Partyflock

Jumpen is echt cool!

 
Flockonderwerp · 29611
Jump is een muziekgenre, ontstaan in België eind jaren '90. In het begin werd jump beschouwd als een afkooksel van het snellere en hardere Hardcore, maar al snel groeide deze tragere variant (toen zo'n 135-140bpm) uit tot een ware rage. De peetvaders van het jump-genre waren Da Boy Tommy en Da Rick, welke samen de top 10 hit "Ready to rumble" hebben gehad. (De sample zelf is een sample van vechtgala presentator Michael Buffer). Zij introduceerden jump bij het Belgische publiek. De eerste jaren bleef jump slechts bekend in de Lage Landen, maar later sprong de microbe over op onder andere Frankrijk en Duitsland. Omwille van de opkomst van Hardstyle, werd jump in Nederland plots ook Jumpstyle genoemd, waarna ook België deze benaming hier en daar overnam. Op dit ogenblik, anno 2006, is jump begonnen aan een heropleving. Doorheen de jaren is de snelheid wel wat toegenomen tot ongeveer 140-145bpm.

Jump wordt gekenmerkt door vrolijke melodieën waarin een redelijk harde bass in voorkomt. Dikwijls bevatten jump-nummers ook een geluidsopname van een bekende film of een doorgaans mannelijke vocal. Doorgaans vallen deze samples of vocals vlak voor het hoogtepunt van het nummer, waarna het helemaal losbarst. Door de 'trancy' melodie die dikwijls voorkomt bij jump, wordt dit genre wel eens verward met Hardtrance. Jump wordt door niet-kenners dikwijls verward met hardstyle, hardtrance tot zelfs hardcore en house. Het probleem is dat deze genres elkaar dikwijls heel dicht benaderen of zelfs in elkaar overlopen. (Nog even ter verduidelijking: house wordt doorgaans beschouwd als de moeder van al dance-muziek dat gemaakt is met een computer, synthesizer en drumcomputer) In Nederland spreekt men soms van Nederlandse oldstyle sound die in een nieuw jasje is gegoten met vrolijke club-house-achtige beats en rave, in combinatie met oldschool/hardcore bass.

De dansstijl die bij jump hoort is geëvolueerd van een variatie op hakken over werkelijk (rond)springen jumpen tot het vandaag bekende skiën, uitgevonden in de legendarische danstempel Cherry Moon, hoewel deze move meestal op Hardtrance en hardhouse werd toegepast omdat er van pure jump geen sprake was. In die dancing nam het skiien de vorm aan van het bekende jumpen van vandaag. De beruchte DuoJump is met kleine verschillen zo wat het eindproduct van het 'Cherry Moon Danspasje', hoewel daar meer ritmisch voorover werd geleund tijdens het dansen. De "skimove" is zo bekend dat op het internet een wildgroei ontstaan is aan filmpjes waarin jongeren "skiën" en hun jumpmoves tonen samengaand met parodieën waarbij populaire videospelletjes- of tv-programmapersonages worden gebruikt als jumpers. De makers van deze filmpjes waarin ze thuis staan te Jumpen worden in het Dancing-circuit meestal bespottend "HomeJumpers" genoemd, en krijgen meestal het predikaat 'Wannabe' opgedrukt. Ook op andere nevengenres die hun roots hebben in de house, soms tot ergernis van de aanhangers van die andere genres. Ook is er tekken dit is de Franse variant van het jumpen en stamt af van French Tek.


Stijlen
Binnen de jump zijn er verschillende stromingen. Deze hebben niet echt een naam, maar kenmerken wel een groep artiesten.

