Partyflock

Cor Fijneman & Mark Norman op wereldreis

 

Cor Fijneman & Mark Norman op wereldreis

door , gepubliceerd op
Aanstaande vrijdag 3 Maart 2006 is het dan zover: Cor Fijneman & Mark Norman beginnen dan aan hun “Around the World in 80 Days”-tour in de Belgische discotheek Kokorico. Van hieruit zal er koers worden gezet richting Nederland, Rusland, Argentinië, de VS en nog meer schitterende lokaties in de wereld. Een goede gelegenheid dus om beide heren eens aan de tand te voelen over hun verwachtingen rondom deze wereldwijde tour. In het gezelschap met een Clubcharts-interviewer werd er koers gezet richting Breda, het kloppend hart van organisatie Black Hole. Hier troffen wij in het uiterst gezellige Café Gold op de Bredaase markt de twee wereldreizigers aan, die reeds de koffers hebben gepakt. De mannen zijn er klaar voor.


Typerende eerste vraag, maar hij moet er toch even uit: Hoe zijn jullie op het idee gekomen om gezamenlijk een wereldtour te beginnen?

Cor: Norman, ik en een gedeelte van de Black Hole-crew waren aan het brainstormen over een nieuwe uitdaging en over een nieuw concept wat we eraan vast zouden kunnen koppelen. We wilden graag in 2006 weer iets doen wat zou opvallen, en het moest passen in de lijn van 2005, waarin we allebei onze artiestenalbums hebben gelanceerd. We kwamen uiteindelijk uit op de beroemde verhalen van Jules Verne, die destijds vernieuwend was met zijn wereldreis. Dat leek ons een ideaal voorbeeld en zodoende dat wij zijn verhalen als concept wilden gebruiken.
Norman: Ondanks dat wij niet de route van Jules Verne exact zullen volgen, doen wij toch veel van de door Jules Verne (al dan niet fictief) bezochte plekken aan. Daarnaast hebben we al het promotiemateriaal afgestemd op dit thema en zullen er op de avonden zelf duidelijk het thema “Jules Verne” naar voren komen. Want hoewel er mensen zijn die denken dat de flyers gefotoshopt zijn (Cor en Norman dragen daarop kleren uit de tijd van Jules ‘Around the World’ Verne) is dit niet waar. De kleren bestaan echt, de foto’s zijn echt, en we zullen ze tijdens de tour vast nog wel een keer dragen haha.


Van welke landen die jullie de komende tijd gaan bezoeken, hebben jullie de meeste verwachtingen? Oftewel: waar verheugen jullie je het meeste op tijdens deze tour?

Cor: Persoonlijk heb ik mijn roots liggen in Rusland. Dus het is vrij bizar om dit land te bezoeken met mijn achtergrond, maar nu kan ik eindelijk zien hoe de Russen los gaan op de sounds die ik uit de luidsprekers laat rollen.
Norman: Ik ben zelf reuze benieuwd naar de bestemmingen in Latijns-Amerika en dan vooral naar Argentinië.Het schijnt dat de crowd daar op een unieke manier los gaat, en vooral tijdens de breaks. Tijdens de breaks zou namelijk het grootste gedeelte van de crowd in Argentinië gaan zitten op de vloer, en pas na de climax weer de lucht inspringen. Uiteraard gaan we dit even uittesten met een plaatje die een langere break bezit hahaha.


Naar welke muziek luisteren jullie eigenlijk in het vliegtuig als jullie van bestemming naar bestemming vliegen?

Norman: Niks. Echt helemaal niks hahaha. Ik benut het vliegen om lekker te slapen, zodat ik goed uitgerust ben op de volgende lokatie. Maar het is niet zo dat ik thuis ook geen muziek luister. Coldplay blijft toch mijn ideale chillmuziek.
Cor: In die vliegtuigen heb je meestal van die zendertjes in je leuning zitten, waar je door middel van je oordopjes de diverse radiokanalen kunt beluisteren. Daar zap ik meestal wel in het vliegtuig even doorheen. Mocht het niet boeiend genoeg zijn, dan start ik de Ipod op haha. Mijn Ipod gaat echt overal mee naar toe.


Wat is jullie mening eigenlijk over het hedendaagse begrip “Trance”? Veel mensen op de diverse internetfora speculeren dat Trance in Nederland zo goed als dood is.

Cor: Vooropgesteld is het gewoon een feit dat trance een hele goede ontwikkeling heeft doorgemaakt de laatste jaren. De trancesounds van eind jaren ’90 en 2000 zijn passé, en in plaats daarvan heeft het segment trance zich in de breedte ontwikkeld. Persoonlijk vind ik het fijn dat trance ook gecombineerd kan worden met bijvoorbeeld elektro- en technoinvloeden. Zo geef je je eigen set toch iets krachtigers mee. Ben persoonlijk sowieso van mening dat mensen iets minder in hokjes moeten denken. Men moet gewoon lekker meegaan in de evolutie en gewoon puur genieten van de diversiteit die dance heet.
Norman: Ben het helemaal eens met Cor. Er zitten binnen de trancescene genoeg varianten waar mensen hun ei in kwijt kunnen. Zo heb je bijvoorbeeld ons twee die graag gebruiken maken van de krachtigere tech-trance sound. Maar je kunt ook lekker zweven op de trance die bijvoorbeeld Phynn en Armin van Buuren brengen. Ik vind dat de DJ’s en de producers op dit moment de trance lekker divers houden.


