Partyflock

Isis: 100% nachtburgemeester

Isis: 100% nachtburgemeester

door , gepubliceerd op
Isis: 100% nachtburgemeester (afbeelding)
ArtiestIsis Site
DJ Isis staat bijna 20 jaar aan de internationale DJ-top en wordt gezien als 's werelds eerste vrouwelijke pionier in de elektronische dance scene. Tijdens haar 2 decennia tellende carrière groeide Isis van der Wel (36) uit tot een veelzijdig en eigenzinnig muzikant die altijd uitgaat van kwaliteit, creativiteit en vakmanschap. En bij nach een vrouw, bij dag een vrouw, want naast DJ runt Isis haar eigen boekingsbureau Magma en muzieklabel en evenementenbureau All Is One. Twee jaar geleden voegde ze een nieuw hoofdstuk toe aan haar imposante cv: Isis stelde zichzelf kandidaat voor het nachtburgemeesterschap van Amsterdam. Hoogste tijd voor een gesprek met deze dancekoningin en nachtdiplomaat!

Isis, hoe ben jij nachtburgemeester geworden, hoe gaat zoiets? Heb je jezelf verkiesbaar gesteld, ben je benaderd of gaat er een talentshow aan vooraf?
Je stelt jezelf verkiesbaar met een lijst onderwerpen en richtlijnen waarmee je laat zien wat jij wilt gaan doen. Vervolgens komt er een stemming vanuit het publiek en daar komt een ranking uit. Die ranking gaat naar een professionele jury die vervolgens ook een ranking maakt en daar komt uiteindelijk de burgermeester uit. Je kan het wel een beetje vergelijken met het voordragen van een echte burgemeester. Het gaat niet over één nacht ijs.

Tijdens jouw campagne ben je onder andere gesteund door rapper Def P en Ellen ten Damme. Spelen zij ook nu nog een rol?
Voor mij was het heel belangrijk dat ik geen nachtburgemeester zou worden die alleen maar is omringd door eigen vrienden. Ik wil een statement maken dat de nacht van iedereen is en dat ik er voor iedereen ben. De manier waarop ik dat heb gedaan, is door mensen te benaderen waarvan ik denk dat zij expert zijn in het nachtelijk veld. Daarnaast heb ik gezocht naar integere personen met een wakend oog die mij kunnen helpen. Ik trek alleen de kar, maar ik heb gelukkig wel een groep mensen om me heen die mij assisteren. En ik heb een eigen bedrijf met personeel dat mij kan helpen.

Begin 2010 kreeg je voor 2 jaar de symbolische ambtsketting om. What's next?
Eigenlijk kan je met de titel doen wat je wilt. Ik heb er voor gekozen om er maatschappelijk verantwoord mee om te gaan. Dat wil zeggen dat ik actief contact zoek met beleidsmakers en mensen uit het nachtleven. Kijk, het dag- en nachtleven loopt nogal eens langs elkaar. Als de nacht in gang is, dan slapen de ambtenaren en visa versa. Daar zitten best wel wat kloven die overbrugd kunnen worden.

Nachtburgemeester??
[dump id=6500 right]Een nachtburgemeester is een onofficiële titel die in de jaren '70 is ontstaan bij de Rotterdamse schrijver en dichter Jules Deelder. Deelder kreeg de titel omdat hij met initiatieven kwam om het avond- en nachtleven in de Maasstad een nieuwe impuls te geven. Na Rotterdam kregen ook Den Haag, Schiedam en Amsterdam een nachtburgemeester.
De eerste nachtburgemeester van Amsterdam bestond uit een groep prominenten uit het nachtleven. Deze nachtwacht was tussen 2003 en 2006 actief waarna zij het tijd vonden voor vernieuwing. Na een verkiezing werd kunstenaar en galeriehouder Chiel van Zelst voor 2 jaar tot nachtburgemeester gekroond. Daarna volgden Josine Neyman en Kristel Mutsters van Club Zonder Filter en sinds 2010 is de titel in handen van Isis van der Wel.
Isis: 'Er zijn verschillende dingen waarvoor ik mij inzet. Mijn belangrijkste speerpunten zijn de verruiming van de openingstijden, bescherming en uitbreiding van de culturele ruimte, tolerantie en duurzaamheid. Vanuit die punten ben ik de stad aan het benaderen en probeer ik dingen te verbeteren.'

