Partyflock

Leugenachtige politici huilen met moslims mee

 
Flockonderwerp · 26881
Het was een opmerkelijke avond, afgelopen maandag. De Nederlandse Moslim Omroep had een programma gewijd aan de verkiezingen, en een groep welbespraakte en intelligente moslims en twee beroepspolitici (en een derde die vanwege een duister schandaaltje komende week afzwaait, mevrouw Karimi) mochten hun ideeën bekend maken over de Nederlandse politiek.

Twee conclusies kon de kijker na afloop trekken: allereerst, Nederlandse moslims hebben het moeilijk, zijn armer en lager opgeleid dan de gemiddelde Nederlander doordat veel moslims zich buitengesloten voelen door de manier waarop in Nederland over terrorisme wordt gesproken. Hier ging veel zendtijd aan op.

Ruimte voor radicalisme
Er moest ruimte zijn voor radicaal gedachtegoed, vond men, en men maakte zich zorgen over de rechtsstaat. Weliswaar waren de sprekers maatschappelijk geslaagd en behoorlijk tot hoog opgeleid, en weliswaar financiert de Nederlandse overheid een omroep die namens moslims voor moslims programma's wil maken, maar de sprekers hadden zichzelf om de een of andere reden aangepraat dat ze het moeilijk hadden bij ons en met ons.

De twee politici, Aleid Wolfsen (PvdA) en Harry van Bommel (SP), huilden met de moslims mee, want beiden willen bij de minderheden scoren en waagden het niet de aanwezige moslims op hun onterechte geklaag en op hun verantwoordelijkheden te wijzen.

Moslims zijn naar Nederland gekomen om deel te nemen aan de burgerlijke samenleving en hun kinderen een beter bestaan te bieden dan in het land van herkomst, hetgeen gepaard gaat met ernstige aanpassingsproblemen en extra verantwoordelijkheden voor de ouders, maar in het debat ging het alleen om de verantwoordelijkheden van de Nederlandse samenleving ten aanzien van moslims.

Aanpassingskloof
Landverhuizen is een zwaar proces, en alleen via driedubbele inzet kan een gezin dat van land gewisseld is een plek veroveren in het nieuwe land. Hard leren, hard werken, gedisciplineerd leven, de codes en rituelen van de nieuwe omgeving leren kennen.

Wanneer dit bewustzijn afwezig is - en dat geldt niet voor de studiogasten, want die hebben hun best gedaan en hun plek in de samenleving verworven -, dan blijft de aanpassingskloof bestaan.

Primair blijft de verantwoordelijkheid bij de ouders bestaan, en de Nederlandse overheid kan weinig anders doen dan de voorwaarden scheppen - en die zijn geschapen, in overvloed.

Dat jonge moslims te vaak zonder diploma de school verlaten en te vaak crimineel gedrag vertonen, is niet het gevolg van een gebrek aan mogelijkheden. Maar ouders die eigenlijk geen landverhuizers hadden willen zijn of ontkennen dat zij in een totaal nieuwe werkelijkheid zijn beland, beschikken niet over de vaardigheden om hun kinderen adequaat te begeleiden.

Dit is het feitelijke probleem – en bleef dus onbesproken.

Driedubbele moralen
Conclusie nummer twee is dat Nederlandse moslims het lot van de Palestijnen onder Israëlische bezetting als grootste probleem in de wereld beschouwen.

Sinds de stichting van de staat Israël zijn miljoenen moslims door andere moslims afgeslacht, een niet te becijferen veelvoud van de totale hoeveelheid slachtoffers in de oorlogen tussen Israël en de Arabieren/Palestijnen, maar dit verschrikkelijke feit kon niet worden benoemd.

Ook in een geslaagde groep moslims blijven de ficties en mythes welig tieren. Men klaagde over een dubbele moraal die het westen ten aanzien van Israël erop na zou houden. Dat is een ridicule mythe van mensen die er driedubbele moralen op na houden.

Wat Israël de Palestijnen aandoet, doen de Arabieren elkaar onderling in veel heviger mate aan, en als je het gedrag van Saddam, die honderdduizenden van zijn burgers heeft laten doden en naar wie in linkse kringen wordt terugverlangd, vergelijkt met het gedrag van Ariel Sharon, dan moet Sharon genomineerd worden voor de Nobelprijs voor de Vrede – zo liggen de echte verhoudingen.

