Partyflock

Secret Cinema, muziekliefhebber pur sang!

Secret Cinema, muziekliefhebber pur sang!

door , gepubliceerd op
Jeroen Verheij is misschien wel een van ’s lands meest gewaardeerde producers in het non-commerciele circuit. Zijn naam zal misschien niet direct bij iedereen een belletje doen rinkelen maar bij namen als Secret Cinema, Point Blank en Grooveyard zal dat zeer zeker wel het geval zijn. Onder de naam Grooveyard scoorde hij een van zijn grootste hits ooit met de track Mary Go Wild!

Echter is Secret Cinema toch wel echt het project waar wereldwijd iedereen hem van kent. En zeker zo herkenbaar zijn de energieke live sets die hij regelmatig weggeeft. Geniale producties die door veel mensen worden gewaardeerd. Zeker één zijn laatste releases op het label Cocoon Recordings van techno- icoon Sven Väth is misschien wel zijn mooiste “trucje”ooit. Iets waarmee hij zichzelf zo definitief vestigt in de techno-scene dat hij er nooit meer weg te denken zal zijn.


Hoi, het zullen er niet veel meer zijn maar voor de mensen die je nog niet zo goed kennen, vertel eens in het kort iets over de persoon achter Secret Cinema. De persoon achter Secret Cinema is een hardwerkende man, die nooit echt volwassen zal worden en altijd het idee heeft dat het beter kan. Hij heeft een rauwe kant, maar als je hem goed leert kennen is hij lief en goed voor je. Hij is zeer professioneel en heeft nog nooit van z'n leven een gig gemist.

Je heb zo ongeveer midden jaren ’90 je eerste release gedaan op volgens mij Music Man Records en logischerwijs is jou sound in die jaren erg veranderd en volwassener geworden. Hoe gaat zo’n proces, kijk je veel naar collega producers, ga je mee in een bepaalde omslag in bv de techno muziek of blijf je ongeacht wat er gebeurt altijd je eigen sound maken? De eerste release was op ARS records en die plaat is op advies van Jochem Paap gelicenseerd op Music Man records met een Speedy J remix erbij. Uiteraard ga ik mee met de tijd, maar vooral omdat ik dat zelf wil. Ik houd van verandering, maar altijd binnen de grenzen van m'n eigen smaak. Zal de stroming ergens heengaan waar ik me niet in thuis voel,electrohouse bv, dan zal ik 180 graden de andere kant opgaan.

Uiteraard heb je releases gehad op veel labels waaronder indertijd ook een aantal op het Rotterdamse EC Records van Michel de Hey, uiteraard ook een wereldwijd gerespecteerd DJ en pas geleden had je wederom een release op Cocoon. Hoe belangrijk is een goed label met veel support om je als producer goed te kunnen profileren, los van het feit dat je het uiteraard wel zelf moet doen? Releasen op cocoon is heel belangrijk om snel in de picture te komen. Daarbij wek je de interesse van mensen die eerst de andere kant opkeken, of helemaal niet weten wat je doet. Als ze je naam dan zien, gaat men op internet zoeken en komen dan alle andere tracks van mij tegen, wat er weer voor zorgt dat een grotere groep je muziek leert kennen. Verder zorg ik er met m'n team voor dat er leuke filmpjes op internet staan en dat de website goed in orde is.

[dump id=3719 left]En zoals veel producers kreeg dus ook jij de drang om zelf een label op te starten waarin je geheel je eigen sound kunt leggen. Resultaat: het frisse Gem Records. Je omschreef het label eerder al als een label met tijdloze sounds. Wat was precies jouw drijfveer om dit label te starten? De drijfveer is simpel. Een eigen vinyl blijft heerlijk! Ook al doe ik nog weinig met vinyl, mijn roots liggen daar en ik probeer dat zo lang mogelijk vol te houden. Bovendien heb ik een aantal superproducers om me heen en ik vind het geweldig om me met hun bezig te houden. Zij luisteren naar mijn visie op het label en maken daardoor weer een sound die mengt met die van hun. Dat is een fantastisch proces! De eerste release is van Egbert en de tweede van Peter Horrevorts. Op dit moment vind ik hun de 2 grootste talenten van NL en ik ben blij dat ze met mij willen samenwerken.

Welke sound zal kenmerkend zijn voor Gem Records? Dansvloer, dansvloer, dansvloer. Piektijd platen die je opzet om de boel los te gooien. Een verlengde van mijn DJ-sets eigenlijk. Handen in de lucht en ogen dicht.

De eerste showcase tijdens ADE zit erop en je publiek dat zich er waarschijnlijkl al in verdiept heeft is vast al opgevallen dat de eerste release begin december zal worden gedaan door Egbert. Wat kun je ons al vertellen over de eerste release op Gem Records? Egbert ken ik inmiddels een jaar of 2. Precies op het moment dat ik besloot meer te gaan draaien, kwam ik hem tegen en werden we goede vrienden. Hij stuurde me tracks die ik altijd al wilde hebben, maar nooit kon kopen. Vanaf dat moment hadden we wekelijks contact en heb ik veel van zijn nummers gedraaid en getest op de dansvloer. ‘Dezelfde weg’ is de eerste release op het label en was ook de eerste plaat die ik draaide tijdens het WTTF festival. Dat was 1.5 uur handen in de lucht vanaf plaat 1 en daarom is ‘Dezelfde weg´ een perfecte opening van het label.

