Partyflock

Gesprek over verslaving.

 
Flockonderwerp · 27677

Onderwerp is gesloten!

Dit gebeurt meestal omdat een of meerdere personen het beleid hebben overtreden.
Het kan natuurlijk ook zijn dat er al een actieve discussie over hetzelfde onderwerp was.
Dit soort situaties zijn te voorkomen door op de hoogte te blijven van het beleid.

Hier een topic over verslaving.­ De ontkenning ervan, de bechogeling en vooroordelen
laatste aanpassing
Uitspraak van Ovic op vrijdag 1 december 2006 om 04:35:
Het niet weten wat te doen, en stil blijven staan, terwijl de wereld om ons heen als maar door draait.­ Drug laat je ook stil staan, terwijl we eigenlijk ook met de wereld moeten mee draaien.­

Tja als je de drug jou leven laat leiden, ben je een slaafje geworden...da's niet de bedoeling lijkt me...
Je kunt bepaalde drugs ook spiritueel gebruiken, wees vooral niet bang, iedereen wordt bang gemaakt door de propaganda machine..Drugs zijn slecht, hoeee! eng! strax wordt je nog een junkie, hoeee! En ondertussen wordt de sterkste drank en nicotine in de winkels verkocht zelfs aan minderjarigen...
Hmm voor zover ik weet, en ik heb al heeeel wat jaartjes research gedaan naar verschillende drugs, uitwerking, voordelen ,nadelen etc...om te weten dat je helemaal lam zuipen vele malen slechter voor je lichaam is dan eens in hmmm zo'n 1/5 a 2 maanden een pilletje ofzo te nuttigen..
Maarja mensen zijn zo bang gemaakt door het hele verhaal over drugs, en vergeten gemakshalve dat alcohol ook gewoon een synthetische drug is.
Speed voor instance(amphetamine)wordt gebruikt in Ritalin, en dan bedoel ik ook echt speed, da's dan ineens een medicijn voor mensen met adhd, ook kinderen vanaf 11 of twaalf jaar krijgen dit vaak voor vele jaren door de doc voorgeschreven.....hoor je weinig over toch?
Uitspraak van SuburbanKnight op vrijdag 1 december 2006 om 21:08:
Je kunt bepaalde drugs ook spiritueel gebruiken, wees vooral niet bang, iedereen wordt bang gemaakt door de propaganda machine..­Drugs zijn slecht, hoeee! eng! strax wordt je nog een junkie, hoeee!

Maar dat betekent niet dat verslaving niet bestaat.

Ieder mens heeft behoeftes de een meer als de ander. De een is op een andere manier weer benadeeld zo heeft iedereen wel iets. Ze maken overal wel een punt van tegenwoordig. Dit onderwerp valt bij de meesten niet zo in de smaak heb ik het idee.

Er zijn genoeg mensen die je het gras voor de voeten weg willen maaien. Met die houding wordt het er allemaal ook niet beter op.
laatste aanpassing
Uitspraak van Ovic op vrijdag 1 december 2006 om 23:19:
Maar dat betekent niet dat verslaving niet bestaat

ieder mens is obewust verslaafd....je lichaam is een chemische fabriek, die aminozuren aanmaakt om te overleven..
Uitspraak van SuburbanKnight op vrijdag 1 december 2006 om 21:08:
Tja als je de drug jou leven laat leiden, ben je een slaafje geworden...­da's niet de bedoeling lijkt me...­
Je kunt bepaalde drugs ook spiritueel gebruiken, wees vooral niet bang, iedereen wordt bang gemaakt door de propaganda machine..­Drugs zijn slecht, hoeee! eng! strax wordt je nog een junkie, hoeee! En ondertussen wordt de sterkste drank en nicotine in de winkels verkocht zelfs aan minderjarigen...­

Dat ben ik met je eens, maar vergis je niet. De groep psychonauten is HEEL klein, veel drugsgebruikers zijn gewoon hedonsiten die zich lekker willen voelen. Een weekend uit je pan en dan weer back to reality. Altijd weer die eeuwige drang om je goed en gelukkig te voelen. Voor veel mensen is het zeker wel een vlucht ja. En dan heb je nog andere dope die mensen gebruiken omdat ze er bijv. rustig van worden, maar als ze 't niet gebruiken hebben ze nog meer onrust en zo kom je in een cirkeltje. Ik heb dat met veel blowers zien gebeuren.

