Partyflock

Juan Sanchez: Ik wil gewoon over de hele wereld dansvloeren rocken

 

Juan Sanchez: Ik wil gewoon over de hele wereld dansvloeren rocken

door , gepubliceerd op
Juan Sanchez: Ik wil gewoon over de hele wereld dansvloeren rocken (afbeelding)
ArtiestJuan Sanchez Site
DJ, producer en remixer Juan Sanchez is al aardig wat jaartjes bezig met muziek. Zoals velen al weten is Juan als kind begonnen met gitaar en heeft hij in diverse bandjes gespeeld. Kenmerkend voor Juan's stijl is de afwisseling in zijn platenkeuze tijdens de opbouw van zijn set. Tracks uit 'den ouden doosch' met een hoog jackin' gehalte, maar ook nieuwe vol energie en dikke beats. Gooi er een vleug emotie doorheen plus heerlijke ritmes en je hebt wat we noemen 'Juan Sanchez achter de decks'. Deze half Spanjaard, half Nederlander is onder andere bekend van zijn residency bij Rockit en Rekorder en stond afgelopen zomer nog op festivals zoals Awakenings, Shoeless en Welcome to the Future.

Onlangs startte hij Format, zijn eigen clubavond in club AIR. Juan houdt het echter niet binnen de Nederlandse grenzen. Afgelopen zomer draaide hij nog op Ibiza en in januari vertrekt de beste man richting Brazilië en Amerika om ook daar zijn sound over te brengen.
Met onder andere releases op labels zoals Bla Bla Records, Wolfskuil Records, Great Stuff, Noir Music and High Definition en deze maand verschijnt zijn nieuwe EP op het Duitse Kling Klong records. Het werd tijd eens een praatje te houden met deze Amsterdamse artiest.

Hoe leg je je grote talent voor elektronische muziek uit aangezien je uit de rock hoek komt?
Ik ben al vanaf mijn achtste met muziek bezig. ik speelde al 12 jaar intensief gitaar voordat ik ging draaien. ik denk dat juist elektronische muziek een stroming is waarbij je allerlei invloeden van verschillende soorten muziek kunt toepassen.

Beïnvloeden jouw Spaanse roots je in je muziek?
Ongetwijfeld maar ik zou niet echt kunnen zeggen waar dat hem in zit.

Wat is een eerdere release van je die wat meer deuren opende of een track uit je begintijd waar je zelf een speciaal gevoel bij hebt?
Toen vorig jaar Dr. Kneep uitkwam op Break New Soil, het label van Gregor Tresher, merkte ik wel dat er iets in gang was gezet. de release kreeg erg veel support van verschillende grote namen en vanaf dat moment kreeg ik ook veel meer aandacht vanuit het buitenland.

Hoe kwam de Quazar remix tot stand?
Ik hoorde de track tijdens een live optreden van Quazar voorbijkomen, dit is ongeveer vier jaar geleden. Vanaf dat moment heb ik Gert elke keer aan zijn kop gezeurd dat ik een remix wilde maken van de track. Gert zei elke keer 'ja... maar het origineel is ook nog niet af en hij zit alleen in de liveset'. Uiteindelijk, bijna vier jaar later dus, heb ik de parts gekregen en ben ik ermee aan de slag gegaan. Ik liet het eindresultaat aan mijn broertje (Daniel Sanchez red.) horen en die wilde het op Bla Bla uitbrengen. Dat was meteen een goeie stok achter de deur voor Gert om zijn originele 12" versie in te leveren. Het was een leuk project, heb Gert toch altijd als een soort mentor gezien en daarom vind ik het leuk dat ik een track van Quazar heb mogen remixen.

Kan je de naam 'Klappertjepomper' uitleggen?
Klappertjepomper is een woord dat een vriend van me er een keertje uitfloepte toen ie een hele vette plaat hoorde. Sindsdien was dit het woord voor een vette track. Ik vond dat ik hem in dit geval wel kon toepassen.

Je ziet Gert als een soort mentor, wat heb je van hem geleerd?
Geduldig te zijn, wat ik van nature niet ben.

Met wie zou je verder heel graag een keer samenwerken of remixen?
Het zou wel te gek zijn om een keer gevraagd te worden voor een remix door een van mijn oude helden; Laurent Garnier bijvoorbeeld.

[dump id=5216][dump id=5217][dump id=5218]

Wat is jouw beeld van de Nederlandse dance scene?
Ik vind dat we erg vooruitstrevend zijn de laatste jaren. Ik denk dat zestig procent van wat ik draai van Nederlandse bodem is.

Voor welke DJ's en producers heb jij veel respect?
Als ik een nieuwe producer zou moeten noemen, is dat Hermanez. Bijna alles wat deze man maakt vind ik goed. Dat is wel uniek. Wat ik zelf erg belangrijk vind aan een goede dj is dat hij constant is, dus altijd goed en niet alleen af en toe. Wouter de Moor heeft dit bijvoorbeeld.

Welke plaat heb je altijd bij je?
'Zebra', mijn aller eerste plaat. Als ik de kans krijg gooi ik hem er doorheen, maar dat gebeurt niet zo vaak.