Terugkomend op jullie wereldtour. Wat zal deze tour zo speciaal maken dat mensen dit uniek iets gaan bezoeken?

Cor: Om te beginnen, zullen er speciale visuals gebruikt worden, die speciaal gemaakt zijn voor de “80 Days Tour”. Deze worden op alle lokaties getoond, zodat de mensen visueel mee kunnen reizen. Daarnaast worden vrijwel alle lokaties in “Jules Verne”-stijl aangekleed, zodat het echt één schitterend geheel wordt. Qua muziek zullen Norman en ik ook samen een pompende energieke sound ten gehore brengen. Mensen mogen dus hoge verwachtingen stellen aan deze tour.
Norman: Daarnaast zal er gelijktijdig ook een “80 Days Tour”-CD worden gereleased. Een dubbel CD, waarvan Cor ééntje in elkaar breit en ééntje gemixed door mezelf. Daarop zullen alle persoonlijk favoriete releases aan bod komen, zodat de mensen die de tour bezocht hebben de avond wederom kunnen herbeleven.
Cor: Ook zullen er diverse extra’s met deze CD’s geleverd worden zoals bijvoorbeeld ouderwetse tickets, waarmee ja gratis via de website extra tracks kunt downloaden. En ook de speciale “80 Days Tour”-theme sond valt hiermee gratis te downloaden. En daarnaast zijn er nog meer extra’s te vinden, maar daar mogen jullie zelf achterkomen haha.


Waar sluiten jullie de enerverende tour af?

Norman: we zullen onze reizen eindigen op de stranden van Aruba. Daar zullen we met een groots feest de ideale afsluiting beleven van deze tour.
Cor: Een strandfeest met een capaciteit van 4000 personen, met de ondergaande zon op de achtergrond. Men zou het slechter hebben kunnen treffen hahaha.


Alweer de laatste vraag van dit interview; wat zijn de toekomstplannen na de tour?

Norman: Op korte termijn zullen we nog “Brasilia” lanceren op vinyl, die ook nog afkomstig is van onze eerste album. Daarna zullen we weer opnieuw de studio’s betreden en kijken hoe we de lijn op een verfrissende manier kunnen doortrekken. Wellicht dat we eens een vocaal nummer gaan proberen, aangezien het ons een uitdaging lijkt om met een zangeres te werken.
Cor: Ook ik duik weer de studio’s in om een vervolg te maken aan mijn eerste album “Monologue”. En daarnaast wil ik ook meer releases uitbrengen op mijn eigen label, van zowel mezelf als van andere bijzondere artiesten. Draaitechnisch blijf ik gewoon mijn ding doen. Geen fratsen haha.

Partyflock dankt de heren voor hun tijd, en wenst beide heren veel succes en vooral veel plezier tijdens hun “Around The World in 80 Days”-tour. Mocht je beide heren aan het werk willen zien voor deze tour, dan kun je op Vrijdag 3 Maart 2006 terecht bij onze Zuiderburen in de Kokorico te Zomergem. Één dag later zijn beide heren op Nederlandse bodem te vinden, en wel in de Haagse Asta.

50 opmerkingen

Goed interview Gonzo! :jaja:
nette shizzle :D
Heel mooi interview jah :)
**Tim**
Werkzaam bij Partyflock
ik wist eerlijk gezegd niet van hun gezamenlijke reis rond de wereld, totdat ik het afgelopen zaterdag op Trance Energy op het projectiescherm achter deze 2 dj's zag :$ ...

Overigens kon deze set mij goed bekoren :yes: ... succes (Y)
MC Uno
Artiest Uno
Mooi interview....­
Ben zeker van de partij in de ASTA.­
Leuk interview, ze draaiden ook erg vet op TE afgelopen zaterdag! :D
Leuk! :D Trance Energy was zeker vet!! :bounce:
Ree
Artiest Ree
Top duo (y)
Adri
Artiest Adri
Is het nog een idee het boek te herschrijven zodat ook Groningen aangedaan gaat worden? :)
Dit zijn de interviews !
Cor heeft ook cker zijn capaciteiten al bewezen, maar Norman heeft toch de meeste indruk bij mij achtergelaten tijdens zijn optreden op Mysteryland en Trance Energy. Uiteraard ben ik van de partij in de Asta, ik zal alvast mijn luchtballon opwarmen :P
Op TE waren deze heren super!
Heb nu al zin in 4 Maart !
Norman wat super(Y). we zullen je in ned. missen
have fun

(K)(K)
Ik ga zeker bij de kick off in Zomergem zijn!!!
Waarom staat die eigelijk niet hier in de agenda?
laatste aanpassing
­[img]http://www.frshdjs.com/images/bhcd38.jpg[/img]

