Partyflock

Schoonmaken zonder dat heel de buurt het weet?

 
Flockonderwerp · 43105
Wij hebben een kleine Amerikaanse Stafford en halleluja heeft er iemand ooit een bench uitgevonden.­

De eerste keer pakte ik de stofzuiger, leerde haar kennismaken.­ Gebruikte hem zeg maar zonder aan te zetten (zodat ze de beweging kent en niet bang wordt).­ Daarna met geluid aan en haar daar aan laten wennen.­
Toen zijn we ECHT gaan stofzuigen.­ Ze viel de stofzuiger aan alsof het een vijand was, een indringer.­

Voortaan doe ik de benche maar dicht, want anders gaat de stofzuiger er aan.­ Nu blaft ze de hele buurt bij elkaar zodra de stofzuiger aan gaat.­
Als hij uit staat is er niets aan de hand.­

Vandaag heb ik ook wederom gedweild en ook naar de dweil reageerd ze voortaan op deze manier.­
Ze lijkt gewoon niet te corrigeren.­ Pas als de stofzuiger en de dweil stil staan is het goed, zodra ze bewegen en hun functie uitvoeren is het afgelopen met lief en rustig.­

De buren weten gewoon wanneer ik aan het stofzuigen en aan het dweilen ben, in principe niet echt een probleem.­ Maar het maakt het voor mij niet leuker om het te gaan doen!


Iemand tips?
Niks aan te doen.­

Mijn Bikkelmans die valt ook de stofzuiger aan.­ Toen heb ik het zuigmondje een keer op zijn kont gezet, en toen werd ie er bang voor.­

Tis wat hoor, met die mormels.­
en als ze bang zijn gaan ze blaffen das ook de fout wat multi heeft gemaakt stofzuiger was leuk tot ie geluid ging maken
Uitspraak van LIEF... op dinsdag 3 april 2007 om 20:04:
Toen zijn we ECHT gaan stofzuigen.­ Ze viel de stofzuiger aan alsof het een vijand was, een indringer.­

Djego doet t ook.. maar meer uit speelzigheid. :D
wel vervelend zeg.. :S
De onze heeft al een stuk uit de stofzuiger gebeten 8)(gelukkig niet onze stofzuiger;))
Nu heeft hij af en toe nog een keer een bui dat hij de stofzuiger wil pakken maar hij heeft ook van die dagen dat hij er niet op reageerd.
Het is wel af te leren hoor dat gebalf weet ik niet maar de stofzuiger aan vallen wel in iedergeval.. bam-bam vindt de stofzuiger niet erg zo dra je de grote stang der af haalt en alleen ut mondstuk heb staat ze bij je en moet je hem ff op de bek zetten :S vaage hond :vaag:
Lara houdt niet zo van stofzuigen ze gaat meestal in haar bench zitten of achter de bank:P
mijn hond heeft het juist anders..
hij wil nl ook dat ik hem ff stofzuig.. dus hij gaat elke keer maar in de weg liggen zo van en nu ikk 8):roflol:
maar ik vin dat minder onprettig dan blaffen denk ik :lol:
Uitspraak van LIEF... op dinsdag 3 april 2007 om 20:04:
Iemand tips?

ik heb een teef die ook bang is voor de stofzuiger, ze valt niet aan, maar blijft weg lopen heel nerveus wordt ze dan, mijn reu boeit dat allemaal niet, ik sluit ze gewoon in in de benche of laat ze naar de tuin, dan kan ik met rust stofzuigen (y)
Uitspraak van LIEF... op dinsdag 3 april 2007 om 20:04:
Ze viel de stofzuiger aan alsof het een vijand was, een indringer.­

Nu blaft ze de hele buurt bij elkaar zodra de stofzuiger aan gaat.­

Had ik ook in t begin met mijn herder, maar heb m dat snel afgeleerd... En nu doet hij in principe niks meer, zodra ik de stofzuiger pak of de dweil gaat hij uit zichzelf naar een andere kamer, met een kop van: Oh daar heb ie dr weer met dat rare, herrieschoppende ding.. Een heel enkel xtje probeert hij m nog wel s aan te vallen, maar dan tsja gewoon afleren en gaat ie maar weer s op bed liggen, als hij in de gaten heeft dat t toch geen zin heeft... :P
Uitspraak van Black007 op zondag 15 april 2007 om 13:56:
in de benche of laat ze naar de tuin, dan kan ik met rust stofzuigen

doe ik ook ;) bij ons doet de rottweiler niets, die is bang... de jackrussel wil hel t liefst opeten en femke gaat er aan hangen of boven op zitten want ze vind die lucht die eruit blaast zo lekker haha
Tja moeilijk hoor heb je een tuin? lijkt me dan een goede optie wat ik juist niet zou gaan doen is haar opsluiten aangezien ze dan niet van de stofzuiger weg kan en zehoogst waarcshijnlijk wel angst heeft voor de stofzuiger, vandaar dat blaffen.

Verder opnieuw beginnen met trainen en dan maar zuigen als ze even een blokje om is (of woon je alleen :S)

Heel veel succes!
Uitspraak van Bisletje op maandag 23 april 2007 om 23:27:
wat ik juist niet zou gaan doen is haar opsluiten aangezien ze dan niet van de stofzuiger weg kan

echter kan ze zich in een benche heel veilig voelen, en juist begrijpen dat de stofzuiger niet bij haar kan komen.
ligt er maar net aan hoe je hond reageert, wachten met stofzuigen tot dat de hond van huis is zou ik al niet doen, want dan ga je dingen vermijden, het geluid hoort nu eenmaal bij het huishouden, en kun je je niet steeds in alles aanpassen om het de hond naar zijn plezier te maken. sommige dingen moeten nu eenmaal gebeuren, dan maar effe doorbijten (y)
ik geloof dat je hond alleen niet mag opsluiten als ie ergens bang voor is, want dan kan hij niet vluchten als hij dat wil..

