Partyflock
 
Flockonderwerp · 67944
Zoals jullie mss wel weten werk ik op een asiel. Ik ben daar weer een hondje tegen gekomen wat me karakterstiek raakt. Het betreft een stront eigenwijs chihuahua/dwerg keeshond (het hondje wat 36 uur in een kluis heeft gezeten op Schiphol)
Mijn moeder was opslag verlieft en we nemen het in overweging om haar mee te nemen mits de rechtbank haar vrij geeft:D

Nou dat was de inleiding:p

Ik heb een paar problemen met haar.

-Mevrouw is zo kieskeurig als de :x, koekjes, eten alleen met cecar zakjes en een beetje brok. Ik wil haar over hebben op brok omdat het gewoon beter is voor de tanden zoals iedereen zo ongeveer wel weet.
-Training, zitten ken ze nog niet eens dus daar gaan we volgende week mee beginnen maar wat voor handige "koekjes" of lekkers is handig voor een hond die nog geen 2 turven hoog is:p
Conclusie, wie red mij van het leegkopen van de dierenwinkel:p

Gedragsprobleem, ze begint uit te vallen tegen mannen, puur en alleen tegen mannen. Hoe het komt? Ik heb geen idee, maar ik wil het eruit hebben. Heeft iemand suggesties?
Ik had in mijn hoofd om eerst met een vast persoon op nutraal gebied te gaan staan, haar te negeren en ook het keffen wat ze doet. Pas op het moment dat ze hem negeert belonen en dit rustig uit breiden.

Heeft iemand anders nog suggesties? Alvast bedankt voor de info
verwijderd
Misschien dat een man haar dan in dat kluisje heeft gestopt ;)

Wat betreft t eten, 1 soort voorschotelen en geen tussendoortjes geven. Als ze eenmaal doorheeft dat dat het enige is wat ze krijgt eet ze echt wel... Klinkt hard maar t werkt ;)
verwijderd
Uitspraak van verwijderd op donderdag 29 november 2007 om 20:04:
soort voorschotelen en geen tussendoortjes geven.­

Als ze echt honger gaat ze vanzelf wel brokjes eten als dat het enige is wat ze krijgt. Onze chi's krijgen brokjes van royal canin (de puppybrokjes) en die vinden ze erg lekker. Af en toe krijgen ze dan vlees als extraatje.

Uitspraak van ***Puppy*** op donderdag 29 november 2007 om 19:42:
wat voor handige "­koekjes"­ of lekkers is handig voor een hond die nog geen 2 turven hoog is

De eerste keer dat ik met mijn chi naar puppycursus ging had ik snoepjes meegenomen om te belonen. Dat waren van die kleine zachte snoepjes in de vorm van een botje. Die had ik in nog kleinere stukjes gedaan omdat ik ze nog vrij groot vond voor mijn pup. Die snoepjes waren geen succes, je moet veel belonen op zo'n puppycursus dus toen we 's avonds thuis kwamen was ze hartstikke ziek! :S Die arme schat! Vanaf toen gewoon de puppybrokjes gebruikt en dat ging wel goed. Ze mocht toch vanaf 3 uur voor de cursus niet meer eten (zodat ze daar niet haar behoefte zou hoeven doen) dus had ze wel honger. Dan waren de gewone brokjes goed genoeg.
Thuis beloon ik haar wel regelmatig met een snoepje omdat ze nu niet altijd meer beloond hoeft te worden als ze iets goed doet.

Uitspraak van ***Puppy*** op donderdag 29 november 2007 om 19:42:
ze begint uit te vallen tegen mannen, puur en alleen tegen mannen.­

Als ze begint te keffen inderdaad gewoon negeren of even in de bench zetten (als je die hebt) om af te koelen. Wanneer ze dan weer wat rustiger is inderdaad belonen. Laat haar ook zelf toenadering zoeken en als ze dat doet ook belonen, eventueel door de 'mannenpersoon' zelf. Mensen met eten vinden ze vaak al snel aardig. ;)
Maar vraag het anders even op cursus volgende week. Die mensen hebben er verstand van!
verwijderd
Uitspraak van ***Puppy*** op donderdag 29 november 2007 om 19:42:
handige "­koekjes"­ of lekkers is handig voor een hond die nog geen 2 turven hoog is

Van die kleine botjes met lam en rijst enzo zijn wel handig..

Uitspraak van verwijderd op donderdag 29 november 2007 om 20:35:
Als ze echt honger gaat ze vanzelf wel brokjes eten als dat het enige is wat ze krijgt.­

Mee eens..Gewoon niet toegeven..Ze gaat echt wel eten. Met mn vorige herder gehad..Die kreeg diner..En toen wilde ze der brokken niet eten.(Is om de dag) Gewoon geen lekkers tussendoor , brokken laten staan.
Uitspraak van ***Puppy*** op donderdag 29 november 2007 om 19:42:
-Mevrouw is zo kieskeurig als de , koekjes, eten alleen met cecar zakjes en een beetje brok.­ Ik wil haar over hebben op brok omdat het gewoon beter is voor de tanden zoals iedereen zo ongeveer wel weet.­

Geef haar het soort brok waar je haar op wilt hebben en verder niets anders meer, ookal uit ze uit kieskeurigheid een dag of 2 niet. Echt volhouden! En niets anders geven.

Uitspraak van verwijderd op vrijdag 4 januari 2008 om 20:29:
brokken laten staan.­

Dit zou ik niet doen. Laat de brokken per keer een kwartier staan en neem het daarna weer weg. Probeer het een paar uur later weer. Niet eten is niet eten. Punt! en Hou vol, zij of hij gaat vanzelf eten..
Vind het vooral niet zielig als ze een keer niet eet. Ze gaat testen hoever ze kan gaan met je.. ;) Honden zijn stiekem gewoon slimme dieren..
laatste aanpassing
en over het uitvallen naar mannen, probeer zo neutraal mogelijk te reageren. Negeer dat gedrag.. Je zou met een mannelijk persoon kunnen gaan trainen. Laat hem haar idd wat lekkers geven en bouw dat langzaam op naar een aai over de bol. Gewoon heel langzaam zodat ze er rustig aan kan wennen. :)