Partyflock

Positieve energie... maak je leven compleet!

 
Flockonderwerp · 40239
Op andere fora altijd vooer de energie die via QF iedereen beinvloed.

Zo werd in het subliminal messaging topic heel ad hoc al geopperd dat misschien alleen al de intentie van een uitzending al negatieve aandacht met zich mee brengt.
En we kennen natuurlijk ook het experiment met het water waarvan de kristallen door negatieve en positieve energy mooier wordt of lelijk.

Zo zien we op de site allemaal verschillende waterkristallen die mooi of lelijk kristalliseren. Puur water uit een bron in de bergen wordt een mooi kristal en water uit de stad wordt een lelijk kristal. Opmerkelijk is dat lourdes ook een lelijk kristal heeft.. maar ja genoeg negatieve energie daar waarschijnlijk.

Ook zien we een kristal van de fujiwara dam voor het bidden en eentje van na het bidden.. hmm interessante vraag is: zullen alle moleculen in één pot water wel allemaal even mooi kristalliseren? Geen één kristal is identiek aan de ander.. zou het kunnen dat kristallen aan de glas rand minder mooi kristalliseren? Of aan het oppervlak anders? Of zijnd e opgeloste stoffen in het water een beetje neergeslagen en kristalliseert het water laag in de pot anders dan bovenaan? Ik zie er geen toelichting van van mr. Emoto. Ook is te zien dat heavy metal zorgt voor lelijke kristallen en klassieke muziek voor mooi. Nu raak ik in de war… gaat het nou om de intentie van de onderzoeker die de muziek laat horen? Of de intentie waar de muziek mee is gemaakt?

Als het gaat om de intentie waarmee de muziek is gemaakt (wat gesuggereerd wordt) dan is dat wel frapant… weet mr Emoto dan echt zeker dat heavy metal duivelsmuziek is? Komt het genieten van de band er niet in voor? En als het gaat om het gevoel van de wetenschapper erbij dan is het apart dat de Duitse woorden voor You Fool (die niet begrepen werden door de onderzoekers) toch lelijke kristallen oplevert!

Dan een interview van Reiko met mr Emoto, daarin wordt onder andere gevraagd:
REIKO: Have you found that distance made any difference when people were praying over water? For example, if people in Japan were to pray over water in Russia, would this be different from people praying over water that is right in front of them?
DR. EMOTO: We have only experimented once with that in the book. But from that experiment, distance did not seem to matter. The intention and prayers of the person still influenced the water. We have not yet tried further experiments from a long distance. However, my feeling is that distance would not make much of a difference. What would make a difference is the purity of intent of the person doing the praying. The higher the purity of intent, the less of a difference the distance itself would make.

Ondersteund door dit plaatje:
­[img]http://www.life-enthusiast.com/twilight/emoto/nov1_remote_bna.jpg[/img]

Ok… ok…dus op afstand kan ook. In dat geval zal er wel ongelofelijk veel ‘vervuiling’ van energie door de hele wereld zwermen! Mensen die alles vervloeken, mensen die anderen doodwensen (wat moet bush getroffen worden door negatieve energie… vooralsnog is hij er niet aan bezweken) En als er zoveel energie vervuiling overal is hoe kan mr Emoto dan nog een conclusie aan het kristalliseren van water verbinden? Eigenlijk verwacht je dan dat bijna alle kristallen wel min of meer even lelijk of mooi worden… of is de sticker met ‘Thank you’ zo dichtbij dat hij alle andere energie overtreft?

Tot slot besluit ik er meer over te lezen en dus volg ik de link die hoort bij het stukje:
“Energized water has had its molecules returned to their original life-giving, super moisturizing state.­ This allows maximum moisture absorption into the cells of your body, pets and plants;­ a major key to healing, and the maintenance of health and vitality.­
Dr.­ Emoto has revealed to the world the power of water's vibration.­ Take the next step and bring this transformation into your life and into your part of the world by naturally structuring your water.­
To learn more about transforming water, click here.­”

Dan kom ik op een site overladen met prijzen en de optie
Click on the "­Add To Cart"­ Button BelowTo have your ADR-4 Energy Stimulator Shipped to you for $­60.­00
Plus standard shipping costs and receive our complete
"­Energized Water Report "­

En op de site staan nog drie links naar die site.

En nog een stukje waarmee je je leven kan verbeteren: daarmee kom je op de site van Prills. Hier wordt mij aangeboden “Recovery EQ HA, 25 kg***” voor het luttele bedrag van…. Sub-Total: $­1,799.­95

Ik begin steeds meer te twijfelen aan de positieve energie van mr Emoto. Waarom raadt hij niet gewoon aan om een positieve sticker op de koelkast te doen? Of zelf te bidden voor water? Wellicht dat er nog een odnerzoek aan geweid wordt om aan te tonen dat alleen welnessgoods.com waterkristallen ECHT kan beïnvloeden….
laatste aanpassing
Uitspraak van DeKaleAas op vrijdag 9 maart 2007 om 10:08:
site van Prills.­

Een van de best sellers van zijn de Prills zelf:

Every time some Prill Water goes down the drain, it helps restore water in your area.­ We help clean the waters on Earth;­ one person, one septic tank, one sewer system, one river &­ lake at a time.­

You need never buy bottled water again.­

à 200 dollar...
Grappig dat je hiermee komt, pas geleden las ik nog een (soortgelijk) artikel hierover..

Victor Schauberger;­ Het levende water

De Oostenrijkse natuurwetenschapper, uitvinder, filosoof en boswachter Viktor Schauberger sprak, zoals een indiaan, de taal van de natuur. Dankzij zijn uitstekende waarnemingsvermogen en intuïtie begreep hij hoe sterk dieren, planten, stenen, water en bodems met elkaar verbonden zijn. Schauberger was de eerste wetenschapper die begreep hoe forellen tegen watervallen kunnen opzwemmen.
Door de natuur te bestuderen kwam Schauberger tot de conclusie dat water een levende entiteit is; “behandel water als een levend lichaam; het moet ademen, bewegen en voeding (mineralen) tot zich nemen”.

Wat uit onze kraan komt heeft nauwelijks meer iets met (levend; lees gezond) water te maken. Leidingwater heeft een lange rechte weg afgelegd voordat wij het uit de kraan tappen. Ook heeft het nog allerlei chemische reinigingsprocessen ondergaan. Hierbij verliest het zijn energetische waarde.

Maar wat blijkt? Als water kan stromen zoals het wil, zo ontdekte Schauberger, krijgt het zijn natuurlijke levenskracht weer terug. 'Vitaal water draagt bij aan een gezond, fit en vitaal lichaam'. Het principe van de watervitalisator is bedacht door Schauberger om leidingwater weer 'levend' te maken. Door de wervelende beweging regenereert het water en krijgt daardoor zijn oorspronkelijke levensopbouwende krachten terug.

Door de manier waarop wij water tegenwoordig behandelen (indammen, kanaliseren, vervuiling enz..) scheppen wij een ziekelijk lichaam. Bijvoorbeeld; water is het meest vitaal om en nabij de temperatuur van 4 graden. Daarboven wordt het lui en indien de temperatuur te lang te hoog blijft is het vatbaar voor ziektes. 'Water dat blootgesteld is aan zonlicht is moe en lui. 's Nachts daarentegen en met name bij maanlicht, is het fris en levendig”.

­[img]http://www.grenswetenschap.nl/images/artikelfoto/waterverzicht.jpg[/img]

Victor Schauberger heeft veel ontdekt. Een simpel voorbeeld is het feit dat het regenwater warmer moet zijn dan de grond waar het op valt. Zoniet, dan loopt het water weg en erotiseert het de grond. (Probeer het maar eens bij een uitgedroogde plant; warm water wordt wel opgenomen).

