Partyflock

Schieten de complot-theorieën misschien af en toe een beetje te ver door?

 
Flockonderwerp · 34650
Na het zien van het intervieuw "Worden Wij Wakker?", een intervieuw naar aanleiding van het gelijknamige boek van Marcel Messing, ben ik anders gaan denken over de mogelijkheden van een wereldcomplot. Hiervoor vond ik dat allemaal eigenlijk maar onzin en zag ik het eerder als het werk van wat vage internetfreakjes die met wat interesssante weetjes en feitjes wat interessante theorieën in elkaar dachten te kunnen zetten. Alhoewel best mogelijk, kon ik het toch niet helemaal serieus nemen eigenlijk. Ik zag het gewoon echt niet voor me ofzo dat zoiets in dit soort tijden nog plaats zouden vinden. Dat in vroegere tijden bepaalde individueën de macht opeistte en hele volkeren onder zich wisten te krijgen was tot daar aan toe...maar in deze tijd leek mij dit gewoonweg niet meer mogelijk.
Hoeveel filmpjes, toevalligheden, feitjes en dingen ik er ook over las en zag, ik dacht gewoon bij mezelf: "Jaja, met heel veel zoek en speurwerk kun je van alles "bewijzen" tot dat je er op den duur nog zelf in gaat geloven (er is geloof ik een wet van murphy waarin dat leuk gezegd wordt...ik weet even de uitspraak niet meer).
Totdat ik laatst de DVD van Marcel Messing, en zijn boek ernaast, zag liggen bij De Wijze Kater in Utrecht. €5,- kostte die maar. Ik vroeg nog even aan de meneer achter de kassa of het noodzakelijk was het boek erbij te kopen om het intervieuw te begrijpen... 'nee, opzich niet hoor' was zijn antwoord. "Gelukkig", dacht ik, "dat bespaard me weer geld".
Dezelfde avond ben ik deze nog gaan kijken met een vriend van me en ik heb echt met open mond zitten kijken naar dit intervieuw. Ik riep nog aan het begin van de DVD "Dit ga ik echt heel nuchter bekijken allemaal". Maar naarmate de minuten verstreken werd het alsmaar interessanter. (Damn, wat een diepgaande kennis heeft die man zeg! Ongelooflijk. Ook hoe die het alle weet te vertellen. Een levende encyplopedie!)
De geschiedenis die erbij aangehaald werd, de achterliggende informatie, de onderbouwing, het hoe en waarom... het klonk allemaal zo mega overtuigend en zo 100% waar! Het heeft mijn kijk er echt heel erg op veranderd! Ik vind het ineens stukken minder vaag allemaal.
Zijn boek heb ik ook gekocht, en die staat in de wacht om binnenkort door mij gelezen te gaan worden. Dat intervieuw heeft m'n interesse iig zeker gewekt!

Maar alhoewel ik verder mezelf hier niet zo heel erg in verdiept heb, maar toch af en toe wel eens wat dingen meekrijg door de dingen die ik hier, maar ook op het reguliere forum lees.
Ik blijf bij sommige dingen toch een beetje het idee krijgen dat het allemaal wat doorgeslagen is.
Er kan best het één en ander van waar zijn, maar sommige dingen vind ik echt een beetje onrealistisch klinken. Dan denk ik toch bij mezelf, "blijf een beetje met beide beentjes op de grond". Al moet iedereen dat natuurlijk verder zelf weten.
Toch wilde ik even een kritische noot laten klinken... :P

Wanneer je heel fanatiek jezelf in bepaalde dingen stort heb je soms even geen oog meer voor de normale wereld dat daar buitenligt. Er moet ook een beetje plaats zijn relativering, denk ik.

Hoe denken jullie hierover?
laatste aanpassing
Uitspraak van Ik volg je even niet hoor :vaag: op dinsdag 23 januari 2007 om 22:55:
Hoe denken jullie hierover?

Ik denk dat je er niet van opkijkt als ik je zeg dat ik me totaal in je tekst kan vinden en echt precies hetzelfde gevoel heb. Lijkt ook wel of sommige mensen er echt in doorslaan en heb zelf ook soms in de gaten dat ik effe afstand moet nemen. Op een gegeven moment weet je gewoon helemaal niet meer wat echt is en wat niet en lijkt de hele wereld ineens een grote fantasy world, heel raar.

Sowieso raar dat je iemand tegenkomt die altijd zo hetzelfde denkt haha :D Scheelt me weer een boel typwerk, zat ook al te denken een dergelijk topic te openen namelijk (l)
Uitspraak van Ik volg je even niet hoor :vaag: op dinsdag 23 januari 2007 om 22:55:
Hiervoor vond ik dat allemaal eigenlijk maar onzin en zag ik het eerder als het werk van wat vage internetfreakjes die met wat interesssante weetjes en feitjes wat interessante theorieën in elkaar dachten te kunnen zetten.­ Alhoewel best mogelijk, kon ik het toch niet helemaal serieus nemen eigenlijk.­ Ik zag het gewoon echt niet voor me ofzo dat zoiets in dit soort tijden nog plaats zouden vinden.­ Dat in vroegere tijden bepaalde individueën de macht opeistte en hele volkeren onder zich wisten te krijgen was tot daar aan toe...­maar in deze tijd leek mij dit gewoonweg niet meer mogelijk.­

beetje naïef niet?
Uitspraak van Ik volg je even niet hoor :vaag: op dinsdag 23 januari 2007 om 22:55:
Wanneer je heel fanatiek jezelf in bepaalde dingen stort heb je soms even geen oog meer voor de normale wereld dat daar buitenligt.­ Er moet ook een beetje plaats zijn relativering, denk ik.­

