Partyflock

Richard Durand neemt ISOS-stokje over van Tiësto

Richard Durand neemt ISOS-stokje over van Tiësto

door , gepubliceerd op
Na een lange tijd van speculaties is het hoge woord eruit: de nieuwe vaandeldrager van de beroemde In Search Of Sunrise (ISOS) compilatieserie wordt Richard Durand. Na zeven edities samengesteld en gemixt door Tiësto is het vanaf deel 8, dat vanaf 10 mei aanstaande officieel in de winkels ligt, de eer aan Richard Durand deze toonaangevende serie voort te zetten.

Richard, allereerst: gefeliciteerd met het overpakken van het ISOS stokje van Tiësto! Wat was je reactie en hoe lang heb je erover na moeten denken om deze eer, maar ondertussen loodzware taak, op je te nemen?
Dank je, nou ja ik vond het een eer natuurlijk om een succesvolle serie voort te zetten, maar heb er wel goed over nagedacht en na een paar dagen ‘ja' gezegd. Het leek me mooie en grote uitdaging.

Op veel internetfora werd al maanden driftig gespeculeerd wie de volgende ISOS-kapitein zou worden. Was het moeilijk om dit voor je te houden en heb je deze discussies gevolgd?
Nou dat was niet moeilijk, gewoon je mond houden haha. Nee, het was in zoverre wel riskant want er zijn altijd mensen die het moeten weten in verband met promotie. Ik heb af en toe wel wat gelezen en er zijn heel wat namen voorbij gekomen.

Laat je je intimideren door de pro-Tiësto reacties op de fora? Of geeft dit juist een extra motivatie?
Nee laat me zeker niet intimideren. Ik vond het soms eerder lachwekkend om reacties te lezen van mensen die de cd al tot de grond afkraakte zonder hem gehoord te hebben. Laat ze nou maar eerst luisteren en dan een mening geven, maar ik snap best dat sommige er problemen mee hebben. Wie weet valt het allemaal nog wel mee voor ze. Laten we niet vergeten dat ik zelf ook een groot fan van Tiësto en de ISOS-serie ben.

Nog persoonlijke reacties of felicitaties mogen ontvangen via je site, Twitter of facebook?
Ja gelukkig heel veel! Vooral international. Niet alleen van mensen die toch al fan waren, maar vooral ook mensen die echt benieuwd waren hou het zou worden en blij waren dat de ISOS serie in stand werd gehouden.
­[img left width=400]http://dump.partyflock.nl/4566/Songbird%20CD%2012.jpg[/img] Liet je je qua muziekkeuze voor ISOS 8 leiden door de voorgaande zeven delen, of zie je dit als een nieuwe frisse start in een toonaangevende reeks, met een duidelijke Richard Durand stempel? Heb je zelf een favoriet ISOS deel in de kast staan?
Ik heb echt geprobeerd de ISOS sound te bewaren en er op mijn manier een draai aan te geven. Een van mijn favorieten is deel 6. Daar staan echt een paar hele mooie platen op.

Kunnen we op ISOS 8 exclusief materiaal vinden van jezelf? Misschien een nieuwe single?
Zeker, op allebei de cd's staat een nummer van mij. Op cd een is dat ‘For no reason' en cd twee de net uitgebrachte plaat ‘N.Y.C' met in samenwerking met Jes.

Recentelijk ben je een samenwerkingsverband aangegaan met Black Hole Recordings. Hoe is dit tot stand gekomen?
Dat is eigenlijk alweer drie jaar geleden. Ons label, terminal-4, is bij hen onder gebracht en we zochten ook een goede partner voor het uitbrengen van mijn album ‘Always the Sun'. We werken al samen tijdens de remixen van de Tiëstosingles en los van het feit dat het met de mensen van Black Hole erg fijn werken is, hebben ze erg veel ervaring in het wereld weid releasen van albums.

Is ISOS 8 een éénmalige Richard Durand mix of zet je de reeks voort door ook de volgende delen op je te nemen?
Nee, de bedoeling is om nog zeker een aantal albums te maken.