Hoe ben je tot jouw speerpunten - zie kader - en de motivatie voor het nachtburgemeesterschap gekomen?
Ik reis al heel lang de wereld over als artiest. Tijdens mijn optredens in het buitenland viel het mij steeds meer op dat Amsterdam zijn culturele koploperfunctie aan het verliezen is. Dat komt omdat er steeds meer regels komen. Iets dat overigens in heel Nederland gebeurt. We zitten tegenwoordig veel meer klem; alles is gereguleerd en dat ontneemt de ruimte voor innovatie en dan met name de organische, spontane innovatie. In Berlijn bijvoorbeeld, is nog ruimte voor culturele en sociaal maatschappelijke experimenten. Dat heeft te maken met een aantal vrije gebieden waar culturele revoluties kunnen plaatsvinden. Die ruimte moet dus wel beschikbaar zijn!

[dump id=6501 left]Dus de kwaliteit van het nachtleven neemt af omdat Amsterdam onze ruimte steeds meer beperkt?
Precies! Amsterdam was een tijd lang ontzettend hot, internationaal gezien. En die status dreigt nu steeds meer op de achtergrond te raken. We waren een hele innovatieve en vrije stad; eigenheid is hetgeen waarmee een stad zich onderscheidt. Maar in plaats van trots te zijn op onze eigenheid, proberen we mee te lopen in de pas van de rest van het land. Ook vind ik dat het hele land trotser moet zijn op zijn eigenheid en niet te veel moet meegaan met andere landen. Dat is niet goed en ik denk dat het helemaal niet nodig is. We hoeven ons niet te schamen voor onze manier van doen. Het is andersom: ik denk dat wij heel veel dingen veel beter aanpakken dan andere landen.'

Kan je een voorbeeld noemen van die beperking?
Nou, we hebben bijvoorbeeld het kraakverbod. Vroeger was de kraakscene dé plek waar vernieuwing kon ontstaan en waar pionierswerk werd verzet. Tegenwoordig komt die wereld steeds meer in de verdrukking. Daar moet een antwoord op komen vanuit de politiek, want zij stellen het kraakverbod in. Burgers moeten op een andere manier aan hun behoeftes kunnen voldoen.

En de huidige hetze omtrent het cannabisbeleid? Amsterdam en coffeeshops zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In andere landen kopiëren ze ons gedoogbeleid terwijl ze het hier de nek om draaien.
Ja inderdaad, een goed voorbeeld is onze scheiding van soft- en harddrugs. Dat is revolutionair. Voor mensen die er geen verstand van hebben, lijkt het misschien alsof dingen niet goed werken in het cannabisbeleid, maar dat is niet het geval. De wietpas is het perfecte voorbeeld; je hebt hele rare bewegingen in de politiek die voortkomen uit paniek. Maar daar bereik je niet het gewenste resultaat mee. In tegendeel. Je verschuift alleen het probleem. In de rest van de wereld krijgt ons gedoogbeleid navolging. Dan zou je juist moeten denken: laten we er een schepje bovenop doen.

Je bent nu anderhalf jaar in functie. Lukt het om dingen te veranderen? Ben je tevreden over het verloop?
Ja, ik ben wel tevreden. Ik voel me gewaardeerd door zowel de mensen als door de locale politiek en heb het idee dat er serieus naar me geluisterd wordt en dat er dingen aan het veranderen zijn.