Felix jump: dit is een variatie die als eerste werd uitgevoerd in een plaat van Dj Felix Project getiteld On The Floor. De plaat heeft een vaste, herkenbare volgorde en werkt met makkelijk te onthouden en vaak vulgaire vocalen. De indeling is als volgt: beat - vocalen - melodielijn - vocalen - melodielijn - beat. In principe zullen de vocalen en de melodielijn nooit tegelijk te horen zijn. Dit is de meest commerciële variant van jump
Industrial jump/French Tek: dit is de stijl waaronder artiesten als Lobotomy Inc., Major Bryce, Dj Greg C. (a.k.a. Jenny D. Light) produceren. Het gaat hier vaak om een stevige beat met een melodielijn die gesampled is uit industriële of vocale geluiden. Deze stroming kent vooral veel aanhang in Frankrijk.
Hardjump: Dit is een stijl waar onder andere artiesten als Chicago Zone, Totalition, Dj Marcky en The Dreamteam onder vallen. Dit is ongeveer hetzelfde als de 'normale' jump, maar dan dikwijls met een snoeiharde bass. Ook zijn de melodietjes vaak wat minder blij, en wat donkerder en een meer metaal-achtig geluid.

Artiesten:

Jump: Hellboy ; DJ Coone ; DJ Fixie ; D-Feat ; DJ Franky Dux ; DJ C-rius ; The Mindplayer ; DJ Ghost ; Q-ic ; Ruthless ; Dark-e ; Vorwerk ; Grooveyard ; Virtual Zone ; DJ Furax ; Feedback ; Polycarpus ; Anonymous ; Binum ; DJ Massiv ; Tek Soldierz ; Chicago Zone ; DJ Fox ; Mayor Bryce ; DJ Marcky ; DJ Largemellow ; DJ Oxley ; DJ Wacko (a.k.a. DJ W4ck0) ; DJ Xaia ; DJ Pat B ; Jeckyll & Hyde ; DJ Mystery
Jump/Hardstyle: The Prophet ; Zany ; Pa ; Bassbrotherz ; Dj Twisty ; Kay ; DJ Larsson ; Vicious D
jump/oldskool/earlyrave: Darkraver.


NOU FF GEEN GEZEUR MEER!! IEDEREEN DIE VAN JUMPEN HOUD.. JOUN THE FLOCK!! (H)
tu parle francais?
jooo mongooltje:P
Ja knap ben ik hea
Uitspraak van timBKR op vrijdag 16 februari 2007 om 22:22:
Ja knap ben ik hea


eChtt lekkr jUng:P

whaha

jij hebt gwOon dikke kapsOnes :P O:)

neej grapjéé

pff ik bn gwOon lekkerdrr tim! O:)

ook grapjj :P
nee hoor ik bend e knapste
Uitspraak van timBKR op zaterdag 17 februari 2007 om 19:14:
nee hoor ik bend e knapste

kyk , jy bent de knapste in jj drOmen ,,
ik in t echte leven :)


{grapj} :o eigenlijk niet mrja
ja daaag
poehie
slegte grap slegt als dit kunnen ze niet
een heleboel:P
neeeee
misschien
vielliecht
er word hier poep gepraat..­
alleen maar:Pxd
dennis was jarig gisteren(Y)
haha TimmtJJzz jaja eindelijk 17 hea:P
hahaha cker..­ is nu ook al weer een week geleden die reactie hahaha
kap nu met die onbeiende berigtjes dit is egt irri
wie begint er nu dan , jij gaat er op in en MIJ weer de schuld geve :'(
oke daar zit wat in alleen nog reagere nu als het boeiend is hahahahaha
Okeejj
ff ndrr ondrwrp,
Ga je ook naar SS Zaterdagg??
ik mag nii :|
Jazeker,, wrom mag je nie dan?
aGg zeikk ouderss :P
grOte bekJJ enn nuu 2 weekk huisarrestt.. :|

kutjss ook ea
Joa,, maar je mag ook geen grote mond tegen je ouders geven:P

dan vraag je er zelf om :Dxd
Hahaha daar heb je niet erg veel op te zegge hea...
(L)
Hey jullie 2
Tim en non stop geval.­

Kunnen jullie ook ffies in je gewone berichten dit soort onzin naar elkaar toe sturen???
Deze flock hoeft hier toch niet onder te lijden dat jullie aan het bekke vechte zijn of wat dan ook.­
Hou dat maar lekker tussen jullie twee.­
zozo mot ik die lap tekst ook nog gaan lezen na doe ik wel een andere x :P
Uitspraak van **Yamaha** op maandag 23 april 2007 om 20:03:
zozo mot ik die lap tekst ook nog gaan lezen na doe ik wel een andere x


ik ook :P
hb et te druk!

xx