Enzo was een paar maanden geleden echt bang van de stofzuiger, maar door aanmoedigen en belonen en meerendeel van de tijd gewoon doen of het de normaalste zaak van de wereld is dat ik aan het stofzuigen ben, is hij er nu aan gewend..

nu wil hij ook met de stofzuiger spelen en gaat ook flink blaffen en dat laat ik hem dan ook ff doen.
als ik mijn stem verhef en 'GENOEG' zeg, houdt hij op en gaat iets anders doen of zitten kijken naar de stofzuiger.. :)

je zou eens kunnen proberen om de stofzuiger aan de zetten, maar gewoon te laten liggen en haar dan af te leiden met iets wat ze super leuk of lekker vindt. doe gek, maak je leuk.. en zorg dat ze aandacht krijgt voor jou.. is dat gelukt, beloon haar dan alleen als ze stil is, al is het maar een paar seconde, begrijpt ze dit, stel de beloning dan steeds een beetje langer uit..

volgens mij zou dit wel kunnen werken of zeg ik nu iets geks..?? :$
laatste aanpassing
Uitspraak van SDK op donderdag 26 april 2007 om 21:19:
volgens mij zou dit wel kunnen werken of zeg ik nu iets geks..­??

dat kán idd werken, maar je hebt ook honden die gewoon bang blijven, vandaar ik mij eigenlijk heb aangeleerd de honden naar buiten te doen als ik ga stofzuigen, mijn reu is niet bang, de teef wel.

aangezien ik bij het stofzuigen het huis graag ''leeg'' heb zodat ik goed overal kan zuigen vindt ik naar buiten doen voor mij het beste, en ook voor de teef.

als ze in de benche loopt uit haar zelf, maak ik het poortje gewoon dicht ( niet op de klem) zij gaat dat gewoom liggen en wacht tot dat ik klaar ben en de stofzuiger weer opgeruimd is. dan komt ze van zelf weer er uit (y)

maar meestal gewoon naar buiten (y)
Wat ik eerder bedoelde was dat ik aanraad om de gehele stofzuiger training opnieuw te starten vanaf punt0.­ Eerst weer zonder geluid en dan steeds een btje meer.­Goed gedrag belonen slecht gedrag negeren.­ Gaat dat slecht gedrag echter te ver zoals de zuiger aanvallen zou ik haar een time out geven.­

Als de hond zich veilig voelt in een bench zal ze niet zo hard gaan blaffen denk ik...­ Dus miss niet de juiste oplossing.­ Als je een tuin hebt is dit een goede oplossing voor als je moet zuigen tijdens je training en anders wat ik al zei als miss je partner met de hond gaat wandelen.­ Want tijdens de training is het niet verstandig om als het nodig is te zuigen in bijzijn van je hond omdat de stofzuiger training dan weer van voor af aan begonnen kan worden.­ (je gaat dan te snel voor de hond) Beetje lastig misschien maar met veel geduld zeker een haalbaar doel!

Succes ermee
Onze snuffel is angstig voor de stofzuiger. Gaat hem uit de weg als we aan het stofzuigen zijn.

En onze snuffel vond de bench ook nooit leuk...totdat we zijn lig kussen met deken boven op de bench legden en hij dan in een soort veilig holletje terrecht kwam...nu vind hij het fijn in de bench. :)

Maar als wij stofzuigen doen we onze hond meestal naar buiten toe.
Mijn 3 staffs hebben gelukkig allemaal niks tegen stofzuigen, Angel de oudste wil er zelfs mee spelen dan hapt ze er even in en ga ik achter haar aan, dan zet ze het op rennen en komt later al hard blaffend terug. Als ik zeg klaar houd ze op en gaat ergens liggen.
Als ik ergens wil stofzuigen gaan ze niet eens aan de kant :p
Gewoon de stofzuiger aan laten staan en even weg gaan om andere dingen te doen,dan is het voor hem niet meer intressant omdat jij er ook geen aandacht meer aan geeft...­werkte voor onze hond!!!succes!
Uitspraak van Godess Made In Heaven op woensdag 9 mei 2007 om 08:46:
Gewoon de stofzuiger aan laten staan en even weg gaan om andere dingen te doen,dan is het voor hem niet meer intressant omdat jij er ook geen aandacht meer aan geeft...­werkte voor onze hond!!!succes!

zolag dat ding er bij mij aanstaat, zolang komt ze ook niet in de buurt :lol:
Uitspraak van Nastik Being Nasti! op woensdag 4 april 2007 om 17:05:
Mijn Bikkelmans die valt ook de stofzuiger aan.­ Toen heb ik het zuigmondje een keer op zijn kont gezet, en toen werd ie er bang voor.­

hahahaha, das ook een oplossing :lol:
de bench :) (Y) de honden van mn zusje hebben dat ook :s panisch bang voor de stofzuiger :s
Uitspraak van Black007 op woensdag 9 mei 2007 om 16:00:
zolag dat ding er bij mij aanstaat, zolang komt ze ook niet in de buurt

idd :lol: :lol: