Partyflock

Party Report DeHuMaNiZeD 16-06-06

 

Onderwerp is gesloten!

Dit gebeurt meestal omdat een of meerdere personen het beleid hebben overtreden.
Het kan natuurlijk ook zijn dat er al een actieve discussie over hetzelfde onderwerp was.
Dit soort situaties zijn te voorkomen door op de hoogte te blijven van het beleid.

DeHuMaNiZeD 16-06-06 @ Doornroosje Nijmegen

http://q-dance.nl/main.php?pid=115435&PHPSESSID=44639562db79c884b291dd48f57520c0

Party Report Q-Magazine @ Q-dance.nl by Ruben Maartense

Voetbal?
Vrijdag avond 16 juni. De datum van Nederland – Ivoorkust, of toch niet? Nou, ook de dag van het voetbal, maar na afloop was het af reizen naar Nijmegen voor het electro, minimal, schranz, techhouse, en techno feest Dehumanized.
Met zo een aankondiging van muziek stijlen verwacht men misschien wel een tiental dj’s, maar de ietwat ervarenere partijganger weet dat enkele van deze stijlen heel goed gezamenlijk in één set gedraaid kunnen worden. Zodoende waren er drie verschillende ruimten in de aanbieding deze avond en wel:

• HardTechno & Schranz (HS)
• Electro & Techhouse & Techno (ETT)
• Minimal

De heenreis
Met het euforische gevoel van de 2-1 overwinning wordt het voetbal verlaten om de reis naar de locatie van vanavond, Doornroosje, te ondernemen. En deze locatie blijkt moeilijker te vinden dan verwacht.
Op station Nijmegen aangekomen krijgen we drie totaal verschillende routes uitgelegd en word besloten toch maar op de kunde van de buschauffeur af te gaan. Buslijn 6 is de juiste richting volgens onze bronnen, maar dan blijkt dat het bus vervoersbedrijf in Nijmegen het lumineuze idee heeft gehad om twee totaal verschillende routes beiden lijn 6 te noemen. Wachtend op de “andere” lijn 6 naast een niet werkende elektronische praat paal die het nodig vind om iedere minuut met een blikken stem te melden dat hij niet werkt vragen we ons af hoeveel gestoorder het nog kan worden!

De buschauffeur en de mensen in de bus vertellen ons vriendelijk waar we uit moeten stappen en vrolijk lopen we zo enkele minuten de gewezen kant op totdat de twijfel begint op te komen. Zou het echt zover lopen zijn? Nog eens vragen aan één der Nijmegenaressen: “Doornroosje?, nee dat is een heel eind terug joh!”
Niets aan de hand, rustig blijven, we lopen gewoon weer terug. En jawel, na heel goed kijken blijkt Doornroosje te zijn verstopt aan het einde van een lang garage pad met het uiterlijk van een kraakpand. Een heel vet kraakpand wel te verstaan, want de uitsmijters weten te vertellen dat het vroeger een school was waar ze zelf nog in de banken zaten.

Technooyer

Na de gratis garderobe gaan we opzoek naar de mensen. Met een line-up zoals Jan Liefhebber en Amok verwacht je natuurlijk toch een goed gevulde zaal. Helaas bleek dit niet het geval. De HS was zo goed als leeg toen Technooyer bezig was aan zijn set. Mike Humphries, Cave, Cannon Project, Mattdox M en meer van deze stevige techno knalde door de speakers! Persoonlijk was Technooyer een onbekende naam voor mij, maar deze man draait zulke vette techno dat ik hier zeker eens vaker op ga letten.

Bojan and Timbalism

In de ETT-zaal was het gelukkig wat drukker. Hier draaiden Bojan & Timbalism gezamenlijk funky techno wat duidelijk werd gewaardeerd door het publiek. Afgezien van het voetbal op deze avond had de drukte misschien ook wat te maken met de onbekendheid van Hardtechno in Doornroosje.

Jan Liefhebber

Terwijl in de HS-zaal D-jay Alias draait is de feestdrukte voornamelijk bij de thuisdraaier Janliefhebber te doen. Deze dj uit Nijmegen heeft terecht het vertrouwen van zijn thuis publiek gewonnen, zeker als er op de tafel waaraan gedraaid word, ook iets anders gedraaid kan worden.

Op de wc lijken zelfs stoelen neergezet voor de bezoekers om op het gemak eens een praatje te maken met iedereen die langs komt. Er staat wat snoep uitgestald en gratis condooms voor de liefhebbers. Wat een relaxedheid, wat een sfeer, wat een locatie… heb ik al gezegd dat ik dit een vette tent vind?

Amok

Na een halfuur te hebben gebuurt met allerlei verschillende mensen werd het tijd om naar het echte grove geweld van de avond te gaan kijken. Amok. De naam zegt in principe al genoeg, agressieve harde beats. Een mix van Hardtechno en Tekno. De vaste bezoekers kwamen er zelfs voor uit de ETT-zaal en kwamen ook hun laatste krachten er uit persen.

Vaste kern...

Uiteindelijk nog een minuut of tien in het loungehokje gepraat met de vaste kern en hier bleek het vermoeden uit te komen dat Doornroosje inderdaad niet zo zeer bekend is met de hardere techno. De muziek wordt wel gewaardeerd en zullen ze de volgende keer zeker weer aanwezig zijn, want ze draaien namelijk de hand niet om voor een feestje. Zolang er maar techno is!

Het is 5 uur en het oude schoolgebouw word voldaan verlaten. Doornroosje is kwa sfeer vergelijkbaar met de oude Effenaar om de underground die dat gebouw uitstraalde. Deze locatie schijnt jammer genoeg ook ergens in 2007 op de sloop te gaan om plaats te maken voor een nieuw pand, dus raad ik iedereen aan hier nog eens heen te gaan. De slapende ambtenaren zouden eigenlijk deze locatie op cultureel erfgoed moeten zetten! Doornroosje heeft mij in ieder geval wakker gekust, tot volgende keer!

Ruben Maartense
das daarom een mooi verslagje :p

was ook n prima avondje
laatste aanpassing