Partyflock

Raymundo: "dance geeft een gevoel van saamhorigheid"

 

Raymundo: "dance geeft een gevoel van saamhorigheid"

door , gepubliceerd op
Raymundo:
ArtiestRaymundo Site
Al twintig jaar is Raymundo actief als artiest in de dance scene. Zijn recente track 'Change' betekende echter een echte doorbraak! Daarnaast ken je hem natuurlijk van de Framebusters-avonden in Escape Club en deze zomer ook op het strand! Hij viert namelijk tweemaal zijn jubileum!

Wat is het geheim van een dergelijk lange carrière vasthouden? Hoe blijf je relevant en bekend bij nieuwe generatie danceliefhebbers?
Eigenlijk puur de liefde voor elektronische (dance)muziek! Ik pas mij iedere keer dat er een nieuwe sound doorbreekt aan aan de wens van het publiek. Het centrale doel is het maken en draaien van kwaliteitsdance. Niet te underground, maar ook niet te 'cheesy'. Dat is voornamelijk de reden dat ik al zo lang meedraai in het circuit.

Wat is de belangrijkste ontwikkeling geweest tijdens de twintig jaar dat je als artiest meedraait?
Ik kan niet zeggen dat het één of twee specifieke dingen zijn geweest. Het is uiteindelijk een combinatie van allerlei factoren en mogelijkheden. Mijn residency in Escape Club is erg belangrijk, maar mijn producties zijn ook essentieel geweest voor mijn artiestenbestaan.

Hoeveel tijd en moeite steek je in het uitzoeken en vinden van nieuwe muziek?
Ik ontvang natuurlijk veel promo's van labels, maar ik check ook sites als Beatport elke week. Het is echt belangrijk om er bovenop te zitten. Er is enorm veel aanbod in de markt. Ook heb ik een goede vriend die ook een echte houseliefhebber en -kenner is. Hij stuurt mij vaak behoorlijk wat tracks door. Zulke tips helpen ook uiteraard!

Je track 'Change' is een enorme hit dit jaar, een echte doorbraak nu iedereen, waaronder Tiësto, hem draait. Wanneer wist je dat het een klapper zou worden?
Ik heb het nummer samen met Gabriel & Castellon gemaakt. Deze jongens zijn zeer goede vrienden en onze ideeën in de studio werken gewoon perfect. Het is inderdaad een succesvolle plaat en het heeft vele deuren voor mij geopend!


Vind je dancemuziek een positief iets voor de maatschappij in z'n algemeenheid?
Dat vind ik zeer zeker. Het brengt mensen samen en, ook al is het maar van korte duur, het geeft hen een gevoel van saamhorigheid. Van eenwording. Er zullen altijd wel raddraaiers en rotte appels zijn, maar ik denk dat dancemuziek de meest positieve vorm van muziek is, na meditatieklanken!

Welk nummer is momenteel de absolute 'floorfiller' voor jou?
Dat is echt een waanzinnig lastige vraag. Ik kan moeilijk kiezen, omdat er zoveel aanbod is en ook nog kwalitatief hoogstaand. Als ik dan toch een keuze moet maken: de Chris Latnerr remix van een track van Tahloula, 'We Play House', doet het de laatste tijd erg goed tijdens mijn sets.

Wat doe je na een intensieve nacht in de beste clubs in heel het land?
Voornamelijk relaxen! Lekker hardlopen op het strand, ook kijk ik graag goede films en kwalitatieve tv series als 'Californication'. Maar een lekker etentje met vrienden is ook favoriet.

Wat zit eraan te komen in de studio? En in de clubs?
Onlangs maakte ik een remix van Mory Kanté's Yéké Yéké. Een echt lekker zomers nummer. Ook breng ik binnenkort op Dirty Dutch Music een track uit en ook op het Nederlandse Radikal Rhythm komt een release uit. Wat betreft de clubs is het een druk en goed jaar. Ik vier namelijk mijn twintigjarig jubileum twee keer. Eenmaal op het strand op 17 juli en daarna op 30 juli nog een keertje in de voor mij zo vertrouwde Escape Club. Ook vlieg ik naar Kroatië, Ibiza en Indonesië deze zomer. Een volle agenda!

De meeste bezoekers zien alleen de glamoureuze kant van het dj-en. Wat zijn de negatieve kanten van jouw vak?
Sorry, ik verstond je niet. Kun je de vraag nog eens herhalen?! Mijn gehoor krijgt elke week een behoorlijke klap te verwerken wat betreft decibellen. Maar ook de 'nachtdiensten' kunnen slopend zijn. Zeker als je veel drank en drugs gebruikt. Al zijn dergelijke middelen niet mijn ding!

Waarom het langlopende concept Framebusters zo succesvol denk je?
Toen we met het concept begonnen, hadden we maar één gedachte: mensen moeten een leuke avond hebben met goede muziek en met een goede sfeer. Ik heb dat altijd vertaald in het boeken van de juiste dj's die samen de juiste line-up vormen. Ook draai ik zelf de platen waar op dat moment behoefte aan is bij het publiek. Daarnaast zijn de VJ's uitmuntend en is het geluidssysteem in alle opzichten fantastisch. Al deze ingriendenten maken Framebusters tot een succes.

Wil je meer weten over Raymundo? Check dan zijn website. Of check hem live op een van onderstaande events:

2 opmerkingen

De meeste bezoekers zien alleen de glamoureuze kant van het dj-en. Wat zijn de negatieve kanten van jouw vak?
Sorry, ik verstond je niet. Kun je de vraag nog eens herhalen?! Mijn gehoor krijgt elke week een behoorlijke klap te verwerken wat betreft decibellen. Maar ook de 'nachtdiensten' kunnen slopend zijn. Zeker als je veel drank en drugs gebruikt. Al zijn dergelijke middelen niet mijn ding!

----


Sorry, maar dit is een heel raar stukje...

Verders wel een tof verhaaltje :)
hey dude! gaan we binnenkort weer burgers bikken in KnightsChurch of zal ik binnenkort weer is die kant op komen en pizza's kanen met die andere kale knakker uit dat Z dorp?