Naast het feit dat je waarschijnlijk zelf ook gaat releasen op Gem, van wie kunnen we nog meer releases hierop verwachten? Zoals al eerder gezegd, Peter Horrevorts. Die zal nr 2 voor zijn rekening nemen. Ik heb net de Marc Marzenit remix van ‘Bloody Hands’ beluisterd en ik kan je melden dat dit een zeer sterke maxi-single zal worden. Maar ook Jamie Anderson, Ramon Tapia en allerlei combinaties van die namen zullen de singles vereren met hun sound.

Worden het ook blijvende releases op vinyl of ga je zoals veel labels meer de digitale kant op, en hoe vaak kunnen we iets nieuws van Gem verwachten? Voorlopig blijft het vinyl en digitaal. We werken nauw samen met Word en Sound, onze distributeur en die gelooft er heilig in. En dat gevoel van een eigen vinyl in je handen, dat is onbetaalbaar!

Als live act heb je in al die jaren natuurlijk al gigantisch veel verschillende optredens gedaan. Welke daarvan is je persoonlijk het meeste bijgebleven? Ik kan me in ieder geval nog een set op Dance Valley mainstage herinneren in 2004......... Tja, dat is altijd moeilijk. Eigenlijk elk vet optreden blijft hangen. Kan me nog een avond herinneren die de release inluidde van een nieuw album van mij in Las palmas Rotterdam. Dat was een hoogtepunt. De main act was ik en het zat bomvol. Ik had niet verwacht dat er zoveel mensen voor mij zouden komen, dus dat werkte ook door in m'n liveset. Knallen van begin tot eind. Ook Awakenings afsluiten, Loveland afsluiten en de eerste mainstage Dancevalley gigs waren geweldig!

[dump id=3717 right]Door het digitaliseren van producties zijn er natuurlijk hele massa’s mensen aan het produceren geslagen. Misschien is wel leuk om deze mensen een kleine blik in jou keuken te gunnen. Dus waar produceer je o.a. mee? Alles wordt met FL Studio in elkaar gezet. Ik gebruik daarbij verschillende VST’s waarvan de Sylenth, de Zebra en de Symptohm mn meest gebruikte synths zijn. Ik gebruik sinds kort ook een Allen&Heath zedr16 mixer om wat randapparatuur te mixen en heb ik onlangs een nieuwe Kurzweil pc3 besteld. Verder blijf ik zoeken naar nieuwe trucjes en zijn Egbert, Peter en ik constant bezig nieuw geluid te ontdekken en te vernieuwen.

Nu je al zo lang mee draait als producer en live act in deze scene is er dan iets specifieks dat er voor zorgt dat je toch altijd nog een goede drijveer hebt? Mijn nieuwe drijfveer is niet meer live, want dat doe ik nog maar 5 keer per jaar. De rest draai ik en dat doe ik met Laptops. Dat is mijn nieuwe drijfveer. Live en DJ-en combineren in een Laptop omgeving. Ik heb 15 jaar lang alleen mn eigen nummers gespeeld, maar nu ik een eigen label heb vind ik het veel vetter om de tracks van anderen te mixen. En dat blijkt goed in de smaak te vallen, want ik heb het drukker dan ooit!

Je hebt er al veel gehad maar, komen er voor zover je weet nog leuke hoogtepunten aan voor je? Heb laatst een live-set gedaan in de Cocoonclub Frankfurt. Dat was een statement. De b2b set met Egbert bij Awakenings Eindhoven dat zal er ZEKER een worden. En het nieuwe label is er weer een. We doen de feesten met GEM sessions en daar zijn flinke ontwikkelingen gaande. En wereldwijd wordt het opgepikt, dus dat zal ook weer veel hoogtepunten veroorzaken.

Je hoort en ziet vast en zeker een hoop nieuwe collega’s en talenten. Zijn er nog nieuwe mensen waar we naar uit moeten kijken volgens jou? Uiteraard Egbert en Peter Horrevorts. Verder is Marc Marzenit een van de nieuwe talenten uit Spanje en ook met hem heb ik sinds een jaar goed contact. We wisselen tracks en ideeen uit en houden elkaar continu scherp. Verder denk ik dat Roger Martinez nog steeds het grootste niet ontdekte talent is, al heeft hij iets meer tijd nodig om z’n draai te vinden.

