallen.:d
verwijderd
Heb Vika nog nooit zien draaien en zingen tegelijkertijd ..­ maar geloof wel dat ze het kan ..­ prachtige vrouw en prachtige stem.­
permanent verbannen
Zo...­ heb me al 5 jaar lang afgevraagd wat er nu van SMF /Smurref (Wendel Kos) geworden was.­ Nooit verwacht om het antwoord in een interview met 1 of andere Russische chick te lezen.­
laatste aanpassing