Partyflock

DJ DaY-már: The female side of Hardcore

 

DJ DaY-már: The female side of Hardcore

by deplacé, published on
DJ DaY-már: The female side of Hardcore (photo)
ArtisteDaY-már Site
Oké Dj DaY-már.. Je wilde voor dit interview alleen op Texel afspreken, ben je altijd zo veeleisend?
Haha, nou als ik op boekingen ben eis ik vrij weinig. Ik drink alleen maar cola light en honger heb ik ook niet, ik wil alleen graag dat ik een goede interactie heb met het publiek en dat er iemand met me meegaat naar de boeking, wel zo gezellig toch? En interactie met het publiek ligt aan mij zelf en niet aan de organisatie, maar ik probeer altijd iedereen tevreden te stellen, dus dat zit wel goed. Maar dit interview kon ik mooi combineren met een lekker weekje uiwaaien in mijn vakantie.

Er zijn sinds je op meerdere feesten gedraaid hebt meerdere discussies geweest over in welk hokje je nou zou passen qua draaistijl en produceren. Ik weet dat het "fout" is, maar in welk hokje zou jij jezelf plaatsen?
Inderdaad, hokjes zijn niet altijd m'n ding, maar het is wel een makkelijke manier om het beestje toch een naampje te kunnen geven. Zelf ben ik begonnen met mainstream-hardcore, maar ik kwam er al gauw achter dat dat toch niet echt voor mij was weggelegd, omdat ik minder van de melodietjes ben zeg maar. Ik ben toen wat meer darkcoreplaten gaan kopen en dat beviel me veel beter! Ik ging meer op in de muziek en de optredens en ik merk gewoon dat ik enthousiaster ben als ik die stijl draai, dus past dat beter bij me, met af en toe een uitstapje naar Industrial hardcore en French- en Breakcore en UK Hardcore.

What's up with the Gothic look?
De uitstraling van de hele Gothic-scene heeft me altijd gefascineerd, waarom weet ik eigenlijk niet, maar moet je voor dit soort dingen altijd een verklaring geven? Het is niet echt zo dat ik me verdiept heb in de muziek en hun gebruiken, maar het uiterlijke vertoon spreekt me heel erg aan! Als ik me zo kleed voel ik me op mijn gemak.

Je bent één van de DJ's die tijdens hun set op een feest flink uit haar dak gaat achter de draaitafels. Wat gaat er door je heen op dat moment?
Als ik sta te draaien en ik zie de mensen voor me, krijg ik opeens zo'n stoot energie en adrenaline dat dat zich uit wanneer ik een plaat opzet. En dat merk je weer wanneer de climax in een plaat eraan komt, ik ga dan automatisch springen en reageert mijn lichaam op de melodie en de bass. Als ik zelf uitga sta ik ook altijd flink te dansen, dus kan ik dat achter de draaitafels niet achterwege laten.

­[img width=600 height=400]http://www.artofdance.nl/uploads/artofdance/fotos/2005/Noize%20Suppressor%2010-12-2005/139.jpg[/img]

Als je zelf uitgaat sta je ook veel te dansen. Komt dat nog wel regelmatig voor? Dat je uitgaat terwijl je niet hoeft te draaien en waar ligt je voorkeur?
Ik moet wel zeggen dat het afgelopen jaar een enorme achtbaan van drukte is geweest, dus ik heb er niet zoveel tijd voor gehad als de jaren daarvoor, maar als ik er energie genoeg voor heb en ik een leuk feestje tegenkom in de agenda, leef ik er ook echt naartoe. Zo ben ik bijvoorbeeld onlangs nog naar Frankfürt geweest, naar een Hardtechno-feest dat begon om 23.00 uur en pas eindigde om 12.00 uur de volgende middag. We zijn er heengegaan met een busreis met allerlei andere mensen die van die muziek hielden en ik vond het helemaal geweldig! Heb er de hele nacht staan hakkuh! Daar kijk ik dus echt naar uit als het weer eens op m'n pad komt.