Hoe denken jullie hierover?

ik denk dat het vooral te maken heeft met de verschillende precepties van personen.
Uitspraak van Wackiejacky op woensdag 24 januari 2007 om 00:06:
Op een gegeven moment weet je gewoon helemaal niet meer wat echt is en wat niet

dit kan je eigelijk al niet weten om deat iedereen een verschillende preceptie heeft dus kan je niet bepalen wat echt is en wat niet.
Uitspraak van Wackiejacky op woensdag 24 januari 2007 om 00:06:
lijkt de hele wereld ineens een grote fantasy world

dat is het ook.

Ik zelf neem altijd als ik complottheorien hoor deze richtlijn in acht.

Het kan waar zijn, dus doe ik het niet af als onzin
het kan ook complete bullshit zijn, want dit soort verhalen worden ook opgehangen om angst e.d. in te boezemen, dus neem ik het niet aan als waarheid.

hoe meer je van zo'n onderwerp te horen, lezen, te zien kijgt hoe meer je dan je standpunt daar in kan ontwikkelen.
laatste aanpassing
Uitspraak van A.C. op woensdag 24 januari 2007 om 11:01:
Het kan waar zijn, dus doe ik het niet af als onzin
het kan ook complete bullshit zijn, want dit soort verhalen worden ook opgehangen om angst e.­d.­ in te boezemen, dus neem ik het niet aan als waarheid.­

hoe meer je van zo'n onderwerp te horen, lezen, te zien kijgt hoe meer je dan je standpunt daar in kan ontwikkelen.­

mooi verwoord (y)
Geen zin meer in complotten, waar of niet waar? Heeft me iig aan het denken gezet.­ Voor de rest ga ik van het leven genieten.­

Ik ben een machtige entiteit, met een richting en waardigheid.­

Geen complot dat daar tegen op kan!

Jeez! ik voel me hyperpositief vandaag!

Ik ga van het weer genieten, het is een mooie dag om de wet van aantrekking weer eens toe te passen.­
Uitspraak van A.C. op woensdag 24 januari 2007 om 11:01:
beetje naïef niet?

Wat vind je er precies naïef aan dan?

Het is nou eenmaal zo dat mensen vaak de neiging hebben de realiteit spannender, of sensationeler te maken dan dat 'ie in realiteit is. Zo is de mens nou eenmaal een beetje.
Ik vind het dan ook een vorm van naïviteit om maar een beetje met de sensatiezoekers mee te lopen. Want het is en blijft een feit dat je met een hoop knip- en plakwerk hele leuke aannemelijke theorieën in elkaar kunt knutselen. Hoe overtuigend ze dan ook mogen klinken...ze hoeven helemaal niet persé waar te zijn. Sorry, ik ben daar eigenlijk altijd heel nuchter in.

Maargoed, mogelijkheden houd ik altijd open.Uitspraak van A.C. op woensdag 24 januari 2007 om 11:01:
ik denk dat het vooral te maken heeft met de verschillende precepties van personen.­

Hoe bedoel je dat binnen deze context?

Uitspraak van A.C. op woensdag 24 januari 2007 om 11:01:
dit kan je eigelijk al niet weten om deat iedereen een verschillende preceptie heeft dus kan je niet bepalen wat echt is en wat niet

Nou als het gaat om dit soort zaken heeft dat weinig met perceptie te maken. Het is waar of dat is het niet. Simpel. :)
Uitspraak van A.C. op woensdag 24 januari 2007 om 11:01:
Het kan waar zijn, dus doe ik het niet af als onzin
het kan ook complete bullshit zijn, want dit soort verhalen worden ook opgehangen om angst e.­d.­ in te boezemen, dus neem ik het niet aan als waarheid.­


Zoiets houd ik ook altijd in gedachten ja.

Voor mij geldt een beetje: "Ik geloof een hoop, maar houd er tegelijkertijd altijd rekening mee dat het ook allemaal best eens complete bullshit kan zijn".

En nee, das niet een of andere uitspraak van een caberetier :P
Funkraum, te gruwelijke forumpic! Ik ben zwaar gefascineerd door tornado's (check m'n persoonlijkst maar :P) echt super mooi die zeg! :respect:
Heb je marcel's boek ook gelezen? Dan weet je dat er 5 pagina's met bronvermeldingen zijn en hij elke speculatie duidelijk heeft benoemd.­

Wat ik merk dat diegenen die zich meer over grotere complotten durven te spreken ook diegenen zijn met enigzins esotherische aanleg, dit is is geen toeval.­ Werken met krachtige positieve inzichten stelt je realiteitsperceptie sneller scherp.­ Mensen die weten hoe je mind werkt, zien sneller hoe het te manipuleren is, en zo is het.­
Psycho Forze, ik denk dat je nog ff net wat dieper moet gaan denken dan dat je nu doet.

Je geeft zelf al heel duidelijk weer dat je het eerst onzin vond en sinds de verhalen van Marcel Messing niet meer. Ik begrijp dat wel en het is logisch, op een gegeven moment ga je zelf ook steeds meer de logica van het grote complot begrijpen.