Als je een paar keer per jaar paddo's gebruikt ofzo kan ik em voorstellen dat 't wat toevoegt aan je leven. idem voor xtc. maar andere dope, zoals pep of coke, nee, daarvan ga je mij niet wijsmaken dat 't geen schade aanricht. zeker bij regelmatig gebruik.

Alles met mate. Anders gaat 't wel degelijk je persoonlijkheid veranderen. Ik voel me zelf iig bevrijd en verlicht sinds ik die zooi niet meer aanraak. Geldt overigens ook voor mediatie. Ik ben echt wel leuker in de omgang geworden. Idem voor mn vriendinnen die niet meer iedere week pillen slikken of sos snuiven of noem het maar op. Ik heb er geen spijt van, ik zie 't ook niet als negatief. Ik heb er veel van geleerd.

Maar ik heb voroal gevoeld dat veel drugs een soort negatieve energie met zich meebrengen. Ik vind mensne met dope op er vaak ook bezeten uitzien. Ik ben heel veel op hardcorefeesten geweest en heb regelmatig lopen janken tegen 't einde vanwege de doodse gezichten allemaal. Zoveel negativisme...bah.


Uitspraak van SuburbanKnight op vrijdag 1 december 2006 om 21:08:
Speed voor instance(amphetamine)wordt gebruikt in Ritalin, en dan bedoel ik ook echt speed, da's dan ineens een medicijn voor mensen met adhd, ook kinderen vanaf 11 of twaalf jaar krijgen dit vaak voor vele jaren door de doc voorgeschreven.....­hoor je weinig over toch?

En dat vind jij een goede ontwikkeling? Overigens is dat geen amfetamine maar komt 't meer overeen met coke. Ik sta er helemaal niet achter dat kids zo makkelijk medicijnen krijgen. Symptoombestrijding, niets meer niets minder. Maar dan nog is het wat anders. Ga jij eens effe een paar jaar lang iedere dag pep of sos snuiven. Wil ik wel eens weten hoe je lever er dan uitziet.Verder moet ieder mens voor zich weten wat 'ie doet, ik veroordeel niemand, ik ken mensen zat die vaak en veel gebruiken. Ik neem alleen wel afstand als ik zie dat ze er negatief door veranderen (en dat gebeurt helaas vaak). Want heb tevaak om me heen gezien dat 't misliep, dat gasten zo depressief werden dat ze zelfmoord pleegden en noem 't maar op. Zolang het wat toevoegt aan je leven en je je ook echt gelukkig voelt, vooruit. Maar zoals gezegd, zo zijn er helaas maarw einig.
Uitspraak van Wackiejacky op zaterdag 2 december 2006 om 13:27:
Als je een paar keer per jaar paddo's gebruikt ofzo kan ik em voorstellen dat 't wat toevoegt aan je leven.­ idem voor xtc.­ maar andere dope, zoals pep of coke, nee, daarvan ga je mij niet wijsmaken dat 't geen schade aanricht.­ zeker bij regelmatig gebruik

Pep, Coke, Hero, allemaal in 't leven geroepen om ons slaafs te houden, stel je voor dat je spiritueel wordt van een trip!
Uitspraak van Wackiejacky op zaterdag 2 december 2006 om 13:27:
Uitspraak van FUNKRAUM op vrijdag 1 december 2006 om 21:08:
Speed voor instance(amphetamine)wordt gebruikt in Ritalin, en dan bedoel ik ook echt speed, da's dan ineens een medicijn voor mensen met adhd, ook kinderen vanaf 11 of twaalf jaar krijgen dit vaak voor vele jaren door de doc voorgeschreven.....­hoor je weinig over toch?