Ook heeft hij een waterbaan (het vervoer van boomstammen) uitgevonden, gebaseerd op de principes die eigen zijn aan water. Dit werkte zo goed dat hij het ongerepte stukje natuur waarin hij opgroeide zag verdwijnen.
“Schauberger schrok van de gevolgen van de ontbossing. Hij zag dat de vruchtbare bosbodems door neerslag, lawines en aardverschuivingen van de berghellingen afspoelden, waardoor herbebossing voorgoed onmogelijk werd. Ze werden 'wild', zoals Schauberger dat noemde. Waterplanten werden ontworteld en afgevoerd en het mos spoelde weg. De beken en rivieren konden niet langer voor zichzelf zorgen. Kiezelsteentjes, modder en zand hoopten zich op in de beddingen, met overstromingen als gevolg. Rivieren braken na een heftige regenbui uit hun oevers en bedreigden landbouwgebieden en steden. Andere momenten in het jaar droogden de rivieren juist op. Schauberger had dit nog nooit gezien: een gezonde rivier droogt in principe nooit op en stroomt ook nooit over”.

Rond 1930 hield Schauberger hele betogen in de kranten om de ontbossing te stoppen. Hij was hiermee een van de eerste milieuactivisten in de wereld.
Water is onontbeerlijk voor alle levensvormen op aarde. Victor Schauberger voorspelde in zijn tijd al dat door manier waarop men met water omgaat zich vele ziektes zouden ontwikkelen, zoals kanker. Hij heeft gelijk gekregen

Grenswetenschap

Wij thuis hebben een apparaat van Nikken waarbij water weer 'levendig' hoort te worden dmv turbelentie en magnetisering..

Eerst moet je kraanwater in soort van pot doen waarbij het volledig gefilterd..het gefilterde water moet je daarna in een grote kan doen..als je dit dan aanzet gaat het water wervelen dmv magnetisering..

Wat dat betreft denk ik dat je water via verschillende manieren z'n 'oorspronkelijke' vorm weer terug kan geven..niet alleen via de fysieke manier (zoals hierboven staat) maar het lijkt me ook logisch dat je dmv telepathie het water kunt beinvloeden..Bijv. door bidden of mediteren..

En als ik het goed lees heeft die dokter wel in zekere zin gelijk;

Uitspraak van DeKaleAas op vrijdag 9 maart 2007 om 10:08:
We have only experimented once with that in the book.­ But from that experiment, distance did not seem to matter.­ The intention and prayers of the person still influenced the water.­ We have not yet tried further experiments from a long distance.­ However, my feeling is that distance would not make much of a difference.­ What would make a difference is the purity of intent of the person doing the praying.­ The higher the purity of intent, the less of a difference the distance itself would make

Aangezien de verbindingen tussen energie geen ruimte en tijd kent kan je jezelf direct in verbinding stellen met iets anders op de andere kant van de wereld..

Wil je gegarandeert succes dan zul je wel op het voorwerp moeten focussen en heeft de intentie er natuurlijk ook mee te maken..

Uitspraak van DeKaleAas op vrijdag 9 maart 2007 om 10:08:
Ok… ok…dus op afstand kan ook.­ In dat geval zal er wel ongelofelijk veel ‘vervuiling’ van energie door de hele wereld zwermen! Mensen die alles vervloeken, mensen die anderen doodwensen (wat moet bush getroffen worden door negatieve energie… vooralsnog is hij er niet aan bezweken) En als er zoveel energie vervuiling overal is hoe kan mr Emoto dan nog een conclusie aan het kristalliseren van water verbinden? Eigenlijk verwacht je dan dat bijna alle kristallen wel min of meer even lelijk of mooi worden… of is de sticker met ‘Thank you’ zo dichtbij dat hij alle andere energie overtreft?

Wat dat betreft heb ik ook hier vaak aan gedacht..wat denk je bijv. met voetbal wedstrijden..en andere gebeurtenissen..

Ik denk dat het uiteindelijk om balans gaat..we leven immers in een collectieve en ook al ben je met een groep mensen die op iets focust, dan kan je het op z'n minst beinvloeden maar nooit volledig controle over krijgen..

Als je soms interviews ziet van artiesten dan praten ze wel eens erover dat ze ontzettend veel energie krijgen bij optredens en dat dat erg heftig kan zijn..

Daarnaast kan je jezelf ook afschermen van energie van 'buiten'..De intentie van jezelf heeft er ook weer mee te maken..
Uitspraak van l e x i e op vrijdag 9 maart 2007 om 10:45:
erotiseert het de grond

:vaag: of bedoelt ie erodeert?
Uitspraak van l e x i e op vrijdag 9 maart 2007 om 10:45:
Water is onontbeerlijk voor alle levensvormen op aarde.­ Victor Schauberger voorspelde in zijn tijd al dat door manier waarop men met water omgaat zich vele ziektes zouden ontwikkelen, zoals kanker.­ Hij heeft gelijk gekregen

hij heeft misschien gelijk.

Verde op zich een interessant artikel, maar het heeft een hele andere invalshoek dan die van mr Emoto. In dit artikel wordt eigenlijk uitgelegd hoe je water vers houdt.
Uitspraak van l e x i e op vrijdag 9 maart 2007 om 10:45:
ook logisch dat je dmv telepathie het water kunt beinvloeden..­Bijv.­ door bidden of mediteren..­

nou logisch logisch... het zou kunnen dat we energie uit kunnen stralen.. Maar mr emoto slaat behoorlijk door in zijn conclusies. Als hij er echt zo geintresseerd in is waarom post hij dan niet meer info op zijn site? (waarin sommige resultaten elkaar tegenspreken... zie bv de heavymetal muziek kristallen)

en ik denk dat zijn werkelijke intentie gewoon stinkend rijk worden is.

En verder vind ik Bush een mooi voorbeeld. Hoeveel moslims zullen er gebeden hebben dat Bush om het leven komt? Met alle respect naar moslims.. maar dat zullen er heeeeel veel zijn. Als 1 sticker op een pot water al zulk effect heeft en afstand niet uitmaakt... waarom is bush dan nog niet verschrompeld tot een rozijn?
laatste aanpassing
Kraanwater in enkele grote steden

Het kraanwater in Londen en Parijs geeft bij bevriezing geen of slechts onvolledig ontwikkelde kristallen.­ Het kraanwater in Buenos Aires (Argentinië) en ook in Manaus (Brazilië) vertoont wel prachtige kristallen.­ Waarschijnlijk komt dit door de minder strenge desinfectie eisen.­

en heeft mr Emoto nog gekeken HOE dat gedesinfecteerd wordt? misschien wel chemisch...?

Bij Heavy Metal muziek, die vervuld is van woede, lijkt het water negatief te reageren.­ De structuur van het kristal is in stukken gebroken.­

maar gemaakt is met liefde... is hij er nou al achter wat de invloed heeft? De intentie van de maker of de intentie van de onderzoeker?

En hoe zit het nou met Bush? Hij hoort dood te zijn volgens de suggesties van mr emoto. Of op zijn minst zwaar depressief, zoals je onder het stuk post: "Verklaart dit mischien het goede gevoel als iemand tegen je zegt; ik hou van je...?"

dat doet het dus niet, aangezien Bush nog leeft en zich zeker af en toe goed voelt.

If, Water =­ Me =­ Life
Then, Peace(Water) =­ Peaceful Water, Peaceful Me, Peaceful Life

Lol iemand the search for the holy grail gezien?