Cool! Waar ben je het meest trots op?
Nou, momenteel zijn we druk bezig met een heel gaaf project in stadsdeel Oost. Op een braakliggend terrein organiseren we van 19 tot en met 21 augustus en van 9 tot en met 11 september het Magneet Festival. Dit festival is een soort self fulfilling proficy festival. Op de website kan iedereen een creatief idee posten en als genoeg mensen dat idee leuk vinden, mag de bedenker het uitvoeren op het festival. Een interactief verhaal dus waarmee uiteindelijk een festival ontstaat met een interessante mix tussen muziek, theater, experimentele bouwwerken en beeldende kunst.
Het Magneet Festival is het resultaat van een jaar lang lobbyen om begrip te kweken voor het feit dat er behoefte is aan een nieuw festival waar mensen kunnen kamperen en waar je met kunst kan experimenteren op een manier die nu niet mogelijk is vanwege de bestaande vergunningsplicht. Voor crowdsourcing is geen plaats in het huidige systeem. Je kan niet aan de brandweer uitleggen wat je precies gaat doen, hoe het precies gaat verlopen en hoe het er precies uit gaat zien. Ons huidige systeem is daar niet op ingespeeld. Maar goed, we hebben het dus voor elkaar om een groot cultureel festival te organiseren met veel vrijheid voor alle deelnemers!

[dump id=6502]

Klinkt heel gaaf! Maar je hebt veel meer gedaan toch?
Klopt, direct na mijn aantreden heb ik onderzoek gedaan naar de status van het nachtleven in de NachtMonitor. Tevens heb ik een website opgericht - www.n8burgemeester.nl - inclusief een digitaal nachtloket met links naar instanties die mensen kunnen helpen bij zaken waar ze tegenaan lopen. Verder organiseer ik debatten en adviseer ik ondernemers, maar ook beleidsmakers in de locale politiek.

Heeft de NachtMonitor er ook aan bijgedragen dat er nu een plan ligt voor een experiment met 24 uurs horeca in Amsterdam?
Tijdens mijn onderzoek kwam D66 met het idee 'Amsterdam topstad bij nacht' waarbij ze pleiten voor 24 uurs vergunningen. Of dat direct door mijn onderzoek komt, dat weet ik niet. Maar feit is wel dat iedereen zich er meer mee bemoeit en dat er nu aan een plan wordt gewerkt. Maar het is lastig. Sommige mensen willen op elk moment kunnen stappen, andere willen gewoon slapen en daar zit de politiek tussenin.

Heb je veel te maken met de politiek en is het lastig om hen bij je plannen te betrekken?
Ik bied mijn diensten aan bij de afdeling Cultuur maar ook aan de burgermeester, indien dat op prijs wordt gesteld want ik heb geen officiële aanstelling. Ik heb geleerd dat je onderwerpen in de politiek van veel verschillende kanten moet bekijken zodat je beter leert nuanceren en zodoende in de gaten krijgt dat er veel meer belangen spelen dan je op het eerste gezicht denkt. Je moet dan wel goed je missie in het vizier houden om niet te veel compromissen te sluiten. Maar het past ook wel weer bij mij, want ik vind het allemaal oprecht interessant en heb van nature de neiging om niet in één richting te verdwalen maar een gulden middenweg te zoeken.

[dump id=6503 right]Helpt het trouwens dat je moeder burgemeester van Rijswijk is?
Onze functies zijn totaal anders, maar mijn moeder is net als ik iemand die het moraal hoog heeft zitten. Ze adviseert me vooral over hoe een gemeentebestuur werkt en hoe ik daar het beste mee om kan gaan. Maar verder ligt het mijlenver uit elkaar.

Welke dingen wil je het komende half jaar nog vol gas aanpakken?
Het kraakverbod zit me dwars, net als homo-intolerantie en ik vind zero tolerante qua drugs niet getuigen van kennis van zaken. Verder wil ik graag een vast aanspreekpunt voor het nachtleven binnen de gemeente. Er zijn nog genoeg dingen die wat mij betreft veranderd kunnen worden en waar ik nog een fikse vooruitgang in wil boeken.

Heb je trouwens al een gedoodverfde opvolger in gedachte?
Grappig dat je dat vraagt. Ik bedacht me laatst dat ik eigenlijk wel had verwacht dat een aantal mensen zich bij mij zou aanmelden als kandidaat, maar dat is niet gebeurd. Dus ik moet zelf op zoek naar een opvolger.

Kunnen wij Partyflockers jou trouwens nog helpen bij jouw nachtburgemeesterschap?
Iedereen mag via Facebook, Twitter en de website meepraten en ik kan altijd wel een helpende hand gebruiken; voor keurige punctuele types is altijd plaats in mijn team! En komt allen naar het Magneet Festival en lever een bijdrage. Iedereen met een creatief idee kan zich opgeven via de website www.magneetfestival.nl.

Hoe gaat het op het muzikale vlak? Want dat gaat natuurlijk ook gewoon door.
Ja, ik draai elk weekend, dat is mijn basis. Om eerlijk te zijn heb ik dit jaar geen tijd gehad om muziek te produceren en dat vind ik heel jammer. Maar er zit misschien een kansje in dat ik binnenkort een project ga starten in de studio. Dat zou heel fijn zijn. Op mijn label All Is One brengen we nu voornamelijk muziek uit van anderen en als ik geen nachtburgemeester meer ben, wil ik ook zeker weer de studio induiken!

'Nederland heeft muzikaal gezien nog steeds een belangrijke positie in de internationale scene. Misschien nog wel meer dan 10 jaar geleden'

Je zit bijna 20 jaar in het vak. Hoe kijk jij momenteel tegen de dancescene aan?
Heel veel mensen draaien met laptops tegenwoordig, maar ik blijf lekker ouderwets, haha. Ik denk dat Nederland muzikaal gezien nog steeds een hele belangrijke positie heeft in de internationale scene. Misschien nog wel meer dan 10 jaar geleden. Er komen heel veel hits uit Nederland, en we hebben veel producers en DJ's die internationaal scoren; zowel op het hypercommerciële vlak als in de undergroundscene zijn wij succesvol, en niet zo'n beetje ook!

En als je het vergelijkt met 20 jaar geleden? Is er veel veranderd?
Het publiek is een stuk jonger geworden, haha. Ik heb sterk het idee dat de groep een stuk groter is dan vroeger. Zo'n 10 tot 20 jaar geleden hadden we nog te maken met een acceptatieproces van dancemuziek. Maar de mensen van een jaar of 30 en jonger zijn er mee opgegroeid en vinden dancemuziek heel normaal. Het is tegenwoordig niet meer de vraag of house een trend is die overwaait, maar meer een kwestie van: waar gaat het naartoe en wat wordt de volgende stap.

[dump id=6504 left]Met All Is One organiseer je ook feesten die verder gaan dan muziek alleen. Op internet las ik over een multidisciplinaire holistische filosofie. Vertel!
De filosofie van onze feesten gaat best diep. Kijk, er zijn mensen die geloven in één bepaald opperwezen. Toevallig geloven zij ook vaak dat zij bij de groep horen die het bij 't rechte eind heeft. Ik geloof daar niet in. Ik heb het idee dat die mensen het allemaal over hetzelfde hebben; dat wij uiteindelijk allemaal onderdeel zijn van een groter geheel. Als je dat als God ziet, begrijp je dat alles daar onderdeel van uitmaakt, en het verschil daarin maak jij. Iedereen is onderdeel van die eenheid. Dus je legt veel verantwoordelijkheid bij het individu. Maar door het bewustzijn dat alles onlosmakelijk met elkaar is verbonden, brengt je mensen ook dichter bij elkaar.
De evenementen die wij organiseren, vinden hun oorsprong in deze gedachte. We kijken niet hoe we zoveel mogelijk geld kunnen verdienen, maar proberen een bewustzijn te creëren dat we met elkaar bezig zijn om mooie dingen te maken, in plaats van consumeren en geld verdienen.

