Partyflock

Baasje eerder het probleem dan de hond

 
Flockonderwerp · 44670
http://www.ad.nl/binnenland/article1227045.ece

het zou idd een zeer strak plan zijn als deze meneer zijn huiswerk eens zou gaan doen.. godmejaar wat een aanfluiting!!

een Boerbull ja?? nog nooit van gehoord! :\
en gefokt om op Bizons te jagen??? er leven in ZA helemaal geen Bizons!! *zucht*


een onderwerp waar men al jarenlang mee bezig is en meneer denk het in 1 A4tje text even op te kunnen lossen. En dan niet eens iets vernieuwends, maar gewoon meelullen met de rest van de kippen zonder kop. met de mensen die om de 'uiterlijke kenmerken' en 'slechte verhalen' een blokje omlopen voor een hond.. of zoals meneer over de Boerboel zegt: een Beest!

Met 1 ding ben ik het echter wel eens; registratie van ALLE bijtincidenten. En dan wil ik hun gezicht wel eens zien als ze er achter komen dat er geen ras met 'gevaarlijke uiterlijke kenmerken' op 1 eindigd, maar het onder-de-knie-hoge hondje van de buren!!! :[
laatste aanpassing
haha, wat kortzichtig zeg!

en ik ben het met je eens:
Uitspraak van SDK op woensdag 18 april 2007 om 13:26:
registratie van ALLE bijtincidenten

absoluut! maar wat hij ook zegt: grote honden richten meer schade aan, bullshit. een teckel in het gezicht van een kindje maakt veel schade hoor!

eigenlijk te stom om op te reageren!
Uitspraak van SDK op woensdag 18 april 2007 om 13:26:
;­ registratie van ALLE bijtincidenten.­

nja dat gaat denk tog niet gebeuren want jah bijna niemand meldt ut zou ik niet doen als ik gebeten wordt..kijk wordt ik echt aangevallen dan zal ik ut wel doen maar gebeurt ut per ongeluk door die hond..


jah of nou een jack russel of een leeuwenberger bijt zit indd weining verschil.. de pijn is ut zelfde alleen de tandafdruk is wat verder uit mekaar..!(en ut gat wat groter)


Uitspraak van SDK op woensdag 18 april 2007 om 13:26:
Met 1 ding ben ik het echter wel eens; registratie van ALLE bijtincidenten. En dan wil ik hun gezicht wel eens zien als ze er achter komen dat er geen ras met 'gevaarlijke uiterlijke kenmerken' op 1 eindigd, maar het onder-de-knie-hoge hondje van de buren!!! :[

jah die zou ik ook wel eens willen zien zal ze nog stomverbaasd staan te kijken!!!
ik vind dat mensen minder snel aan een hond moeten kunnen komen, en de regels daar veel strenger op worden, ook vind ik dat alle honden onder een stamboom verkocht moeten gaan worden, dan kun je misschien voor een groot deel broodfok e.­d uitschakelen.­ en krijg je gewoon een beter behoudt van de rassen.­
ook vind ik dat er geen hond verkocht mag worden als een koper zich niet heeft verdiept in kennis van het ras.­
als koper moet je verplicht zijn te weten wat je in huis haalt.­
Uitspraak van Black007 op zondag 22 april 2007 om 17:21:
dat er geen hond verkocht mag worden als een koper zich niet heeft verdiept in kennis van het ras.­
als koper moet je verplicht zijn te weten wat je in huis haalt.­

Dat zeker! sommige mensen hebben zulke leuke dingen over honden gehoord, ze schaffen er één aan. het is totaal het tegenovergestelde... gevolg is dat deze hond ontzettend verwaarloost wordt, niet de liefde krijgt die hij/zij nodig heeft en waarschijnlijk binnen een maand alweer verkocht is :/