BEDEVERE:
Exactly.­ So, logically...­
VILLAGER #­1:
If...­ she...­ weighs...­ the same as a duck,...­ she's made of wood.­
BEDEVERE:
And therefore?
VILLAGER #­2:
A witch!

De Japanse pseudowetenschapper Masaru Emoto meent te hebben aangetoond dat water op gedachten kan reageren, en velen willen hem graag geloven.

In alternatieve kringen spreekt men graag over subtiele vibraties die de gevestigde wetenschap nog niet kent. Maar zulke occulte theorieën blijven wat onbevredigend zolang je de veronderstelde vibraties slechts subjectief kunt ervaren. De kirlianfotografie bood in de jaren 1970 een oplossing. Er zijn nog steeds boeken en websites die betogen dat je op kirlianfoto's fijnstoffelijke energievelden of levensenergie kunt zien. Maar wie zich verdiept in het wetenschappelijk onderzoek, zal moeten toegeven dat deze bewering al lang is ontkracht.

De Japanse dr. Masaru Emoto (1943) heeft naar het schijnt een nieuwe en betere methode ontwikkeld. Hij gelooft dat zijn foto's aantonen dat allerlei soorten vibraties, waaronder positieve en negatieve gedachten, invloed hebben op de vorming van ijskristallen. Goede vibraties – Emoto noemt het Hado – leveren de mooiste kristallen op. Hij publiceerde er in 1999 een boek over dat wereldwijd veel belangstelling wekte. Het verscheen in Nederland onder de titel De boodschap van water, in eerste instantie bij de onbekende uitgeverij Hado Publishing. Vorig jaar verscheen er ook een editie bij uitgeverij Ankh-Hermes, die tevens een tweede boek van Emoto op de markt bracht, Water weet het antwoord. Van beide boeken zijn in korte tijd al verscheidene drukken verschenen.

Eind 2005 hield Emoto voor het eerst een lezing in Nederland. Deze vond 's avonds plaats in Antropia, een antroposofisch cultuur- en congrescentrum op het landgoed De Reehorst in Driebergen. Er waren meer dan 300 belangstellenden die elk 39 euro hadden betaald om de Japanner te zien. Hij is al langer succesvol in Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland, waar hij vanaf 2000 regelmatig in diverse steden optreedt voor een publiek van 500 tot 1500 personen. Ook in Australië en de vs zijn er sympathisanten die tournees voor hem organiseren. Er worden tevens meerdaagse seminars gehouden, waar men zich kan laten opleiden tot Hado Instructor. Sinds augustus 2003 houdt Emoto een boeiend internetdagboek bij waarin hij verslag doet van zijn activiteiten. Er staan fraaie foto's bij, waarop je hem ziet in het gezelschap van allerlei beroemde, geleerde en wijze personen. Dit jaar sprak hij onder meer op het Fourth World Water Forum in Mexico, dat werd geopend door de prins van Oranje. (www.masaru-emoto.net).

Een optreden dat in april 2004 in Portland, Oregon, plaatsvond, is op dvd verkrijgbaar. De hele zaal blijkt vol te zitten met fans van de newagedocufilm What the bleep do we know!?, waarin de kristallen van Emoto een belangrijke rol speelden (www.skepsis.nl/bleep.html). Emoto weet het ijs meteen te breken door het podium te betreden met een digitale camera, waarmee hij als een echte Japanse toerist het publiek begint te fotograferen. Zijn voordracht is helaas moeilijk te volgen omdat alles moet worden vertaald door een plaatselijke acupuncturiste, die naar het schijnt nogal wat steken laat vallen. De Engelstalige powerpointpresentatie, met veel dia's van ijskristallen, biedt gelukkig wat meer houvast. In Europa worden de lezingen meestal vertaald door Shizuko Ouwehand, die de Nederlandse nationaliteit bezit. Emoto heeft ook een dochter die in Amsterdam woont.

Aan het begin van zijn lezing laat hij vol trots zien in hoeveel talen zijn boek al is verschenen.­ Hij merkt gekscherend op dat er niet zoveel mensen in de zaal zouden zitten als hij een echte wetenschapper was.­ Emoto heeft weinig goede woorden over voor de reguliere wetenschap. Waarom is de aarde er zo slecht aan toe en waarom zijn de mensen zo in verwarring? 'Door mijn overdenkingen kwam ik tot de conclusie dat het een combinatie is van de trots en de corruptie binnen de wetenschappelijke gemeenschap enerzijds, en het feit dat de machthebbers bewust het ontstaan van een dergelijke gemeenschap toestaan en aanmoedigen anderzijds.' (Emoto, 2001)

Desondanks blijft Emoto zijn doctorstitel voeren. Hij verkreeg de titel in 1992 bij de Open International University … for Alternative Medicine in Calcutta (dat laatste wordt er zelden bij gezegd).­ De titel kost momenteel $­350 en kan binnen een jaar worden behaald.­ Je hoeft er niet voor naar India: 'There will be five papers and the student will be asked to answer the same at his place of residence.­ The answer scripts should be sent to the Institute for evaluation.­' (Lees dit met een Indiaas accent.)

Emoto is eerder een natuurfilosoof dan een onderzoeker. Hij geeft ook toe dat hij nooit aanwezig is in het laboratorium waar de ijskristallen onder een microscoop worden gefotografeerd. Het is daar 5 graden onder nul en dat vindt hij veel te koud. Hij vertrouwt op zijn medewerkers, die worden geselecteerd op hun vermogen om mooie kristallen te fotograferen. Een goed esthetisch gevoel en een warm hart zijn essentieel. In een interview met Irene van Lippe-Biesterfeld (2003) maakte Emoto zijn eigen rol duidelijk: 'Ik ben alleen de regisseur, ik ben geen kunstenaar. Mijn rol is die van scenarioschrijver.' Prinses Irene: 'U vertelt ze wat u wilt?' 'Inderdaad. Afhankelijk van de fotograaf is het resultaat verschillend.'


Idioot

Voordat een fles water wordt onderzocht, klopt men eerst enkele malen op de bodem om het water te activeren. Daarna wordt op 50 petrischaaltjes een halve milliliter gedeponeerd. De schaaltjes gaan drie uur in een vrieskast met een temperatuur van minstens 20 graden onder nul. Vervolgens worden de ijsblokjes onder een microscoop bekeken. De warmte van het licht doet het bovenste laagje smelten. Daarbij kunnen zeshoekige kristallen zichtbaar worden, die eerst aangroeien en binnen een halve minuut weer smelten. Op deze wijze werden verschillende soorten water onderzocht en gefotografeerd. Met chloorhoudend kraanwater uit Tokio lukte het niet om kristallen te verkrijgen, terwijl Lourdeswater bijzonder fraaie kristallen opleverde.

Gedestilleerd water laat normaal slechts een kleine hexagonale vorm zien, zonder enige franje. Een assistent van Emoto kwam op het idee om dit water van te voren aan muziek bloot te stellen. Dat bleek opmerkelijk veel effect te hebben. Klassieke muziek zorgde voor kunstzinnige kristallen, elk met een eigen karakter dat aansloot bij het stuk dat ten gehore werd gebracht. Heavy metal liet daarentegen een volledig verstoorde en gedeformeerde structuur zien. Het nummer Heartbreak Hotel van Elvis Presley leverde een gebroken kristal op!