En dat vind jij een goede ontwikkeling? Overigens is dat geen amfetamine maar komt 't meer overeen met coke.­ Ik sta er helemaal niet achter dat kids zo makkelijk medicijnen krijgen.­ Symptoombestrijding, niets meer niets minder.­ Maar dan nog is het wat anders.­ Ga jij eens effe een paar jaar lang iedere dag pep of sos snuiven.­ Wil ik wel eens weten hoe je lever er dan uitziet.­

Nee natuurlijk niet het is compleet van de gekken! dat ze kids die troep geven....
Uitspraak van Wackiejacky op zaterdag 2 december 2006 om 13:27:
Alles met mate.­ Anders gaat 't wel degelijk je persoonlijkheid veranderen.­ Ik voel me zelf iig bevrijd en verlicht sinds ik die zooi niet meer aanraak.­ Geldt overigens ook voor mediatie.­ Ik ben echt wel leuker in de omgang geworden.­ Idem voor mn vriendinnen die niet meer iedere week pillen slikken of sos snuiven of noem het maar op.­ Ik heb er geen spijt van, ik zie 't ook niet als negatief.­ Ik heb er veel van geleerd.­

Ik ben blij dat je het zo bent gaan zien. Als je zo met meer mensen stopt met gebruiken lijkt me dat je je ervaringen ook delen kan. :)

Dat is iets wat ik ook graag zou willen hebben in m'n leven, mensen waar ik serieus mee praten kan in een drugsvrije omgeving. Maar zover ben ik nou eenmaal niet. :( Komt nog wel, daar ben ik zeker van.

Uitspraak van Wackiejacky op zaterdag 2 december 2006 om 13:27:
Verder moet ieder mens voor zich weten wat 'ie doet, ik veroordeel niemand, ik ken mensen zat die vaak en veel gebruiken.­ Ik neem alleen wel afstand als ik zie dat ze er negatief door veranderen (en dat gebeurt helaas vaak).­ Want heb tevaak om me heen gezien dat 't misliep, dat gasten zo depressief werden dat ze zelfmoord pleegden en noem 't maar op.­ Zolang het wat toevoegt aan je leven en je je ook echt gelukkig voelt, vooruit.­ Maar zoals gezegd, zo zijn er helaas maarw einig.­

Heb 3 jaar terug een hele slechte periode gehad, heb inmiddels wel veel kunnen bereiken in de periode dat ik nuchter was en daarmee door gegaan tijdens m'n terugval. Voel me nu ondanks alles stukken beter en sta positief in het leven.

Heb de stap ondernomen om me te laten opnemen in een kliniek die aansluit bij mijn problematiek. Heb er echt zin in wil wel eens klaar zijn met dat drugs gebruik. Schoonschip maken, genieten van nuchter zijn, weer een aangenaam mens in de omgang zijn.
laatste aanpassing
Ik heb zelf nog nooit harddrugs gebruikt, dus ik kan er over gebruik weinig over meepraten.
Waarom ik nooit drugs heb gebruikt is me eigenlijk niet duidelijk; ik denk een bepaalde vorm van zelfcontrole willen houden.
Ik rook wel (over verslavend gesproken :( ), heb me meer dan eens klem gezopen en ik blow wel eens.
Uitspraak van Wackiejacky op zaterdag 2 december 2006 om 13:27:
Voor veel mensen is het zeker wel een vlucht ja.­ En dan heb je nog andere dope die mensen gebruiken omdat ze er bijv.­ rustig van worden, maar als ze 't niet gebruiken hebben ze nog meer onrust en zo kom je in een cirkeltje.­ Ik heb dat met veel blowers zien gebeuren.­

Ik ook en ik vind het dus eigenlijk helemaal niet zo 'onschuldig' als ik een vriend zou treffen die dagelijks zou blowen.
Ik heb er met 1 samengewoond, en zijn hele wereld was aan het instorten om hem (ons) heen, maaarrr zolang hij maar kon blowen en zuipen (en coke gebruiken ook af en toe :/ ) dan vergat hij even zijn ellende en begon het de volgende dag weer van voor af aan.