Je bent sinds kort Friezin-af. Blij mee?
Ik heb inderdaad een hele lange tijd in Friesland gewoond(Leeuwarden red.). Vind het nog steeds jammer dat het niet wat centraler in Nederland ligt, want het sfeertje daar, de mensen, mijn vrienden en de stad zelf zijn echt ontzettend leuk! Heb daar toch wel een hoop leuke feestjes en gekke afters meegemaakt, die nog niet te evenaren zijn. Maar het is toch niet centraal genoeg om te kunnen combineren met m'n DJ-carrière. Tevens woont m'n vriend in Leiden en ik dus sinds kort in Oegstgeest, dus sla ik twee vliegen in één klap.

Welke stijl(en) zou jij nou echt niet willen draaien?
Ik waardeer elke vorm van muziek...Of beter gezegt, ik respecteer dat iedereen een andere smaak waardeert. Maar sommige stijlen zoals Trance, Urban, Club e.d. vind ik simpelweg te langzaam en krijg ik er te weinig energie van. Als ik het draai dan, heel af en toe vind ik het niet erg om te luisteren, maar ik zal het zelf niet snel opzetten. De stijlen waar ik me wel meer in zou willen verdiepen zijn o.a. Drum 'n Bass, Tekno en ik wil eigenlijk erg graag ook iets meer met Hardtechno gaan doen.

Naast Hardcore en alle varianten luister je vast ook andere muziek, dus vertel...
Ja, absoluut. Mijn muzieksmaak is behoorlijk breed, voor elk moment iets anders. Bijvoorbeeld; Within Temptation, Evanescense, bovendien waardeer ik Anouk ook enorm en ga ik jaarlijks naar een klein concert van haar in Leeuwarden en dat wil ik ook echt blijven doen. Dire Straits is ook een must voor mij, daar ben ik mee opgegroeid. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

­[img width=600 height=399]http://www.artofdance.nl/uploads/artofdance/fotos/2005/Dominator%2030-07-2005/156.jpg[/img]

Hoe zie jij de toekomst van Hardcore zoals jij die voornamelijk draait?
Ik denk dat het op het moment en voor de komende jaren nog wel ongeveer hetzelfde blijft qua "sound" als nu. Het is in de afgelopen jaren sinds de vorige Hardcore-periode eind jaren negentig wel iets sneller en behoorlijk wat duisterder geworden over het algemeen, dus het zou me niets verbazen als die verandering zich nog verder voortzet. En ik vind dat persoonlijk niet echt erg, want ik kan me vrij goed vinden in hoe sneller/duisterder, hoe beter. Ik merk ook in mijn optredens dat ik m'n pitch al vrij snel omhoog schroef haha. Wel hoop ik dat de Hardcorescene in het algemeen in wat positiever daglicht komt te staan, want dat is helaas niet altijd het geval.

Maar als je wilt dat die scene in wat positiever daglicht komt te staan, kan je er toch wat meer aan doen? Jij bent één van de mensen waarvoor mensen komen op 'n feest, dus de bal ligt bij jou (en andere artiesten natuurlijk).
Dat klopt! En om die reden, om de scene in wat positiever daglicht te zetten en omdat de bal bij ons ligt, zijn er een behoorlijk aantal artiesten hier op Pf ruim een half jaar geleden op het idee gekomen om een feest te geven ten behoeve van het KWF kankerbestrijding. Weet niet of ik hier even een beetje mag spammen? Ten behoeve van het KWF dan? Nouja... ik doe het gewoon!! Het feest zal plaatsvinden op 14 januari 2006 in de AStA in Den Haag en de flyers worden op het moment al verspreid! De gehele opbrengst gaat dus naar het KWF kankerbestrijding en alle artiesten komen belangenloos optreden. Wel meer dan 35, waaronder ook ik en nog veel meer interessante namen! Check de agenda maar, het heet "Conspiracy for Charity"

