Partyflock

Andre Crom houdt van Nederland: De mentaliteit bij jullie is relaxter dan in Duitsland

 

Andre Crom houdt van Nederland: De mentaliteit bij jullie is relaxter dan in Duitsland

door , gepubliceerd op
Andre Crom houdt van Nederland: De mentaliteit bij jullie is relaxter dan in Duitsland (afbeelding)
ArtiestAndre Crom Site
Als tiener raakt Andre al geïntrigeerd door house en technomuziek. Hij groeit op op het platteland en maakt pas op zijn achttiende voor het eerst kennis met een grote club in Düsseldorf. 'Vanaf dat moment was ik verkocht. De muziek, de sfeer, de mensen.'

Andre volgt zijn droom en kan al snel zijn brood verdienen als dj. In 2008 verhuist hij naar Berlijn, waar hij zijn eigen platenlabel start. Met dit label maakt hij nu een tour door heel Europa. Op 27 augustus is Club Poema RAW in Utrecht aan de beurt: De Kick-Off van Clubjunx vs Wahnsinn!


Waar moeten we je van kennen?
Als dj, labelmanager of producer. Al meer dan tien jaar tour ik door heel Europa. Het publiek zal mij voornamelijk kennen van mijn label 'OFF Recordings dat ik eind 2008 heb opgestart. Ik heb er hard voor gewerkt, maar het is op dit moment een van de meest geliefde labels in de house muziek.

[dump left id=6535] Je bent nu bezig met je European Label Tour. Wanneer ben je met deze tour begonnen en wat houdt het precies in?
We doen eigenlijk heel het jaar door labelnights. Sinds juni 2011 zijn we echt aan het touren met OFF 25 'Get Back To The Raw. We pakken deze tour groter aan om te vieren dat de 25e release op het label is verschenen. Dat is erg tof om te doen. De tour is groot en veel artiesten werken er vol enthousiasme aan mee. We willen met deze tour de band tussen onze artiesten en fans nog sterker maken.

In welke steden zijn jullie al geweest?
Om er een paar op te noemen: Privilege in Ibiza, Flux in Leeds, Watergate in Berlijn en nu 27 augustus is Club Poema RAW in Utrecht aan de beurt.

Waarom kies je ervoor om met je labeltour naar Utrecht te komen?
Om verschillende redenen. De 24e release op het label is op vinyl uitgebracht door de Utrechtse boys, Samuel Deep, Firdjel Medar, Stooge Wilson, Anil Aras. De track van Samuel Deep is geremixt door Olene Kadar. En met succes, de Vinyl uitgave van deze plaat is op dit moment al uitverkocht. Ook vieren we de verjaardag van medeorganisator Wouter Smit. Deze avond zijn we een grote familie. Ik kan niet wachten.

Dus als ik het goed begrijp, hebben Samuel Deep, Firdjel Medar, Stooge Wilson, Anil Aras, Olene Kadar een EP gereleased op jouw label. Hoe heb je deze jongens ontdekt?
Mijn laatste gig in Utrecht was op 19 februari in Dock 154. Daar hoorde ik de jackin, oldskool sound van Samuel Deep. Ik dacht, van deze jongen wil ik meer weten. Ik vroeg hem en zijn vrienden of ze zelf muziek produceerden. Ze hebben een EP gestuurd en ik heb direct getekend!

Wat vind je zo gaaf aan de sound van deze boys?
Ik kan eigenlijk alleen over Samuel Deep iets zeggen, omdat ik alleen zijn set heb gehoord. I loved the energy and consistency of it, he really had a grip on the dancefloor!

[dump right id=6536]Samuel Deep heeft een sound die ook kenmerkend is voor je eigen label, OFF Recordings?
Ja, zeker. We hebben nu 25 releases op het label. Je begrijpt dus dat er veel verschillende sounds op het label naar voren komen. Muzikale genres die elke keer terugkomen zijn toch wel funk, disco, soul en blues. De focus is gericht op de dansvloer. We willen muziek maken waarop mensen los kunnen gaan.
Artiesten die steeds weer terugkomen op het label zijn: deejay W! LD, Chris Transporteur, Huxley, Luca Doobie, Thyladomid en Martin Dawson en ikzelf.

Je bent brengt muziek zowel digitaal als op vinyl uit. Vanwaar de keuze om het ook nog op vinyl uit te brengen in een tijdperk waar vooral digitaal de boventoon voert?
Op het moment dat ik het label startte was het heel normaal om zowel Vinyl als digitaal uit te brengen. Toen verkochten we nog makkelijk duizenden platen. Kijk bijvoorbeeld naar OFF#4 Orleans EP. Vroeger had ik al een bepaalde liefde ontwikkeld voor Vinyl. De muziek die ik uitbreng op het label OFF is het waard om op Vinyl uit te brengen. Op deze manier wordt het vereeuwigd en niet makkelijk vergeten.

Nog even terug naar de stad Utrecht. Je hebt hier vaker opgetreden. Wat maakt Utrecht zo speciaal voor jou en wat voor gevoel krijg je bij een club als Club Poema RAW?
Een tijdje geleden heb ik samen met Karotte in Club Poema RAW gedraaid. Het voelde onmiddellijk goed. De locatie, de sfeer, de clubcultuur. Ik hou van Nederland. De mentaliteit is bij jullie relaxter dan in Duitsland.