Uitspraak van Wackiejacky op zaterdag 2 december 2006 om 13:27:
En dat vind jij een goede ontwikkeling? Overigens is dat geen amfetamine maar komt 't meer overeen met coke.­ Ik sta er helemaal niet achter dat kids zo makkelijk medicijnen krijgen.­ Symptoombestrijding, niets meer niets minder.­

Iemand die heel dicht bij me staat, heeft een medicijn aanverwant aan ritalin gekregen van de artsen om de vermoeidheid en slaapstoornis te bestrijden.
Toen ik de naam van het medicijn door kreeg schrok ik me wild, die zooi is speed man!
Ik vind het heel erg dat dit gegeven wordt door artsen zonder naar een mogelijke onderliggende (misschien psychische of levensstijl) oorzaak te kijken :@
Helaas heeft deze persoon altijd nog meer vertrouwen in gespecialiseerde artsen dan in mij als het gaat om medicijnen enzo, dus ik moet maar afwachten hoe dit allemaal gaat lopen.
Een andere vriend van mij is 7 jaar aan de seroxat verslaafd geweest en in vind het ongelooflijk dat de doktoren het elke keer meegaven :vaag:
Toen hij wel eens aangaf dat hij wilde stoppen, vond de huisarts dat niet echt een goed plan :\
Na 7 jaar heeft hij in zijn eentje een half jaar gevochten om er vanaf te komen, alles liep in de soep; werk etc...

Uitspraak van Ovic op zaterdag 2 december 2006 om 15:50:
Heb de stap ondernomen om me te laten opnemen in een kliniek die aansluit bij mijn problematiek.­ Heb er echt zin in wil wel eens klaar zijn met dat drugs gebruik.­ Schoonschip maken, genieten van nuchter zijn, weer een aangenaam mens in de omgang zijn.­

Ik vind dit echt heel knap (y)
Lijkt me een zware stap om je daadwerkelijk op te laten nemen dus ik wil je veel sterkte wensen (f)
Uitspraak van Nicnaamloos op zaterdag 2 december 2006 om 16:00:
Ik vind dit echt heel knap
Lijkt me een zware stap om je daadwerkelijk op te laten nemen dus ik wil je veel sterkte wensen

9 jaar middelen misbruik hebben geleid tot dit moment. Het liefst vandaag nog, ok je hebt je trots. Ik heb ook al veel alleen bereikt. Maar ik ben ook al zo lang alleen. Het kan geen kwaad denk ik dan maar.
laatste aanpassing
ik wens je heel veel sterkte toe..
het klinkt zo cliché maar zoek een
andere bezigheid/hobby.
Drugsgebruiken is ook tijden mijn favo
tijdsbesteding geweest, maar sinds
ik er zo goed als mee gestopt ben
en me gestort heb op andere dingen
gaat het zoveel beter met me!
Dat wens ik jou ook toe!
:flower:
Uitspraak van Angel of Terror op zaterdag 2 december 2006 om 18:23:
ik wens je heel veel sterkte toe..­
het klinkt zo cliché maar zoek een
andere bezigheid/hobby.­
Drugsgebruiken is ook tijden mijn favo
tijdsbesteding geweest, maar sinds
ik er zo goed als mee gestopt ben
en me gestort heb op andere dingen
gaat het zoveel beter met me!
Dat wens ik jou ook toe!

Blij om dat te horen. (l) Wat wandelen wij toch lekker op hetzelfde pad nog altijd he? ;) (k)
Uitspraak van Wackiejacky op zondag 3 december 2006 om 09:05:
Blij om dat te horen. (l) Wat wandelen wij toch lekker op hetzelfde pad nog altijd he? ;) (k)

:D haha typisch he :D
doet me goed dat er nog ergens in NL zo'n persoontje
rond wandelt! keep up the good work jaq!
Ik ben ook behoorlijk ver heen geweest met drugs. Maar gelukkig kan ik nu niet meer spreken van een verslaving.
Er gaat soms nog wel eens iets in, hoor. Maar nu kan ik wel oprecht zeggen dat ik puur recreatief gebruik. Ook ondervind ik er weinig tot geen nadelen meer van na gebruik. Dat was vroeger wel anders. ;)
Nu voel ik me misschien de dagen na gebruik wel ietstje minder lekker dan wanneer ik niks gebruikt heb, ook wel iets minder energiek en dat soort dingen, maar ik verkeer niet meer constant in een soort naroes ofzo, zoals een kleine 3 jaar terug wel het geval was.
Wat drugs betreft ben ik toch wel weer redelijk op de rails terecht gekomen.
Al heb ik de afgelopen zomer wel met regelmaat coke gebruikt. Dit leek ook heel subtiel er een beetje in te sluipen, maar gelukkig hadden we dit net op tijd door (coke is erg sluw!) en hebben we de telefoonummers, die naar dit middel leiden, gewist. :) Sowieso waren er weer wat drugs nummers bijgekomen, maar deze heb ik allemaal gewist. Heel scheelt dat ik verder niet echt met drugslui omga tegenwoordig. Ik zit niet meer zo in die scene. Dus om aan drugs te komen moet ik behoorlijk wat moeite doen en dat is het me niet meer waard. Eigenlijk kan ik er dus niet meer echt aankomen en daar heb ik bewust voor gekozen. Echt veel beter om lekker van die troep af te zijn. :jaja:
Alleen op feesten is het wel makkelijk om er aan te komen. Maargoed, ik ga toch niet iedere week meer naar feesten, dus áls ik het dan op een feestje doe eens een keer dan kan ik daar best mee leven.