Maar begrijp me niet verkeerd, je bent er pas mee begonnen en aangezien je het zélf al in eerste instantie onzin vond, ga je nu al de grenzen proberen te aan te geven met complot theorieen.

Ik denk dat je eerst eens tot besef moet komen over hoe ongelofelijk diep complot theorieen wel niet kunnen gaan en er de waarschijnlijkheid van de kern van waarheid zeer hoog ligt.

Ik denk dat je zelf wel als spiritualist moet beseffen dat negativiteit weer positiviteit maakt. Ja, ik zelf en vele andere mensen zijn door complot theorieen door de diepe dal gegaan en heel diep realiseerden hoe 'wicked' het wel niet in elkaar kan zitten, maar het heeft me wel een zeer veruimende kijk op het leven én op mezelf gegeven.

Besef heel goed dat complottheorieen je niet alleen filosofische, maar ook spirituele en psychologische inzichten geeft. Omdat je stilstaat bij zaken om je heen, sta je ook stil bij jezelf over hoe je zelf tegenover deze zaken staat.

Je hele leven heb je dingen ervaren, en mede doordat je jezelf gaat openstellen voor complottheorieen, kom je met heel veel vragen. Je gaat speculeren, alleen op een intuitieve manier (wat eigenlijk áltijd speculeren is), omdat je door het speculeren tot bepaalde antwoorden wilt komen wat je altijd wou weten. Dit is echt super goed voor je eigen ontwikkeling, want omdat je jezelf er zo voor open stelt, komen oneindig veel logica op je weg. Je bent contstant aan het zoeken, vergelijkingen aan het maken en aan het feedbacken, is dit gewoon zeer essentieel voor je eigen ontwikkeling.

Ja, doordat mensen dit gaan meemaken en ongelofelijk verbaasd en steeds dieper gaan ervaren hoe prachtig die antwoorden en logica wel niet inelkaar zit, kunnen ze vaak té diep gaan met complottheorieen. Ze kunnen de complotten én juist zichzelf hierbij geen overzicht meer over krijgen. Maar dit hoort er eenmaal bij, of het nou eigenlijk zo gaat met complottheorieen, of met andere apsecten in het leven, het is allemaal hetzelfde en het is zeer leerzaam.

Zo zie je maar dat er eigenlijk geen grenzen zijn (wat je waarschijnlijk al zelf hebt ervaren;)) en dat het bij complottheorieen er eigenlijk niet om gaat of iets wáár is of niet, maar je dingen om je heen en op jezelf een totaal andere visie geeft en je er ongelofelijk veel uit kan leren.
laatste aanpassing
Uitspraak van l e x i e op donderdag 25 januari 2007 om 11:13:
Ik denk dat je zelf wel als spiritualist moet beseffen dat negativiteit weer positiviteit maakt.­ Ja, ik zelf en vele andere mensen zijn door complot theorieen door de diepe dal gegaan en heel diep realiseerden hoe 'wicked' het wel niet in elkaar kan zitten, maar het heeft me wel een zeer veruimende kijk op het leven én op mezelf gegeven.­

Besef heel goed dat complottheorieen je niet alleen filosofische, maar ook spirituele en psychologische inzichten geeft.­ Omdat je stilstaat bij zaken om je heen, sta je ook stil bij jezelf over hoe je zelf tegenover deze zaken staat

Halleluja :bloem:
Uitspraak van Ik volg je even niet hoor :vaag: op woensdag 24 januari 2007 om 18:16:
Wat vind je er precies naïef aan dan?

letterlijk dit :)
Dat in vroegere tijden bepaalde individueën de macht opeistte en hele volkeren onder zich wisten te krijgen was tot daar aan toe...maar in deze tijd leek mij dit gewoonweg niet meer mogelijk.

Uitspraak van Ik volg je even niet hoor :vaag: op woensdag 24 januari 2007 om 18:16:
Het is nou eenmaal zo dat mensen vaak de neiging hebben de realiteit spannender, of sensationeler te maken dan dat 'ie in realiteit is.­ Zo is de mens nou eenmaal een beetje.­
Ik vind het dan ook een vorm van naïviteit om maar een beetje met de sensatiezoekers mee te lopen.­

ik noem dat niet meelopen.
ik geef je gelijk dat men graag van een mug een olifant maakt, maar ik doe mijn eigen onderzoeken als ik mij verdiep in zo'n onderwerp, ik kijk naar veel meer bronnen dan 1. Ik ga vandaar uit een standpunt ontwikkelen.
Dan ben ik er individueel mee bezig, dus kan het geen meeloperij zijn ;)

Uitspraak van Ik volg je even niet hoor :vaag: op woensdag 24 januari 2007 om 18:16:
Hoe bedoel je dat binnen deze context?

omdat niet iedereen een ervaring mee maakt zo als jij dat doet ;)

Uitspraak van Ik volg je even niet hoor :vaag: op woensdag 24 januari 2007 om 18:16:
Nou als het gaat om dit soort zaken heeft dat weinig met perceptie te maken. Het is waar of dat is het niet. Simpel. ;)

Dat is niet waar mytes zijn ook niet waar maar geven wel een boodschap af die misschien niet zo 1,2,3 daarin naar voren komen, maar het is er wel ;)

Uitspraak van Ik volg je even niet hoor :vaag: op woensdag 24 januari 2007 om 18:16:
Voor mij geldt een beetje: "Ik geloof een hoop, maar houd er tegelijkertijd altijd rekening mee dat het ook allemaal best eens complete bullshit kan zijn".