Als volgende stap probeerde men het met Japanse schrifttekens. Die werden onder een flesje water gelegd of erop geplakt met de tekst naar het water toe gericht. Het effect van het scheldwoord 'Idioot!' was vergelijkbaar met heavy metal-muziek. De tekst 'Liefde en Dankbaarheid' leverde volgens Emoto het allermooiste en sierlijkste kristal op. Dit was te verwachten aangezien deze woorden de meest fundamentele principes van de natuur vertegenwoordigen. De woorden waren ook in staat om het water te 'immuniseren' tegen de schadelijke invloeden van een computer, televisie, mobiele telefoon en magnetron. Liefde is de actieve energie en dankbaarheid de passieve, als yin en yang. Samen kunnen ze de wereld tot een paradijs maken, waarbij Emoto twee delen dankbaarheid wil koppelen aan één deel liefde, zoals ook in H2O het geval is. De wereld is verbonden door liefde en dankbaarheid, dat is de boodschap van het water.

Elk woord heeft volgens Emoto een unieke vibratie, die zich in de structuur van een ijskristal kan uitdrukken. Men heeft vastgesteld dat het water niet alleen Japans maar ook diverse Europese talen kan lezen. Het lettertype en de soort inkt zijn daarbij waarschijnlijk niet van invloed. Het zal geen verbazing meer wekken dat water ook gevoelig is voor afbeeldingen, zoals een foto van de berg Fuji, de Victoriawatervallen, Stonehenge en een dolfijn. Gebeden kunnen eveneens prachtige kristallen opleveren. Zelfs kraanwater uit Tokyo ziet er goed uit nadat er voor gebeden is. Water kan onze gevoelens en staat van bewustzijn weerspiegelen. Prinses Irene vond dat niet onlogisch: 'De poes springt op schoot als ik zit te mediteren. Dus waarom zou water niet op onze gedachten en stemmingen reageren?' Het feit dat water geen zintuigen heeft, ziet ze blijkbaar niet als een belemmering.

Aan het water kun je zien of je te maken hebt met goede of slechte vibraties. De boeken van Emoto bevatten hoofdzakelijk foto's van mooie ijskristallen. Onder de kristallen staan teksten zoals: 'Dit prachtige kristal weerspiegelt de schoonheid van dit muziekstuk (Mozarts symfonie nr. 40 in G mineur). Het kristal lijkt te verwijzen naar de onvoorwaardelijke manier van leven van Mozart.' Het is moeilijk om te beoordelen of het inderdaad zo'n treffende weergave is of dat het kristal evengoed bij een Indiase raga of bij Frans Bauer kan passen. Emoto lijkt de wat meer barokke kristallen te verkiezen boven de Bauhausstijl.

Hoewel er van elk watermonster ongetwijfeld vele kristalfoto's worden gemaakt, krijgen we zelden meer dan één foto zien.­ Dat is waarschijnlijk de best gelukte, die Emoto als het meest karakteristiek beschouwt. 'Satan' ziet er uit als een donkere, vormeloze massa, terwijl 'Engel' een ring van onderling verbonden kristalletjes toont. Maar dat kan louter te danken zijn aan de onderzoekers, die hun theorie kunnen bevestigen door naar willekeur te bepalen welke beelden ze vastleggen en vertonen.­ Emoto geeft toe dat alle ijskristallen verschillend zijn.­ Daarbij speelt ook de temperatuur waaronder ze gevormd worden een belangrijke rol, evenals de luchtvochtigheid (zie www.­snowcrystals.­com).­

Het zou pas interessant worden wanneer men louter op basis van de kristalvorming kan bepalen of water naar Bach of naar hard rock heeft geluisterd.­ Daarbij is het uiteraard essentieel dat de laboranten niet weten welk type water ze onder de microscoop houden, zodat hun verwachtingen en de wensen van hun werkgever geen invloed kunnen hebben op de resultaten. Emoto schreef dat hij een wetenschappelijk bewijs wilde leveren voor het vermogen van water om zich informatie te herinneren. Maar sinds hij in 1994 met het wateronderzoek begon, heeft hij nog nooit verslag gedaan van een geblindeerd experiment.­ Zelfs niet van een ongeblindeerd experiment.­ Hij slaagde er wel in een kort artikel te publiceren in het 'peer-reviewed' Journal of Alternative and Complementary Medicine (nr. 10/1, 2004, p. 19-21). Maar dit was slechts een foto-essay waarin hij zijn favoriete beelden toonde.


Geclusterd water

Emoto heeft zijn belangstelling voor water te danken aan zijn goede vriend en voormalige Amerikaanse zakenpartner Lee Lorenzen, bekend als doctor in de voedingsbiochemie.­ In samenwerking met Lorenzen importeerde hij alternatieve gezondheidsproducten uit Californië. Lorenzen bracht hem in 1987 in contact met de scientologen Rod Quinn en Loren Zanier, die beweerden dat ze de structuur van water konden veranderen, waardoor het heel heilzaam werd. Emoto verkocht dit water met succes in Japan.

Lorenzen ontwikkelde al spoedig een eigen methode om geclusterd water te produceren. Dit water bestaat naar verluidt uit microstructuren van 6 watermoleculen die een ring vormen. Om het te maken heb je onder meer een sterk magnetisch veld en een laser nodig. Lorenzen vroeg een patent aan op zijn methode en verkreeg dat uiteindelijk in 1998. Hij probeerde het water ook in de vs te verkopen via zijn onlangs opgeheven bedrijf Cellcore.

Op websites die nog reclame maken voor het Cluster Water™ wordt verwezen naar een gerandomiseerd en dubbelblind onderzoek dat zou hebben aangetoond dat het water positieve effecten heeft op de structuur en functie van menselijke cellen.­ Hiervan is echter alleen een 17-regelige posterpresentatie beschikbaar (Wang et al.­ 2004).­ Het stukje werd gepubliceerd in een supplement van het tijdschrift van de Asia Pacific Clinical Nutrition Society, samen met 300 andere bijdragen aan een congres.­ De tekst is ook overgenomen in PubMed, de openbare databank met medische vakliteratuur.­ De reclamesites vermelden daarom dat het onderzoek is verschenen in de 'National Library of Medicine'.­

Het experiment werd in China uitgevoerd.­ Een van de onderzoekers is Lorenzen zelf, de overige zes zijn Chinezen, waaronder drie die werkzaam zouden zijn bij het Center for Bio-signalling &­ System Research van het New Jersey Institute of Technology.­ Dit centrum is niet op internet te vinden, maar navraag leert dat het twee jaar geleden werd gestart door dr.­ Meng Chu Zhou en nog heel klein is.­ Zhou is als 'professor of electrical and computer engineering' aan de technische universiteit verbonden .­ Hij werkte ook mee aan twee papers (Pan et al.­, 2003, 2004) over de bijzondere eigenschappen van het clusterwater, die werden gepresenteerd op congressen van de Systems, Man &­ Cybernetics Society.­

De Chinese onderzoekers schrijven dat het water van Lorenzen zeer sterk wordt verdund met gedestilleerd water. De optimale verdunning (D6 - D20) kan worden bepaald met een speciaal apparaat, een MRA (waarover later meer). Om aannemelijk te maken dat zo'n sterke verdunning nog effect kan hebben, verwijzen ze naar proeven van Jacques Benveniste (zie Skepter, juni 1991 en maart 1994) en diens homeopathische navolgers. Ze veronderstellen dat het water informatie kan overdragen en brengen het in verband met het Chinese meridiaansysteem. Aan het slot wordt nog vermeld dat Lorenzen in samenwerking met Emoto 'six-ring crystals' heeft gefotografeerd die de hexagonale vorm van zijn waterclusters weerspiegelen. Daarbij zou een microscoop zijn gebruikt die 2000 tot 5000 keer vergroot, al was de vergroting in werkelijkheid een factor tien kleiner.

