Partyflock

The Vizitor & Little terror man - Music runs in the family

 

The Vizitor & Little terror man - Music runs in the family

door , gepubliceerd op
Hoe is je levenssituatie Paul?
Paul: Ik ben sinds augustus 2008 getrouwd met Esther. Ik heb uit een eerder huwelijk een zoon Jeffrey die ook al een aantal jaren goed mee weet te draaien in de professionele DJ-scene en waar ik regelmatig mee op kan treden op feesten! Daarnaast heb ik nog een dochter Sharon van twaalf en een zoontje Wesley van vier jaar oud.

Paul, hoe was je situatie vroeger thuis? Was je toen ook al zo’n ‘sloper’?
Paul: Nee joh! (lacht) Ik heb tot m’n 20e thuis gewoond en al toen ik zo'n elf, twaalf jaar was vond ik het prachtig om me bezig te houden met klassenavonden op school. Lekker zelf lampen in elkaar zetten en de voorbereiding om klasgenootjes te vermaken, prachtig vond ik dat! Een paar jaar later kwam daar natuurlijk ook een interesse voor crossmotoren bij, dat hoorde er bij op die leeftijd. Bezig zijn met je eigen Kreidler, (lacht).
Sinds twee jaar heb ik weer een Kreidler en afgelopen zomer heb ik zelfs nog een tweede Kreidler gekocht, dat was een sloopmodel. Ik ben nu bezig deze te restaureren, maar hij is nu al in betere staat dan toen 'ie net van de band rolde.
Jeffrey was toen hij een baby was echt al geïnteresseerd in deze muziek (lacht). Als ik een jaar of zestien geleden een Thunderdome CD opzette, kroop hij altijd al voor de speakers. Dan moest de speakerfront eraf zodat hij de bassspeaker kon voelen trillen en bleef daar lekker zitten. Hij vond de kick van de tracks gewoon lekker denk ik (lacht).
Later mocht hij van z’n moeder ook geen Industrial Strength platen luisteren. Daar werd hij nogal wild van en sliep hij erg slecht. Jeffrey luisterde daar natuurlijk niet naar en zette die platen alsnog gewoon op (lacht). Dus de liefde voor harde muziek zat er al vroeg in.

Hoe zit het eigenlijk met het produceren? Kunnen jullie daar beiden iets over vertellen?
Paul: De eerste plaat die ik geproduceerd heb was ‘First Vizit’ met Drokz en Tails. Ik vind dat nog steeds een plaat die voor die tijd écht van goede kwaliteit was! Ik denk dat de tracks misschien wel wat te experimenteel waren voor die tijd. Sindsdien heb ik op verschillende labels muziek uitgebracht. Onder andere op Harddrugz Records ,T.I.T. Records ,Fix Party en nog wat andere labels. Ik heb een paar nummers samen met Martijn van de Bounce Masters gemaakt. We hebben een heel verschillende kijk op de muziek maar als we samen in de studio zitten komt er altijd wel iets leuks uit. Binnenkort ga ik weer een keer samen met hem werken. Op dit moment ben ik wel met wat projecten bezig natuurlijk. Voor Psyclown Records ga ik een paar tracks maken en nog een remix van een bestaande plaat van Psyclown.

Jeffrey: Ik houd me op dit moment nog niet echt bezig met produceren. Ik ben nog jong en boekingen zijn op dit moment het leukste wat er is. Daarnaast, als ik wil produceren, ben ik meer van de breaks, dat is meer mijn ding.

Hoe zie je de toekomst? Paul, je hebt op dit moment al ruim 300 optredens in je archief staan op Partyflock. Daar komen er natuurlijk nog veel bij die niet eens vermeld staan op deze site. Ga je het rustiger aan doen? Wat is je planning?
Paul: Tja, dat is voor iemand die dit écht voor de lol doet een vraag waar het antwoord vanzelfsprekend is (lacht)! Ik ga niet minder boekingen aannemen in de toekomst zoals het er nu naar uitziet. Ik doe dit voor de lol en rustig aan doen kan ik me eigenlijk niet voorstellen. Laat mij op den duur maar op het podium staan met een rollator op het podium! (Lacht hard).

