Partyflock

Warren Fellow - Toekomstmuziek op de Catwalk

Warren Fellow - Toekomstmuziek op de Catwalk

door , gepubliceerd op
Hoe ziet jouw sociale leven er nu zo'n beetje uit? Hoeveel tijd heb je nog om je eigen ding te doen buiten het draaien en produceren om?
Mijn sociale leven bestaat vooral uit genieten van het leven. Ik ga vijf dagen per week naar de studio. Ik ga bijna drie keer per week uit eten. Ik pak af en toe een sauna voor de ontspanning. Ik maak altijd wel tijd om mijn vrienden op te zoeken. In het weekend ga ik weer lekker draaien. Ik ben blij dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken.

Als ik de sound hoor van je eigen producties in vergelijking met jouw sets van een jaar of vier geleden, hoor ik gelukkig nog steeds veel invloeden die richting minimal en deephouse gaan. Heb je toen je inspiratie op gedaan voor het produceren wat je nu doet?
Als ik muziek maak laat ik me inspireren door dingen uit zowel het heden als het verleden. Het is niet dat ik vanuit één bepaalde periode mijn inspiratie haal. In de afgelopen vier jaar zijn er zoveel goede platen uitgekomen, en er zijn vele andere muziekstijlen bijgekomen die allemaal invloed hebben op wat ik maak. Het is alleen wel zo dat ik in de loop der jaren een bepaald idee heb gekregen over wat ik echt goed vind in muziek.

Je omschrijft je eigen stijl in een ander interview als "een soort mengelmoes van iets waar ik nog geen naam voor heb…". Noem eens een paar aspecten waar een plaat voor jou wel aan moet voldoen om een plaats in je set te mogen krijgen? Los van het logische 'gevoel' wat je bij een plaat hebt.
Het antwoord zit al in je vraag, het is vooral een gevoelskwestie. Muziek is nou eenmaal geen exacte wetenschap waarbij je kan roepen: "O, nou, er zit zoveel procent trommels in, zoveel procent hi hats en een vast percentage kicks. Dus dit is een klapper" Nee, zo werkt het volgens mij niet. Muziek is iets dat je van binnen moet voelen. Bij mij zul je dus meestal driving beats horen, met een sterk ritme er onder. Of juist een emo track waar je even het dagelijks leven kunt vergeten Wat er dan ontstaat is dat je los van jezelf komt. Het mooie van draaien is dat je mensen mee kunt nemen in je verhaal en dat er een soort extase ontstaat, dat je hetzelfde diepe oergevoel deelt. Het eenheidsgevoel vind ik heel belangrijk. Ik kan ook echt in een trip raken als alle elementen van een avond kloppen. En daar bedoel ik mee het licht, geluid, de mensen en natuurlijk de muziek.

Normaal gesproken vragen we een artiest in een interview wie een voorbeeld voor hem of haar is in de muziekwereld. We gaan het iets anders doen. Wij vragen jou om je mening over een aantal personen in de muziekbusiness die stuk voor stuk enorm belangrijke bijdragen hebben geleverd aan de scene in het algemeen.

Wat vind je van;


-Michael Jackson: Inspiratie bron. Dankzij hem kan ik de Moonwalk. Jammer dat eigenlijk dit soort artiesten niet meer voorkomen in het dagelijks pop-bestaan.
-Sven Väth: Profaith. Ras entertainer. Ik heb een aantal after party's met hem mee gemaakt. Hij is echte levensgenieter. Iemand die 9 uur achter een draaitafel kan staan en zo vol met passie voor muziek gaat, daarvoor moet je gewoon respect hebben.
-Jean Michel Jarre: De grondlegger van trance. De synthesizer Wizard
-Kurt Cobain: Iemand die hardrock muziek naar het grote publiek heeft gebracht, jammer dat het ook zijn leven heeft gekost.
-Paul Elstak: Een grondlegger van de hardcore scene. Hardcore will never die!!

Ben je een persoon die eerder energie teveel heeft? Of kan je alles genoeg relativeren om ook op bepaalde momenten je rust te pakken? 5 boekingen in een weekend kan best een impact hebben op je privéleven namelijk.
Ik ben sowieso iemand die veel energie heeft. Ik kan zó genieten van muziek en van mensen om me heen, dat ik constant een drive in me heb zitten. Vroeger had ik veel slaap nodig, maar nu heb ik soms aan enkele uren per nacht genoeg en kan ik er weer de hele dag tegen aan. Die vijf boekingen per weekend vind ik eigenlijk niet zo zwaar, iets wat je graag doet gaat eigenlijk vanzelf. De tijd vliegt! Dan is het alweer maandag en begint het allemaal weer van voor af aan. Het uitzoeken van muziek en natuurlijk weer de studio in.