Deze maand wordt de DJ Mag Top 100 bekend gemaakt. Wat vind je van deze lijst?
Ik hecht er totaal geen waarde aan, want het suggereert iets wat totaal niet klopt. Het heeft voor mij weinig met muzikaliteit of kwaliteit te maken, maar is niets meer dan een populariteitslijst.

Kan je iets vertellen over je aankomende release op het Duitse Kling Klong?
Ik kijk erg uit naar de release van mijn nieuwe EP, ben erg tevreden over de sound en de remixes. De titeltrack heet 'The Awareness of her appearance', een energieke track met sferische melodie, elke keer als ik hem draai ben ik tevreden over het effect op de dansvloer.

De tweede is 'Indigo', een uitgestrekte techno track met verschillende lagen, deze moet je ook vanaf het begin tot het einde luisteren anders komt ie niet over. Nummer drie is 'Movin', een wat meer rechttoe, rechtaan techhouse track maar zeker effectief. Verder bevat hij nog twee remixen van Kabale und Liebe en El Mundo & Satori. De promo is net begonnen en we hebben al coole feedback en support van wat coole namen. Op 15 oktober was de release van de vinyl en op 1 november volgde de digitale release.

[dump left id=5219]Waarom ben je Format begonnen en wat houdt het concept in?
Het leek me leuk om een eigen avond te hebben waarop ik mijn eigen visie kan loslaten en AIR heeft me die mogelijkheid gegeven. Muzikaal gezien gaan we nu iets meer de techno kant op en laten we de house sound een beetje liggen, er zijn genoeg goede housefeestjes en ik denk dat er behoefte is naar wat meer techno en de club plus het geluidssysteem van AIR lenen zich daar goed voor. Ik bemoei me met de vormgeving van de flyers die door Lily Houben worden gemaakt en sinds vorige maand hebben we VJ Escapation aan boord die elke editie live de graphics doet. Een goeie minimalistische lichtshow is belangrijk vind ik, lekker donker en de muziek zo veel mogelijk zijn werk laten doen.

Wat zijn je doelen en dromen op muzikaal gebied?
Ik ben al erg blij dat ik professioneel met muziek bezig kan zijn. Vanaf nu wil ik verder bouwen aan mijn profiel, ben onder andere aan het nadenken over een debuutalbum. Verder staat er in januari weer een Brazil tour gepland. Ik wil gewoon over de hele wereld dansvloeren rocken!

12 opmerkingen

THE SANCHEZ BROTHERS!!!!!!!!! BIG BOSSES!!!!!!!!!
vriendjespolitiek 8)
Hoe eindigt een vraag over de DJMtop 100 hier? Daar zijn toch alleen 538 luisteraars in geintereseerd? Of beledig ik nu ineens heul veel mensen?

Leuke DJ overigens.­ Op WTTF was ie toch wel de man van de middag.­
Die vraag over hoe ie zn talent verklaart aangezien ie uit de rock-scene komt slaat echt nergens op, sorry hoor, maar muziek is een vorm van (wiskundige) samenhang met betrekking tot klank, en je hebt talent voor muziek, of niet, maar niet voor een bepaald genre.­
zucht rock =­ gitaar !!!!!!!!!!!!!!! Zo dom om het over rocken te hebben in samen hang met andere muziekstromingen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ik vind dit dikke bullshit.. gebruik zelf de term rocken ook of rock it..!!
Als je draait ergens kom je toch om die tent te rocken en tijden veranderen duss..
Rockuhh is wel een grappige en leuke verwording hiervoor..!!
Check trouwens mn laatste liveset op de Soundcloud van DJ BAMBOO http://soundcloud.com/thebamboosound
Heb zelf Juan Sanchez meegemaakt op defcon 2010!! Dit is eigenlijk een feestje waar weinig animo is voor techno/minimal/techhouse maar vond het toen echt wel een geweldige set..!!
En blijf juan sanchez altijd in de gaten houden..!! En blijf ook genieten van ze platen..!!
Mzzl BAMBOO
Term rocken wordt al een behoorlijke tijd ook gebruikt, dus die opmerking komt wel erg laat.

Uitspraak van RiK :bounce: op donderdag 18 november 2010 om 21:35:
Op WTTF was ie toch wel de man van de middag.­

Was erg dikke set inderdaad.
zucht rock =­ gitaar !!!!!!!!!!!!!!! Zo dom om het over rocken te hebben in samen hang met andere muziekstromingen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Deze reactie is wel rock bottom hoor.
Uitspraak van L.I.N.D.A!! op zondag 21 november 2010 om 17:16:
zucht rock =­ gitaar !!!!!!!!!!!!!!! Zo dom om het over rocken te hebben in samen hang met andere muziekstromingen!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!

v. rocked, rock·ing, rocks
v.intr.
1. To move back and forth or from side to side, especially gently or rhythmically.
Uitspraak van de groeten op dinsdag 23 november 2010 om 10:09:
Term rocken wordt al een behoorlijke tijd ook gebruikt, dus die opmerking komt wel erg laat.


Uitspraak van RiK :bounce: op donderdag 18 november 2010 om 21:35:
Op WTTF was ie toch wel de man van de middag.

Was erg dikke set inderdaad.

Set wordt hier thuis nog menigmaal gedraaid!