En nee, das niet een of andere uitspraak van een caberetier :P

:O ik dacht juist kapitein Ortega:P
laatste aanpassing
Ik vond Marcel Messing idd een wijs man. Maar ik zit nu op een punt: wat heb ik er allemaal aan?

De koninging is een reptiel!
Nou leuk voor haar, maar wat heb ik eraan?
Een terrarium voor koningingendag kopen? :lol:

1) Ik kan er toch bijna niks aan doen. Buiten bv. bep. corporaties boycotten en gezond leven, tis maar een nano-druppeltje op de hete plaat.
2) Ik heb er niks aan in de hedendaagse maatschappelijke gewone leven. Aangezien ik niet de luxe heb om al mijn tijd hierin te blijven steken, studie en werk gaat binnenkort voor.
Buiten mijn persoonlijk leven(spiritualiteit & creativiteit, oke).
3) Als alles toch al bepaald door het lot is of wat dan ook, maakt het in essentie niet uit.
4) liefde was al een universele wet, lang voor 911, reptielen, ufo's en weet ik veel. Anders zat ik hier niet.
5) Mensen overtuigen heeft geen zin! Wat maakt het eigenlijk uit er is al zoveel verdeeldheid en verschillende kampen. Dat mijn miniscule inbreng nix waard is.
6) Ik ben best overtuigd van veel dingen. Als ik het opzoek. Maar sommige dingen vind ik te extreem en gaat boven mijn petje. Sorry hoor, hier is the skeptic me again. Maar soms vind ik dat het teveel religieuze vormen begint aan te nemen in sommige stromingen. Maar dat hangt af van ieder zijn perspectief en ik respecteer dat, ik denk er zo het mijne van.
7) Ik wil eens tastbaar bewijs zien! Tot nu haal ik alles van het net,de media en boeken. Da's ook door een ander geschreven, dus het blijft geloven(niet alles natuurlijk, sommige dingen kan ik verifiëren, bv. dat kwik giftig is, is alg. bekend).

Dus hierbij nodig ik de hele sterrevloot uit voor een kopje koffie en gebakje bij mijn thuis om eens gezellig te filosoferen. :lol:


Het enigste wat ik eruit geleerd heb is mijn eigen gang te gaan en terug te dromen. En zeker niet de massa te volgen(hield ik toch niet van). Dat geld ook voor de complottheorieen, ik hoef me niet perse aan te sluiten bij bv. de 911 truthmovement, waar ook veel verdeeldheid heerst. Ik ga mijn eigen gangetje wel, van mijn part zijn de elite vleesetende amfibieën.

Ik heb andere nuttige dingen te doen in mijn microcosmos.
Dat is er zijn voor mensen in mijn omgeving. Gewoon simpel een kopje koffie drinken, praatje maken over dagelijkse dingen. Vandaar dat ik binnenkort vrijwilligerswerk ga doen, ook ivm aanstaande studie.

Dat is iets geks! Van al dat complexe gedoe verlang ik eigenlijk meer naar iets eenvoudigs.
Voor liefde heb je ook geen handleiding, een IQ van 250 of een gigantische wijsheid nodig. integendeel!

Het was, het is en zal er altijd zijn. Eenvoudig toch?

Conclusie: Ik ga van dit leven genieten, onbevreest en voor zolang het mag duren.
Eerlijk gezegt: het zal me een worst wezen wat 2012 brengt. Dat zie ik dan misschien wel weer.

Nix staat vast, ook niet de toekomst! Na de quantumtheorie een stukje te hebben bestudeert. Dat geloof ik zeker! Maar het is weer een geloof niet waar? Hoe meer ik erover denk hoe paradoxaler het wordt.
Dus ga ik een tijdje ermee kappen! :)
laatste aanpassing
Kijk niet enkel om je heen, op zoek naar een antwoord buiten jezelf, zoek het in jezelf.....niet alle dingen komen van buiten af, verandering ben jij...

Uitspraak van Infected Influence op vrijdag 26 januari 2007 om 23:07:
Dat is er zijn voor mensen in mijn omgeving.­ Gewoon simpel een kopje koffie drinken, praatje maken over dagelijkse dingen.­ Vandaar dat ik binnenkort vrijwilligerswerk ga doen, ook ivm aanstaande studie

da's toch harstikke positief joh :bloem:
Uitspraak van SuburbanKnight op zaterdag 27 januari 2007 om 00:13:
Kijk niet enkel om je heen, op zoek naar een antwoord buiten jezelf, zoek het in jezelf.....­niet alle dingen komen van buiten af, verandering ben jij...­

Ik wil ook niet alwetend zijn. Een beetje bescheiden stoffelijk blijven mag ook.

Ik ben hier met een bep. taak(wat precies is nog niet helemaal duidelijk) heb ik tijdje terug ingezien door in mezelf te keren. De wegen naar die taak hebben zich gemanifesteerd en ik ga het voltooien! Het zal ff door de zure appel heenbijten zijn, alles wat mooi en liefdevol is kost nou eenmaal zweet en tranen af en toe.
Gaat niet vanzelf. Zo werkt het niet!

Dat bedoelde ik ook met kappen. ff stoppen met dat complexe gezweef voor mezelf en terug aardse mooie eenvoudige dingen gaan doen, andere facetten van het leven ontdekken daar draait het om.
Gewoon eenvoudige dingen! Het geheel laten voor wat het is. (voor mij althans)
Noem het een vorm overgave of mijn geest afleiden/leegmaken door andere dingen.
Zodoende plaats te maken voor nieuwe levenswijsheden.

