Partyflock

Dr Lektroluv: Kermits humor, Shreks gevoeligheid en de Hulks rechtvaardigheidsgevoel

Dr Lektroluv: Kermits humor, Shreks gevoeligheid en de Hulks rechtvaardigheidsgevoel

door , gepubliceerd op
Het groene fenomeen, bekend van zijn onafscheidelijke handtelefoon, heeft na het uitbrengen van een hele serie mixcd's en ontelbare sublieme shows nog steeds geen greintje van zijn kracht ingeboet. Met al tien jaar een vaste residentie in de hoogste regionen van de electro-scene, is inmiddels wel het witte dokterstenue ingewisseld voor een zilveren smoking. Maar zijn concessies in zijn nietsontziende draaistijl nog steeds nergens te bespeuren! Tijdens het Amsterdam Dance Event host hij zijn eigen labelavond in AIR. Mooi moment hem eens aan wat vragen te onderwerpen!

Goedemiddag dokter, hoe gaat het met u?
Beter. Ik heb me onlangs bezeerd aan de rug waardoor ik nood had aan een andere dokter. Het is namelijk niet zo praktisch om je eigen rug te behandelen haha!

Ouch.. beterschap! Maar waar komt u eigenlijk vandaan?
Ik ben een tiental jaren geleden tot leven geroepen om elektronische dansmuziek te promoten. Dit was naar aanleiding van de release van de tweede compilatie (The New Preskriptions). Ik vond het belangrijk om, naast het samenstellen van de compilaties, ook de muziek ten gehoor te brengen waar de muziek het best tot z'n recht komt: op de dansvloer.

U bent nu al bijna tien jaar aan top, na een hele rits compilaties en live-cd's. Waar bent u momenteel druk mee?
Ik probeer steeds vooruit te denken en te kijken. Zo ben ik druk in de weer om nieuw talent op te sporen voor het label, te bekijken of we het visueel aspect rondom de set kunnen verbeteren en ga ik binnenkort wat 'jammen' in de studio.

Wat moeten we verwachten van dat 'jammen', kunnen we ooit eigen Dr. Lektroluv producties verwachten?
Misschien wel. Ik heb een paar ideeën die ik wil uitproberen, we zien wel of het iets wordt.

U sprak net over nieuw talent voor het label, wat zijn de plannen voor Lektroluv Records aankomende tijd?
Er staan heel wat nieuwe releases op de planning, met uiteraard tracks van The Subs, Mumbai Science, Sound Of Stereo, Mightyfools maar ook one-off's van Azzido Da Bass, Ado en Mr Magnetik.

In hoeverre is uw sound veranderd sinds de release van uw eerste compilatie uit 2002?
Als ik er nu zo over nadenk, heel wat eigenlijk. Dit gebeurt op een vrij spontane en natuurlijke manier, je krijgt wekelijks (dagelijks) invloeden en demo's op je afgevuurd en onbewust volg ik hetzelfde gevoel als in 2002. Het feestelement, de geluiden, de productie, het loopt allemaal door elkaar maar de nadruk ligt op het feit dat de mensen een leuke tijd moeten hebben tijdens die twee uur durende set.

Op de woensdag van ADE staat u in de AIR met een selectie van deze artiesten. Waaraan moeten Lektroluv artiesten zoals u net opnoemde aan voldoen?
Ambitie, volharding, visie, humor, voeten op de grond, communicatie en natuurlijk goed kunnen produceren! Niet eenvoudig maar iedereen doet z'n best!

[dump id=6722][dump id=6723]

U heeft de doktersjas ingeruild voor een zilveren smoking, bent u door al het feesten niet meer bevoegd?
Ik ben erachter gekomen dat de mensen gewoonweg niet te genezen zijn van het electrovirus vandaar.

Over genezen gesproken, is uw eigen groenheid aangeboren of later pas ontwikkeld? En is er geen enkele remedie tegen?
Niks tegen te beginnen! De combinatie van een goede grap, drank en experimenteren hebben ervoor gezorgd dat dit mijn lot is.

Na al die jaren is de telefoon er wel nog steeds, waar komt het gebruik hiervan vandaan?
Een pure praktische oplossing. Met een 'normale' koptelefoon is het niet zo handig om te beseffen wanneer je deze op heb. Daarom heb ik een 'handtelefoon' iets wat sterk op een telefoon lijkt maar het niet is.

Waar luistert u eigenlijk thuis naar als u niet aan het draaien bent?
Ik probeer zo divers mogelijk muziek te beluisteren, dat houdt me goed in evenwicht. Het hangt ook af van het moment van de dag, mijn muziekkeuze hangt nogal af van mijn gemoedstoestand.

In welke landen draait u het vaakst en in welke komt u het liefst?
Naast m'n 'thuislanden' België en Nederland speel ik vaak in Italië, Ierland, Spanje, Portugal, Brazilië. Voornamelijk Europa en daarnaast zes maandelijkse tours in Zuid-Amerika en Azië. Brazilië is op dit moment m'n favoriet, ik wordt er namelijk royaal ontvangen, mensen zijn er hartelijk en de zon gaat nooit onder!

