Partyflock

Nighttown gaat weer open!!! :respect:

 
Flockonderwerp · 49803
Nighttown gaat weer open
Door DAAN HAKKENBERG

ROTTERDAM - Nighttown gaat nog voor de jaarwisseling open. De Rotterdamse ondernemersbroers Aryan en Willem Tieleman zijn ver met hun plannen voor het podium aan de West-Kruiskade.

ARCHIEFFOTO
Nighttown moet een duurzame concertzaal worden, waarbij onder meer energie opgewekt wordt door deining van de dansvloer.

De heropening zou al binnen een week bezegeld kunnen worden. De beoogde exploitanten van de concertzaal, hebben Ted Langenbach, Rotterdamse uitgaansicoon en geestelijk vader van Now Wow, naar voren geschoven als creatief directeur. De Stichting Live At Nighttown (LAN) blijft wel verantwoordelijk voor de concertprogrammering.

De broers Tieleman, uitbaters van restaurants Euromast, Lulu en Blits, willen dat de gemeente meebetaalt aan de extra investeringen om van Nighttown een duurzame concertzaal te maken. Een duurzame Nighttown past in de plannen van de gemeente een voortrekkersrol te vervullen om klimaatveranderingen tegen te gaan. Het duurzame karakter zou Nighttown bovendien uniek maken in het Nederlandse landschap van poppodia. Daarnaast is de gemeente Rotterdam door deskundigen en betrokkenen meerdere malen dringend verzocht meer geld uit te trekken voor popcultuur.

De beoogde overname is de derde poging om Nighttown nieuw leven in te blazen. Twee eerdere initiatieven ketsten op het laatste moment af. Naar verluidt vraagt pandeigenaar Fons Burger 3,75 miljoen euro voor het onderkomen. Heineken beschikt over de naam, inventaris en goodwill van Nighttown en heeft de vraagprijs op ongeveer een half miljoen euro gesteld.

Nighttown sloot in juli vorig jaar de deuren vanwege een faillissement van het horecabedrijf. De schuld bedroeg toen in het totaal bijna twee miljoen euro.

bron: ad
http://www.ad.nl/rotterdam/article1412888.ece

:D
:respect:
yesssssssssss :D SMILEYSTART#­54SMILEYSEPOndvZXB0aWVkb2U6SMILEYEND
Ik wacht nog even af.­ En ik wacht ook de programmering nog af..­ Maargoed, in principe goed nieuws!
mja duurzaam, wat moet ik me daarbij voorstellen? :P
en worden er nog wel "vette" feesten gegeven ipv al die popconcerten?
hm lees nu pas goed:

Nighttown moet een duurzame concertzaal worden, waarbij onder meer energie opgewekt wordt door deining van de dansvloer.­

B) dat zit wel goed dus met die feesten
afwachten..­
PlE
Artiest Pie
Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Rotterdam presenteerde afgelopen week ‘Visie Op De Lokale Popsector’.­ Daarin lees je dat de Rotterdamse popsector moet de komende jaren moet professionaliseren en dat de vijf podia - Nighttown, Rotown, Worm, Baroeg en Waterfront - die nu structureel gesubsidieerd worden meer moeten gaan samenwerken.­ Het belangrijkste is dat er over vijf jaar een nieuw grootstedelijk popodium moet verrijzen.­

Hoe die nieuwe zaal er uit komt te zien is nog geheel niet zeker, vertelt woordvoerder Sara van Eijk van Cultuurwethouder Kaya.­ Maar het wordt geen muziekverzamelgebouw waarin de vijf onafhankelijke partijen gehuisvest worden.­ “Alles is mogelijk.­ We hebben nog geen pand of locatie op het oog.­ Nieuwe en oude partijen zijn welkom, maar welke er uiteindelijk in komen en hoe de programmering eruit zal zien is nog niet duidelijk.­ We stellen een kwartiermaker aan die een haalbaarheidsonderzoek zal uitvoeren.­”

Tot die tijd kunnen de Rotterdamse concertbezoekers nog altijd terecht in Nighttown, dat mogelijk eerdaags weer open gaat dankzij de horeca-ondernemers Tieleman en een bijdrage van vier ton van de Wethouder van Economie, Haven en Milieu.­ De miljoen euro uit het cultuurpotje die voor de oorspronkelijke verbouwing van Nighttown was gereserveerd, wordt de komende vijf jaar in alle vijf de Rotterdamse podia gestoken.­ Zo krijgt de Baroeg 90.­000 euro om de weggevallen subsidie voor ID-banen op te vangen, als ook het verdwijnen van de steun van deelgemeente IJsselmonde.­ Waterfront krijgt dit jaar 230.­000 euro en Stichting Live At Nighttown 400.­000 euro.­

“Misschien weinig nieuws,” aldus Van Eijk, “maar als je alles eindelijk eens op papier zet, is dat ook voor de sector zelf een belangrijk steuntje in de rug.­” De popsector is namelijk van groot belang voor de gemeente, zegt Van Eijk.­ “We hebben ook grote plannen voor de toekomst, maar de afgelopen tijd kwam Rotterdam eigenlijk alleen maar negatief in het nieuws.­” En nog steeds.­ Nighttown is nog altijd gesloten en vandaag werd bekend dat de Baroeg drie maanden dicht moet blijven vanwege nalatigheid bij een dodelijke vechtpartij: misschien niet echt het juiste moment om je visie op de popsector te presenteren.­ “Het is een ongelukkige samenloop van omstandigheden,” zegt Van Eijk.­

De 15 miljoen euro die de gemeente voor urban cultuur heeft gereserveerd, is niet meegenomen in de popvisie