[dump id=3751 left]Wil je eens je 3 beste platen allertijden noemen en beschrijven waarom ze voor jou zo blijvend en boeiend zijn? Dit vind ik altijd stom. Een top 3 bestaat niet, want ik kan niet in de toekomst kijken. Ik kijk altijd vooruit en ook daar is dus een top 3. Verder vind ik teveel muziek goed om een top 3 uit te kunnen destilleren, dus ik beperk me tot de periode waarin ik begon met muziek maken en wat toen mijn inspiratie was.

1. Lil’Louis – French Kiss. De sound, die licht overstuurde 808 bassdrum, die snerpende Hihats, dat synthloopje wat de basis is voor alle housetracks. Klinkt overal goed. Tijdloos. Ongeevenaard.

2. Slayer – Reign in Blood. Uit mn metal periode. Die drummer, die gitaren, die sound, de snelheid, de funk. Voor mij de beste metalplaat aller tijden. En vreemd genoeg een inspiratie voor mij. Hard, maar met soul.

3. Schooly D – First Album. Mijn eerste stappen in sample land. Na de disco mijn grootste inspiratiebron uit die tijd. Een 909 drumcomputer een sampler, wat platen en een rapper en gaan! Schooly D, was, is en blijft de grootse hiphop man voor mij. Door hem weet ik dat je niet veel nodig hebt om een dijk van een plaat neer te kunnen zetten.Tot slot, wil je zelf nog iets kwijt? My Laptop kills Vinyl, but my spirit keeps it alive!

43 opmerkingen

Cool interview, top producer (net als de 2 genoemde nieuwe talenten)
zoveel dikke classics (Timeless Altitude, Gung Ho etc etc.­!) en z'n nieuwe tracks zijn ook geweldig (Kurzweil, Jazz Me etc.­!)
laatste aanpassing door een beheerder
Mooi interview!
laatste aanpassing door een beheerder
Zwaar respect voor deze man...­
Heeft mij bijna tranen in de ogen bezorgt tijdens AWAK fest...­
daarbij nog eens een fantastische gast ook!!!
''My Laptop kills Vinyl, but my spirit keeps it alive!''
:respect: leuk interview!
Kijk alweer uit naar de zondagmiddagjes/avonden op het zwarte pas met Secret Cinema Invites :respect:
##Tommaso##
Werkzaam bij Lakeste
Nice 1!!

Kijk echt uit naar z'n sets op Yum Yum en Awake (samen met Egbert)
Leuk interview!
Kijk al uit naar awake en uiteraard
Uitspraak van WvdS op zaterdag 26 december 2009 om 18:55:
naar de zondagmiddagjes/avonden op het zwarte pas met Secret Cinema Invites

_0_
Held, ook de nodige zelfspot is hem niet vreemd zo te zien :D
Kurzweil... lekkere plaat hoor (Y)
wooow he is die tune van mary go wild gewoon van hem ? ziekelijk oldskool:D
Handjes in de lucht en ogen dicht! (L)
Very Nice!! :D
Goed bezig en uiteraard dansvloer dansvloer dansvloer :)
Leuk interview... ambitieus he... dan bereik je ook wat!! :respect:
lekker bezig!
b2b met egbert, nicee!!
Respect
ook Roger Martinez zegt mij wel iets :respect:
hoort voor mij thuis in het rijtje Remy, Michel de Hey, Per, Marcello, Dimitri, kortom de volwassen boys (Y)
Super :respect:
laatste aanpassing
Uitspraak van Interlab Music op dinsdag 29 december 2009 om 17:03:
hoort voor mij thuis in het rijtje Remy, Michel de Hey, Per, Marcello, Dimitri, kortom de volwassen boys (Y)

Die gasten zijn wel gemiddeld 5 jaar ouder, maar goed...jong begonnen he? (^_-)
jezus wat een billenlikkerij zeg
Uitspraak van !SC! op woensdag 30 december 2009 om 20:12:
Die gasten zijn wel gemiddeld 5 jaar ouder, maar goed...­jong begonnen he? (^_­-)

Hoezo, zijn al die gasten dan al gemiddeld 114? Btw alvast gefeliciteerd voor morgen!!
Franzelare
Werkzaam bij Partyflock
hij blijft top!
hopelijk vannacht weer een meesterlijke set!
Heeft iemand een link van de liveset @­ WTTF?
Jeroen is een topper! Zowel muzikaal als (voor zover ik 'm tegengekomen ben) in de omgang, altijd een positieve vibe (Y)
laatste aanpassing
Nice interview (Y)! Secret Cinema :respect:

- Kurzweil, wat een heerlijke plaat (Y)
laatste aanpassing
Uitspraak van Vedrix op woensdag 6 januari 2010 om 13:18:
Kurzweil, wat een heerlijke plaat

:yes:
Uitspraak van VSMSTYLE!!! op zaterdag 26 december 2009 om 14:50:
Heeft mij bijna tranen in de ogen bezorgt tijdens AWAK fest...­

Ik had wel traantjes.
Dj die energie geeft tijdens zijn set. Dank!
volgens mij ken ik die gast van youtube dat ie over sylenth1 gaat uitleggen
Zou ie niet Raining Blood bedoelen?