Het ADE feest wordt gehost door Electronation, de organisatie die aan de wieg van de electro in Nederland stond. Wat vind u van de ontwikkeling van de hedendaagse electro sound?
Het was Roy Avni (R.I.P.) die me vanaf het begin regelmatig uitnodigde in Nederland. Hij had een enthousiasme wat ik nog zelden had gezien en kon daarmee heel wat goede dj's op z'n feesten krijgen en op die manier een eigen scene ontwikkelen, vooraleer iedereen die sound ontdekte. Ondertussen is er veel gebeurd en is de muziek populair geworden waardoor het soms ook wat verwatert, maar dat heb je met alle muziekstromingen.

[dump right id=6721]Het is misschien geen Brazilië, maar met ADE is nagenoeg iedereen die iets te betekenen heeft in de elektronische muziek present in Amsterdam. Wat vind u buiten uw eigen feest interessant in de programmering van het festival?
Te veel om op te noemen. Ik laat me gewoon meeslepen met de sfeer op ADE en dan kom je meestal wel op de leukste feesten terecht!

Tot slot: wie van deze andere groene helden heeft u zelf het meest mee en waarom: Kermit, Shrek of de Hulk?
De humor van Kermit, het gevoelige van Shrek en het rechtvaardigheidsgevoel van de Hulk!

facebookpage twitter soundcloud youtube discogs instagram spotify

13 opmerkingen

De laatste keer dat ik deze knakker hoorde optreden was het echt klote muziek.­
Maar de Dokter zal altijd een mooi plekje krijgen in de cd kast, want de 7 compilaties die ik van hem heb zijn gewoonweg HELDIG!
Volgende week woensdag mogen we m weer beschouwen in de AIR!:D B
Gewoon een baasje.
Waarom wordt hij al voor de tweede keer geïnterviewd?
Interview dan gewoon een artiest die nog NIET is geweest :)

Ik noem The Outside Agency, of een D-Passion...
Beetje inhoudsloos interview, dus dat komt wel aardig overeen met zijn laatste set in de FFNR. Maar goed, dat lag ook aan het geluid aldaar.


Uitspraak van addiQted op donderdag 13 oktober 2011 om 11:03:
Waarom wordt hij al voor de tweede keer geïnterviewd?

Omdat er in de electroscene niet super veel artiesten zijn die je ff kunt interviewen. Maar goed, dat je met hardcore suggesties komt zegt duidelijk genoeg dat je het niet snapt.. :/
laatste aanpassing
Uitspraak van Thom-ass [Neetjur Wan 2002 - 2010] op vrijdag 14 oktober 2011 om 10:03:
Maar goed, dat je met hardcore suggesties komt zegt duidelijk genoeg dat je het niet snapt..­

Jij kent natuurlijk ook mijn muziekale spectrum door en door ;) Zeer voorbarige opmerking knul :)

Ik noem deze namen om ze (zeker eerstgenoemden) belangrijk voor de scene zijn en tevens vernieuwend. Daarbij hebben ze ook nog een wat te melden.
Dr. Lektroluv is kennelijk erg kort van stof :)
En nog niet snappen dat ik niet doel op jouw muzikale voorkeur, maar wel op het afwisselen van muziekstijlen in de interviews hier op PF.­
Uitspraak van addiQted op donderdag 13 oktober 2011 om 11:03:
Waarom wordt hij al voor de tweede keer geïnterviewd?

Stiekem beetje ADE promo dit, vrees ik.

Maar nu weet ik dat ie het aan z'n rug heeft. Wilde al eerder een feestje meepakken met hem in de line-up maar kon niet echt iets geschiktst vinden.

mijn muziekkeuze hangt nogal af van mijn gemoedstoestand.­

(y)


Uitspraak van the beat is Flo_wn op woensdag 12 oktober 2011 om 10:57:
De laatste keer dat ik deze knakker hoorde optreden was het echt klote muziek.­
Maar de Dokter zal altijd een mooi plekje krijgen in de cd kast, want de 7 compilaties die ik van hem heb zijn gewoonweg HELDIG!

Zelfde mening.

Laatste keer (wat alweer een tijdje geleden is :$ ) vond ik het ook maar zo-zo. Was duidelijk wat nieuws aan het uitproberen.. Geef mij de oude sound maar.

Hangt ook een beetje af van de lokatie waar die staat te draaien volgens mij. En als ie nu nog steeds last van z'n rug heeft dan lijkt me het erg moeilijk om de hele tijd met plezier achter die tafel te staan.
Uitspraak van Maxime B. op woensdag 12 oktober 2011 om 18:34:
man van weinig woorden zo te lezen...­
Mis de Tquest sets uit Fuse.­ Altijd een mooie lijn en straight up techno.­
Vondt de dokter in de beginjaren veel beter dan wat ie nu laat horen .­ Tegenwoordig de electro is zo van die inspiratieloze rommel !!!!