[dump id=2757]

Best een standaard vraag, maar toch; In hoeverre verschilt de dancescene in het buitenland op de plaatsen waar je hebt mogen optreden met die in Nederland?
Ik denk dat de dancescene ondertussen zo internationaal is geworden dat de verschillen steeds minder zijn geworden in de afgelopen jaren. De Nederlandse scene is zo sterk ontwikkeld dat we daar best trots op mogen zijn. Kijk maar naar labels zoals 100% pure, Rejected, EC Records die wereldwijd hits scoren.

We weten dat je van muziek houdt, dat is overduidelijk en we zijn natuurlijk blij om je fantastische bijdrage! Maar laten we dit eens een andere wending geven:

Heb je spijt van iets wat je gedaan hebt in de muziekwereld?

Ik heb eigenlijk nergens spijt van wat ik heb gedaan in de muziek wereld. Ik had misschien wat meer aan eigen promotie kunnen doen. Ik heb bijvoorbeeld 1 keer een promo-cd opgestuurd. Toen mocht ik gelijk op Extrema NYE draaien in 2006. Had ik dat maar eerder gedaan. Voor de rest: Ik heb alles vol passie gedaan met altijd een duidelijk doel voor ogen.

Er is maar weinig muziek waar ik urenlang op kan ontspannen en tegelijkertijd ook urenlang op zou willen dansen. Jouw setjes zijn er voor mij een perfect voorbeeld van! Hoe krijg je het voor elkaar?
Ik denk dat mijn kracht ligt in het aanvoelen van het publiek. Ik probeer een constante flow in mijn muziek te houden. Of het nou wat steviger of wat rustiger is. Als ik achter mijn decks sta, probeer ik één te zijn met het publiek, dus ik zal er altijd zelf een feest van maken. Bij mij gaat er een knop om wanneer ik achter de draaitafels sta. En dan komt er zoveel energie vrij, daar hoef ik niets voor te doen. Het gaat gewoon vanzelf.

Ik ben jou stomtoevallig tegen het lijf gelopen in de zomer van 2005 op Ibiza waar ik een aantal van jouw setjes heb mee mogen maken. Toen ik van jou een promo'tje kreeg met een kort setje vond ik het al bijzonder. Hoe zou je jouw ontwikkeling omschrijven vanaf 2006 tot nu?
Aan het einde van 2006 is het eigenlijk gaan lopen. Het is wel gek om te ervaren dat je van bijna niets ineens ieder weekend twee boekingen hebt. Op dat moment besefte ik dat ik extra gas moest gaan geven. Ik mocht openen op Awakenings in de Gashouder daarna volgde Innercity 2006, Extrema NYE, en Noorderslag. Dankzij deze exposure en vele interviews was ik ineens in de picture. Vele leuke festivals en club-optredens volgden en nu zijn we alweer in 2009. Het is bij mij niet vanzelf gegaan. Door de steun van mijn boekingskantoor (Extrema Music) en de mensen die het mij gunden, heb ik bereikt waar ik vroeger alleen maar van kon dromen.

[dump left id=2758]Heb je nog speciale herinneringen aan die vakantie? Je hebt toen toch een hoop leuke boekingen gehad aan het begin van je carrière, op Ibiza notabene, dat kan lang niet iedere 'bekende' DJ vertellen.
Ik heb hele goede herinneringen aan die vakantie. Ik heb veel leuke mensen ontmoet (onder andere jij natuurlijk) maar ik moet wel toegeven dat het alcohol percentage erg hoog lag, dus er zijn wel wat zwarte gaten. Dit was wel het begin van het jaarlijks terugkeren naar het bijzondere eiland Ibiza. We hebben zelfs tijd gehad om het eiland een keer te bekijken in plaats van club naar club te gaan.

Als je zou mogen kiezen om naar 3 concerten of optredens te gaan van artiesten, welke zou je dan kiezen en waarom?
Ik zou dan kiezen voor de concerten van:

Pinkfloyd: Alleen om de show zou je er al heen moeten gaan. En dan hebben we het nog geen eens over de muziek gehad.
Radiohead: Pure emo. Beluister de laatste cd maar.
Massive Attack: De diepte in Massive Attack spreekt me heel erg aan.