Disc 1 mixed by Cor Fijneman

1. Mads Arp - Slow It Down (Luke Chable Pushin' Too Hard Mix)
2. Gabriel & Dresden - Tracking Treasure Down
3. Tiësto presents Allure - The Loves We Lost (Tilt Remix)
4. A Boy Called Joni - Green Astronauts (Niklas Harding Remix)
5. Headstrong - Close Your Eyes (Matt Darey Remix)
6. Javier & Finjemaen - Sweet Talk
7. Astralis - Solar Flare (Cor Fijneman Remix)
8. Marc Van Linden - Forbidden Love
9. David Forbes & Mallorca Lee - 92 Elements
10. Cor Fijneman - 80 Days With Mark Norman
11. Riley & Durrant - Neon Eyes
12. TDR - Squelch (Sander Van Doorn)
13. Marco V. - False Light
14. Nic Chagall - Monday Bar
15. DJ Preach - Broken Inside

Disc 2 mixed by Mark Norman

1. JDK - Phantoms
2. Perasma - Swing 2 Harmony (Matthew Dekay Remix)
3. Shah & Laruso Present Global Experience - Zanzibar
4. Alex Gold - Stranded In Paradise
5. Mark Norman - Shiva
6. Way Out West - Killa (Orkidea Remix)
7. Fabb X - Amsterdam
8. Tom Porcell - Not Tonite
9. F.L.U.I.D. - Los Angeles (Ton T.B. Remix)
10.Mark Norman - Brasilia (Antiphus Remix)
11. Midor - Planet X (Afterhours Mix)
12. Galen Behr & Robert Burns - Till We Meet Again (Galen Behr Remix)
13. Mark Norman - 80 Days With Cor Fijneman
14. Progression - Red Alert

www.80daystour.com
relaxe cd!! :D

op trance energy waren ze echt zooo goed :D:D
Geil !!!!!!!! hoor!!!!!!!!!! :cheer: :cheer: :cheer:
leuk interview!
Cor en Mark, héél veel suc6 ermee, ziet er leuk uit!! (y)
vind et een goed interview (K)

ps cor en mark (K) suces (L)
Ben ook van de partij op 4 maart....

Dit mag je toch niet missen :D
laatste aanpassing
:)
laatste aanpassing
Zet twee top DJ's bij elkaar ..beetje schudden.. klaar !
Op TE een voorproefje gehad..
Klonk superrrRRr :bounce:
Op TE waren ze zeker goed het waren de eerste naar wie ik had geluisterd op TE en dat was een goed begin, voorla hun laatste nummertje.­
dit zijn tevens ook echt de twee enige data in de Benelux (Asta en Kokorico) dat ze met dit concept daar draaien.­
Dus echt uniek!!
Leuke interview en leuke reacties :)
Cor, succes met de tour en jullie waren geweldig op TE!!!!Probeer er zeker bij te zijn op 4 maart! :respect:
Ravix
Artiest Ravix
Cor en Norman
Klinkt allemaal Goed ;)
Ik ga die cd zekers noch wel ff bij magik chekkuh
maar ik weet zeker datie VetCool is :P
wij willen naar ARUBA!!!!!!!!!!!!!!!!!
maar vanavond eerst maar de lexion met cor!
laatste aanpassing
Michel!
Werkzaam bij Scratch '98
Zeker vette tour, supermooie graphics ook! CD is absoluut een vette aanrader!!!

Ook nog dit: Interview met deze heren (TV) te zien via www.scratch98.nl.
Leuk tv interview!!
Leuk om te lezen, heb al zin in 4 maart!
Aruba...jaloers.nl (ik wil meej!):)
de thema tracks zijn nu te beluisteren via www.­80daystour.­com

...­kunnen jullie meezingen ...­
Wist niet eens dat Cor Fijneman nog draaide.­Leuke gozer.­
Uitspraak van Jowan op donderdag 16 februari 2006 om 12:06:
Cor en Mark succes!!

Het interview is met Norman en je wenst Mark suc6..... ????

Guys, heel veel suc6 met de wereldtour! Leuk om zo eens iets van de wereld te zien en mensen een plezier te doen met jullie sounds!


Wist niet eens dat Cor Fijneman nog draaide
onder welke steen leef jij dan?
laatste aanpassing
Leuk interview. Erg leuk concept ook (Y)

Mocht ik tijd en geld hebben, wil ik de 4de wel naar de Asta.
Mark Norman zijn 2 gasten, met wie heb je de eer gehad te mogen spreken??

verder goed interview met 2 steengoeie artiesten (y)
(y)(y)leuk interview! Hoop dat het een groot succes wordt en jullie er veel plezier aan gaan beleven.
DJ SER-V
Artiest Ser-V
Lekker bezig Cor,
Heel veel plezier en doe je ding.­
Groetjes ser
Heb ze gezien in de koko hier aan m'n deur was me dat slecht man....­
Uitspraak van hetbruinebeertje op maandag 27 maart 2006 om 21:00:
Heb ze gezien in de koko hier aan m'n deur was me dat slecht man....­

Ge kent er niets van idioot. allicht dat ze ge niet goed vind als ik naar u muziekgenres in u nick kijk. Trance staat er zelfs niet tussen