Partyflock

Kroegen en Discotheken toch tot 4uur open?

 
Flockonderwerp · 27937

Onderwerp is gesloten!

Dit gebeurt meestal omdat een of meerdere personen het beleid hebben overtreden.
Het kan natuurlijk ook zijn dat er al een actieve discussie over hetzelfde onderwerp was.
Dit soort situaties zijn te voorkomen door op de hoogte te blijven van het beleid.

Ik wilde dit bericht toch ff met jullie delen voor de mensen die geen krant lezen ;)

-----------------------------------------------------------
Kroegen langer open in stad
Door Petra Huijser


Donderdag 30 november 2006 - BREDA – Kroegen, broodjeszaken en disco’s in de gemeente Breda mogen straks langer open zijn, vermoedelijk tot vier uur ’s nachts. Een krappe meerderheid van de gemeenteraad lijkt daarvoor te zijn, ondanks verzet van de lokale horeca.
De sluitingstijden in de horeca stonden gisteravond voor de derde keer in twee jaar tijd op de agenda van de commissie Bestuur. Nu moeten bijna alle zaken om 2.00 uur dicht zijn, vijf nachtzaken hebben toestemming om tot 4.00 uur open te blijven. De partijen hoefden slechts aan te geven of ze voor of tegen een verruiming van die openingstijden zijn, een precieze invulling komt volgens het voorstel later in een gedetailleerd plan.

Over de voorkeur van de meerderheid van de horecaondernemers was geen twijfel mogelijk. De stichting Vismarktstraat, de Wandelarij (ondernemers op de Grote Markt) en de droge horeca (de broodjeszaken) stuurden allemaal een vertegenwoordiger om tijdens de inspraakronde de in hun ogen dramatische gevolgen te schetsen van verruiming van de openingstijden. Meer dronken jongeren tussen de 16 en 18 jaar die tot vier uur in de stad blijven hangen, een toename van de overlast op straat, duurdere drankjes om de extra kosten voor het langer open zijn te betalen, de ondergang van de eenmanszaken die het niet op kunnen brengen extra personeel in te huren om die extra uren open te zijn en horeca die dan overdag gesloten is om de kosten te drukken. „Tachtig procent van de horecaondernemers is dan ook tegen dit plan“, stelde Sylvia Rietveld namens de ondernemers in de Vismarktstraat.

In de commissie kregen de ondernemers bijval van CDA, Breda ’97 en Leefbaar Breda. Zij wilden alles houden zoals het is. Om aan de wens van langer stappen tegemoet te komen, zien ze wel brood in een uitbreiding van het aantal nachtzaken. „Op die manier voorkomen we ook dat de huidige nachtzaken schadeclaims indienen omdat hun bijzondere positie wordt aangetast bij een verruiming“, verwoordde Piet van Yperen het namens Breda ’97.

De VVD had erg veel moeite om tot duidelijkheid te komen. De partij is volgens Hanneke van Maanen absoluut voor verandering van de huidige situatie. „Maar voor de uitvoering daarvan is wel draagvlak nodig en er zijn volgens ons nog veel stappen te zetten voor je verder kunt gaan.“ De partij wil daarom eigenlijk liever pas een besluit nemen over de verruiming aan de hand van een visie over de binnenstad van Breda waarin helder staat hoe het gemeentebestuur om wil gaan met het centrum en hoe daar mensen heen moeten worden gelokt.

Een dergelijke visie is ook welkom bij PvdA, SP, GroenLinks en D66, maar zij willen daar het verruimen van de openingstijden niet voor uitstellen. En aangezien die partijen op 20 zetels in de raad uitkomen, tegen 19 voor de tegenstemmers (als de VVD tegen stemt) lijken de verruimde openingstijden een feit. De voorstemmers hopen zo een gevarieerder stapaanbod in de stad met minder jeugd die haar heil buiten Breda zoekt en een betere veiligheid doordat er nog maar één sluitingstijd is, om vier uur.

Daarbij gaven de partijen ook al aan hoe die vorm moet krijgen: zonder extra politie-inzet, alle zaken mogen langer open blijven, met een vensteruur tussen drie en vier waarin mensen zaken slechts nog uit maar niet meer in mogen en na een jaar een evaluatie.
-----------------------------------------------------------

Dus wie weet is de Qnation binnenkort ook tot 4uur open :D
Ik hoop het ook wel, maar aan de andere kant.. Ik ga na m'n werk op zaterdag ook nog wel graag stappen, dus hopelijk mogen de Nachtwacht, Graanbeurs etc. tot 6 open blijven ;)
hahah allemaal valse hoop:(helaas
Uitspraak van :D PingVogel :D op zondag 3 december 2006 om 20:08:
hahah allemaal valse hoophelaas

Waarschijnlijk wel.. maar wie weet :P
IK HOOP HET !! :D Kennen We Nog Langer Uit Ons Dak Gaan ! :D