Partyflock

Jumpstyle Part 2 - DJ Greg C vs Lobotomy Inc.

 

Jumpstyle Part 2 - DJ Greg C vs Lobotomy Inc.

by , published on , rating: 82/100
Genre: jump
Al sinds de oprichting in 2000 is Babaorum Records één van de Franse toonaangevende platenlabels dat met een fris geluid verantwoordelijk was voor het ontstaan van een nieuwe niche in de wereld van de hardere dancemuziek. Met haar karakteristieke Franse hardtek en techno kreeg Babaorum Records al snel voet aan de grond in Frankrijk en niet veel later ook in de rest van West-Europa. De op dit label uitgebrachte platen werden over het algemeen gekenmerkt door donkere klanken en harde, monotone technoritmes die bij velen een waar undergroundgeluid opriepen. De ‘jumpy’ ruggengraat van deze sound bleek een perfecte vervanger van de commercieel uitgezogen (Belgische) jump en zo kreeg deze nieuwe sound dan ook een groot deel van de oude jumpersschare achter zich.

Vandaag de dag kent Babaorum Records al tien sublabels met stijlen variërend van techno tot aan hardcore. Toch zal het (moeder)label bij de meeste mensen voornamelijk bekend staan om haar jumpgerelateerde releases. DJ Greg C en Lobotomy Inc, twee welbekende Franse helden die al zowat van het begin af aan hun steentje bijdroegen aan het succes van Babaorum Records, kregen voor hun verdiensten door ‘moeders’ ieder hun eigen sublabel toebedeeld. Recentelijk werden deze twee grote namen weer in stelling gebracht met als resultaat deze nieuwe dubbelaar genaamd Jumpstyle Part 2. De liefhebbers van het typisch Franse ‘keldergeluid’ hopen dan natuurlijk weer vol aan hun trekken te komen.


Jump In:

CD1: Selected & mixed by DJ Greg C

Greg C heeft wat goed te maken na zijn laatste compilatie-cd. En ik kan jullie melden dat dat redelijk gelukt is met deze nieuwe mixschijf. Want gelukkig voert Gregory dit keer al wel vanaf het moment dat je de cd in beweging brengt de snelheid beetje bij beetje op. De eerste twee nummers, wat tevens twee eigen producties zijn, komen hierdoor goed tot hun recht en drukken gelukkig voor de fans al meteen die kenmerkende Greg C-stempel op de mix. Dit French tek-sfeertje blijft aardig hangen tot en met “Get Ready” van DJ Massiv & The Rebel. Hierna is de wisselvalligheid troef. Niet alleen viel me eerder al op dat sommige tracks weer eens wat onzuiver klinken en dat het mixwerk niet optimaal is, maar ook de keuze voor bepaalde nummers valt even wat tegen. Binum’s letterlijke kopie van Blue Alphabet’s “Cybertrance” is dan nog wel een aardig hardtrance-intermezzo, maar het kazig klinkende “This is not a Love Song” vervalt helaas al snel in die overdreven, synthesizerherhaling. Als klap op de vuurpijl komt daar “Slip-Up”, dat voor het inspiratieloos gejengel echt een 10+ scoort, nog eens dik bovenop.

Over vuurpijlen gesproken: na deze kleine domper sleurt een bijna ontketende Greg C de luisteraar, dankzij zijn remix van “Fireworks”, gewoon weer zijn vertrouwde ‘tekkelder’ in voor het geluid waardoor hij zoveel naamsbekendheid geniet. Het is even oppassen voor je speakers want niet alleen de nieuwe, herkenbare Dark System is een zware aanslag op je geluidssysteem, ook Gregory gooit plotseling het volume verder open. Er volgt nog een zeer aangename rits aan harde, Franse producties die qua kwaliteit misschien niet allemaal van de bovenste komen, maar zeker wel de nodige energie weten los te krijgen. De mix zet zich goed voort en zowaar aan het einde van de mix schuift Greg de stevige tekclubbers aan de kant voor de meer subtiel opbouwende Noord-Franse technosound. De combinatie “Let’s Go”, “Spirale” en “Rock the House” is er één die de fijnproevers niet snel zullen vergeten. Een heerlijke einde als je het mij vraagt.


CD2: Selected & mixed by Lobotomy Inc.

Nog niet zo heel lang geleden werkte Jean-Patrick Deconinck, beter bekend als Lobotomy Inc, nog op zijn zolderkamertje aan plaatjes die vandaag de dag bijna niet weg te denken zijn uit de hardere dj-sets. Mede dankzij de releases op Babaorum Records groeide Lobotomy Inc uit tot een van de smaakmakers in de Franse tek scene. En dat bleef niet onopgemerkt in Nederland, zoals we al sinds kort op verscheidene, landelijke feesten hebben mogen meemaken. Zijn stijl, gekenmerkt door harde beats en geniaal simpele, Franse monotoonheid, is gelukkig nog steeds zijn handelsmerk. En 'verrassend genoeg' horen we dit ook terug op deze nieuwe mixcompilatie.

“Burn the Babyz” begint nog lekker jumpgewijs met een goede drive en een aardige melodielijn, maar naar het einde toe schakelt het over in een bijna hardcore-achtige ragtrack. Typisch iets voor Lobotomy Inc en tevens hetgeen de luisteraar kan verwachten van deze mix-cd. Opbouwend gooit Lobotomy Inc allerlei stijlen door elkaar. Zo benadert “Shake It” van FLY het oude Babaorum Records-geluid uitstekend en ademt het aansluitende “Decomposed Girl” ook die karakteristieke Noord-Franse techno uit. Degenen die meer toegankelijkheid zoeken, hoeven niet te vrezen want ook zij krijgen een aantal harde, opportunistische jumpnummers voorgeschoteld. Maar waar het bij deze mix natuurlijk om draait zijn de Franse tek klappers en daar loopt deze cd dan ook van over. Onder andere Dinamik’s pure tekclubber (“Usual Break”), dat met wat early harcore elementen doorwoven is, heerst echt weer de pan uit, evenals de Greg C remix van “Fright Train”. Maar er zijn ook enkele uitstapjes naar de Nederlandse jumpstylesound en de stemmingmakende springplaten die het moeten hebben van hun melodie. “Threshold” en “King of Jump” zijn goede voorbeelden van deze laatste categorie. Door het mengen van uiteenlopende typen platen creëert Jean-Patrick een sterke combinatie van verschillende, stevige jumpstijlen waarmee hij de vaart er goed in houdt en de luisteraar continu weet te boeien.

Mensen die bekend zijn met Lobotomy Inc’s stijl weten dat zijn geluid vaak redelijk in de buurt komt van onvervalste hardcore. Er zijn vast een aantal mensen die zich afvragen wanneer hij met zijn eerste officiële (newstyle) hardcore productie komt. Nou, Jumpstyle Part 2 heeft de primeur. De Lobotomy Inc remix van Klap’s “Dump Girl” is het voorbereidende werk voor het vage “We Are in War”. Zo’n voor jumpbegrippen keihard einde is weer eens wat nieuws. En gezegd moet dat Lobotomy Inc goed naar dit explosief einde toewerkt.


Jump out

Ik denk dat er redelijk wat liefhebbers met smart zitten te wachten op een cd als Jumpstyle Part 2. Zij moeten zich dan ook niet laten foppen door de titel van deze cd, want zowel Greg C als Lobotomy Inc bieden ons twee alleraardige mixen die vol zitten met de betere, hedendaagse French tek. Greg C weet zich met zijn nieuwe schijf redelijk te herpakken na zijn laatste mixcompilatie, ook al laat hij af en toe de platen te lang uitlopen en is zijn mix niet optimaal gemasterd. De Greg C-stempel is ondanks twee kleine missers daarentegen volop aanwezig. Maar ik kan wel zeggen dat de beste cd afkomstig is van Lobotomy Inc. Jean-Patrick’s variërende mix barst voornamelijk van het Franse geweld. Deze twee cd's vol aaneenschakelingen van hoofdzakelijk het diverse, Franse geluid zal menig fan uit zijn/haar bol doen gaan. Vooral de hardhoofden kunnen hun lol op met Lobotomy Inc’s inbreng. Dus heb je een voorliefde voor dit type muziek, ben je de overdreven blije jump een beetje beu en ben je fan van de platen die de laatste tijd uitkomen op Babaorum Records, dan zit je met deze dubbelaar hartstikke goed. Vive la France!

Score: 82/100


www.djgregc.com
www.lobotomyinc.fr.fm

*Deze cd zal waarschijnlijk niet in de normale Nederlandse speciaalzaak te koop zijn. Ik raad geïnteresseerden dan ook aan om eens een kijkje te nemen bij de betere online-vinylshops/platenzaken.
page was last modified on
Tracklists
CD1 - Selected & mixed by DJ Greg C
 1. DJ Greg C - A Good Week End
 2. Karl F feat. C-Box - Turn Up the Volume
 3. DJ Ba-back vs. Greg Kalas - The Man From the Planet X
 4. DJ Massiv vs. The Rebel - Get Ready
 5. DJ Yves meets Chaps & Rolay - Devils Fiction 2006
 6. Binum - Cyber Trance
 7. Carunia - This is not a Love Song
 8. Oxley - My Life is Jumping
 9. Jumpkiller – Slip-Up
 10. 7even Traxx - Fireworks (DJ Greg C Remix)
 11. Dark System - Shut Up
 12. Binum - Chapter 1 (DJ Greg C Remix)
 13. Jenny D Light - Beatz On
 14. Ruthless - Cyrus Part 2
 15. DJ Greg C - Get Down
 16. Stunt Crew feat. DJ E-Max - Let's Go
 17. Phantom Power - Spirale
 18. S.O.L.O. - Rock Da House
CD2 - Selected & mixed by Lobotomy Inc.
 1. Furious Trax - Burn the babyz
 2. DJ Coone - Gonna Cum
 3. FLY - Shake It
 4. Max Walder & DJ HS - Decomposed Girl
 5. Lobotomy Inc - A New Way (Looney Tunez Remix)
 6. Fosforic - 2012
 7. Roberto Narlito - Threshold
 8. Dinamik - Usual Break
 9. D-Noizer feat. Ronald-V - King of Jump
 10. Marlon S & DJ Mars - Rock this Place
 11. B-Express - Fright Train (DJ Greg C Remix)
 12. DJ Marcky - Obscene (Totalition Remix)
 13. Babastyle - Overdose
 14. Karl F feat C-Box - Saxoform
 15. Jurgen Smith - Hercules
 16. Klap's - Dump Girl (Lobotomy Inc Remix)
 17. Da French Style - We are in War
 18. The Evil G feat. Lucho - Enculé

64 comments

Lobotomy Inc CD = (Y)
de lobo cd is goed (Y):) , die van greg vind ik wat slapjes ook kwa mixen :no:
dernière édition
deplacé
Lekker cdtje ;) :bounce:
Tumult
Works for Partyflock
Ff checken of ze die bij de mid-town hebben, meestal wel dacht ik.­
deplacé
Quote of Tumult on Vendredi 9 Juin 2006 at 17:52:
Ff checken of ze die bij de mid-town hebben, meestal wel dacht ik.­

Ben net bij de plaatselijke FRS geweest. Daar hadden ze hem natuurlijk nog niet :/
Net ff gedownload:o

Wel aardig cdke

Cd2 idd wel beter dan cd1
Netjes weer ,Nico

had de cd vorige maand al,en idd cd2 (y)
Lobotomy Inc. echt wel een eigen cdtje waardig hoor.
dernière édition
(Y) Nico

Ben benieuwd,ga hem zeker checken.
Beetje jammer dat,This is not a love song,erop staat wat n kuttrack is dat:nosmile:
Past niet tussen tek vindt ik persoonlijk,maar zo te lezen maakt cd 2 veel goed:)
haha dat logo op de voorkant heeft wel wat weg van het defqon logo :yes:
18.­ The Evil G feat.­ Lucho - Enculé _­0_­
Geweldige cd's, op idd This is not a lovesong na
dernière édition
Thanks voor de reacties. :bier:

Quote of Gila Selectah on Vendredi 9 Juin 2006 at 20:16:
Beetje jammer dat,This is not a love song,erop staat

Jep, jammer genoeg slaat Greg wel vaker die overdreven blije kant in. Op deze cd houdt ie het gelukkig beperkt tot 1 track.
Goede recensie weer idd! Had het op het forum al een paar keer over deze cd gehad, en dan met name CD2.. Wat een GEWELDENAAR!!!

Ik vind 82/100 dan ook veel te laag ;). 92/100 zou dichter in de buurt komen. CD1 heb ik trouwens nog niet echt aandachtig geluisterd, CD2 daarentegen al een keertje of 10!

Samen met het blijere Jump 2006 Vol. 2 (Da Boy Tommy's serie -vroeger dan toch-) DÉ jumpcd's van dit moment!

Dan nog even mijn uit de kastje ;) I Love Lobo!!

PS: dat blije, doch ontzéttend vrolijke 'This is nog a Lovesonge' van Carunia vind ik echt wel een leuk plaatje! Dat is toch ook waar jump voor bedoeld is, om een big smile op je gezicht te toveren?
deplacé
ik heb ze beide beluisterd en ik zou ze niet zomaar afzetten denk ik, aardige cdkes
Klap's - Dump Girl (Lobotomy Inc Remix)

Dit is nou toch wel eens een vette schijf :D!!!
Het zien er ook leuke cd's uit :yes:
deplacé
­[IMG]http://partyflock.nl/images/light/smileys/thumbup.gif[/IMG] Ik ben Part 1 ook :D en hoop dat deze net zo lekker is :D :jaja:
Nette recensie weer ome Nico (Y)
Cd's zien er goed uit qua tracks. Voor de mensen die geen platen kopen en veel lekkere tracks willen hebben is dit zeker een fijn schijfje.
Leuke CD! leuke recentie ook.... :-)
ook al tijdje uit hoor :/

Release Date .....: May-18-2006

desalniettemin leuke traxx, paar oudere platen maar dat doet er weinig toe :)
Quote of Wauzzzie on Samedi 10 Juin 2006 at 23:47:
ook al tijdje uit hoor

Release Date .....­: May-18-2006

Your point is?
voor mij al tamelijk oude cd ;)
Maar lekker is ie wel..
Vooral de Lobotomy Inc cd :)
.... dit is nou echt zo´n cd die je wil kopen voor de volle pond ghehe.......

nog niet gehoord maar dat lobo m zou knallen was te voorspellen.... greg c zit misschien in zn midlifecrisis :p, is wat minder de laatste tijd ook qua draaien... stilte voor de storm hopen dan maar
Quote of Wauzzzie on Dimanche 11 Juin 2006 at 00:40:
voor mij al tamelijk oude cd

joh heb je em al zo lang geleden gedownload joh :looser:
Quote of Steef :dood: on Dimanche 11 Juin 2006 at 14:17:
joh heb je em al zo lang geleden gedownload joh :looser:

toen t nog een 0hour was ja :p
Zoals ik al bij ECT 11 opmerkte ben ik nie zo van de cdtjes....­
Maar dit zijn dan weer wel de type cdtjes die ik erg lkkr vind om te luisteren!!!
Heb hem ook en is zeker een lekker cd'tje!;)
ziet er ook wel zeker netjes uit..­!!
vooral die van Lobotomy Inc.­

Maar persoonlijk zou ik eerder voor ECT 11 gaan...­heb ik meer vertrouwen in
deplacé
very nice.. lobotomy (y)
Goeie recensie _­0_­lobotomy inc_­0_­
netjes gedaan ;)
top :D !!!
Lobotomy was altijd al mijn held (Y)

jammer dat zijn oude producties niet op de CD staan...
deplacé
Quote of Wauzzzie on Dimanche 11 Juin 2006 at 00:40:
voor mij al tamelijk oude cd

Voor andere niet... luister niet dang
Poltek
Artist Poltek
French Tek :respect:

Klinkt goed, en een score van 82 is ook niet slecht, dus binnenkort maar eens halen.
ik kannum niet vinden :'(
ik heb cd1 nu op, en ik hoor gekraak van het vinyl en een matige mix :S

vroeger waren mixalbums beter. . . .
Ik heb zelf beide cd's gehoord en persoonlijk vind ik de 2e cd beter.

Reden: CD 1 wordt niet zo goed gemixt, vaak te lange overgangen want soms wel goed klinkt.

Op CD 2 zijn de overgangen veel beter, het gaat veel sneller vergeleken met CD 1 en dit klinkt ook veel beter.

Lobotomy Inc :respect: :respect:
waar heb je ze gerhoord dan? ben heeeel benieuwd!
deplacé
Ik heb hem net binnen gekregen en zal hem straks is gaan luisteren :bounce::bounce:

*edit*

Lobo:bounce::bounce:

greg c :nocheer:
dernière édition
deplacé
jaja vindt het wel beetje matig komen weer cdtjuhs uit en overal staan wel een paar de zelfde nummers op dat vindt ik beetje jammer veder tof cdtjuh
It's LOBO time!!! :respect:
whehe is flex plaatje maat:p
_Q_
Artist Qatja S
repsekt voor Vague nicau
Eigenlijk best leuk dat jump...:)
heb m nog nie:P gehoord maja als dr mer een beetje een jump beat inzit;p;)
deplacé
Luister hem nog steeds met veel genot
tommiee
Works for Onz
ziet er wel goed uit!
deplacé
part 2 is ckersss bruut, loobotomy is vet,, greg c blijft een beetje 8er en dah ben k niej gwend..­
deplacé
:respect: 4 Lobo :)
dernière édition