Hoeveel producties heb je inmiddels al op je naam staan en bij hoeveel labels?
Ik heb er nu ongeveer 10 op mijn naam staan. Mijn top drie is : "Royal melodies" met deze plaat is het voor mij een beetje begonnen. Vorig jaar "Positive" uitgebracht op EC Records. Deze plaat is onder andere gebruikt voor het promo filmpje van Green and Blue. Dit jaar komen er een aantal mooie releases uit. "Cosmic" is de eerst die dit jaar uitkomt met een remix van Mark Broom. Deze heb ik samen met een vriend van mij gemaakt Michel Steinbach. Je kan al een korte versie beluisteren op www.myspace.com/WarrenFellow. en natuurlijk "Hotlips" die ik samen met Edwin Oosterwal heb gemaakt. Deze plaat komt eind mei uit op Rejected. Onder het interview heb ik ook een klein filmpje waar ik "Hotlips" draai op 300 MPH.

De dancescene maakt al sinds het begin van de jaren '70 constant een behoorlijk onrustige periode door. Stijlen blijven nooit erg lang hetzelfde, hokjes verdwijnen, hokjes komen er twee keer zo hard bij. Hoe denk jij dat die industrie zich zal ontwikkelen tot over een jaar of tien?
Ik ben blij dat stijlen niet lang hetzelfde blijven. Dat is de reden waarom ik het ook zo lang kan blijven doen. Het blijft elke keer een verfrissing. Elke keer denk je; nou ik heb alles wel een keer gehoord en dan word je weer verrast. Door alle hokjes komen er inderdaad weer nieuwe stromingen bij. Dat is het mooie van muziek!!

[dump right id=2755]Wat heb je liever? Je hand verliezen of doof worden?
Ik heb deze vraag al een aantal keer aan mezelf gesteld. Ik zou kiezen mijn hand eraf. Het is sowieso a-relaxed om te kiezen, maar als het dan echt moet, dan mijn hand. Ik heb al een keer met 1 arm moeten draaien. Ik heb vroeger wat aan snowboarden gedaan en ik vond het toen nodig om af en toe een schansje te pakken. Daarbij is mijn schouder uit de kom geschoten. Dat is daarna nog iets van 50 keer keer gebeurd. Toen moest ik het laten opereren, en heb ik drie maanden met 1 arm gedraaid. Dus het antwoord is duidelijk: Er is geen grotere ramp voor een DJ dan je gehoor te verliezen. Daarom draag ik regelmatig gehoorbescherming.

Waar produceer je je tracks mee?
Met Logic en Ableton. Ik heb eigenlijk altijd geproduceerd met Logic en een jaartje geleden ben ik ook begonnen met Ableton. Ik denk dat Ableton een revolutionaire ontwikkeling is voor het produceren van muziek. Het is heel erg gebruiksvriendelijk en je kan er ook perfect live tracks mee maken. Logic gebruik ik nog steeds voor muziek maken en het afmixen van tracks.

Je hebt met Koninginnedag voor de deur een leuk aantal boekingen staan. Wat kunnen mensen verwachten en wat is je schema precies?
Koninginnedag is natuurlijk top!! Hopen dat het weer mee zit. Ik begin de dag in Amsterdam op Circoloco Amsterdam in de Powerzone, daarna naar FreeFall Festival in het centrum van Arnhem, dan weer terug naar Amsterdam naar Fire! daarna moet ik draaien op de afterparty van Loveland en ik eindig uiteindelijk in mijn hometown in de Catwalk op Queensday 24.

Je hebt eind maart in Miami opgetreden. Hoe was het op Go Dutch!? Hoe was het contact met de andere DJ's? En heb je er nog een leuke vakantie aan vast geplakt?
Miami was echt heel erg vet. Lang leven de pool-parties. Het feest waar ik heb gedraaid was super gezellig want je komt daar veel vrienden tegen. Daarnaast heb ik inderdaad een kleine vakantie genomen en ben ik natuurlijk op Alligatorjacht gegaan met zo'n Propellorboat over de Everglades.


Voor de nieuwste hit van Warren Fellow & Edwin Oosterwal genaamd "Hotlips", klik hieronder:http://www.myspace.com/warrenfellow
http://www.extremamusic.com/
Te boeken via: niels@extremamusic.com

We willen bij deze Warren Fellow enorm bedanken voor dit interview en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière.

Met ook uiteraard dank aan PRINSES DENN O:) en Bramble voor hun bijdragen aan de vragen in dit interview!

29 opmerkingen

hardcore will never die!!!
laatste aanpassing door een beheerder
Pimm0
Werkzaam bij Vier
Held!!!
:D

Leuk interview Lar!
Lar superstijl dat je gewoon effe keihard zegt: Hardcore will never die!!

Die ouwe XTC met hardcore was toch het begin he!