Ieder heeft zijn eigen waarheid, samengesteld uit verschillende begrippen en invloeden.
(ik zeg wel waarheid: voor de ene kan het volstrekt larie zijn, voor de ander volkomen reëel)
Daarnaast heb je misschien de totale waarheid samengesteld uit al die oneindige waarheden/onwaarheden. Zie het als koken met Infected Influence, alles in 1 hutspot ff roeren en klaar!
(Damn! Ik zou een filosofisch kookprogramma kunnen gaan presenteren bij Teleac) ;P
Als we de Cherlock Holmes regel toepassen op onze hutspot; ingredienten schrappen wat niet past.
Blijft er 1 absolute constante ingredient of waarheid over
(tis maar hoe je het bekijkt, het zouden ook de wortelen kunnen zijn) :lol:
Dus de rest is waarschijnlijk oneindig veel flauwekul, een giga-illusie. (buiten die ene wortel dan)
Philosofic deduction my dear Watson! :)

Ik ben ervan overtuigd dat ik het in de kleine eenvoudige dingen ga vinden. Vandaar...

liefde/energie is eenvoud en tegelijkertijd het al.

Dus wat heb ik eraan om het totale globale absolute plaatje te kennen of er zelfs maar naar te streven?
(wat ook veel te veel is in 1 mensenleven)

Als ik weet dat oneindigheid te herleiden is naar 1 simpel punt en visa versa dan is eenvoud de kunst!

Noem het innerlijke stem, hogere macht, energie, engelen of weet ik veel.
Dit is wat in me is opgekomen! Mijn waarheid! Mijn persoonlijke taak in feite.
Een oneindige hoop onzin bekeken uit een andermans invalshoek daar twijfel ik niet aan :lol:

Het verschil is ik pluk het uit de lucht dat is mijn gave.
(ik moet wel toegeven dat ik me ff liet meesleuren, maar nu in een totaal andere fase zit).
Wat heb ik aan al die "waarheden" van een ander? Oke, het heeft me wel doen nadenken. Ik blijf erbij dat we zelf bepalen wat er gebeurt. Ik geloof niet in sterrevloten die ons komen redden, dat we morgen ineens allemaal lichtwezens worden overladen met psikrachten en weet ik veel.
Ik kan er naast zitten natuurlijk, maar daar ben ik te nuchter voor.
Voor mij is het genoeg dat ik besta, da's het enigste wat ik kan vaststellen, bestond ik niet was het vastellen van dit wonderbaarlijke feit een wonder! Waar ik vandaan kom en naartoe ga daar heb ik in het NU niet veel aan ook niet als ik het wist. Of ik nu alien DNA heb of niet, de afwas moet toch gedaan worden. :S
Ik wil maar zeggen ik voel me er niet speciaal door ofzo

Ik geloof in eenvoud. Kijk bv. naar Ghandi een eenvoudige man.
Alle wijzen der aarde waren eenvoudige mensen die in stilte leefden en niet in trance hoefden te raken door bepaalde. dope, muziek, materie, info en tralala... sommige gebruikten het als hulpje in rituelen bv. sjamanen, met uiterst veel respect naar het product, goden en de ritueelvoorbereidingen toe. Da's niet hetzelfde als recreatief halicunogeen gebruik! Maar voor een werkelijk verlicht geest is het geen must!
Stilte is de werkelijke leidraad.

Het is allemaal zo oneindig eenvoudig en eenvoudig oneindig :D

Tot in de wortel! :bye:
laatste aanpassing
Uitspraak van Infected Influence op zaterdag 27 januari 2007 om 03:24:
Dat bedoelde ik ook met kappen.­ ff stoppen met dat complexe gezweef voor mezelf en terug aardse mooie eenvoudige dingen gaan doen, andere facetten van het leven ontdekken daar draait het om.­

ik begrijp je, doe je ding !!
Uitspraak van Infected Influence op vrijdag 26 januari 2007 om 23:07:
De koninging is een reptiel!
Nou leuk voor haar, maar wat heb ik eraan?
Een terrarium voor koningingendag kopen?

1) Ik kan er toch bijna niks aan doen.­ Buiten bv.­ bep.­ corporaties boycotten en gezond leven, tis maar een nano-druppeltje op de hete plaat.­
2) Ik heb er niks aan in de hedendaagse maatschappelijke gewone leven.­ Aangezien ik niet de luxe heb om al mijn tijd hierin te blijven steken, studie en werk gaat binnenkort voor.­
Buiten mijn persoonlijk leven(spiritualiteit &­ creativiteit, oke).­
3) Als alles toch al bepaald door het lot is of wat dan ook, maakt het in essentie niet uit.­
4) liefde was al een universele wet, lang voor 911, reptielen, ufo's en weet ik veel.­ Anders zat ik hier niet.­
5) Mensen overtuigen heeft geen zin! Wat maakt het eigenlijk uit er is al zoveel verdeeldheid en verschillende kampen.­ Dat mijn miniscule inbreng nix waard is.­
6) Ik ben best overtuigd van veel dingen.­ Als ik het opzoek.­ Maar sommige dingen vind ik te extreem en gaat boven mijn petje.­ Sorry hoor, hier is the skeptic me again.­ Maar soms vind ik dat het teveel religieuze vormen begint aan te nemen in sommige stromingen.­ Maar dat hangt af van ieder zijn perspectief en ik respecteer dat, ik denk er zo het mijne van.­
7) Ik wil eens tastbaar bewijs zien! Tot nu haal ik alles van het net,de media en boeken.­ Da's ook door een ander geschreven, dus het blijft geloven(niet alles natuurlijk, sommige dingen kan ik verifiëren, bv.­ dat kwik giftig is, is alg.­ bekend).­