Mevrouw Karimi wist te suggereren dat Amerika de schuldige was van de vele aanslagen in Irak, een oorlog waar de Irakezen niet om gevraagd hadden, zo stelde zij.

Het alternatief voor het verdwijnen van Saddam was het aanblijven van Saddam, een man die verkrachting als onderdrukkingsmethode had ingevoerd, maar hier leek mevrouw Karimi geen problemen mee te hebben.

Zuiver
Ook de twee politici waren het er over eens dat Israël de resoluties van de Veiligheidsraad aan de laars lapte. Daar deden ze juridisch heel zuiver over.

Ze vergeleken de resoluties ten aanzien van Israël met die ten aanzien van Irak, en ze vonden dat Israël gestraft moest worden voor het niet naleven van die resoluties.

Ik doe ook graag juridisch heel zuiver over die resoluties. De resoluties ten aanzien van Irak waren zogenaamde Chapter VII resoluties, die vergezeld gaan van sancties. De resoluties ten aanzien van Israël zijn pertinent géén Chapter VII resoluties maar vallen onder Chapter VI – de resoluties over Israël hebben dus juridisch een totaal andere status en zijn erop gericht dat via onderhandelingen resultaat geboekt wordt.

Van dwang en sancties bij niet-naleving is geen sprake (de beroemde Resolutie 242 van november 1967 is ook onder Chapter VI genomen).

Leugens en misleiding
Ook kwam de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof (IG) ten aanzien van het hek ter sprake. Dit was een advies, geen bindende uitspraak, aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, een orgaan dat beheerst wordt door de Arabisch-islamitische wereld, die via het gerechtshof een publiciteitswapen in handen wilde krijgen, en dat is gelukt.

Maar het is volstrekte onzin om de resoluties die onder Chapter VI zijn genomen en het advies van het IG een status toe te kennen die gelijkwaardig is aan de Chapter VII resoluties betreffende Irak. Wolfsen en Van Bommel weten dit, maar ze deden net of hun neuzen bloedden.

Dit is leugenachtig en misleidend gedrag van de heren. De uitzending was een verdrietige en nodeloze vertoning van slachtofferschap. En wat de boel nog erger maakte, was het feit dat we hier te maken hadden met de ‘brightest’ onder de Nederlandse moslims, aardige, slimme mensen die de kansen die hen geboden waren gegrepen hadden.

Toch klaagden ze steen en been en gaven ze er blijk van net zo weinig zelfkennis en zelfkritiek te hebben als veel van hun geloofsgenoten in de Arabisch-islamitische wereld.

Over Darfur, de Arabische tirannieën, de religieuze haatstaat Iran, de vrouwenonderdrukking, het gebrek aan behoorlijke educatie en persvrijheid, het islamisme - geen woord.

We zullen nog veel van de sprekers horen. En van de twee politici die bereid zijn elk feit voor een willekeurige leugen in te wisselen, als dat stemmen van moslims kan opleveren.

Het was een leerzaam programma.
Uitspraak van TYHARO op woensdag 13 december 2006 om 10:08:
Ramadan wilde overigens naar Amerika (Indiana) gaan om daar een functie godsdienstleraar te bekleden op een universiteit...­die functie was hem aangeboden...­
Maar op het laatste moment werd zijn visum zonder duidelijke reden ingetrokken...­maar ze verwezen naar de patriot act en de bevoegdheid van de regering om gevaarlijke medestanders van terroristen te kunnen weigeren...­terwijl ze dat nooit hard hebben kunnen maken...­
Ze zijn ook zo radicaal die denkbeelden van hem idd...­

stel je voor.. iemand die vrede komt brengen in naam van de moslims/islam, dat doe het huidige wereldbeeld geen eer aan!
Islam is toch het geloof wat hand in hand met het zwaard gaat?? sommige mensen hebben baat bij des-informatie....
Uitspraak van Infected Influence op woensdag 13 december 2006 om 10:50:
Uitspraak van TYHARO op woensdag 13 december 2006 om 10:08:
Wat men in de politiek nu vooral doet is over de moslims praten niet met de moslims praten...­
En zo werkt mindcontrole, echt waar!
Every damn day moslims hier en moslims daar of polonium hier en polonium daar of killer on the loose the new ripper (zie Nieuwe actualiteiten in Britanie) hier en daar, terror hier terror daar, Irak hier en Irak daar.­ Catch my drift?