Jeffrey: Ik ga gewoon lekker door zoals ik doe. Mijn boekingen gaan wat meer richting de harde Drum ’n Bass-kant en dat vind ik ook echt cool om te draaien.

Dus er wordt gelukkig nog niet gedacht aan stoppen?
Paul: Nee, ik stop pas als ik niet meer adem.

Jeffrey: Nee, ik begin net!

­[img left width=300]http://dump.partyflock.nl/4104/4.jpg[/img]Paul, in 1998 ben je gestopt met draaien wegens persoonlijke redenen. Wil je daar iets over kwijt?
Paul: De vraag geeft natuurlijk al het antwoord. Ik ben toen gestopt om persoonlijke redenen. Ik zag het draaien even niet meer zitten om een aantal redenen. Ik heb toen ook alles verkocht wat ik had qua studio-apparatuur en platen. Het enige wat ik toen écht niet wilde verkopen waren de unieke Terrorplaten die ik nog steeds onwijs kan waarderen! Platen zoals van Kotzaak Unltd. Records, D.O.A., Bloody Fist en zo ook natuurlijk de platen van Tron. Die is helaas op 4 juli 2008 overleden. Ik heb hem nooit gekend, maar zijn producties spreken voor zich!

Maakt één van jullie ook nog gebruik van een drumcomputer en wat voor één dan?
Hoeveel platen hebben jullie in de collectie en is dat ook een grote diversiteit in muzieksoorten?

Paul; Ik gebruik de Drumazone als drumcomputer om kicks en percussie te maken en
ik heb ongeveer 2000 platen, voornamelijk Terror en Hardcore.

Jeffrey; Ik heb ongeveer 250 platen, Drum & Bass, Noise, Speedcore en Terror. Met een drumcomputer heb ik nog niet veel te maken op dit moment.

Waarom draaien jullie geen Speedcore meer?
Jeffrey: Er komen weinig tot geen goede Speedcoreplaten uit en daarnaast heb ik ook andere muzieksmaken die mij meer trekken.

Paul: Omdat er mixtechnisch niks mee te doen is en als je tegenwoordig langer dan tien minuten Speedcore draait, loopt de zaal leeg.

Komt er nog een legendarische the The Vizitor's b-day?
Paul: Als het goed is en er wordt een goede locatie gevonden dan gaat het dit jaar weer plaatsvinden, maar ik wil wel dat het perfect is, dus het hangt van verschillende zaken af.

Wat vindt je er van dat je zoon in je voetsporen treedt? (Hij is je eigenlijk al voorbij maar goed)­[img right width=300]http://dump.partyflock.nl/4106/6.jpg[/img]
Paul: Leuk en trots alleen is hij me nog niet voorbij! ;)

Draai je liever alleen of met iemand anders. En met wie draai je dan het liefst?
Paul: Ik draai het liefst alleen uitgezonderd; Drokz en Akira. Met Drokz zit ik op dezelfde golflengte qua stijl en met Akira is het altijd een grote chaos. Ik zou nog wel een keer graag met Unexist willen draaien.

Jeffrey: Ik draai ook het liefst alleen, dan kan ik beter m’n eigen ding doen. Ik wil zelf nog een keer met Cooh of Limewax willen draaien omdat zij altijd goede sets neerzetten wat ook in mijn straatje past.

Paul, jij gaat al jaren regelmatig om met Richard Koek (red. Drokz). Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?
Ik was alleen op een Terrorfeest in België waar niet zo’n beste sfeer heerste. Er was een groep die iedereen liep uit te dagen. Op een gegeven ogenblik begon de groep één klein Chinees kereltje te vervelen. Ik stond mij er flink aan te irriteren toen ik dat zag. Op dat moment kwam Drokz naast me staan en we keken elkaar aan en begrepen elkaar. Hij zei: “Nog even en we springen erop!”. Dus ik zei dat hij de woorden uit m’n mond haalde We hebben die etterbakken even duidelijk gemaakt dat ze beter op konden sodemieteren en daar gaven ze gelukkig gehoor aan. We hebben wat biertjes samen gedronken en nog wat staan ouwehoeren over van alles en nog wat. Vanaf dat moment als ik Drokz ergens op een feest tegen kwam maakte we altijd even een praatje en zo is er een serieuze vriendschap ontstaan. Drokz is zelfs mijn getuige geweest bij mijn huwelijk.