De reclamesites beweren dat de groep van dr. Lorenzen sinds 1988 in 32 Japanse klinieken onderzoek heeft gedaan naar het speciale water. Daarbij werden meer dan 260.000 gevalsbeschrijvingen verzameld, waarvan sommige zouden zijn gepubliceerd in boeken van de 'medisch onderzoeker' Masaru Emoto. Waarschijnlijk betekent dit slechts dat Emoto het water van zijn goede vriend doorverkocht aan alternatieve behandelaars in Japan. Zelf noemde Lorenzen 61 klinieken die onder controle van de Japanse overheid zouden staan.

De vrouw van Lorenzen ondersteunde het werk van haar man met een persoonlijke getuigenis. Zij was er omstreeks 1985 zeer slecht aan toe, onder meer vanwege chronische vermoeidheid. Alleen Lourdeswater leek uitkomst te bieden. Dr. Lorenzen ontdekte dat dit water hexagonale clusters bevatte, maar helaas ging deze structuur snel verloren. Daarom ontwikkelde hij een stabiel soort clusterwater, dat zijn vrouw Penny volkomen genas. De kleine clusters kunnen gemakkelijk door de celmembramen naar binnen om voedingsstoffen te brengen en afvalstoffen te verwijderen. Jonge kinderen hebben 95% geclusterd water in hun lichaam, maar in de loop der jaren neemt dit percentage drastisch af en drogen we uit.­ Om jong en gezond te blijven, heb je het gepatenteerde Cluster Water™ van dr.­ Lorenzen nodig.­

Er zijn diverse ondernemers actief die beweren dat ze de structuur van water kunnen veranderen.­ Stephen Lower, een emeritus hoogleraar in de chemie, heeft een speciale website over deze tak van pseudowetenschap.­ Hij nam onder meer de patenten en een lange reclametekst van Lorenzen gedetailleerd onder de loep en concludeerde dat ze louter misleidende wartaal bevatten.­ (www.­chem1.­com/CQ/CCdebunk03.­html)

Het is wel waar dat watermoleculen clusters kunnen vormen. Er is ook veel onderzoek gaande naar de structuur van water. Het is een stof met nog veel onbegrepen eigenschappen. Zo is het opmerkelijk dat ijs lichter is dan vloeibaar water. Maar de waterclusters die wetenschappers onderzoeken, bestaan slechts heel kort. Je moet daarbij niet in dagen of minuten denken maar in fracties van picoseconden (een miljoenste van een miljoenste seconde).

Lorenzen behaalde zijn doctorstitel aan het Metropolitan Collegiate Institute in Londen.­ Enig zoekwerk op internet brengt aan het licht dat het louter een brievenbus was, ingeklemd tussen een kapperszaak en een café.­ Dat gold ook voor het Sussex General Hospital, waarmee men zogenaamd samenwerkte.­ Wie een formulier opstuurde en $­100 bijsloot, kon de gewenste papieren verkrijgen.­ Het Instituut heeft bijna twintig jaar doctorstitels verkocht aan buitenlanders, waaronder Amerikanen en would-be artsen in derdewereldlanden. Er werd waarschijnlijk niet tegen opgetreden omdat de Engelsen er zelf geen last van hadden.


Toverkastje

Emoto was zeer enthousiast over het clusterwater, dat naar zijn idee veel goede Hado bevatte. Maar om anderen daar ook van te kunnen overtuigen, wilde hij graag een apparaat hebben waarmee hij de Hado kon meten. Lorenzen wist daar wel een oplossing voor. Hij bracht Emoto in 1989 in contact met de 28-jarige Ronald Weinstock, een voormalige eerstehulpverlener die een Magnetic Resonance Analyser (MRA) had uitgevonden. Hij zocht nog een sponsor voor zijn nieuwe bedrijfje. Emoto vertelde later dat het apparaat zijn leven had veranderd.

De MRA is een echt toverkastje met onbeperkte mogelijkheden. Alles heeft een eigen resonantieveld, een specifieke vibratie, die via de MRA kan worden uitgedrukt in een code van vijf cijfers. Je kunt er van alles mee opsporen, waaronder afwijkingen in organen, bacteriën, schimmels, virussen en kankercellen. Bovendien kan het apparaat negatieve vibraties neutraliseren met specifieke tegenvibraties, die in een flesje clusterwater kunnen worden gestopt. Zo kan de oorzaak van elke ziekte worden aangepakt, terwijl reguliere medicijnen slechts symptomen bestrijden. Uiteraard is het ook mogelijk de kwaliteit van water en voedsel te testen. Hado kan met de MRA van de ene substantie naar andere worden gekopieerd.

Lorenzen vermeldde dat de MRA een soort huidweerstandsmeter is. Het apparaat lijkt het midden te houden tussen een bioresonantie- en radionicatoestel. De MRA heeft een bijzondere gebruiksaanwijzing. Om het apparaat te kunnen bedienen, moet je volgens Emoto eerlijk en oprecht zijn en afstand doen van zelfzuchtige verlangens. Je moet ook enthousiast en geduldig zijn en de wil hebben je doel te bereiken. Je mag niet gehinderd worden door je 'gezonde verstand' en je moet drie maanden oefenen. Emoto importeerde de apparaten in Japan en vestigde zich als alternatieve genezer. Om geen last te krijgen met de wet, moesten zijn patiënten lid worden van de International Hado Membership.

Emoto voerde ruim 1000 behandelingen per jaar uit.­ De patiënt hoefde daarbij niet noodzakelijk aanwezig te zijn.­ Ook met behulp van een portretfoto konden de juiste vibraties aan het water worden toegevoegd.­ De Hado kon zelfs louter op basis van de naam van de patiënt worden bepaald.­ Emoto vertelde prinses Irene dat hij met zijn Hadowater meer dan tienduizend patiënten van allerlei ziekten heeft genezen, waaronder terminale kanker. Tijdens zijn optreden in Portland vergeleek hij de MRA met mri, waarvoor in 2003 een Nobelprijs werd uitgereikt. Elke ziekte, bijvoorbeeld borstkanker, heeft volgens Emoto een bepaalde vibratie die met mri kan worden gemeten. Hij vroeg zich af waarom de methode alleen wordt gebruikt om diagnoses te stellen en niet om patiënten te behandelen. Afwijkende vibraties kunnen immers worden gecorrigeerd met goede vibraties. Tegengestelde golven doven elkaar uit. Waarom gebeurt dat niet? Het is waarschijnlijk te wijten aan de macht van de farmaceutische industrie, meende hij. Veel aanwezigen waren het daar mee eens, want de opmerking werd beloond met een luid applaus en kreten van instemming.

Emoto demonstreerde met enkele stemvorken en hulp van zijn vrouw hoe resonantie werkt, het meest amusante onderdeel van zijn optreden. Als je de ene stemvork aanslaat, gaat de andere meetrillen, mits hij gelijkgestemd is, want gelijken trekken elkaar aan. Zo voelen ook mensen met dezelfde frequentie zich tot elkaar aangetrokken. De Hado wordt volgens Emoto opgewekt door trillingen van elektronen en atomen. Het is de kleinste eenheid van energie die ook alles te maken heeft met het menselijk bewustzijn. Alles vibreert, resoneert en maakt geluid. De fundamentele wet van het universum, is de wet van het octaaf. De mens kan alle tonen van de toonladder zingen. Daarom kunnen we met iedere frequentie resoneren. Om zijn betoog kracht bij de zetten zingt Emoto samen met de zaal 'My Darling Clementine'.