Het enige wat ik nog doe op het gebied van bewustzijnsverandering is op z'n tijd een psychedelicum. Af en toe eens een keertje paddo's of een ayahuasca-ceremonie of wat dan ook. Maar dit zie ik verder niet als drugsgebruik. Dit doe ik om dieper tot mezelf te komen. Meer als spirituele verrijking zeg maar.
Dit doe ik dan ook niet zomaar eventjes. Ik doe het maar eens in de zoveel tijd en als ik het doe, dan maak er een meestal een soort ritueel van.
Ik doe het dan in een bos ofzo, in ieder geval lekker in de natuur, kampvuurtje erbij, in een cirkel, mooie muziek erbij en daarbij voeren we dan ook rituelen uit enzo. Althans, zo heb ik het de laatste keer gedaan en dit beviel me uitstekend. In zo'n soort setting is het echt prachtig om te doen en ook heel spiritueel. Ik had m'n laatste keer dan ook schitterende ervaringen!

Maargoed, nogmaals; dat heeft verder voor mij niks met drugsgebruik te maken. :)
Ik kan me slecht inleven in drugsmisbruikers, ik gebruik zelf 4 keer per jaar een ptje en 1 a 2 keer paddo's per jaar, maar m'n vent is behoorlijk verslaafd aan wiet en als ik hem niet zo dicht op z'n huid zou zitten, zou hij ook aan de coke zitten.
Als 'ie gebruikt heeft, merk ik het al als die de deur binnenkomt, dan heeft ie nog niks gezegt, maar kijk ik 'em wel gelijk aan van 'wat ben je ook ongeloofelijk stom' en dan gaat het ongeveer zo:
-"Er zijn zoveel redenen om het niet te doen, waarom heb je dat nou niet door."
- "Ja, ik zit niet lekker in m'n vel"
- "Wat een kutsmoes, net of je als je die zooi opheb, je je wel lekker voelt, het lost echt je problemen niet op, dat zal je zelf moeten doen."
- "Ja, maar jij moet me helpen."
-"Schuif het maar weer op mij af."
Ik kan me er zo aan kapot ergeren en nijdig over worden, gelukkig gebeurt het nog maar sporadisch en is hij niet verslaafd aan coke.
Dit is een erg ongenuanceerde mening, ik wil niemand oordelen, ik heb er alleen zoveel rottigheid door meegemaakt, dat mijn mening vrij hard overkomt.
Ik vind het al heel goed als mensen doorhebben dat ze verkeerd bezig zijn/hulp nodig hebben. (y)
Mijn ex was ook een dagelijkse blower en die gebruikte ook erg vaak coke. Ik begrijp je dus helemaal Flex-y ;) Het ergste zinnetje was altijd "ja maar ik ben gewoon nog mezelf hoor". Ja, in JOUW ogen misschien. Maar drugs verandert je, dat valt niet te ontkennen. En doe je dat wel, dan heb je mijns inziens gewoon een drugPROBLEEM.

