Partyflock

Maak je XP pro machine (iets) veiliger...

 
Flockonderwerp · 39849
OK, ik ben geen IT-er, maar het leek me wel leuk en zeer nuttig om hier eens een topic over te openen.

Standaard geïnstalleerde pc's met windows XP pro zij over het algemeen ZEER onveilig, dat weet welliswaar iedereen maar wat kun je er zelf tegen doen?

Hier even een aantal tips om je win XP machine veiliger te maken. Ik hoop ook dat IT-ers in deze flock nog andere nuttige informatie kunnen geven.


TIP 1:

De installatie:

Wanneer je een XP machine gaat installeren wordt er automatisch een 'Administrator' aangemaakt, dit kun je ook tijdens de installatie zien, geef deze ook daadwerkelijk een password! 'blank passwords' zogezegd zijn zeer makkelijk bereikbaar voor de gemiddelde hacker, of uiteraard een spionerende instantie.
Ook dien je een gebruikersnaam in te voeren, doe dit ook gewoon en voltooi de verdere installatie, het liefst zonder het internet aangesloten!

Zodra de installatie is voltooid ga je de net door jou aangemaakt gebruikersnaam verwijderen.

--> Start menu -> Settings -> Control panel -> Administrative tools -> Computer management -> Local users and groups -> Users...­

Daar zie je de gebruikersnaam die je net hebt aangemaakt (en waar je op dat moment ook mee bent ingelogged) staan. Click rechtmuis en 'delete'.

Zodra je dit hebt gedaan restart je de computer.

Je krijgt nu een 'Administrator' inlogscherm. Gebruik hier het password wat je eerder hebt ingevoerd tijdens de installatie. Daarna weer het ritueel...

--> Start menu -> Settings -> Control panel -> Administrative tools -> Computer management -> Local users and groups -> Users...­

Selecteer vervolgens bij 'users' de user 'Administrator'. Verander deze naam in een door jou willekeurig te kiezen naam. Verander de 'Administrator' in ieder geval wel van naam anders heeft de totale procedure natuurlijk geen zin.­

Hierna ben je dus ECHT zelf administator van je eigen PC.

Het voordeel van dit alles is, dat wanneer een eventuele hacker wil inbreken middels user and password, hij eindeloos kan zoeken met bots naar je password, echter weet hij de username niet en zal hij op deze manier nooit kunnen inbreken.


TIP 2:

Remote registry uitzetten:

Standaard staan na de installatie van win XP pro 'remote registry' aan. Met deze functie kan men met bepaalde software ongezien in je registry snuffelen. Hierin staan usernames, passwords en andere zeer persoonlijke informatie opgeslagen. Verstandig om dat uit te zetten!

Hoe dat te doen? Als volgt:

--> Start menu -> Settings -> Control panel -> Administrative tools -> Computer management -> Services and Applications -> Services -> Remote registry...­

Zodra je deze hebt geselecteerd kun je linksboven op 'stop' clicken. Vervolgens rechtermuisknop drukken en 'startup type' op 'disabled' zetten. Als je dat laatste niet doet zal de service na het opnieuw starten van de computer gewoon weer aan staan. Vergeet dat dus niet!Naar alles schijnt dat veel IT-ers zelfs niet eens goed op de hoogte zijn van deze truuk. Laat je niet verblinden want het klopt daadwerkelijk dat win XP een gatenkaas is.


Ik hoop dat iedereen wat aan de bovenstaande tips heeft. En beste IT-ers, indien jullie nog nuttige tips hebben, laat het iedereen hier weten!
laatste aanpassing
verwijderd
relaxed!
verwijderd
Linux is beter!

Voor XP, win 98, 2000, enz...

Gebruik ik een virtuele PC, VMware: http://www.vmware.com/

Tips: Gebruik Scroogle, Modzilla Firefox en Thunderbird
laatste aanpassing
verwijderd
Hierbij adviseer ik om Windows Vista te Boycotten!!!!

Ik ben al weken aan het kutten met deze crap OS!!!

1) Mijn internet connectie is super langzaam dankzij hun firewalls, win defender, IPv6, etc...

2) Directx10(leuk voor de nieuwste spellen, maar er zijn er nog niet veel) is niet compatibel met directx9, dus ik kan de helft van mijn oude software en games wegpleuren.

3) Geen Ultieme Administrator acces. Sommige shit kan je gewoon niet uninstalleren of veranderen.

Vista is één en al KUT! Gewoon een marketing strategietje volgens mij om internet2 te promoten en nieuwe software te kopen.

Ik schakel terug over naar XP en linux. Volgende aankoop die ik doe wordt een Mac. Microsoft (n)
laatste aanpassing