Terug naar Ronald Weinstock. Hij sloot in 2000 een deal met Frontier Medical, een bedrijf dat zijn MRA, of een variant daarvan, in de vs wou verhandelen als een methode om pijn te bestrijden. Er ontstond echter een conflict doordat Weinstock de MRA ook aan anderen verkocht, terwijl Frontier Medical de exclusieve rechten had. Bovendien kwam Weinstock de leveringsvoorwaarden niet na. Een rechtbank oordeelde dat hij 3 miljoen moest betalen als vergoeding voor de inkomsten die het bedrijf was misgelopen.

Weinstock vond het bedrag veel te hoog.­ Hij wees erop dat het apparaat nog niet deugdelijk op de proef was gesteld en mogelijk slechts 'junk' was.­ Hij had eerder weliswaar het tegendeel beweerd, maar dat was slechts 'zelfpromotie' geweest.­ Het onderzoek uit buitenland moest niet al te serieus worden genomen. Weinstock betwijfelde ook of er wel een markt was voor het apparaat. Dit argument werd echter niet geaccepteerd omdat de MRA in Japan al veel had opgeleverd. Emoto schreef dat hij niet weet waar Weinstock momenteel verblijft.


Watermysticus

Toen Emoto op een dag in 1991 het kraanwater uit Tokyo met de MRA doormat om de Hado te bepalen, kwam hij onverwacht uit op –17, terwijl de waarde doorgaans +1 of 2 bedroeg (het maximum is 21). De volgende dag vond hij een goede verklaring toen hij hoorde dat de Golfoorlog was uitgebroken. Blijkbaar was het water daar al van op de hoogte geweest. Hij raakte ervan overtuigd dat water het medium van Hado is. Waar Hado is, daar is water, en omgekeerd. In 1992 publiceerde hij er zijn eerste boek over, Prelude to the Hado Era. Er moest alleen nog een manier gevonden worden om de Hado te visualiseren.

In een populair-wetenschappelijk boek las Emoto dat alle sneeuwkristallen verschillend zijn. Dat bracht hem op het idee ijskristallen te fotograferen. Een medewerker kreeg in 1994 de opdracht dit plan uit te voeren. Het kostte twee maanden om de eerste bruikbare foto's te verkrijgen. Dank zij de experimenten die volgden, staat Emoto nu bekend als een wetenschapper die heeft bewezen dat gedachten invloed hebben op water. In Water weet het antwoord suggereert hij nog een andere manier om dit bewijzen. Richt je aandacht op een klein wolkje aan de hemel en geloof dat dit zal verdwijnen. Op een zonnige dag is de kans groot dat het gaat lukken, want schapenwolkjes zijn geen lang leven beschoren.

Emoto ontdekte dat het omgekeerde ook mogelijk is. Dit jaar waren er in de Amerikaanse staat Oklahoma enkele tv-programma's die hem presenteerden als 'Rain Maker'. Hij was naar Oklahoma City gekomen in verband met de oprichting van de International Water for Life Foundation, een van zijn organisaties. Vanwege de droogte waren er in Oklahoma voortdurend bosbranden, maar nadat Emoto was gearriveerd, sloeg het weer meteen om.

Op zijn website (hado.­net) verkoopt Emoto 'Indigo Water', dat een perfecte hexagonale structuur heeft.­ Je kunt het bestellen voor $­35 per flesje van ongeveer een kwart liter.­ Als we de getuigenissen van Emoto's klanten mogen geloven, word je er heel blij van: 'I found myself singing throughout the day…' Het water is niet van Lee Lorenzen afkomstig maar van een nieuwe zakenpartner, Robert Lloy, de uitvinder van het Voice Analysis Hydration System, dat ik hier maar onbesproken zal laten. Wie de gangen van Emoto volgt, komt voortdurend merkwaardige uitvindingen tegen.

In 2004 opende Emoto een vestiging in Liechtenstein, Hado Life Europe. Daar kunnen bedrijven hun gezondheidsproducten tegen betaling van een 'Emoto keurmerk' laten voorzien.­ Een van de goedgekeurde producten is de WaterStar, een glazen karaf die 90 euro kost.­ Op de website van de leverancier staat een aanbeveling van dr.­ Emoto: 'Mijn tests tonen een opmerkelijke verbetering van de waterkwaliteit door WaterStar.­'

Naast deze commerciële activiteiten heeft Emoto ook oog voor spiritualiteit. Zo riep hij mensen op om een PET-fles met water te vullen, bijvoorbeeld uit een naburige vijver. Aan dit water moest Hado worden gegeven, 'een vibratie van Liefde en Dank'. De fles kon vervolgens worden opgestuurd naar het centrum in Liechtenstein, waar al het water werd samengevoegd en onder het uitspreken van gebeden in de Rijn werd gedeponeerd. Water kan goede vibraties verspreiden en de hele wereld zuiveren.

Op 26 mei 2005 hield Emoto op uitnodiging van een spirituele NGO (Non-Gouvernementele Organisatie) een lezing in het gebouw van de Verenigde Naties, waarbij circa 150 personen aanwezig waren. Ook Anwarul Chowdhury, de ondersecretaris-generaal voor minst ontwikkelde landen, sprak bij deze gelegenheid. Emoto demonstreerde zijn stemvorken, vertoonde een korte film over zijn werk en presenteerde zijn plan om alle kinderen in de wereld een gratis jeugdversie van De boodschap van water te schenken. De boodschap die hij de kinderen wil meegeven is: 'Water is me; water is life; peaceful water means peaceful me means a peaceful world'. Kinderen die een computer bezitten kunnen het boekje in pdf-formaat downloaden bij www.thank-water.net.

Het is moeilijk te beoordelen of Emoto een gewiekste zakenman, een oliedomme pseudowetenschapper, een gevaarlijke kwakzalver, een religieuze sekteleider of een aimabele watermysticus is.­ Misschien alles tegelijk.­ In een recent interview met Good Times lijkt hij wat bescheidener te zijn geworden: 'My theory and research is not yet reached science and I should say it is more like fantasy.­' Ter afsluiting nog een wijze raad van Emoto waar niemand minder van hoeft te worden: 'Drink goed water, luister naar goede muziek en denk positief.'
laatste aanpassing
Uitspraak van DeKaleAas op vrijdag 9 maart 2007 om 12:28:
en heeft mr Emoto nog gekeken HOE dat gedesinfecteerd wordt? misschien wel chemisch...­?

het is een beperkt artikel met conclusies...die gast heeft er 10 jaar onderzoek naar gedaan dus ja het is wat summier
Uitspraak van DeKaleAas op vrijdag 9 maart 2007 om 12:28:
maar gemaakt is met liefde...­

hier volg ik je niet helemaal, als ik jou met liefde dood wens dan...??? is het in mijn ogen nog steeds negatief...
Uitspraak van DeKaleAas op vrijdag 9 maart 2007 om 12:28:
dat doet het dus niet, aangezien Bush nog leeft en zich zeker af en toe goed voelt.­

waar haal je die info vandaan?
laatste aanpassing
Ik heb de meest kritische stukken wat dikker gemaakt.

opvallend vind ik dat hij continu overal geld voor vraagt en niet een paar dollar.. maar telkens minimaal 20 euro oid.

Interessante titel heeft hij.. waarom wilt hij die hebben? Om zijn verhaal extra kracht te geven?

Hben benieuwd of jullie iets kritischer naar zijn ontdekking kijken...
Uitspraak van Col-O op vrijdag 9 maart 2007 om 12:33:
die gast heeft er 10 jaar onderzoek naar

zie de dikgedrukte stukken.

Waarom wordt er geen blind onderzoek gedaan? Ik zie op zijn fotos een dudielijk verschil tussen heavy metal en klassiek... dan herken je toch ook zo welk water aan wat heeft bloot gestaan?
Uitspraak van Col-O op vrijdag 9 maart 2007 om 12:33:
hier volg ik je niet helemaal,

die heavy metal is misschien wel gemaakt met heel veel liefde voor de muziek, waarom komt die intentie niet tot uiting?
Uitspraak van Col-O op vrijdag 9 maart 2007 om 12:33:
waar haal je die info vandaan?

ik neem inderdaad aan dat bush nog leeft en dat hij soms gelukkig is.

Maar als we een voorspelling doen aan de hand van mr Emoto's theorie zou al die haat tegen Bush zn dood moeten betekenen. Immers er wordt zo negatief over Bush gedacht dat als hij zou bevriezen dat zijn water lelijke kristallen zou vormen.

maar wacht even... is het wel zo dat 'water dat bij bevriezing lelijke kristallen vormt' slecht voor je is? Dat weten we helemaal niet!

Maar lees allen op zn minst de dik gedrukte stukjes.
hmm inmiddels al weg 9x bekeken na mn laatste post maar niemand vind het interessant :(
Uitspraak van DeKaleAas op vrijdag 9 maart 2007 om 11:00:
nou logisch logisch...­ het zou kunnen dat we energie uit kunnen stralen..­ Maar mr emoto slaat behoorlijk door in zijn conclusies.­ Als hij er echt zo geintresseerd in is waarom post hij dan niet meer info op zijn site?

Misschien vindt hij dat zelf niet noodzakelijk, of is hij nog niet volledig klaar met zijn onderzoeken en uitwerkingen..ik zou er nog niet teveel conclusies uit trekken..

Uitspraak van DeKaleAas op vrijdag 9 maart 2007 om 11:00:
en ik denk dat zijn werkelijke intentie gewoon stinkend rijk worden is.­

Misschien...zou me niets verbazen :P

Uitspraak van DeKaleAas op vrijdag 9 maart 2007 om 11:00:
En verder vind ik Bush een mooi voorbeeld.­ Hoeveel moslims zullen er gebeden hebben dat Bush om het leven komt? Met alle respect naar moslims..­ maar dat zullen er heeeeel veel zijn.­ Als 1 sticker op een pot water al zulk effect heeft en afstand niet uitmaakt...­ waarom is bush dan nog niet verschrompeld tot een rozijn?

Omdat er kwestie is van balans en dualisme, alles kan nooit vanuit 1 kant komen..

Als je met iemand ruzie hebt en die loopt de hele tijd naar je te schelden, dan heb je 2 opties..alles letterlijk overnemen met wat degene zegt en alles aantrekken, of het voorbij je laten gaan en er niks van aantrekken.. Het ligt dus ook aan de persoon zelf wat ie met de 'energieen' doet..

Vergelijk dit eens met jou voorbeeld ;)

Uitspraak van DeKaleAas op vrijdag 9 maart 2007 om 14:06:
die heavy metal is misschien wel gemaakt met heel veel liefde voor de muziek, waarom komt die intentie niet tot uiting?

Ik heb vroeger veel metal enzo geluisterd..je weet wel van die black en death metal..hele hoge stemmetjes en zware grunts.. Als je dan ook eens die clips ziet met hellraiser achtige scenes..

Die muziek maken ze zeker wel met de intentie van haat..angst..onzekerheid..eenzaamheid...het 'kwaad' is dan heel verleidelijk, ik heb t zelf ook ervaren :)

Klassieke muziek schijnt trouwens wel heel 'positief' te zijn..rustige muziek met hele lieve hoge klankjes wat erg 'zachtaardig' over komt..

Zoals jij alles ziet dan kan je liefde overal wel in terug vinden..en liefde is ook overal in terug te vinden..maar ik denk dat je iets te diep in t bos kijkt :)

Uitspraak van DeKaleAas op vrijdag 9 maart 2007 om 14:06:
Maar als we een voorspelling doen aan de hand van mr Emoto's theorie zou al die haat tegen Bush zn dood moeten betekenen.­ Immers er wordt zo negatief over Bush gedacht dat als hij zou bevriezen dat zijn water lelijke kristallen zou vormen.­

De theorieen van deze dokter zijn ongeveer hetzelfde als van de wetten van oorzaak en gevolg..wat je geeft krijg je terug..oftewel Quantum Fysica :) Zover ik zelf heb ervaren zit er zeker een kern van waarheid in maar de logica daarin is nog moeilijk te doorgronden..Ik zelf ben geen meester in t leven en weet ook niet alles, maar ik zou wat meer mogelijkheden openhouden als ik jou was wat betreft dit onderwerp..
laatste aanpassing
Het waterstofatoom is de simpelste soort van bewustzijn waarvan wij nu op de hoogte zijn.­
Het schijnt dat quarks wat een nog veeel kleiner deeltje is net ontdekt zijn door de wetenschap en zij nu onderzoek doen in hoeverre wij deze deeltjes kunnen beinvloeden met onze gedachten.­
Het waterstofatoom heeft een bewustzijn in de 1e dichtheid.­ Daarom is water zo te beinvloeden met gedachten, omdat wij een hogere staat van bewustzijn hebben.­ Er wordt ook wel beweerd dat een waterstofatoom een ziel heeft en wij met ons bewustzijn het simpele waterstofatoom kunnen manipuleren met gedachtes.­
laatste aanpassing
maar wat vinden jullie ervan dat hij dus nog nooit een blind onderzoek heeft laten doen?

En van zijn 'titel'?

En hebben jullie deze link ook gechecked?

www.chem1.com/CQ/CCdebunk03.html

Hier worden beweringen over het water kritisch onder de loep genomen. Bijvoorbeeld:

Clustered Water™ is a critically important factor in controlling fundamental life systems.­ It is an organized water, a micro structure of 6 sides and 6 water molecules held together by shared hydrogen atoms1, is composed of 12 hydrogen and 6 oxygen atoms, is resonant2 and is 6 times more powerful and effective3 than ordinary water.­

waarover gezegd wordt:
1There is no credible evidence for any of this.­ Hydrogen bonds are too weak to allow such a structure to exist for more than about 10–12 sec.­ If it were somehow possible to stabilize such a structure in pure water, it would be detectable through its infrared absorption spectrum and by other physical means.­

2 To characterize an array of molecules as resonant is meaningless, but it sounds impressive.­

3 More powerful and effective in what way? And how was this factor of six determined?

En misschien willen jullie ook nog op de rest (of alleen de dikgedrukte stukjes) reageren. Afgezien van dat een waterstofatoom misschien een bewustzijn zijn deze mannen in mij ogen keiharde oplichters.
Samenvatting van het stuk met wetenschappelijke info over Clustered Water van dr. Lorenzen (partner van mr Emoto)
Number of paragraphs in the ClusteredSolutions Web page: 30

Number of paragraphs containing incorrect, misleading, or meaningless statements: 30

Interessant om te lezen dus als je meer over water beinvloeden will weten. Althans over hoe die Lorenzen en Emoto dat menen te doen/uitleggen.
nog een stukje op een question-answer page over what the bleep: De azteken zagen de schepen van Cortes wel.

Het stukje over de indianen die nog niet de schepen zagen totdat ze een rimpel zagen in het water.