Hoe kijken jullie tegen de hedendaagse Terrorscene in Nederland en wereldwijd aan?
Paul: Het is helaas niet meer zoals een paar jaar terug. Het is qua feesten in het algemeen veel minder. Een paar jaar terug had je bijna elk weekend wel een Terrorfeest, nu hoogstens één per maand.

Jeffrey: Minder aangezien er vroeger een stuk betere platen uitkwamen dan op dit moment. De feesten waren vroeger naar mijn mening veel gezelliger nu zijn de feesten een stuk minder uitzonderingen daar gelaten.

Jeffrey, wat zou je doen als je voor een dag een feest mocht organiseren? (Het liefst een stijl buiten de Hardcore)
Jeffrey:Ik zou een Drum & Bass en Dubstep feest organiseren met een line-up waar veel exclusieve artiesten in zitten die je niet snel in Nederland of België zal zien.

Jeff en Paul, hoe sportief zijn jullie beiden op dit moment en vroeger?
Paul: Ik probeer zes keer per week een beetje bezig te zijn in de sportschool en dat sinds m’n 15e levensjaar. Vroeger heb ik ook nog wat aan kickboxen gedaan en twaalf jaar geleden samen met Jeffrey aan karate.

Jeffrey: Ik doe op dit moment niet aan sport en beweeg nauwelijks alleen als ik buiten ben. Ik heb vroeger twee jaar aan karate gedaan met mijn vader. Ik ben vorig jaar gestopt met thaiboxen, dit heb ik zo’n twee jaar gedaan en dit was 2 dagen per week.

Paul kan je wat vertellen over het Mc’en op het feest Hellraiser?
Paul: Ik was samen met een vriend (Nico) op Hellraiser in de USC De Boelelaan en we hadden iets teveel chemische genotsmiddelen op. Ik was helemaal door het dolle heen. Toen zei Nico dat ik niet op het podium durfde te klimmen om de microfoon te pakken en te Mc’en. Dat had hij niet moeten zeggen, want voor hij was uitgesproken stond ik al op het podium De Dj’s lagen in een deuk (lacht hard).

­[img left width=400]http://dump.partyflock.nl/4105/5.jpg[/img]Jeff, wat doe jij op dit moment naast het draaien en wat zie je jezelf graag in de toekomst doen naast muziek?
Jeffrey: Naast het draaien werk ik full-time bij de Hema.
In de toekomst wil ik graag een winkel openen die vooral gericht is op exclusieve sneakers en eventueel T-shirt’s en caps als bijzaak. Wat ik daarnaast nog wil gaan doen weet ik niet, ik kan niet in de toekomst kijken (lacht).

Paul, ik heb begrepen dat jij ook erg houdt van de wedstrijden om zoveel mogelijk decibel te produceren vanuit auto’s?
Paul: Ik vind de zogenaamde Decibel-dragwedstrijden zeker heel leuk! Prachtig om al dat geweld te voelen en te horen. Als je in zo’n auto zit en je kan geen adem meer halen is dat echt een super ervaring! Begin jaren ‘90 werden de eerste wedstrijden in Nederland gehouden en heb ik een paar keer meegedaan. Tegenwoordig is het bijna niet meer te betalen zoveel geld is er voor nodig om een flinke installatie te bouwen. Ik heb nog wel een aardig geluidje in mijn auto maar wedstrijden doe ik niet meer aan mee. Vroeger gingen Jeff en ik er samen nog wel eens op uit om die wedstrijden mee te maken.

Paul, je houdt er volgens mij niet echt van hoe live acts tegenwoordig veelal hun optreden verzorgen?
Paul: Er zit veel verschil in een live act en een live act tegenwoordig. Als iemand met een laptop op play drukt is dat geen live act vind ik Als live act moet je het publiek iets extra’s kunnen geven. Een live act is een stukje entertainment waarmee je het publiek enthousiast maakt en wat zo de sfeer ten goede komt.