Okay, dat klinkt interessant! Hoe doen jullie dat dan?
We werken bijvoorbeeld naast geluid ook met beeld en geur om alle zintuigen bij elkaar te betrekken en eenheid te benadrukken. En als ik bijvoorbeeld een line-up maak, zet ik mezelf niet op de beste spot, maar juist daar waar ik een goede bijdrage kan leveren zodat er een perfecte harmonie ontstaat. We gaan voor een warm groepsgevoel, waarin liefde altijd het uitgangspunt is.

Met zo veel creativiteit zitten er vast nieuwe dingen in de pijplijn. Even vissen naar een scoop!
Haha, nou ik ben zo druk met de festivals die ik deze zomer organiseer en het nachtburgemeesterschap. Ik ben net moeder geworden van een prachtige zoon, en heb met mijn gezinnetje afgesproken dat ik het na Magneet iets rustiger aan ga doen. Ik blijf natuurlijk wel gewoon draaien, maar qua organiseren wil ik even wat rust. Wellicht een korte vakantie, maar daarna sta ik weer voor op de barricades!

Foto compilatie met op de achterrond Isis haar debuut mixalbum 100% Isis uit 1996


Website DJ Isis

hyvesfacebook

Foto credits: Manja van Opdorp, Eli Voogt, Ilja Keizer

31 opmerkingen

mooie leuke nederlandse dj vrouw +­ mooie persoonlijkheid die toch zeer wat bereikt heeft in haar carriere en voor de scene, dik respect!
boeiende dame met een boeiende visie....­ik ben ook blij dat ze een hoop dingen op de kaart zet en bezig is een groepsgevoel te creeeren.­

Echter ben ik het niet met haar eens over het kraak verbod.­ Mensen moeten gewoon met hun fikken afblijven van andersmans spullen.­ Krakers mogen dan zo 'creatief' zijn, laat ze dat lekker doen in hun eigen gehuurde of gekochte huis en laat ze van andermans spullen afblijven.­ Ik zit toch ook niet aan haar cd spelers?

Maar goed...­dat was het enige punt waar ik het oneens ben met Isis.­ Het zal moeilijk worden om een goeie opvolger voor haar te vinden!
Karian
Werkzaam bij Partyflock
Uitspraak van Jay Kay op woensdag 10 augustus 2011 om 14:12:
Echter ben ik het niet met haar eens over het kraak verbod.­ Mensen moeten gewoon met hun fikken afblijven van andersmans spullen.­ Krakers mogen dan zo 'creatief' zijn, laat ze dat lekker doen in hun eigen gehuurde of gekochte huis en laat ze van andermans spullen afblijven.­ Ik zit toch ook niet aan haar cd spelers?

+1

Verder kom ik weinig in Amsterdam door slecht openbaar vervoer in de nacht naar mijn woonplaats en het parkeerbeleid. Voordat een avond stappen begint ben je al een half maandsalaris kwijt aan parkeerkosten (als OV dus geen optie is).
MvDJ
Artiest Ed live, MvDJ
Uitspraak van Karian op woensdag 10 augustus 2011 om 16:42:
Verder kom ik weinig in Amsterdam door slecht openbaar vervoer in de nacht naar mijn woonplaats en het parkeerbeleid.­ Voordat een avond stappen begint ben je al een half maandsalaris kwijt aan parkeerkosten (als OV dus geen optie is).­

Hmmm misschien kunnen we dit nog als last minute actiepunt aandragen bij Isis! :D