(Y)
Super Dj, voelt het publiek goed aan en draait met passie, kortom een ECHTE ARTIST.­
Steelo
Artiest Steelo
Lekker bezig larrrrr!!
Cool
laatste aanpassing
Naaaaaaaaaaaaaaahhh had ik zulke goede vragen, kies je der geen 1 van....prutser! :p
Liever een hand kwijt dan doof worden.­ Kan ik me goed in vinden.­ Hij komt iig over als iemand die echt hart voor de muziek heeft en schijt heeft aan wat mensen denken, maar gewoon zijn eigen ding doet.­

Klasse interview.­

Hoewel ik het niet met hem eens ben op het gebied dat het goed zou zijn dat stijlen zo snel veranderen, never change a winning team zeg ik altijd maar.­
Uitspraak van Tobi Wan Kenobi op vrijdag 1 mei 2009 om 17:43:
kies je der geen 1 van....­prutser!

:lol:

Prutsers... dat is namelijk in overleg gegaan met de tegenpartij ;)
Uitspraak van Zombie Apostle...! op vrijdag 1 mei 2009 om 18:52:
Hoewel ik het niet met hem eens ben op het gebied dat het goed zou zijn dat stijlen zo snel veranderen, never change a winning team zeg ik altijd maar.­

Maar dat stijlen veranderen en breder worden hoeft niet te zeggen dat een oude succesvolle stijl verloren gaat?

Kijk naar Oldschool en vervolgens alle spin-offs naar de vele vormen van hardcore, kijk naar Soul en alle spin-offs in de vorm van acid-jazz, lounge, soulfull house etc :D
Hey Larry!! Hoop snel weer eens voor je draaitafel te staan!!! ;-) Uhw... morgen ONEFOUR!!! ;-)
musiclover :D
Uitspraak van Tobi Wan Kenobi op vrijdag 1 mei 2009 om 17:43:
Naaaaaaaaaaaaaaahhh had ik zulke goede vragen, kies je der geen 1 van....­prutser!

Wahaha en mijn wereldvraag werd wel gesteld b)
"Bij mij gaat er een knop om wanneer ik achter de draaitafels sta. En dan komt er zoveel energie vrij, daar hoef ik niets voor te doen. Het gaat gewoon vanzelf."

Heb ik zaterdag niet echt veel van gemerkt:S Laat ik t houden op een slechte dag??:P
Fijn intervieuw, geeft ook de energie weer die meneer heeft achter de draaitafels (Y)
Echter, Michael Jackson deed nooit de moonwalk zoals het gros van de mensen denkt maar de zgn. backslide! :)
laatste aanpassing
Warren Fellow back2thebeat!! :respect:
weet je nog toen...

:respect: respect! ga zo door. :bye:
Ja dat was een leuke vakantie in Ibiza... Leuk interview gasten :)
o het personeel nou dat mag un betere opleiding gaan zoeken,,dweile,waar haal je zo dom personeel vandaan,van un a en r manger die beoordeeld ,,djtony muzikant producer vraagt kan die ook muzieknotenlezen,nee hoe kan die dan be oordelen,,ter weil geen noot kan lezen,,en geen ervaring,,heeft,,als die niet goed is warom,hou je dan langer vast,naar verzenddatum,,uitdraai's net zo als generaal manger beter op leiding gaan volchen,,en niet zo slodrig er mee om gaan met zeer goede gerproduceerde track's,,
laatste aanpassing
Uitspraak van dj tony producer op vrijdag 29 mei 2009 om 12:03:
o het personeel nou dat mag un betere opleiding gaan zoeken,,dweile,waar haal je zo dom personeel vandaan,van un a en r manger die beoordeeld ,,djtony muzikant producer vraagt kan die ook muzieknotenlezen,nee hoe kan die dan be oordelen,,ter weil geen noot kan lezen,,en geen ervaring,,heeft,,als die niet goed is warom,hou je dan langer vast,naar verzenddatum,,uitdraai's net zo als generaal manger beter op leiding gaan volchen,,en niet zo slodrig er mee om gaan met zeer goede gerproduceerde track's,,

Wie het snapt mag het zeggen!
Idd die gast is zwaar naar de klote :roflol:
Warren gaat heel lekker, denk dat we nog lang plezier van hem hebben (Y)
Uitspraak van dj tony producer op vrijdag 29 mei 2009 om 12:03:
o het personeel nou dat mag un betere opleiding gaan zoeken,,dweile,waar haal je zo dom personeel vandaan,van un a en r manger die beoordeeld ,,djtony muzikant producer vraagt kan die ook muzieknotenlezen,nee hoe kan die dan be oordelen,,ter weil geen noot kan lezen,,en geen ervaring,,heeft,,als die niet goed is warom,hou je dan langer vast,naar verzenddatum,,uitdraai's net zo als generaal manger beter op leiding gaan volchen,,en niet zo slodrig er mee om gaan met zeer goede gerproduceerde track's,,

What the ....?