Wat zijn je drie ISOS 8 favorieten en waarom?
Ten eerste ‘There is Hope' van Zoo Brazil ft. Rasmus Kellerman. Wat een geweldige stem en de eenvoud van de plaat! Echt een topper. Wat ook een plaat is met een geweldige zang is ‘Kiss of Life' van San versus Wendel Kos. De eerste keer dat ik die plaat hoorde, raakte hij mij al meteen. Tot slot dan nog Beltek's ‘Par'. Even wennen misschien als je de plaat nog nooit gehoord hebt, maar wat een aparte en goede plaat met topmelodie is dat. Echt weer wat anders.

­[img width=400 right]http://partyflock.nl/images/upload/238550_original.jpg[/img]Er komt een speciale ISOS tour, die haar kick-off zal hebben tijdens GrotesQue op de Ocean Divan in Amsterdam op 15 mei 2010. Hoe bereid je je voor op een dergelijke omvangrijke tour en waar leidt deze tour je heen?
Normaal bereid ik me niet zo voor op een optreden. Ik kom en ik doe wat in mij opkomt, maar dit is toch wat bijzonders voor mij en ik zal zeker van te voren gaan bekijken wat ik eventueel zal gaan draaien. Het is inderdaad de kick-off van de ISOS tour. Ik zal naar landen gaan als Australië, Canada, Rusland, Amerika, Ibiza enzovoort en moet zeggen: ik heb er erg veel zin in!

Wat is de reden dat je gekozen hebt voor GrotesQue als eventlocatie voor de Nederlandse ISOS editie? Heb je ooit eerder op de Ocean Diva gedraaid?
Nou er zijn niet veel organisaties in Nederland die goede trancefeesten geven, dus hebben we goed nagedacht wat met wie we dit samen zouden gaan doen. Uiteindelijk kwamen we bij Grotesque terecht en ben bewust naar een feest van hen gegaan om te kijken wat de sfeer was en hoe alles was geregeld. Ik moet zeggen dat ik daar heel erg positief over was. En wat is nou leuker dan op een boot te draaien? Haha!

Een tijdje terug sloot je tijdens Trance Energy af op de High Contrast stage, wat een unieke ervaring moet zijn. Hoe heb je dit beleefd?
Ook dat was erg leuk. Ik was een beetje bang dat er misschien al veel mensen naar huis waren gegaan aangezien ik moest afsluiten en het feest al behoorlijk vroeg begon, maar ik kreeg een compleet volle zaal. Dat was echt super trouwens! De aankleding van de zaal dit jaar is denk ik nog nooit zo mooi geweest!

In de goede ISOS traditie wordt elk deel verbonden aan een land, stad of streek, zoals je voorganger dit ook al deed. Waarom heb je specifiek voor Zuid-Afrika gekozen?
Natuurlijk staat Zuid Afrika dit jaar vol in de aandacht vanwege het voetbal, maar ik vond het juist leuk om een land te kiezen dat niet echt voor de hand lag. De trance-scene in Zuid Afrika is helemaal niet groot en dat vond ik juist een uitdaging. Ik heb daar nu een paar keer gedraaid en we hebben ook meteen alle foto's gemaakt voor de cd en ben echt blij met het eindresultaat.

In mei 2009 gaf je geboorte aan je debuutalbum ‘Always the Sun', uitgebracht door Magik Muzik / Black Hole Recordings. Werk je momenteel aan nieuw repertoire voor een tweede album?
Er zijn zeker plannen voor een nieuw album maar wanneer en in welke vorm in nog niet bekend.

Dank aan Richard Durand voor zijn antwoorden. Lees Partyflock's recensie van het nieuwe ISOS album hier.­

32 opmerkingen

Goed bezig(y)
een mixalbum prima, maar niet onder de naam ISOS.­
Wat is de reden dat je gekozen hebt voor GrotesQue als eventlocatie voor de Nederlandse ISOS editie? Heb je ooit eerder op de Ocean Diva gedraaid?
Nou er zijn niet veel organisaties in Nederland die goede trancefeesten geven, dus hebben we goed nagedacht wat met wie we dit samen zouden gaan doen. Uiteindelijk kwamen we bij Grotesque terecht en ben bewust naar een feest van hen gegaan om te kijken wat de sfeer was en hoe alles was geregeld. Ik moet zeggen dat ik daar heel erg positief over was. En wat is nou leuker dan op een boot te draaien? Haha!