Hoe zou je dat zelf anders doen?
Paul: Ik ben ook bezig een live act op te zetten samen met DJ Mad , MC Psyclown en *FIRESCREAM*.Dat gaat een Hardcore/Darkcore act worden. Hoe het precies gaat worden is nog niet helemaal duidelijk. We zijn met z’n vieren, dus vier verschillende ideeën Maar het is wel de bedoeling om iets spraakmakends te laten zien en horen!

Jeff en Paul, tegen wie kijken jullie zelf op als het om produceren en kunsten achter de draaitafels gaat?
Paul: Qua produceren kijk ik wel op tegen Drokz. Hoe die man zoveel producties maakt .Hij heeft een bijna onuitputtende inspiratie! Hij maakt ook veel verschillende stijlen tegelijk.
Qua draaien is Mark N toch wel de man. Hoe die man live compleet nieuwe muziek maakt met 2 platen is werkelijk super. De live act van Noize Suppressor vind ik ook goed.

Jeffrey: Qua produceren kijk ik tegen Current Value op omdat hij op dit moment zoveel diverse dingen maakt zoals Dubstep, Techno, Drum & Bass en het nog allemaal interessant maakt om te luisteren ook! Qua draaien vind ik The Outside Agency toch echt zeer goed omdat zij de tracks tijdens het draaien heel anders laten klinken dan dat ze in het echt zijn. Dat doen maar weinig artiesten deze tijd helaas.

­[img width=500]http://dump.partyflock.nl/4102/2.jpg[/img]

http://www.rigebookings.com/artists/nl/vizit.html
http://www.myspace.com/therealnecromaniacs
http://thevizitor.hyves.nl/

Met veel dank aan de volgende leden voor het meedenken: Warjan de Viking, pieter post666, Labtec, de echte opa drokz, Berend.B, Screamcore, IceShark!

met dank aan Stijn Vercauteren voor de foto's

70 opmerkingen

leuk interview maatjes :respect:
dope
(Y) idd leuk intervieuw:D
Mooi interview en foto's :) (Y)

The vizitor & Little Terror Men :respect:

Qua draaien vind ik The Outside Agency toch echt zeer goed omdat zij de tracks tijdens het draaien heel anders laten klinken dan dat ze in het echt zijn.­ Dat doen maar weinig artiesten deze tijd helaas.­

100% mee-eens(Y)
leuk interview maar jeffrey groeit echt helemaal weg van de terrorwereld blijkt hier wel :YES:
ze geven steeds totaal andere antwoorden waarin hij constant naar de de dubstep enzo gaat, maar goed dat is ook zeker vet :D
nogmaals, leuk interview :D
geweldig interview van 2 sympathieke gasten uit de terrorwereld!
tof dat ze me vraag er ook in hebben gezet! :d

alleen Jeff, wat was dat nou in engeland? :roflol:
Uitspraak van Screamcore op woensdag 17 maart 2010 om 21:26:
alleen Jeff, wat was dat nou in engeland? :roflol:

dat weet jij zelf ook wel (K)

Uitspraak van :hyper:Moritz:hyper: op woensdag 17 maart 2010 om 21:15:
leuk interview maar jeffrey groeit echt helemaal weg van de terrorwereld blijkt hier wel :YES:
ze geven steeds totaal andere antwoorden waarin hij constant naar de de dubstep enzo gaat, maar goed dat is ook zeker vet :D

nee hoor, ik ben alleen niet op 1 style gericht ;)
heel vet interview (Y) :)
goed interview, goede dj's en vooral goede smaak :lief:
TOA en Mark N achter elkaar noemen betekend smaak van vader en zoon :respect:

ga zo door (y)
netjes (Y)Mark N b) yea (Y)
laatste aanpassing
Vet interview hoor! :D
Uitspraak van addiQted op donderdag 18 maart 2010 om 18:23:
Vet interview hoor!

idd, mooi om te horen dat oldskool terror nog leeft
Tof interview!

Current value, limwax, Mark N...­allemaal helden waar ik ook inspiratie uithaal.­
Mooie foto's Stijn!!

:D
Cool interview :)
goed interview :)
laatste aanpassing
Tnx Jon.. for everything and more jwt (L)

Ben trots op je..

