Partyflock

Ruell: de trots van het noorden

Ruell: de trots van het noorden

door , gepubliceerd op
Ruell: de trots van het noorden (afbeelding)
ArtiestRuëll
Stout Events is in het noorden van Nederland al sinds 2006 een enorm begrip. De feesten die Ruëll voor Stout Events, voornamelijk in de Palace en Huize maas in Groningen, organiseerde zijn veelal gerespecteerd en gewaardeerd. Grote namen als Erick E, Lucien Foort, Marcella, Benny Rodrigues, Funkerman, Chuckie en vele anderen kwamen naar Groningen om de feesten van Ruëll tot een enorm succes te brengen. Tijd om de man achter al deze feesten eens beter te leren kennen.

Hoe ben je verzeild geraakt in deze wereld?
Het begon allemaal in de Cruise Terminal in Rotterdam. Daar was Erick E aan het draaien. Hij liet letterlijk de dansvloer schudden, de beats voelden zo lekker dat ik me er meer in ben gaan verdiepen. Ik heb in die tijd veel feestjes bezocht in BLM, Paard en Panama om maar eens een paar namen te noemen. De sfeer en alles erom heen vond ik zo fantastisch dat ik besloot om zelf ook zulke feesten te willen organiseren.
Het grappige is dat ik eerst feesten ben gaan organiseren en aan de hand daarvan ben ik gaan draaien. Ik ben vrij muzikaal op gegroeid dus heb eigenlijk altijd wel met muziek te maken gehad.

Op mijn eerste feest dat ik organiseerde voor Stout events ervoer ik dat een dj ook te laat kan komen. Daar stond ik dan met mijn handen in het haar. Dat ik toen nog had (lacht). Vandaar dat ik mij toen ben gaan verdiepen in het draaien. Het laatste wat je namelijk op een feest wilt is dat het publiek zich niet vermaakt.

[dump left id=4670]Wat is er zo leuk aan om feesten te organiseren en wat geeft je de energie om steeds weer een nieuw concept te bedenken?
Mijn doel is een hoogtepunt te bereiken op zo'n avond. Dat iedereen met zijn handen in de lucht helemaal uit zijn dak gaat en met een positief gevoel in de vroege ochtend weer naar huis gaat. Dat geeft mij een enorme kick. Als ik na afloop van een feest op de avond terug kijk geeft het me iedere keer weer kippenvel. Dat is zo een fijn gevoel, dat wil je steeds vaker voelen en dus organiseer en bedenk je iedere keer weer iets anders.

[dump right id=4671]Welke sound wil je zelf vooral meegeven aan het publiek?
Ik moet zeggen dat het verschilt per feest of gig. Ik mag zelf graag zelf house draaien maar techhouse en minimal ben ik ook niet vies van. Laten we het zo zeggen dat ik vrij breed georiënteerd ben.

Welke uitstraling moet een feest voor jou vooral hebben?
Ik vind dat het wel gezien mag worden dat er iets aan de locatie is gebeurd wat betreft aankleding. Je wilt graag dat mensen zich lekker voelen op de dansvloer. Als ik sta de draaien geef ik mezelf honderd procent en ik denk dat het publiek dat ook voelt. Mijn bedoeling is dat het publiek zich ook honderd procent geeft. Dat vind ik heel belangrijk, mensen betalen, soms heel veel, geld voor een kaartje dus dan verdienen ze ook het allerbeste.

Wat kunnen we komende tijd allemaal nog van je verwachten?
Naast mijn eigen feesten komen er nog een aantal leuke gigs en festivals. Eind augustus is de eerstvolgende 'Release the house'. Dat is op mijn verjaardag dus hou vooral die in de gaten, want dan wordt er natuurlijk groots uitgepakt! Verder word ik resident dj van een nieuwe club in Groningen waar ik wekelijks ga draaien maar daar kan ik nu nog niet zo veel over vertellen.

Je hebt al veel grote namen naar Groningen gekregen voor jouw feesten, zijn er feesten waar je zelf heel graag zou willen draaien?
Oh zeker! Draaien is echt mijn passie geworden. Natuurlijk heb ik de afgelopen drie jaar veel mogen draaien op mijn eigen feesten en in andere clubs in de omgeving Groningen. Ik heb zelfs twee keer op feesten in Aruba gedraaid en een aantal keer op feesten op Kreta maar ik zou ook nog wel eens op Dance Valley en Extrema Outdoor willen staan.

Tot slot; hoe ziet jouw toekomst er als dj uit?
Uiteraard hoop ik nog veel meer feesten te organiseren maar draaien vind ik nog leuker. Voor mij zit in de toekomst nog een feest in, jawel, Rusland er aan te komen. En verder wil ik zoveel mogelijk binnen Nederland blijven draaien.

18 opmerkingen

Hmz, vrij karig en standaard interview van een artiest (met 19 fans) die ik ook niet eens ken :)
Uitspraak van Iguana_ op maandag 7 juni 2010 om 13:08:
Hmz, vrij karig en standaard interview van een artiest (met 19 fans) die ik ook niet eens ken

+1 :)
hmm,totaal mijn muziek niet, soort dj niet maar zelfs dan heb ik nog regelmatig interviews gelezen die wel interessant zijn

dit vind ik nou niet echt boeiende vragenmijn mening (f)
Ha! Leuk om dit interview even te lezen.
..enne +1 fan! :P
Karian
Werkzaam bij Partyflock
Dat het wat kort is klopt, het was een proefinterview van een sollicitante. Ze moet het nog even in de vingers krijgen :)

Uitspraak van Iguana_ op maandag 7 juni 2010 om 13:08:
een artiest (met 19 fans) die ik ook niet eens ken :)

Dat betekent niet dat een dergelijke artiest minder is. Dus je opmerking is eigenlijk een beetje vreemd en misplaatst. Hoeveel recensies plaatsen jullie wel niet van albums die slechts een zeer gering aantal leden heeft/koopt/wenst? En dat bedoel ik niet negatief, maar juist positief :) Flock is er voor de hele dance-scene en juist de onbekende dj's zijn vaak onbevangener, opener en soms zelfs interessanter.

Het is ook wel eens leuk om mensen in aanraking te brengen met andere namen dan die we elke dag of elk feestje tegenkomen :)
laatste aanpassing
"Stout Events is in het noorden van Nederland al sinds 2006 een enorm begrip"... :-/

Dat is een mening (van auteur), geen feit...
+1 fan!!! (f)

Voor een proefinterview is dit een lekker interview om te lezen. Stout Events is in Groningen een heel bekend begrip, het zijn leuke, goed georganiseerde feesten met veel top dj's!!
laatste aanpassing
Voor een eerste interview vond ik het goed hoor;)
laatste aanpassing
Die man wil ik ook wel intervieuwen O:)
Leuk om eens een interview van je te lezen ipv in het nachtleven elkaar tegen te komen :D

Tot snel
:respect:
ruelllll je bent vet bezig jongen ........ keep it up :respect:
spreek je vast wel weer en hou ff tijdje mijn hyve in de gaten anders als je leuk vind heb ik zeker 5 nummers aan eigen werk in zowel techno,techhouse,hard housek,club daarnaast heb ik ook wat nummers D&B en ook Funky D&B

Jij vraagt ik maak of heb het al gemaakt ook voor intro's
Groetjes Ramon