Gaat een topper worden !!!!!!

Uitspraak van Arros op vrijdag 14 mei 2010 om 17:09:
maar niet onder de naam ISOS.­

Wat een suffe uitspraak weer zeg, Tiësto heeft zelf besloten om zijn aandeel in BlackHole Recordings te verkopen en daarbij dus ook ISOS.
Niemand heeft 'm daartoe gedwongen hoor.
Misschien jezelf eerst maar eens wat meer in alles verdiepen voor je wat uit gaat lopen kramen.
Morgen is de grote dag!!! Ben heel benieuwd, de teaser klinkt iig (Y)

GrotesQue + ISOS 8 release = Topcombi 8)

Let's get this party started!!!
Uitspraak van Deep Impact op vrijdag 14 mei 2010 om 17:39:
Wat een suffe uitspraak weer zeg, Tiësto heeft zelf besloten om zijn aandeel in BlackHole Recordings te verkopen en daarbij dus ook ISOS.­
Niemand heeft 'm daartoe gedwongen hoor.­
Misschien jezelf eerst maar eens wat meer in alles verdiepen voor je wat uit gaat lopen kramen.­

Dat weet ik best lieve schat, ik vind het ook jammer dat hij dat gedaan heeft maar ook jammer van BH dat ze hebben besloten om een andere DJ op ISOS te zetten. De naam ISOS is voor mij gelinked aan Tiesto en ik vind het waardeloos dat er nu iemand anders mee aan de haal gaat.
Durand
Ben altijd al een fan geweest van zijn werk, zeker die magistrale remix van The Fall deed mij overtuigen van zijn skills. Pas afgelopen TE hoorde ik de man voor het eerst live aan het werk. En dat was net als de aankleding van de zaal: imponerend. Lekker dat energieke, af en toe lekker rauwe karakter van zijn sounds.

ISOS vraagt natuurlijk een andere aanpak, maar gezien hij een neus heeft voor fijne platen moet dat wel goedgekomen zijn. Heerlijk als een DJ zich niet vastdraait in een bepaald hokje, maar zich verschillende stijlen weet aan te meten.

Durand is een blijvertje en is misschien na Sander van Doorn de zoveelste Nederlander die de hoogste (trance) regionen gaat bereiken.
Trance?????
Techno potjandorie. Techno Techno Techno Techno :respect:

Goed bezig Richard.
Kingpin
Werkzaam bij Partyflock
Ik heb hem zaterdag voor het eerst gehoord, en ik heb nog nooit een DJ zo zien opgaan in en met zijn publiek. :respect:
Uitspraak van Techno Dr op zaterdag 15 mei 2010 om 20:36:
Trance?????
Techno potjandorie. Techno Techno Techno Techno :respect:

Beetje er tussenin volgens mij?
Uitspraak van d a v i d o f f :[ op zondag 16 mei 2010 om 22:41:
Beetje er tussenin volgens mij?

Lang lang geleden ................ toen hij nogg G-spot heette (echt lang geleden dus)
En hij nog liedjes bakte voor o.a. Jean en Dj Jurgen. Draaide hij club.
Toen kreeg hij ook altijd de zaal aan het bewegen. Ben blij voor hem dat hij het nog steeds voor elkaar krijgt.
Uitspraak van Arros op vrijdag 14 mei 2010 om 17:09:
een mixalbum prima, maar niet onder de naam ISOS.­