You canceled your other question, about Columbus's ships, before I
could post something that I think you may find interesting.­ I hope you
do not mind if I post it here.­ This is an account of the reaction of
the Aztecs to the arrival of Cortes's ships.­ While the large sailing
vessels were not immediately recongnized as ships, they were certainly
seen.­

"­A common labourer...­ brought the news that he had seen 'a range of
mountains, or some big hills, floating in the sea'.­ Montezuma...­
ordered one of his four chief advisers...­ to go to ask the Mexican
steward near the sea if there was something strange, on the water;­
and, if there were, to find out what it was...­

The people concerned came back to say that the news was true: two
towers, or little hills, were to be seen on the sea, moving backwards
and forwards.­ The agents of Montezuma insisted on going to look for
themselves.­ In order not to expose themselves, they climbed a tree
near the shore, They saw that...­ there certainly were mountains on the
waves."­

From page 48 of "­CONQUEST: CORTES, MONTEZUMA, AND THE FALL OF OLD
MEXICO,"­ by Hugh Thomas.­
Wordt miljonair +­ $­5000

Mr.­ Randi offers one million dollars if Mr.­
Emoto can prove his work of the photo essay, and I personally have
offered $­5,000.­ Details and my full report are at
http://www.­Religious-Science.­com

Nou dat lijkt me niet moeilijk, Emoto's experiment ging als volgt: sticker met negatief japans woord op de ene fles en een sticker met positief woord op de andere fles. (of met hard rock/klassieke muziek)

Hoe bewijs ik dat ik weet welke foto bij welke sticker/muziek hoort:
Maak 100 foto's van de ijskristallen per fles. Die willekeurig verdelen en dan iemand ze laten sorteren op fles. De verwachting is dat 50% goed is en als je heel wat meer goed hebt ben je miljonair!!!

Het kostte mr Emoto 2 maanden om resultaten te behalen maar dat lijkt het me volledig waard! Wie o wie?
oh wacht dat is aan mr Emoto aangeboden.­ Ja doet ie nooit natuurlijk die heeft al miljarden.­
Overigens is er wel degelijk SUCCESVOL dubbelblind onderzoek gedaan.

Effects of distant intention on water crystals

Some people, when faced with claims like Dr.­ Emoto's "­intention affects the formation of water cystals,"­ immediately dismiss it as nonsense.­ Others uncritically accept the claim because it sounds nice.­ My first reaction is to try to replicate the claim to see it for myself.­ I conducted such a test with Dr.­ Emoto, where he and his staff were kept blind as to which bottles of water had been treated.­ The paper reporting the experiment has just come out.­ Here's the abstract:

DOUBLE-BLIND TEST OF THE EFFECTS OF DISTANT INTENTION ON WATER CRYSTAL FORMATION

The hypothesis that water “treated” with intention can affect ice crystals formed from that water was pilot tested under double-blind conditions.­ A group of approximately 2,000 people in Tokyo focused positive intentions towards water samples located inside an electromagnetically shielded room in California.­ That group was unaware of similar water samples set aside in a different location as controls.­ Ice crystals formed from both sets of water samples were blindly identified and photographed by an analyst, and the resulting images were blindly assessed for aesthetic appeal by 100 independent judges.­ Results indicated that crystals from the treated water were given higher scores for aesthetic appeal than those from the control water (p =­ 0.­001, one-tailed), lending support to the hypothesis.­

Citation: Radin, D.­ I.­, Hayssen, G.­, Emoto, M.­, &­ Kizu, T.­ (2006).­ Explore, September/October 2006, Vol.­ 2, No.­ 5.­

A triple-blind replication of this effect is presently underway.­
Op andere sites wordt Hardin echter ook beschreven als een onconventionele wetenschapper en hij wil niet onder de condities van die miljonair de testen uitvoeren.­ Verder heeft hij het experiment met mr Emoto gedaan (waarvan we inmiddels weten dat hij 1) (samen met zijn partner) liegt over het water.­ en 2) op uiterst onbetrouwbare manier onderzoek doet en daar ook geen resultaten van vrijgeeft...­

Overigens lukt het mij niet om op de site van explore (www.­explorejournal.­com) het artikel terug te vinden.­ Maar ik neem aan dat het er wel is.­
zelf microsoft vind het maar niets, window als ik naar hado.net ga:

­[img]http://www.fotothing.com/photos/5bb/5bb3d5a101802fdee0dcfee6fc92dcc7.jpg?ts=1173716512[/img]

:P
Zijn er nog mensen hier die zich interesseren voor Emoto's onderzoek of het beïnvloeden van water door middel van gedachten?

read all about it.. ik geloofde er aanvankelijk in, mede omdat er zoooooveeeel mensen op internet positief over spraken en ik ook wel degelijk denk dat er nog andere 'brainwaves' zijn dan de bekende..

Maar des te meer ik er hier over lees des te twijfelachtiger het wordt. Het meest irritante is dat ik maar niet een goed dubbel blind onderzoek kan vinden, dat onafhankelijk van mr Emoto is uitgevoerd.

Terwijl dat op goedkope wijze gedaan zou moeten kunnen zijn...
hmm hoop eigenlijk nog op een antwoord: wat denken jullie als je dit allemaal leest? Is dit weer de typische wetenschappelijke superieure houding? Of moeten er misschien toch andere onderzoek doen naar dat water?
hmm alweer ruim 60 hits verder en niemand vind dit interessant...­ en dat terwijl het toch een belangrijk onderdeel is van de theorie dat alles met gedachten te beinvloeden is...­

Des te meer ik er over lees des te belchelijker het klinkt.­ (over de clustered water/emotos onderzoek)

Maar goed blijkbaar heeft dit niet jullie interesse.­

Ik probeer het eens op de menswetenschappen flock.­
Tot slot dan nog een linkje naar nog een site waar ZEER uitgebreid op de claims van Clustered Water sites wordt ingegaan:

http://www.­chem1.­com/CQ/clusqk.­html

Ik vond het interessant om er meer over te lezen.­ Ik ben niet eens op zoek gegaan naar informatie TEGEN Emoto, sterker nog...­ ik heb gezicht naar dubbele blinde onderzoeken daarvan.­ Die moeten er wel zijn omdat het zo goedkoop en makkelijk is om te doen...­ maar je komt onvermijdelijk kritische sites tegen.­ Ik hoop dat jullie behalve kritisch tegen de regering e.­a.­ ook kritisch tegen andere ideeen worden.­
Uitspraak van l e x i e op vrijdag 9 maart 2007 om 17:53:
De theorieen van deze dokter zijn ongeveer hetzelfde als van de wetten van oorzaak en gevolg..­wat je geeft krijg je terug..­oftewel Quantum Fysica Zover ik zelf heb ervaren zit er zeker een kern van waarheid in maar de logica daarin is nog moeilijk te doorgronden..­Ik zelf ben geen meester in t leven en weet ook niet alles, maar ik zou wat meer mogelijkheden openhouden als ik jou was wat betreft dit onderwerp..­

mja maar als iemand zegt ik kan van deze appel een ei maken. Dan zeg je toch ook: nou laat maar eens zien. En als hij dan met een appel de supermarkt inloopt en met een ei eruit komt.. dan vraag je toch ook of je de volgende keer mee mag om te kijken wat hij dan binnen doet?
Uitspraak van DeKaleAas op dinsdag 13 maart 2007 om 13:37:
hmm alweer ruim 60 hits verder en niemand vind dit interessant...­

Ik niet iig idd... 8)
Ik neem het ook niet serieus trouwens...de gehele methode om het zo te doen slaat al nergens op...
Dat gedachten invloed hebben dat is zeker...maar op zo'n manier...nee...
Standje struisvogel? 8)
laatste aanpassing