Half gekscherend, half serieus bedoeld, want de parkeerkosten zijn inderdaad echt niet normaal meer. En terwijl men het OV-gebruik wil bevorderen, wordt dat ook alleen maar duurder. Kan me idd goed voorstellen dat dit een hoop mensen er van weerhoudt om niet in Amsterdam (of andere grote stad) te stappen.
Uitspraak van MvDJ op woensdag 10 augustus 2011 om 16:53:
Hmmm misschien kunnen we dit nog als last minute actiepunt aandragen bij Isis! :D

8) Parkeerbeleid in Amsterdam is al jaren frustratie voor velen. Maar is aan dovemansoren gericht geloof ik. Tot een jaar of vijf geleden ging ik nog wel eens naar A'dam. Maar heb het inmiddels opgegeven omdat het me gewoon echt te prijzig is. €14,40 voor twee uur en 11 minuten parkeren :|
Uitspraak van Vage Nico op woensdag 10 augustus 2011 om 19:32:
Waarom niet?

Niets tegen de artiest Isis, maar dan kunnen ze deze ruimte beter benutten voor een artiest die nog niet geïnterviewd is.
Uitspraak van Karian op woensdag 10 augustus 2011 om 17:01:
Parkeerbeleid in Amsterdam is al jaren frustratie voor velen.­ Maar is aan dovemansoren gericht geloof ik.­ Tot een jaar of vijf geleden ging ik nog wel eens naar A'dam.­ Maar heb het inmiddels opgegeven omdat het me gewoon echt te prijzig is.­ €14,40 voor twee uur en 11 minuten parkeren

Het is ook 1 vd redenen waarom ik niet meer naar onze hoofdstad ga. Je bent een vermogen kwijt aan parkeren, dus ik ga tegenwoordig meer naar andere locaties om uit te gaan en niet meer naar A'dam.
zat laatst dit te bekijken is dat niet dezelfde isis?
vanaf 15:48
http://video.google.com/videoplay?docid=2393836276586272542
Uitspraak van M030 op donderdag 11 augustus 2011 om 10:48:
zat laatst dit te bekijken is dat niet dezelfde isis?
vanaf 15:48

Ja, vanaf 17 minuten zie je haar ook geinterviewd worden en staat er onder Isis (16 jaar), schattig!!!
Uitspraak van best of both worlds op woensdag 10 augustus 2011 om 19:42:
Niets tegen de artiest Isis, maar dan kunnen ze deze ruimte beter benutten voor een artiest die nog niet geïnterviewd is.­

Daar streven we ook naar, maar Isis heeft zich aardig ingezet als nachtburgemeester. Ons dunkt dat zij dat best op Partyflock mag vertellen :)

Daarnaast kwamen er gisteren twee interviews online, dus ook voor jou zit er wat te lezen bij deze week :)
Wat een wauzen trouwens op dat filmpje, echt helemaal te gek!
Isis(L)
top dj(Y)
Uitspraak van M030 op donderdag 11 augustus 2011 om 10:48:
zat laatst dit te bekijken is dat niet dezelfde isis?
vanaf 15:48
http://video.google.com/videoplay?docid=2393836276586272542

Ja lachen he. Overigens is dit wel 1 van de classics op documentaire gebied. Mooie tijd ook toen!
Uitspraak van Technoasis op donderdag 11 augustus 2011 om 16:06:
Ja lachen he.­ Overigens is dit wel 1 van de classics op documentaire gebied.­ Mooie tijd ook toen!

Ik mis die tijd......geen gsm's, geen internet, geen gedoe, alles ging een stuk relaxter toen....

*ouwe lullenpraat van mezelf*
prima interview, maar kunnen we eens een keer ophouden met die ontzettende berlijn verheerlijking
Heel veel mensen draaien met laptops tegenwoordig, maar ik blijf lekker ouderwets, haha.­


Met cd-spelers draaien is nu al ouderwets, wat ben ik dan met mn draaitafels?