Leuk interview geworden (Y) en Stijn.. wauwie :D
Leuk intervieuw, alleen erg jammer dat ik niet meer lees over speedcore/terror (dat het een beejte uit de rolatie zou zijn bv)
Was wel leuk om te lezen dit :jaja:
(y)

kleine terror swa je waait die dub & taggiez. xD
thanks voor de complimenten gabber!!!

buiten dat hij een gouwe kerel is, ook een hard werkende dj voor de scene.­

en jeff =­ jeff die gaat alle kanten op, doe je ding mista.­
( lacht)

( lacht)

( lacht)

( lacht)

( lacht)

Was volgens mij wel gezellig daar :D leuk interview.
Omdat er mixtechnisch niks mee te doen is en als je tegenwoordig langer dan tien minuten Speedcore draait, loopt de zaal leeg.
ja dat vink ook niet zo HEEL_VREEMD!!!;)
Leuk om te lezen dit, mooi werk :)
Uitspraak van LTM op woensdag 17 maart 2010 om 22:42:
nee hoor, ik ben alleen niet op 1 style gericht ;)

En dat zie je steeds meer terug, helemaal niets mis mee. Dubstep is ook erg vet ;-).

Paul: Omdat er mixtechnisch niks mee te doen is en als je tegenwoordig langer dan tien minuten Speedcore draait, loopt de zaal leeg.­

Mee eens ;-). Maar het is niet meer de terror zoals vroeger ;-).

Qua draaien vind ik The Outside Agency toch echt zeer goed omdat zij de tracks tijdens het draaien heel anders laten klinken dan dat ze in het echt zijn.­ Dat doen maar weinig artiesten deze tijd helaas.­

Ook erg mee eens ;-)! Maar de industrial doet het erg goed de laatste tijd :). TOA is ook erg veelzijdig in hun stijl met produceren en dat siert hun vind ik ook ;-). Vergeet niet hun album Scenocide 101 ;-). Enzyme X moet je trouwens ook niet vergeten qua veelzijdige producties en draaistijlen ;-), maar dat is ff iets anders buiten het interview :P.

Leuk interview (Y)!! Sambal bij :P?
laatste aanpassing
Interessant interview. Ben vooral postifief verrast door de brede muzieksmaak van Little Terror Man. Ik ga hem zeker eens opzoeken als ie draait op een feest waar ik ook ben (y)
Hoewel ze in hun Speedcore hoedanigheid niet mijn ding zijn, staat de leesbaarheid van dit interview daar natuurlijk los van..dus ik besluit met een: goed gedaan (Y) Leuk om te lezen.
Uitspraak van D-Nial op woensdag 24 maart 2010 om 13:06:
Interessant interview.­ Ben vooral postifief verrast door de brede muzieksmaak van Little Terror Man.­ Ik ga hem zeker eens opzoeken als ie draait op een feest waar ik ook ben

Is ook zéker de moeite waard (y)
Paul, je houdt er volgens mij niet echt van hoe live acts tegenwoordig veelal hun optreden verzorgen?
Paul: Er zit veel verschil in een live act en een live act tegenwoordig. Als iemand met een laptop op play drukt is dat geen live act vind ik Als live act moet je het publiek iets extra’s kunnen geven. Een live act is een stukje entertainment waarmee je het publiek enthousiast maakt en wat zo de sfeer ten goede komt.

Helemaal mee eens!!!

:respect:
Toffe interview :)
Leest heerlijk weg, toppie interview(Y) moest wel lachen om pauls favoriete eten aangezien ik zelf daar ook wel een paar boordjes van weg kan werken :P
Vader is zeker een goede kerel! Echt een topvent!! Zoontje nog nooit ontmoet, dus kan daar niks over zeggen!

Echt mooi om te zien dat vader en zoon dezelfde liefdes hebben!! :respect;­
Geweldige vent die Paul :respect:

Steenberge de geksteeeeeeee ;)
Mooi zijn respect voor Mark N.­ En voor Tron!
leuk intervieuw.ouwe masters gaber,veel schik gehad altijd in zaandam:-)
Leuk interview inderdaad, zie hem nu pas.­