En ja, ik wil me best proberen in te leven in iemand, ik veroordeel het verder ook niet als mensen iedere dag willen gebruiken, maar ik houd 't liever uit mijn buurt. Ik vind het gewoon zonde namelijk. Kan nou niet zeggen dat de mensen die ik ken die veel dope gebruiken de meest stabiele relaties met mensen hebben ook. Dat zou toch wat moeten zeggen. Overigens blowt mn ex nog steeds veel maar heel wat minder dan voorheen en snuiven doet 'ie haast niet meer. En yep, hij is veel fijner in de omgang nu. Ben ik ook echt blij mee :) (l) Hij snapt nu ook waarom ik toen nogal zat te hameren dat ik wilde dat 'ie kapte. Op dat moment kon ik hemel en aarde bewegen maar een junk probeert toch altijd zn eigen gedrag goed te praten. Dan ben jij toch altijd degene die 't verkeerd doet, die 'm maar moet accepteren en er begrip voor moet opbrengen.


Ik ben eigenlijk altijd vooral een xtc-liefhebber geweest. Omdat dat je wel dichter tot jezelf brengt, tot je gevoel enzo. maar dat moet je eigenlijk ook maar een paar keer per jaar doen. En ofschoon ikzelf totaal NIETS van tripmiddelen moet hebben omdat ik 't totaal niet trek de werkelijkheid anders te zien, me over te moeten geven en dat soort dingen (ben ik emotioneel veel te instabiel voor) kan ik me wel goed voorstellen dat mensne die er wel tegen kunnen 't psychonautisch gebruiken.

En daaronder versta ik dus niet je elke week naar de tering snuiven op de keta, maar dingen zoals Psycho ze omschreef. Geen hedonistisch maar psychonautisch gebruik.
Voor mij is verslaving een vlucht van het dagelijkse leven. Ik heb zelf een jaar aan de drugs gezeten omdat ik het allemaal niet meer trok en het me niets meer kon schelen... Ik was verloren... Ik dreef steeds verder weg van mijn eigen indentieteit en de prijs was HOOG! Door drugs of andere verslavende middelen te gebruiken trek je ook entiteiten aan, want je bent een open kanaal voor ze.. Heel kwetsbaar... Wie hier dan in mag geloven:) Gelukkig hoef ik het allemaal niet meer en ben ik natuurlijk in balance zonder al die narigheid... want iedereen weet dat je met verslavende middelen jezelf kapot maakt.. de weg eruit is moeilijk maar de beloning is het waard!

Belangrijk is dat je een natuurlijke balance weet te creeeren... want in feiten heb je het allemaal niet nodig om in harmonie met jezelf en de wereld te leven(F)
laatste aanpassing
Uitspraak van Babybandit op woensdag 6 december 2006 om 09:57:
Door drugs of andere verslavende middelen te gebruiken trek je ook entiteiten aan, want je bent een open kanaal voor ze..­ Heel kwetsbaar...­ Wie hier dan in mag geloven

Nah hiermee beschrijf je dus PRECIES het gevoel dat ik op een gegeven moment kreeg als ik dope ophad. En ook wat ik heb als ik anderen zie die gebruiken. Alsof ze bezeten zijn. Alsof ze negatieve energie om zich heen hebben hangen. En het ergste is dat ze het zelf helemaal niet lijken door te hebben. Alsof ze helemaal in de macht van die negativiteit zijn.

Ik heb altijd gevoeld dat het 'niet goed' was wat ik deed. Daarom was ik ook altijd zo bang om dood te gaan of door te draaien. Maar ik wilde er niet aan toegeven weet je. Ik weet niet waarom ik toch bleef gebruiken want het aantal keren dat ik jankend op de EHBO zat kan ik niet eens meer tellen. Ik denk dat het bij mij een soort zelfdestructief gedrag was.

Er zijn een paar mensen om me heen nu (gelukkig nog maar heel weinig) die in mijn ogen drugs misbruiken ipv het gebruiken. Ik kan niet zeggen dat ze allemaal even prettig in de omgang zijn, maar dat kan je ze niet zeggen want het ligt nooit aan henzelf, altijd aan de ander. Een oude vriend van me is flink depressief, slikt daar medicijnen voor en gaat maar door met pep gebruiken. Ik heb het losgelaten, hoeveel ik ook van 'm houdt, maar het voelt zo negatief gewoon, zo toxic, alsof 'ie vergiftigd is. Ik ben zo bang dat die energieen 'm helemaal in zn macht zullen krijgen en hij er uiteindelijk een einde aan zal maken. En ik kan niks doen, dat is het ergste. Ik heb altijd gedacht dat 'ie er weer bovenop zou krabbelen maar mn gevoel zegt nu zo sterk dat 'ie niet oud gaat worden en dat doet me zo'n pijn :(

Iemand anders gebruikt ook dagelijks, dan gaat het om GHB en die gebruikte eerst ook dagelijks pep. Er wordt telkens beweerd dat de drugs verder geen invloed heeft, ze er niet anders door is...ik heb echt geprobeerd dat te begrijpen en respecteren maar ik zie het gewoon heel anders. Ik zie nl. niet iemand die straalt van geluk ofzo. Integendeel. Hoe kun je het nu goedpraten dat je iedere dag gebruikt als iedere blinde weet dat dat niet goed is voor je lichaam en geest? Maar goed, er iets van zeggen is geen optie, ik zeg 't toch altijd verkeerd (net als anderen overigens. Typisch iets van dopegebruik, 't altijd bij de rest neerleggen en doen alsof dat egoisten zijn, heb ik zelf ook jaren zo gedaan).

Het ergste vind ik nog dat ik als eogist gezien word. Terwijl het me zo'n pijn doet om anderen te zien lijden, want dat is wat er mijns inziens gebeurt. Omdat ik 't ook zo zie, met die negatieve energieen. Ik begrijp ook ergens echt wel wat die Naar Housers willen zeggen (al slaan die wel erg ver door :D ). Ik zou het geen duivel willen noemen maar veel soorten drugs zie ik toch echt niet als iets positiefs.
Anyway, ik ben nu iig wel zover dat ik voor mezelf kies en er het zoveel mogelijk uit mn buurt houdt. Ik heb een stabieler leven dan ooit, ben zelf echt veranderd, dat merken mn vrienden ook. En vice versa. Ik ben daar echt heel blij mee. Als mensne hun leven willen verkloten door wekelijks of dagelijks aan de dope te zitten, be my guest. Ik zie 't niet meer als mijn taak hen daarvan te behoeden, ik hou afstand. Iedereen moet zn eigen grenzen leren kennen, ik ben blij dat ik de mijne gevonden heb en mn vrienden ook. :)
Hee Jacky, wat kan jij het toch altijd helder vertellen :)


Uitspraak van Wackiejacky op woensdag 6 december 2006 om 18:54:
Alsof ze negatieve energie om zich heen hebben hangen.­

Ik vind dit niet altijd... Kenmerkend van houseparty's is dat ze niet zo ladderzat zijn als in de gemiddelde kroeg.
Over kroeg gesproken, bij mij op de hoek is zo'n echte bruine kroeg waar ze na het werk meteen hun geld gaan opzuipen...
Over verslaafd gesproken.. Alleen het is geaccepteerder dan drugs..

Een vriend van mij is wel eens een paar keer in een verkeerde trip naar mijn huis gekomen om te kalmeren...
Als ik die ogen dan weer voor me zie, dat bezeten hoofd... Ook het moment voordat ie toch weer een lijntje neemt; het brandt in zijn broekzak, je ziet zijn ogen raar worden, drie drang.... het moet, het moet.... het moet op gewoon.

Ik zit al vanaf mijn 14e tussen mensen die drugs gebruiken en ik heb zoveel waarschuwingen gehad; begin er niet aan!
Gelukkig nooit gedaan, want het zal té makkelijk zijn geweest voor me, om het vaker te nemen om mezelf maar te ontvluchten.

Uitspraak van Wackiejacky op woensdag 6 december 2006 om 18:54:
Ik denk dat het bij mij een soort zelfdestructief gedrag was.­

Ik denk dat elke vorm van alcohol of drugs misbruik een vorm van zelfdestructief gedrag is.
Juist de meest intelligente mensen die ik ken, die worstelen met het leven soms, die antwoorden zoeken op vragen, juist deze mensen zie ik vaak wegvluchten in drugs.Uitspraak van Wackiejacky op maandag 4 december 2006 om 17:41:
Mijn ex was ook een dagelijkse blower en die gebruikte ook erg vaak coke. Ik begrijp je dus helemaal Flex-y ;) Het ergste zinnetje was altijd "ja maar ik ben gewoon nog mezelf hoor". Ja, in JOUW ogen misschien.