Wat verwacht je van 27 augustus?
Dat iedereen losgaat op de dansvloer. Oude vrienden ontmoeten, nieuwe vrienden maken en vooral veel plezier maken!

Na een kort gesprek met Andre Crom, word ik nog nieuwsgieriger naar 27 augustus. Toch nog even doorpraten met organisatoren Wouter Smit (Wahnsinn) en Rogier Kock (Clubjunx). Wat zijn de verwachtingen en wat vinden zij van Andre Crom?

[dump id=6532]
Wouter Smit
[dump id=6533]
Rogier Kock

De Utrechter kan eigenlijk niet meer om Clubjunx heen. Maar Rogier vertel nog even, wat is Clubjunx voor feest?
Rogier: Clubjunx is elke laatste vrijdag van de maand in Club Poema RAW. We hebben een succesvol seizoen gehad met zelfs een paar uitverkochte edities. En ik durf te zeggen, het gaat goed met Clubjunx. We zijn in het begin even zoekende geweest, maar we weten op dit moment heel goed wat we wel en niet willen. Het publiek komt elke maand terug met name voor de goede muziek en de leuke sfeer. We willen mensen laten genieten bij Clubjunx.

Wat is er zo kenmerkend aan een avond Clubjunx?
Rogier: We hebben een x aantal residents die elke maand rouleren. Dat zijn Samuel Deep, Onno Splinter, Erik Heijting en Neno Cortès. We investeren geld en tijd in deze boys. Zij zijn onze kweekbodem. Naast onze residents hebben we artist specials. We beginnen de avonden vaak met deephouse en bouwen zo rustig op richting techhouse met een beetje jacking house en techno tussendoor. Ons publiek is verzekerd van goede muziek. We kiezen niet per se voor grote headliners. Gezelligheid en bezieling staat bij ons voorop.

[dump left id=6534]Zaterdag 27 augustus de kick-off van het nieuwe seizoen. Clubjunx voegt zich deze editie samen met Wahnsinn. Wat is Wahnsinn?
Wouter: Wahnsinn is een feest waar ik vorig jaar mee ben gestart. Tot nu toe heb ik twee succesvolle edities gedraaid. De eerste in de Poema RAW en de tweede in de Monza bij Tegengas. Ik wil van Wahnsinn een gek feest maken. Maar dan ook echt gek, in de breedste zin van het woord. Het plan is na 27 augustus om de twee maanden een losse editie op de zaterdag te organiseren.

Waarom kiezen jullie ervoor om Clubjunx en Wahnsinn deze avond samen te voegen?
Wouter: Ik denk dat Wahnsinn het nodig heeft om een lift te krijgen. We willen er meer kracht bijzetten, zodat het daarna op eigen benen kan staan.
Rogier: Ik ben sowieso altijd op zoek naar meerdere concepten die we kunnen lanceren. Zo ook het concept 'Wahnsinn van Wouter. Qua vormgeving en naam vind ik Wahnsinn heel strak. Maar het allerbelangrijkste is dat wij samen een feestje neerzetten met een Utrechtse bezieling. Met de vaste aanhang van Clubjunx en een nieuwe impuls van Wahnsinn komen we met iets nieuws in Utrecht..

Hebben jullie Andre Crom zelf uitgenodigd?
Wouter: Ik heb regelmatig contact met Andre en heb hem destijds gevraagd of hij Utrecht in zijn Europese Tour wilde meepakken. Hij reageerde direct heel enthousiast. Daarnaast is het heel toevallig dat hij met Utrechtse jongens, Samuel Deep, Firdjel Medar, Stooge Wilson, Anil Aras en Olene Kadar een EP heeft gereleasd. We creëren een podium voor Utrechts talent aangevuld met een professional Andre Crom.

Wat is jullie rol deze avond?
Wouter: Zelf ga ik het laatste uurtje van de set van Andre Crom b2b met hem draaien, aangezien het de headliner is wil ik hem wel zijn eigen ding laten doen. Verder zal ik hier de jarige job uithangen aangezien ik mijn verjaardag ga vieren. Ik zal ervoor zorgen dat zowel het publiek als de artiesten tevreden zijn.
Rogier: Ik zal de avond hosten en daarnaast doe ik de productie. Voor Wouter is het belangrijk om deze avond een podium te creëren voor zichzelf en voor zijn aanhang.

Tot slot, wat zijn jullie verwachtingen?
Rogier & Wouter: Niet alles te serieus nemen. Gewoon lekker veel lol hebben. Het is belangrijk om te weten dat de sfeer in Utrecht iets unieks is. We gaan een sound draaien die op dit moment zwaar hot is.
De line-up bestaat uit Utrechtse boys die voor het eerst een plaat op de markt hebben gebracht. Met daarnaast een Andre Crom die een ontzettend Gewild platenlabel heeft. Dit kan niet anders dan een te gekke avond worden.

3 opmerkingen

Goed interview.­ Ben het alleen niet met zijn constatering eens, na jaren feestervaring in zowel Duitsland als Nederland.­
Uitspraak van Prins Petrus d'n Urste. op woensdag 17 augustus 2011 om 15:06:
Goed interview.­ Ben het alleen niet met zijn constatering eens, na jaren feestervaring in zowel Duitsland als Nederland.­

+1