Verder zou ik haar wel n nachtje willen burgermeesteren.
Uitspraak van Gila Selectah op donderdag 11 augustus 2011 om 20:00:
Verder zou ik haar wel n nachtje willen burgermeesteren.­

:lol:
whoeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii whoeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii isis isis ;)
Fcukmme
Artiest Faux
Uitspraak van Karian op woensdag 10 augustus 2011 om 16:42:
parkeerbeleid

Ik woon in de stad en voor mijn deur is het gratis parkeren vanaf 21:00 uur. Ik woon 5 min fietsen van Leidse plein. Dus als je nou iets verder parkeert buiten het centrum en het ov neemt.. dan ben je met gemak in de stad. Wanneer je klaar bent met feesten kan je simpel een taxi nemen en vaak ben je voor de instapprijs klaar.. (overigens vind ik taxi's pas duur! Nederland heeft 1 van de hoogste taxi fares van de wereld!)
Uitspraak van Fcukmme op vrijdag 12 augustus 2011 om 10:03:
Dus als je nou iets verder parkeert buiten het centrum en het ov neemt

Dan zit ik met een OV chipkaart die me door de strot wordt geduwd....en tot hoe laat gaat dat OV me terugbrengen naar mijn auto?

Uitspraak van Fcukmme op vrijdag 12 augustus 2011 om 10:03:
vanaf 21:00 uur.­

Als ik ga stappen ga ik meestal op tijd, lekker eten daarna wijntje doen en pas later naar een club....ik moet dan alsnog parkeren van zeg 1700 tot 2100 waardoor ik alsnog rond de 3 tientjes kwijtben :)

Tuurlijk, het is allemaal een luxe-probleem. Maar de enorme luxe die we in NL kennen levert mij ook de vrijheid op te kiezen voor een staplocatie waarbij ik niet hoef te k*tten met vervoer of betaald parkeren :D Al hoeft het niet gratis hoor, maar 7€ per uur is wel een beeeeetje too much :D

En verder: ik vind het zielig voor Isis dat ze d'r hele leven aan hetzelfde filmpje wordt herinnerd :lol: Je kunt de naam Isis op I-net niet noemen of mensen komen met dat filmpje van decennia oud :D
Verschrikkelijk lekker en tof wijf.­ Ben een keer goed hard gegaan op de ladiesnight van Doornroosje ergens in 1993-1994 waar Dana, 100% isis en Eva draaide.­ En goeddoeme zeg, wat draaide ze goed toen.­ Alledrie trouwens.­

Zo'n feest zou ik zeker weer bijwonen.­
Het kraakverbod zit me dwars, net als homo-intolerantie en ik vind zero tolerante qua drugs niet getuigen van kennis van zaken.­ Verder wil ik graag een vast aanspreekpunt voor het nachtleven binnen de gemeente.­ Er zijn nog genoeg dingen die wat mij betreft veranderd kunnen worden en waar ik nog een fikse vooruitgang in wil boeken.­

(y)
Goed interview, ontzettend interresante vrouw.­

Ben het met haar eens dat het kraakverbod de culturele vrijheid in de weg zit.­ De kraakscene is altijd een plek geweest waar veel vrijdenkende en creatieve mensen samenkomen.­

Buiten dat is het kraken opzich een statement is ,en zijn er veel panden van de sloop gered door krakers.­ Maarja de meeste rechtse idioten op PF zullen dat waarschijnlijk toch niet zo zien.­ Het getuigt van een hoop materialisme als je alleen maar denkt dat `je met je poten van andermans spullen af moet blijven´ .­
laatste aanpassing
Op youtube staat een mini-docu genaamd 'Impact-House gewoon uit je dak'

(1992)

1-4 delen waarin o.a.Miss 100% Isis in voorkomt als 16 jarige met papa tijdens

interview,wat is 20 jaar toch voorbij geslopen zeg :o
laatste aanpassing