Mijn ex dus ook... Ik ben blij te zien dat het dus niet aan mij lag, dat ik vond dat hij erdoor veranderde....

Uitspraak van Ik volg je even niet hoor :vaag: op zondag 3 december 2006 om 23:05:
en hebben we de telefoonummers, die naar dit middel leiden, gewist. :)

Heel goed (y) Leuk omschreven :D
Uitspraak van Wackiejacky op maandag 4 december 2006 om 17:41:
die veel dope gebruiken de meest stabiele relaties met mensen hebben

Wij zijn inmiddels 5 jaar getrouwd. 8)
Uitspraak van Wackiejacky op maandag 4 december 2006 om 17:41:
Maar drugs verandert je

Het probleem is alleen dat hij er ongelofelijk lief van wordt en dan kan ik 'm niet op z'n kop geven. :bloos:
Nou, ja, meestal, soms krijgt ie ook wel de volle laag :[ want op zo'n moment kan ie een heleboel verdragen.
Maar het gaat wel beter, hij heeft 2 mnd geen coke op en wiet is ie aan't minderen, maar vooral omdat ik zo'n pitbull ben daarin.
laatste aanpassing
Uitspraak van Nicnaamloos op donderdag 7 december 2006 om 02:18:
Ik denk dat elke vorm van alcohol of drugs misbruik een vorm van zelfdestructief gedrag is.­

Uitspraak van Nicnaamloos op donderdag 7 december 2006 om 02:18:
die antwoorden zoeken op vragen, juist deze mensen zie ik vaak wegvluchten in drugs.­

:yes: Hij probeert de vragen weg te stoppen en niet de antwoorden te vinden in zichzelf. Ik probeer hem te helpen door zoveel mogelijk te praten over dingen die 'm dwars zitten, maar ja, ik kan ook niet altijd ruiken wat 't is.
Ik wil jullie nog even bedanken voor jullie begrip en steun.

Uitspraak van Wackiejacky op woensdag 6 december 2006 om 18:54:
Ik denk dat het bij mij een soort zelfdestructief gedrag was.­

Dat is precies wat het is. Zo zie ik het ook tenminste.

Als er sprake is van verslaving dan gaat daar eerst een periode van ontkenning aan vooraf voordat een persoon idd beseft dat zijn of haar gebruik hem of haar in de macht heeft in plaats van andersom.

Zoals Kurt Cobain het al bezong "A denial" in "smells like teen spirit". Zo vervelend als dat klinkt zo vervelend is ontkenning in feite ook, wat voor gedrag het ook betreft. Maar ik ben het met je eens jackie dat jij een ander niet bewust kan maken van het gedrag en de ontkenning daarvan. Dat is DE les die de persoon zelf leren moet, en soms is dat moeilijk te verkroppen.
laatste aanpassing
WEzijn allemaal wel verslaafd aan iets ,
chocola , fitness . koffie, ben en jerry's, sigaretten
alcohol, sex , of gewoon op onze steeds wederkerende emoties.


Uitspraak van Ovic op vrijdag 8 december 2006 om 22:33:
Maar ik ben het met je eens jackie dat jij een ander niet bewust kan maken van het gedrag en de ontkenning daarvan.­


Alleen op zeldzame momenten dat de persoon het zelf in wil zien.
Op zogehete ''breekpunten'' staat zon persoon open.

tot dat ene bijzondere moment is er geen beginnen aan nee.

verandering kan je niet afdwingen , dat is het mooie
aan verandering
laatste aanpassing
Ik ben vandaag naar de kliniek geweest voor een interview betreffende mijn problematiek.­
Was een intensief gesprek, maar het was opzich ook wel lekker om al m'n problemen eens in kaart te brengen.­ Zodat een ander er over mee kan denken en me helpen kan.­

Er waren nog 10 personen voor me op de wachtlijst, vorige week nog 12 dus dat schiet opzich wel op.­

Ben nu 2 weken van de dope af, en probeer dit gewoon vol te houden.­ Zie dit ook wel zitten, is eigenlijk veel fijner om nuchter te zijn.­ Maar het valt me wel zwaar.­

Vanavond naar de AA kijken of ik daar iets aan heb.­
Succes !! U can do it (y) Heb alle vertrouwen in je :yes:
laatste aanpassing