Je hebt al een aantal producties op je naam staan. Waar ligt je hart? Bij het draaien of het produceren?
Ik ben natuurlijk begonnen met draaien, maar als ik ga draaien hoor ik altijd wel weer kleine dingen waarvan ik denk "Goh, ik denk dat het met wat aanpassingen vetter zou klinken". Dus op een gegeven moment kruip je zelf achter je PC'tje en ga je wat prutsen. Dat werkt al erg snel verslavend en zodoende krijg je al snel meer ideeën voor een nieuwe track. Dus ja, produceren is erg leuk om het allemaal zelf te kunnen bedenken en jij de laatste hand hebt om je eigen "sound" eraan te geven. Ik kan eigenlijk moeilijk kiezen, want als ik sta te draaien krijg ik er een andere soort van energie van. Moeilijk uit te leggen. Ik ga dus gewoon voor de combinatie van beide.

Boekingen in het buitenland komen ook steeds regelmatiger voor. Kan je al iets verklappen qua buitenlandse optredens? En wat staat er nog op je eigen verlanglijstje?
Ik heb afgelopen zomer in Spanje mogen draaien, in Barcelona en in maart heb ik weer een boeking in Spanje. Dit keer in Valencia, daar heb ik erg veel zin in! Als je in het buitenland mag draaien is het toch speciaal, net zoals een vakantie dat is. Alleen dit is natuurlijk iets korter. Tevens heb ik te horen gekregen dat ik in april naar Zwitserland mag om te draaien in Biel, daar ben ik ook érg enthousiast over. Dat schijnt een hele grote club te zijn, waar veel Italiaanse DJ's die ik goed vind ook al hebben mogen optreden. Bovendien draai ik vrij regelmatig wel in clubs net over de grens in Duitsland, en ik heb afgelopen zomer ook het voorrecht gehad op Nature One te mogen draaien in de Thunderdometent. Daar keek ik echt naar uit, had er al zoveel over gehoord, en alles was terecht. Over dat feest zal ik nooit uitgesproken raken. De campingparty en het festival zelf waren beide echt super! En mijn verlanglijstje... Eigenlijk alle landen waar Hardcore leeft wil ik wel een keer draaien om de sfeer te proeven, want geloof me, dat is in elk land weer totaal verschillend.
­[img width=600 height=399]http://www.artofdance.nl/uploads/artofdance/fotos/2005/Masters%20of%20Hardcore%2023-04-2005/323.jpg[/img]

Vertel... Een hoop beginnende DJ's willen vast wel weten wat jouw eerste Hardcoreplaat was!
Ik moest er even over nadenken maar ik weet het nog wel. Toen ik nog geen maand aan het pielen was op draaitafels met platen van anderen, was ik op een feestje in Leeuwarden waar Outblast draaide..Ik had alle moed verzameld en ben op hem afgestapt om een plaat te vragen. Ik kreeg toen MOH.34 (Outblast vs Digital boy) in mijn handen gedrukt. Dit was dus mijn eerste eigen Hardcore plaat! En gek genoeg zal mijn eerste eigen plaat op hetzelfde label uitkomen zeer binnenkort. Dat had ik toen natuurlijk nooit durven dromen.

En dan als afsluitende vraag; Op welke locaties of feesten zou je graag nog een keer willen draaien? Waar kijk je naar uit, aangezien 2006 bijna een feit is?
Als eerste kijk ik natuurlijk weer uit naar Masters of Hardcore in de Brabanthallen, dat is ook het feest waar ik voor het eerst een echt groot optreden had, dus is dit echt een beetje speciaal. Tevens kijk ik uit naar mijn optreden met Korsakoff, op Outblast in Concert in het Beursgebouw, want die meid kan echt wel draaien en is ook een beetje een vriendin van me geworden. Natuurlijk ook de boeking in Zwitserland zoals eerder genoemd en qua vrije tijd wil ik zeker weten weer naar Nature One! Verder weet ik niet wat er op mijn pad komt, dat is elke keer weer afwachten, maar blijf m'n agenda maar in de gaten houden, er komt genoeg aan. Ohja, niet te vergeten: mijn site is ook eindelijk online! www.djdaymar.nl. Met uitgebreide agenda, archief en gastenboek!