Ik ben het met Arros eens, vindt de cd ook niet helemaal ISOS klinken. Ik mis gewoon iets op de cd, gevoel ofzo..wat bij Tijs wel aanwezig was.
laatste aanpassing
Richard heeft mij teleurgesteld. dikke tracks maar mixen zit er vaak naast en niet strak.
Armin mixt zijn ASOT cds gewoon thuis op een ordinaire CDJ1000MK3 en hup klaar.
Boeie dat je 1 mix fout maak halverwegen. begin je op nieuw. dat is juist waar het om gaat. live is handwerk en mag gehoord worden. Structureel er steeds naast zitten is een groot verschil.

zie je toch waar de skilzz zitten ;) groot verschil wat ik niet had verwacht. zeker niet Search sunrise cd collection.

vind ik zo jammer, armin en Richard zijn allebij zo lang bezig. hoor je het dan echt niet? mixen niet terug luisteren....mix 'klaar' naar FTP trappen ergens in een illegaal belgisch bosch (lekker goedkoop) en persen maar?
Ik snap ook wel dat alles een reden heeft, Zou heel graag willen weten waarom, ik een afraffel gevoel heb bij de 8
laatste aanpassing
36 32 1 februarie hald er 1 gestuurd nog gesproken,,arni bink,ook het zelfde ook weer un conversatie ah weinig kenis
laatste aanpassing
Uitspraak van NoisyNeighbor op dinsdag 18 mei 2010 om 12:58:
Armin mixt zijn ASOT cds gewoon thuis op een ordinaire CDJ1000MK3 en hup klaar.­

:no: ableton mixed
Tja wat maakt het uit, Tiesto laat zijn Club Life ook door iemand anders mixen..­
Op het Grotesquefeest geweest en Durand zette een geweldige superset neer ! CD is grote klasse, het is onzin dat alleen een Tiesto zoiets mag doen.­ Tijs is een andere weg ingeslagen en verdient alle eer en een enorme hoeveelheid respect voor wat hij de afgelopen jaren allemaal heeft gedaan.­ Nu wordt de echte trance, zoals bedoelt met ISOS geweldig neergezet door Richard.­ Mijn zegen heeft ie....­
Uitspraak van NoisyNeighbor op dinsdag 18 mei 2010 om 12:58:
Armin mixt zijn ASOT cds gewoon thuis op een ordinaire CDJ1000MK3 en hup klaar.­

Haha! Een album mixen ze echt wel met (mix)software, daar komt echt nooit een cd speler bij kijken....
ik vind het echt helemaal niks. K houd erg van trance, maar mensen zoals o..a Richard Durand hebben de vette trance sound van paar jaar terug, uptempo en vol melodie en acid enzo, de nek om gedraaid met hun slome kut tech en progressive :rot:
laatste aanpassing
Hij lijkt wel als of hij van alles en nog wat in zijn kontje ontvangt/.­
bydehand,hoor of zal ik het maar over nemen ha gewoon top,hoger bestaat niet
Uitspraak van Twee Meter Peter op woensdag 26 mei 2010 om 10:59:
Alles beter dan die blije lollipop house van tiesto tegenwoordig

kansloze opmerking...:rot:
Uitspraak van NoisyNeighbor op dinsdag 18 mei 2010 om 12:58:
Richard heeft mij teleurgesteld.­ dikke tracks maar mixen zit er vaak naast en niet strak.­
Armin mixt zijn ASOT cds gewoon thuis op een ordinaire CDJ1000MK3 en hup klaar.­
Boeie dat je 1 mix fout maak halverwegen.­ begin je op nieuw.­ dat is juist waar het om gaat.­ live is handwerk en mag gehoord worden.­ Structureel er steeds naast zitten is een groot verschil.­

zie je toch waar de skilzz zitten

Slaat helemaal nergens op!!! Armin mixt ook gewoon met zijn laptop hoor!!! Foutje begin we gewoon effe opnieuw :roflol: Denk je dat hij daar tijd voor heeft :no:. Gewoon in het vliegtuig, ableton en hupsa klaar!!! Kan ook niet anders, als hij al zijn ASOT op cdj's gaat mixen mag die wel 48 uur per dag hebben :yes:.

Dus de skilzzz my ass... Armin mixt live als een krant :yes:. Durand op deze cd ook slecht qua mix werk maar die mixt op feesten altijd wel top (Y)
Normaal reageer ik niet maar heb me nu speciaal aangemeld om deze af te kraken, wat een superslechte kut cd zeg.­ CD1 net geluisterd echt noooit meer!
Klinklare bagger!!!

DIT IS GEEN ISOS !!!!

Verschrikkelijk zeg dat ze die gozer een ISOS laten mixen hij kan beter plaatjes blijven draaien in de snollywood.­ Wat een mislukkeling!
Met zijn geblondeerde haar hahaha schaam je!

Beter stoppen met CD's maken dit is niet eens het downloaden waard!
Uitspraak van ..030.. op woensdag 2 juni 2010 om 23:11:
Normaal reageer ik niet maar heb me nu speciaal aangemeld om deze af te kraken, wat een superslechte kut cd zeg.­ CD1 net geluisterd echt noooit meer!
Klinklare bagger!!!

DIT IS GEEN ISOS !!!!

Ik vind cd 1 ook echt slecht. :no:
Uitspraak van dblue op donderdag 20 mei 2010 om 10:53:
Mijn zegen heeft ie...­

Plaat niks op aan te merken.
Het is wel te horen dat hij niet meer uit de handen van Tiësto komt, maar ISOS is er zeker niet slechter op geworden.
Zware respect voor Richard! Door de hoge verwachtingen kon hij het alleen nog maar slechter doen, maar dit is
zeker niet het geval!
Prima Cd, alleen geen ISOS
Uitspraak van Arros op vrijdag 14 mei 2010 om 21:35:
Uitspraak van Deep Impact op vrijdag 14 mei 2010 om 17:39:
Wat een suffe uitspraak weer zeg, Tiësto heeft zelf besloten om zijn aandeel in BlackHole Recordings te verkopen en daarbij dus ook ISOS.­
Niemand heeft 'm daartoe gedwongen hoor.­
Misschien jezelf eerst maar eens wat meer in alles verdiepen voor je wat uit gaat lopen kramen.­

Dat weet ik best lieve schat, ik vind het ook jammer dat hij dat gedaan heeft maar ook jammer van BH dat ze hebben besloten om een andere DJ op ISOS te zetten.­ De naam ISOS is voor mij gelinked aan Tiesto en ik vind het waardeloos dat er nu iemand anders mee aan de haal gaat.­

Belachelijke uitspraak. Al had Tiesto 1000 mixalbums onder die naam gedaan dan nog wil niet zeggen dat het in 1 adem genoemd moet worden met 1 iemand. Het is nu gewoon overgenomen, accepteer dat gewoon in plaats van te zeiken op Richard terwijl je nog niet eens weet wat voor album t gaat worden.

Jezus man wat een gezeik. Deze mensen hebben duidelijk geen verstand van muziek en/of geen logische denkwijze.

Punt!
Uitspraak van ..030.. op woensdag 2 juni 2010 om 23:11:
Normaal reageer ik niet maar heb me nu speciaal aangemeld om deze af te kraken, wat een superslechte kut cd zeg.­ CD1 net geluisterd echt noooit meer!
Klinklare bagger!!!

DIT IS GEEN ISOS !!!!

Verschrikkelijk zeg dat ze die gozer een ISOS laten mixen hij kan beter plaatjes blijven draaien in de snollywood.­ Wat een mislukkeling!
Met zijn geblondeerde haar hahaha schaam je!

Beter stoppen met CD's maken dit is niet eens het downloaden waard!

beter had jij je niet eens aangemeld. Zo'n slechte kutreactie heb ik nog nooit gezien!
Uitspraak van Arros op woensdag 19 mei 2010 om 17:42:
Tja wat maakt het uit, Tiesto laat zijn Club Life ook door iemand anders mixen..­

hoe bedoel je wat maakt het uit... dat is echt tragisch verkeerd.
CD 1 van ISOS 8 vind ik persoonlijk echt helemaal super en MET de sfeer die bij deze serie hoort. Kom maar op met deel 9 :D