Partyflock
 
Flockonderwerp · 86036
verwijderd
Heeft iemand toevallig een Stafford (of ander ras) die ook huidallergieën heeft?

Die van mij heeft namelijk een allergie voor huismijt en voor dierlijke eiwitten waardoor ze dus geen vlees mag en geen producten waar dierlijke eiwitten inzitten.­ Om de jeuk tegen te gaan, krijgt ze tabletten en injecties.­ Bij onze dierenarts weet ik dat er nog andere honden (een amerikaanse dog, een engelse stafford en nog een aantal) zijn die ook dezelfde injecties krijgen om de jeuk tegen te gaan.­ De injecties helpen goed, maar ze moeten ze wel hun leven lang krijgen.­ Tevens krijgt ze speciaal voor op maïsbasis en krijgt ze alleen maar koekjes waar geen eiwitten of dierlijke resten inzitten (zoals as).­

Ik ben benieuwd naar mensen die dit ook al jaren doen voor hun hond en wat jullie ervaringen hiermee zijn.­
verwijderd
Wij melden ons aan :)

Gabber is lichtelijk allergisch voor huisstofmijt en heeft een eitwitallergie voor dierlijke eiwitten. Ze kan tegen slechts 1 groep eiwitten van dieren en dat is tegen geitenvlees. Al het andere hebben we al geprobeerd zo'n beetje (visachtige, kipachtige, runderachtige etc en uiteraard een scala broksoorten die hypoallergeen zouden moeten zijn).
Op dit moment doen we weer zelf koken voor haar. Geit met rijstmix (vegatarisch) met gistocal, jozozout en maisolie of zonnebloemolie.
We weten pas over 6 weken hoe het zal gaan, aangezien ze begin deze week is gestart met een erg zware prednisolon kuur.
Gabber kreeg ook altijd die spuiten. Ze zouden minimaal 6 weken de jeuk en infecties tegen moeten gaan, maar de laatste 2 spuiten gaven geen effect meer. Dus daar is ze immuun voor geworden. Daarnaast krijgt ze bijna 2 maandelijks wel een kuurtje tegen oorinfectie of darminfectie of tegen hotspots op haar rug.
Gabber krijgt als tussendoortjes groenten en heeeeeeeeel soms een klein stukje fruit (maar dat verteerd niet goed bij honden, vandaar maar soms).
Daarnaast wassen wij Gabber wekelijks met geneeskundige shampoo afhankelijk haar huid toestand. We hebben Impravol, Paxcutol en iets dat begint met All.... (die is nieuw voor ons).

Zolang als Gabber geen pijn heeft sukkelen we aan.... maar goed: wie kan ons met 100% garantie zeggen dat ze geen pijn heeft?
Gabber heeft namelijk ook ADHD. Hiervoor krijgt ze Clomicalm 2xdgs 0.5 tabletje. Zonder dit kleine pilletje is ze 1 brok energie, ook 's nachts. Ze kan dan hooguit 2 uurtjes slapen en is dan SPRING levend. Niet erg handig ;)
Op momenten zoals deze, de prednisolonkuur, krijgt ze de Clomicalm niet. Want ze wordt meestal al wat meer slaperig van kuurtjes, dus dan slaapt ze voldoende. Niet altijd prettig voor ons hahaha maar dan hadden we maar geen hond moeten nemen ;)

Gabber is nu pas 1 jaar, 3 december 2 jaar.... dus wij hebben hopelijk nog heel wat jaren te gaan met haar!
laatste aanpassing
verwijderd
Zoals beloofd, zou ik laten weten wat Gabber op dit moment voor een behandeling gaat krijgen vanuit het alternatieve circuit. Ik copieer gewoon eventjes de email die wij hebben gekregen, scheelt mij heel wat werk haha :) En mocht iemand dan interesse hebben of er op in willen spreken, dan kan dat ook omdat je dan alle info hebt:
Na Mas Teh, Robin en Heidi,

Hierbij mijn samenstelling voor Gabber
Om te beginnen;

Te bestellen ;

1). Anti-Parasieten kuur 6 weken compleet
http://www.terratreatment.nl/product_info.php/products_id/524
Niet goedkoop resp. 80,= euro.
Schema aanhouden echter halveren dus doe je er 12 weken mee.
Dan moet zij parasietenvrij zijn.

2). Tegelijkertijd de huid dagelijks masseren met Colliodal silverwater gedurende 4 weken.
Te bestellen (voldoende voor 4 weken)
Geel Zilverwater 20 ppm
4 liter € 80,00 (excl. verzendkosten € 7,50)
te bestellen hier:
http://www.colloidaalzilver.nl/
en klik op link naar produkten.
(ook zelf te maken, alles staat beschreven op dezelfde pagina/links,
klik dan op link zilvergeneratoren, kost 75,= excl. verzending en dan kun je
zelf dit maken)
* verder staat alle info op dezelfde site dus erg interessant om te lezen.

2.2 dagelijks 1 eetlepel laten drinken
2.3 dageljks de oren ermee masseren/
2.4 dagelijks de neus druppelen
2.5 dagelijk 1 druppel per oog.

**** LET OP: masseren met collidal silver als de ZON onder is !

3). Vitaminen + mineralen;
Dagelijks;
- Vitamine B-complex, 3
- Calcium/magnesium/zink, 3
- Multivitamine, 3
(gewoon bij kruidvat halen, zijn prima en kosten weinig.

4). normaal mee laten eten, veel afval.
5). de hond laten zweten door activiteiten
Met alles dient gelijktijdig aangevangen te worden en ten minste 2 maanden aangehouden te worden, daarna slechts een onderhoudbeurt periodiek.
met periodiek Cat's Claw maae dat leg ik dan nog wel uit.

Op naar een gezonde hond.

That's all.

Chokuree
Gr. Wim


Nou, dat gaan we dus nu allemaal proberen. Om de week zullen we foto's gaan maken van haar huid toestand en dan hopelijk zeggen wij over 2 maanden (dus voor de kerst :D:D:D) dat onze hond gezond is.