290 comments

deplacé
day-mar moet gauw weer naar hardbeat komen anders hou ik het echt niet meer :P godverdomme knalle
deplacé
:respect:
"­omdat ik minder van de melodietjes ben zeg maar"­

daarna "­wanneer de climax in een plaat eraan komt, ik ga dan automatisch springen en reageert mijn lichaam op de melodie en de bass"­

lekker tegenstrijdig......­
deplacé
Day mar is supergoeie DJ en ziet er idd niet verkeerd uit

hehe wel lache dat ze ook in oegstgeest woont,, nu nog ff dat adres achterhalen:D
deplacé
(L) Day-mar(F)

Chose the underground...:[
deplacé
:respect: day-mar egt wel goed :jaja:
deplacé
Niet mijn soort hardcore die ik wil horen, en juist haar uiterlijk spreek me niet aan.­ Ik houd niet van die gothic look!
je bent een super dj

mijn favoriet in t ieder geval


:D

(F)
goed interview!! spontane meid!
dernière édition
deplacé
day-mar :respect: ik vin dr egt toppie:D
dernière édition
Day-Mar, De allerbeste!
deplacé
goed egt goed
Quote of Nathalie*(F) on Lundi 27 Novembre 2006 at 15:37:
zo'n zin in een feestje met haar als dj .­!

lijkt me ook helemaal te gek!!
deplacé
gister weer (y) gedraaid, & thnx for the pic
deplacé
Schijt aan Korsakoff etc. Geef mij maar Day-Mar ! :D
deplacé
Korsakoff: :respect:

Day-Mar: Hemels, duivels, :respect: Gewoon THE QUEEN OF HARDCORE!! :respect:
zonder daymar geen feestjuh !!!!
Quote of deplacé on Dimanche 4 Mai 2008 at 17:56:
Schijt aan Korsakoff etc.­ Geef mij maar Day-Mar !

Schijt aan allebei !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Geef mij maar Evil activities
je leest het altijd zo mooi in die intervieuws;­ zo breed geörienteerd als de dj's zijn in de hardcore scene, zo bekrompen is het publiek (uitzonderingen nagelaten)
Quote of Dhr. Avada on Jeudi 25 Septembre 2008 at 19:20:
je leest het altijd zo mooi in die intervieuws;­ zo breed geörienteerd als de dj's zijn in de hardcore scene, zo bekrompen is het publiek (uitzonderingen nagelaten)

idd :yes:
N aDomenator ook binnen( hemkade 21 nov) weer een top setje respect en heb weer staan knallen.­
Quote of hardcore E.A on Mercredi 27 Aout 2008 at 15:14:
Schijt aan allebei !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Geef mij maar Evil activities

Jij snapt het echt niet he:(
day-mar in de line-up is zeker een reden dat ik zou gaan kijken bij de party waar ze draai. :bounce: till MOH

:respect:
dernière édition
permanently banned
Quote of deplacé on Mardi 30 Janvier 2007 at 16:12:
en juist haar uiterlijk spreek me niet aan.­ Ik houd niet van die gothic look!

hoe debiel kun je zijn, een dj beoordelen op zijn/haar looks. Whahaha das hetzelfde als een model beoordelen op haar gitaarkunsten :loser:
De stijlen waar ik me wel meer in zou willen verdiepen zijn o.a. Drum 'n Bass, Tekno en ik wil eigenlijk erg graag ook iets meer met Hardtechno gaan doen.


de hardtechno heeft ze al onder de knie..
wat draaide ze toch allejezus goed op reset.. :bounce: