Partyflock

Paddo's verbieden na dood 17 jarig meisje?

 
Flockonderwerp · 42215
Zoals de meeste ongetwijffeld al gelezen/hoord zullen hebben is er laatst in het nieuws gekomen dat er een meisje zelfmoord heeft gepleegd na het eten van paddo's. Aan de hand van dit voorval komt er mogelijk een eind aan het gedoogbeleid van paddo's. Hieronder de hele stukken:

Ouders paddo-dode klagen Amsterdam aan

Een Frans echtpaar eist opheldering van de Amsterdamse politie over de dood van hun 17-jarige dochter Gaelle Caroff. Het meisje zou zelfmoord hebben gepleegd na het eten van drugspaddestoelen. Ze sprong vorige week van een brug nabij NEMO in Amsterdam. Volgens de moeder wilde het meisje niet dood.

De ouders zijn verbijsterd dat hun minderjarige dochter paddo's heeft kunnen kopen bij een smartshop in Amsterdam. Ze houden de Nederlandse staat verantwoordelijk. "Het zijn de drugs die haar hebben gedood. (...) Wij houden de Nederlandse staat verantwoordelijk voor de vrije verkoop van deze drugs."

Smartshops mogen volgens de wet geen drugs verkopen aan minderjarigen als Gaelle. Een rondgang door De Pers langs de uitbaters van smartshops leert echter dat niemand naar de leeftijd van de koper vraagt. De eigenaar van de shop waar het meisje in Amsterdam haar hallucinerende drugs kocht, erkent dit ook.

De bewuste smartshop waar het meisje de paddo's kocht, verspreidt bij de verkoop wel folders in het Engels en Spaans, maar niet in het Frans. Volgens deskundigen versterken hallucinerende paddestoelen depressieve gevoelens. Volgens vrienden van het meisje had ze wat problemen. Haar moeder zegt echter dat haar dochter, een briljante leerling op school, helemaal niet depressief was.

Gaelle Caroff:
­[img]http://images.fok.nl/upload/070326_28609_GaelleCaroff.jpg[/img]


'Paddo's hard aanpakken'

Na de zelfmoord vorige week in Amsterdam van de 17-jarige Franse scholiere Gaelle Caroff, is de discussie over de legaliteit van hallucinerende paddestoelen weer hoog opgelaaid. De Française had paddo's genomen voordat ze van een brug bij de IJ-tunnel sprong. Een aantal Kamerleden vindt dat het nu maar eens afgelopen moet zijn met de vrije verkoop van dergelijke paddestoelen.

VVD-kamerlid en oud-Hoofdofficier van Justitie Fred Teeven wil dat ook verse paddo's op de lijst met harddrugs komen. De werkzame stof in paddo's staat al op die lijst van de Opiumwet. Alleen als paddo's vers zijn, mogen ze nu wel verkocht worden. Gedroogd is de verkoop al verboden.

De PVV zal Kamervragen stellen over de kwestie aan justitie-minister Hirsch Ballin. De ChristenUnie is al voor een totaal verbod: ''want een paddo, dat is iets heel anders dan een jointje.''

De ouders van de 17-jarige scholiere vinden dat de Nederlandse staat verantwoordelijk is voor de dood van hun dochter. Dit omdat ons land toestaat dat paddo's worden verkocht. Volgens de politie is er echter weinig aan te doen omdat de verkoop gewoon legaal is. Ook kan niet worden bewezen dat de smartshop waar de paddo's zijn verkocht, Innerspace, aan een minderjarige heeft geleverd. ''We kunnen niet hardmaken dat de paddo's daadwerkelijk aan dat minderjarige meisje zijn verkocht. Zij was in gezelschap van meiden die wel oud genoeg waren'', aldus politiewoordvoerder Rob van der Veen.

Volgens Van der Veen zal wel worden bekeken of Innerspace strafrechterlijk kan worden aangepakt omdat ze zelden naar leeftijden vragen. De smartshop liet dat eerder deze week zelf weten.

bron: FOK.nl


Ik ben natuurlijk erg benieuwd naar jullie mening op dit voorval. Ikzelf ben tegen een verbod. Omdat ik nu op mijn stage zit ga ik dit nu niet helemaal onderbouwen maar ik hoop hier vanavond eventjes de tijd voor te hebben.
laatste aanpassing
verbod hoeft van mij ook niet, verbod op verkoop aan minderjarigen wél...

en de gebruiker moet er weten mee om te gaan.

ik ken mezelf, en weet ongeveer hoe k er op zal reageren. neem niet in een keer alles :rot:
en zorg er voor dat k nie alleen ben :no:

miss. wat meer waarschuwingen op de verpakking?
Echt zwaar belachelijk dit! Ik ga echt flippen als dat verbod doorgaat.­ En zeker dat er dan geprotesteerd moet gaan worden!!!
Srry voor mijn late antwoord (in mijn eigen topic :$). Gewoon erg erg erg druk met mijn stage en sport...

Niet lang na het nieuwsbericht op de dood van het meisje kwam dit in het nieuws.

Duitse scholier overleden na 'comazuipen'

Een 16-jarige scholier uit Berlijn is overleden na een avondje zogeheten comazuipen. Dat maakte de politie donderdag bekend, meldden Duitse media.

De jongen had 4,8 promille alcohol in het bloed toen hij een maand geleden in het ziekenhuis in coma werd opgenomen. De gymnasiast had in korte tijd 52 glazen tequila naar binnen gewerkt.

De politie onderzoekt of de caféhouder en/of andere bezoekers van het dranklokaal kunnen worden vervolgd omdat zij de jongen niet hebben gestopt. In Duitsland is naar aanleiding van dit geval een nationale discussie losgebarsten over alcoholmisbruik onder jongeren.


Nu hoor je niemand roepen dat alcohol verboden moet worden. Dit toont maar weer aan hoe scheef de wereld in elkaar zit :( Tuurlijk kun je de 2 niet direct vergelijken maar gezien de redenering van de 'simple minded' over waarom paddo's verboden zouden moeten worden (omdat je er (indirect) dood aan zou kan gaan) zou dit wel betekenen voor alcohol.

Tevens zie ik dat Amsterdam een sooft offensief begonnen is tegen harddrugs op dance events. Zelfs gebruikers met slechts 1 pil op zak kunnen worden vervolgt :S Ik vraag mij af, is het nu werkelijk zoveel beter geworden sinds het zero tollerance beleid (vroeger mocht je er gewoon 2 mee naar binnen nemen en kon je ze zelfs laten testen)??
Mjah inderdaad. In gevallen van Alcohol is er ineens nooit iets aan de hand. Want dat drinken de ministers natuurlijk zelf ook wel eens. Slechts een klein deel van de massa beseft dat alcohol onder de noemers drugs valt. En met paddo's loopt het gelijk storm. Onwetendheid ten top! Of de regering is er niet zo blij mee dat mensen er nog wel eens filosofisch van worden, aangezien dat wellicht dat kapitalistische systeem in gevaar brengt. ;d