Stamboom?
Vind ik inderdaad dat dat moet. Maar ik vind het ook een ander verhaal als je je hond hebt gekocht net zoals wij.. Bij een boer, met beiden ouders aanwezig, fotoalbum aanwezig met alle familieleden ( dit was zeker echt omdat je het aan de achtergrond kon zien)
Ook gaf hij de garantie, dat als er iets mis was met de hond, we hem mochten terug brengen. soort van niet goed geld terug garante ( lekker bot gezegd :/)
Uitspraak van L':sweethug: & Djenn! op maandag 23 april 2007 om 11:29:
Dat zeker! sommige mensen hebben zulke leuke dingen over honden gehoord, ze schaffen er één aan.­ het is totaal het tegenovergestelde...­ gevolg is dat deze hond ontzettend verwaarloost wordt, niet de liefde krijgt die hij/zij nodig heeft en waarschijnlijk binnen een maand alweer verkocht is

idd, maar het ergste is gewoon vaak dat als je je niet verdiept in het karakter van de hond die je aanschaft. je ook niet weet wat je in huis haalt, en je dus ook niet weet of dat soort hond eigenlijk wel bij je past, met als gevolg dat ze er idd achter komen dat de hond niet bij ze past, en het dier uiteindelijk mag vertrekken, met als resultaat vaak het asiel, dat al traumatisch genoeg vaak is voor honden, weer een nieuw gezin, dat ALS ze geluk hebben daar wel iemand verstand van zaken heeft, en je er je leven mag blijven, of indien je weer pech hebt, je wederom op straat beland cq asiel, en het spel van voren begint, een hond wordt daar heel onzeker van. vooral de rassen die zich heel erg richten op 1 baas en niet echt geschikt zijn om te herplaatsen ( zoals de sharpei)

daar gaat heel wat tijd inzitten wil je zo'n hond weer vertrouwen in je laten krijgen. en niet iedereen is bereid een hond die tijd te geven en verwachten maar dat hij/zij meteen in het nieuwe gezin mee draait.


Uitspraak van L':sweethug: & Djenn! op maandag 23 april 2007 om 11:29:
Stamboom?
Vind ik inderdaad dat dat moet.­ Maar ik vind het ook een ander verhaal als je je hond hebt gekocht net zoals wij..­ Bij een boer, met beiden ouders aanwezig, fotoalbum aanwezig met alle familieleden ( dit was zeker echt omdat je het aan de achtergrond kon zien)
Ook gaf hij de garantie, dat als er iets mis was met de hond, we hem mochten terug brengen.­ soort van niet goed geld terug garante ( lekker bot gezegd )

niet verkeerd jegens jou bedoeld, maar waar je je hond gekocht hebt die kan idd goed voor zijn honden zijn. toch is hij geen stamboom fokker die volgend de raad van beheer fokt, en niet wordt gecontoleerd op de juistheid van zijn honden en fokbeleid. wil je broodfok en andere fok uitschakelen moet je iedereen over 1 kam scheren, en alle stamboomloze fokkers helaas verbieden.
ook al ben je een hobbyfokker die wel hart voor zijn dieren heeft.
Uitspraak van Black007 op maandag 23 april 2007 om 15:42:
ook al ben je een hobbyfokker die wel hart voor zijn dieren heeft.­

als je echt een hobby fokker ben ken je ook stamboom bij je pups krijgen als vaders en moeders stamboom heeft kan je ze gewoon bij raad van beheer krijgen..maarja daar moeten ze wel wat voor doen natuurlijk..
Uitspraak van TERREUR dwergje op maandag 23 april 2007 om 19:39:
als je echt een hobby fokker ben ken je ook stamboom bij je pups krijgen als vaders en moeders stamboom heeft kan je ze gewoon bij raad van beheer krijgen..­maarja daar moeten ze wel wat voor doen natuurlijk..­

wat voor fokker je ook bent, je hoort van je honden een stamboom te kunnen overleggen en van de pups de stamboom aan te vragen. heb je allemaal geen zin in die toestanden van de raad van beheer ben je in mijn ogen niet geschikt als welke fokker dan ook (y)
laatste aanpassing