Dus hierbij nodig ik de hele sterrevloot uit voor een kopje koffie en gebakje bij mijn thuis om eens gezellig te filosoferen.­


Het enigste wat ik eruit geleerd heb is mijn eigen gang te gaan en terug te dromen.­ En zeker niet de massa te volgen(hield ik toch niet van).­ Dat geld ook voor de complottheorieen, ik hoef me niet perse aan te sluiten bij bv.­ de 911 truthmovement, waar ook veel verdeeldheid heerst.­ Ik ga mijn eigen gangetje wel, van mijn part zijn de elite vleesetende amfibieën.­

Ik heb andere nuttige dingen te doen in mijn microcosmos.­
Dat is er zijn voor mensen in mijn omgeving.­ Gewoon simpel een kopje koffie drinken, praatje maken over dagelijkse dingen.­ Vandaar dat ik binnenkort vrijwilligerswerk ga doen, ook ivm aanstaande studie.­


Hehehe, heerlijk. nuchterheid! :d Zo kijk ik er dus ook heel vaak gewoon tegenaan. Vooral eerst. De laatste tijd heeft het m'n interesse juist weer een beetje, maar ik kan me regelmatig in dergelijke gedachtengangen vinden. :)
laatste aanpassing
Ik sluit me wel een beetje bij die kerel aan.­

Van al die verschillende theorieën kan je weer een groot complot maken.­ Misschien is het wel zo bedoeld om een revolutie te ontketenen.­ Geen idee...­

Ik kijk de kat uit de boom, voorlopig.­
Nu ik er dan weer over nadenk, kan dit ook misinformatie zijn.­ lol

Ik zie door de bomen het bos niet meer.­
Kijk V for Vendetta,... that should get you fired up again :) ghehe.

Nee serieus, als je inderdaad alleen van filmpjes en korte stukkies over deze onderwerpen hebt gelezen, merk je dat sommige verhalen wel erg sterk worden. Zo gaat het er bij mij niet in, zonder enig bewijs, dat wij een reptilian agenda aan de andere kant van de tafel hebben zitten, maar een machtselite die steeds meer macht wilt vind ik wel plausibel.

Geloof dus niet zomaar wat je leest, hou je bij vak, je terrein. Als je een genuanceerde mening over imperialistische geopolitiek wilt hebben is dat jouw goed recht, maar onthou dat alleen wat je echt hebt bestudeerd jouw waarheid is, maar zolang je boekenkast geen enkele verwante literatuur of indexering omvat, waar baseer je je onderzoek dan op? sites van anderen, conclusies van anderen? Bekijk voor jezelf dus heel goed:

Ben je onderzoeksjournalist geworden of interesseert het onderwerp je en lees je er veel over...

Los daarvan kun je ook zeggen,. fuck it,. ik geloof nergens in, maar de waarheid en het recht zal zegevieren!
Uitspraak van Infected Influence op zondag 28 januari 2007 om 17:43:
Van al die verschillende theorieën kan je weer een groot complot maken.­ Misschien is het wel zo bedoeld om een revolutie te ontketenen.­ Geen idee...­

hier heb ik ook al wel eens met verschillende mensen over lopen te filosoferen en het zou heel best mogelijk kunnen zijn.

een spel wat gemaakt is om te evolueren of te devolueren, de gene die door deze belemmeringen van geld, bedrukking en prestatie goed hun realiteit in eigen handen te kunnen nemen zullen evalueren, de rest die dat niet haald en zich blijven dood staren op die simpele dingen en totaal geen grip hebben op hun realiteit zullen blijven steken.
zo blijven er sterkere geevalueerde wezens over.

en dat is weer zeer toepasbaar in de natuurwet en in de natural selection :)

dus zal best mogelijk kunnen zijn, sorry dat ik het niet meer zo perfect weet te verwoorden, het is maandag :bloos:
Uitspraak van Bassworm op zondag 28 januari 2007 om 22:58:
maar zolang je boekenkast geen enkele verwante literatuur of indexering omvat, waar baseer je je onderzoek dan op? sites van anderen, conclusies van anderen? Bekijk voor jezelf dus heel goed:

Nu je het toch over literatuur hebt.

Wat mij opviel is dat ze in de openbare bib bijna niks over deze onderwerpen bezitten. Buiten 1984 en a Brave new world die ik ontleent heb.
Uitspraak van Bassworm op zondag 28 januari 2007 om 22:58:
Ben je onderzoeksjournalist geworden of interesseert het onderwerp je en lees je er veel over...­

Nou ja, de laatste maanden. Daarvoor volgde ik altijd de kranten en de gevestigde media. Als ze zeggen er zijn 3 doden gevallen dan is dat ook zo. Alleen(weet ik nu) verdraaien ze de toedracht en oorzaak soms.

Whatever...

Ik ga van het leven genieten.
Ik vind dat je helemaal gelijk hebt. Sommige, misschien wel velen slaan hartsikke door en roepen het ene complot na het andere uit. Vallende koeien die ontvoerd zijn door aliens:s That kind of shit....:S

Ze moeten niet vergeten dat er ook nog een leven is en ook al is het allemaal nog zo interessant... Afstand nemen en lekker met vrienden de kroeg in gaan zonder lang te discussieeren is noodzakelijk om te relativeren. Het lijkt wel alsof ze erin meegezogen worden en helemaal gek worden! Ook hier kan een complot achter zitten;)
Uitspraak van Babybandit op donderdag 1 februari 2007 om 10:58:
Het lijkt wel alsof ze erin meegezogen worden en helemaal gek worden!

Ik moet wel toegeven dat het leuk en verslavend is om zo ver meegezogen te worden.

idd wat je zegt zoals met alle dingen: ff stapje terug en uit een andere invalshoek bekijken.

Naar de kroeg en let it be!

Damn! dan zit ik wel weer met het vraagstuk is het glas nou half vol of half leeg? Complot of geven we nog een rondje? Proost! :lol:
Het is maar een stukje bewustwording naar mijn mening...
Hoe de wereld in elkaar steekt en hoe ze op ons inspelen...dan word je goed duidelijk wat er moet gebeuren...
De boodschap is namelijk niet dat je op hun in moet gaan hakken of iets dergelijks...dat is alsof je slaat tegen een muur...dat helpt niet...
De oplossing ligt bij onszelf...wij moeten iets veranderen bij onszelf zodat zij geen macht meer hebben...zoveel stellen ze ook weer niet voor...zij zijn meer afhankelijk van ons dan wij van hun als het erop aankomt... Zij kunnen niet zonder ons...wij kunnen prima zonder hun...
Dat begrijpen de meesten die zich hier mee bezig houden ook wel... :)
Mag ik hopen althans... :p

De informatie staat hier niet per defenitie voor ons namelijk maar voor anderen zodat zij dezelfde stap kunnen nemen...
Er op den duur iig over na gaan denken en zo hopelijk in de gaten krijgen hoe zij op dit moment in het leven staan (eigenlijk juist niet in het leven staan) en meehelpen aan de agenda van de ander op die manier...
Een besef van "mijn schuld" ipv "hun schuld"...
Hoe ze dat voor zichzelf iig kunnen veranderen en die boodschap weer verder verspreiden zodat anderen tot dezelfde inzichten kunnen komen...

Het is maar een netwerk en weet wel zeker dat dit ook voor een groot deel bijdraagt aan het ontwaken van veel mensen...
Waarna ze ook bij andere gebieden als spiritualisme uitkomen op den duur...omdat ze uit deze theorieen hebben begrepen dat het daadwerkelijke probleem en daarmee ook de oplossing bij onszelf ligt... :)
Uitspraak van TYHARO op donderdag 1 februari 2007 om 20:27:
De informatie staat hier niet per defenitie voor ons namelijk maar voor anderen zodat zij dezelfde stap kunnen nemen...­
Er op den duur iig over na gaan denken en zo hopelijk in de gaten krijgen hoe zij op dit moment in het leven staan

(Y) op sommigen komt het verstrekken van informatie over als gek worden.....Net of je niet meer van het leven kunt genieten als je hiermee bezig bent?
Uitspraak van SuburbanKnight op donderdag 1 februari 2007 om 22:50:
op sommigen komt het verstrekken van informatie over als gek worden.....­Net of je niet meer van het leven kunt genieten als je hiermee bezig bent?

Uhm... nou.. als je eenmaal weet hoe de vork in de steel zit of de lepel in het vat dan is het soms moeilijk om lekker normaal te doen.. Lekker de oogkleppen op zoals de meeste mensen doen... Al die gedachtes knagen toch aan je en of je het nu wilt of niet ze geven je een totaal ander inzicht. Dit is niet negatief, absoluut niet.. zoals thyro zegt: een stukje bewustwording. Maar kijk eens naar Einstein.. die man was een genie en werd tegelijk ook voor gek verklaard. Dat bedoelde ik ermee te zeggen. Wat voor de een normaal is is voor de ander gek. Wie afsteekt van de maatschappij wordt al snel voor gek verklaard... ONTERECHT. Want colombus was geen gek toen ie verklaarde dat de wereld rond was... want hij had gelijk. En dat maakt hem tot een genie. Een gek die gelijk heeft:)
laatste aanpassing
Gek worden verklaard door deze maatschappij betekend dat je normaler bent dan je denkt... :p
Uitspraak van TYHARO op vrijdag 2 februari 2007 om 09:15:
Gek worden verklaard door deze maatschappij betekend

Origineel zijn, en anders dan de rest, dus: een gevaar voor de gevestigde orde.....Omdat ze geen grip meer op je hebben.
Maar dat is dan ook helemaal de bedoeling... 8)
Ze doen niks...daar hebben ze de rest van de bevolking voor om mij uit te lachen en te denigreren... ;)
Uitspraak van TYHARO op vrijdag 2 februari 2007 om 14:18:
Ze doen niks...­daar hebben ze de rest van de bevolking voor om mij uit te lachen en te denigreren...­

:roflol: idd! ik demonstreer u!
Uitspraak van Ik volg je even niet hoor :vaag: op vrijdag 2 februari 2007 om 14:06:
Pas maar op dat ze niet meelezen

ik hoop zelfs stiekem dat ze meelezen, zodat zij ook een keer anders gaan denken......8)
laatste aanpassing
Uitspraak van TYHARO op vrijdag 2 februari 2007 om 14:18:
Ze doen niks...­daar hebben ze de rest van de bevolking voor om mij uit te lachen en te denigreren...­

Weet je wat ik tegenwoordig merk, heel veel mensen beginnen me te respecteren. Gewoon een goeiemorgen of een hallo zelfs van de gewone man/vrouw op straat die ik niet ken. Vele kijken op! Waarom?

Ik ken het geheim, da's eigenlijk het enigste wat ik wou weten. Wat mijn uiteindelijke visualisatie is kan ik helaas niet zeggen. Maar ik pas het elke dag toe, elke dag kom ik een stukje in de richting van mijn doel.

Zwakkere entiteiten(gelukkig niet veel), reageren altijd agressief of minachtend. Sta ik ver boven en laat ze verder in hun sop gaar koken. I've got the power!

Zie het, voel het en koester het.

Tis eenvoudig.
Uitspraak van Wackiejacky op woensdag 24 januari 2007 om 00:06:
Ik denk dat je er niet van opkijkt als ik je zeg dat ik me totaal in je tekst kan vinden en echt precies hetzelfde gevoel heb.­ Lijkt ook wel of sommige mensen er echt in doorslaan en heb zelf ook soms in de gaten dat ik effe afstand moet nemen.­ Op een gegeven moment weet je gewoon helemaal niet meer wat echt is en wat niet en lijkt de hele wereld ineens een grote fantasy world, heel raar.­

ben ik het wel mee eens. sowiezo ook niet alles maar zomaar aannemen, maar gewoon met mogelijkheden rekening houden.
Uitspraak van Luuk B op zondag 4 februari 2007 om 20:44:
ben ik het wel mee eens.­ sowiezo ook niet alles maar zomaar aannemen, maar gewoon met mogelijkheden rekening houden.­

Precies. Sowieso, je kunt toch nooit overal antwoorden op vinden. Het schijnt dat je hersenen niet eens onderscheid maken tussen wat echt is en wat niet echt. Zodoende kun je heel je eigen realiteit creeeren. Ik vraag me ook wel eens af of ik er nu echt verder door kom door te erover na te denken hoe het allemaal zit. Ik weet niet war er is, wat er geweest is en wat er zal komen. Ik zie ook niet in wat het mij oplevert om te denken dat de konining eigenlijk een reptiel is ofzo :D Ik probeer maar gewoon te genieten van iedere dag en liefde te voelen en te geven, omdat dat voor mijn gevoel is waar alles om draait.

Het geeft mij veel meer rust niet altijd maar naar het 'waarom' van dingen te zoeken omdat je simpelweg nooit overal een antwoord op zult vinden. En al vind je het wel, is het maar de vraag of dat nu ook echt waar is. :)
Uitspraak van Wackiejacky op maandag 5 februari 2007 om 07:22:
Ik zie ook niet in wat het mij oplevert om te denken dat de konining eigenlijk een reptiel is ofzo

nee idd en dat gaat mij persoonlijk ook weer iets te ver dan, doet me denken aan die southpark aflevering met de crabpeople volgens mij deze aflevering: http://mrtwig.net/ep/708.html
Uitspraak van Wackiejacky op maandag 5 februari 2007 om 07:22:
Ik vraag me ook wel eens af of ik er nu echt verder door kom door te erover na te denken hoe het allemaal zit.­ Ik weet niet war er is, wat er geweest is en wat er zal komen.­ Ik zie ook niet in wat het mij oplevert om te denken dat de konining eigenlijk een reptiel is ofzo Ik probeer maar gewoon te genieten van iedere dag en liefde te voelen en te geven, omdat dat voor mijn gevoel is waar alles om draait.­

Het geeft mij veel meer rust niet altijd maar naar het 'waarom' van dingen te zoeken omdat je simpelweg nooit overal een antwoord op zult vinden.­ En al vind je het wel, is het maar de vraag of dat nu ook echt waar is

prc :)
Uitspraak van Wackiejacky op maandag 5 februari 2007 om 07:22:
Het schijnt dat je hersenen niet eens onderscheid maken tussen wat echt is en wat niet echt.­ Zodoende kun je heel je eigen realiteit creeeren.­

hier zouden de tin foil hatters idd ook wat meer bewust van moeten zijn.

Hersenen zijn echt raaaare dingen en vullen de realiteit zelf aan.
Uitspraak van Wackiejacky op maandag 5 februari 2007 om 07:22:
Precies.­ Sowieso, je kunt toch nooit overal antwoorden op vinden.­ Het schijnt dat je hersenen niet eens onderscheid maken tussen wat echt is en wat niet echt.­ Zodoende kun je heel je eigen realiteit creeeren.­ Ik vraag me ook wel eens af of ik er nu echt verder door kom door te erover na te denken hoe het allemaal zit.­ Ik weet niet war er is, wat er geweest is en wat er zal komen.­ Ik zie ook niet in wat het mij oplevert om te denken dat de konining eigenlijk een reptiel is ofzo Ik probeer maar gewoon te genieten van iedere dag en liefde te voelen en te geven, omdat dat voor mijn gevoel is waar alles om draait.­

Het geeft mij veel meer rust niet altijd maar naar het 'waarom' van dingen te zoeken omdat je simpelweg nooit overal een antwoord op zult vinden.­ En al vind je het wel, is het maar de vraag of dat nu ook echt waar is.­

totally agree!