En je ziet dat het werkt..de negativiteits propaganda-machine draait op volle toeren.....
laatste aanpassing
Uitspraak van Infected Influence op woensdag 13 december 2006 om 10:50:
Every damn day moslims hier en moslims daar of polonium hier en polonium daar of killer on the loose the new ripper (zie Nieuwe actualiteiten in Britanie) hier en daar, terror hier terror daar, Irak hier en Irak daar.­ Catch my drift?

Ja...dat kutkastje staat daarom ook niet voor niks nooit aan hier...en als hij aanstaat dan staat hij op discovery of national geographic...plus dingen als "de wereld draait door" en "man bijt hond" dan af en toe...
Maar verder...het nieuws houd ik niet echt meer bij...lees soms eens wat op PF...meer dan genoeg...
Toch elke dag hetzelfde...het is net GTST...je hoeft een hele tijd niet te kijken om de eerste keer dat je weer kijkt weer helemaal bij te zijn alsof je niks gemist hebt... :lol:
laatste aanpassing
Vroeger keek ik gewoon TV punt, het nieuws was de +­/-waarheid!

De laatste tijd kijk ik nog, maar met een veel kritischer oog zelfs naar NGC (controled).­

Grappig hoe je mensen kunt bedonderen: Gisteren stond HEEL Belgie op zijn kop omdat de RTBF een fake nieuwsbericht had verspreid dat Vlaanderen in de loop van avond de onafhankelijk had uit gesproken.­ Heel gevoelige kwestie hiero! Gaat ver terug in geschiedenis.­

Duizenden mensen helemaal in paniek.­ Hahaha!

Volgens mij gaat het om een testje: hoe goedgelovig de bevolking is ofzo.­ Met een beetje sceptisch oog had je na 5 minuten al door dat het opgezet spel was! Maar wel goed gedaan.­

En daar zijn vandaag dan hele debatten over gevoerd.­ Was ik vandaag een beetje aant volgen.­

Gerolf Annemans van Vlaams Belang vind het alvast een goede zaak en verhofstad sprak van een schande.­

Was wel interessant, normaal haat ik politiek.­

Het Softdrugs debat is ook weer opgelaaid door een stunt van VZW trek uw plant.­

En dan nog dat gedoe met ons frauderend koningshuis (prins Laurant), natuurlijk vrijgesproken en zijn assistent verdacht.­

Spannend al die spanning.­
laatste aanpassing
Uitspraak van SuburbanKnight op woensdag 13 december 2006 om 18:54:
stel je voor..­ iemand die vrede komt brengen in naam van de moslims/islam, dat doe het huidige wereldbeeld geen eer aan!
Islam is toch het geloof wat hand in hand met het zwaard gaat?? sommige mensen hebben baat bij des-informatie....­

Maar het ligt niet helemaal aan gewone islamieten, ik ken er een paar, aardige gasten.

Ik hou mijn hart vast voor fundamentalisten zowel christenen, joden, islamieten en wat weet ik nog allemaal.
Niet dat ik er bang voor ben(is de oorzaak van kuddegedrag/terror), maar dat mensen zo idioot kunnen zijn. Ik heb medelijden met ze dat hun visie zo nauw is.

Maar ergens heb je gelijk de basis van fundamentelisten is wel dat idioot geloof in een andere versie gegoten welliswaar.

Google eens naar Jesus camps waar ze Bush als de nieuwe messias vereren. Brrr!!! Dat mensen zo stom zijn.

Of je hebt Christelijke fundamentalistische scholen waar je wordt opgeleid om in de politiek/bedrijfsleven te gaan werken.

Ik heb een heel stuk zitten lezen over Ashtar zitten lezen, waar ook heel veel religie/geschiedenis in voor kwam.

En men zegt dat Jezus (Christus=licht), boedha, Mohammed, enzo echt verlichte mensen met een boodschap waren.

Probleem is geloof ik alleen dat hun boodschap is verdraaid in de loop van de eeuwen tot het christendom en islam die we nu kennen.

Ik heb thuis een Koran en een Bijbel liggen en lees er welles in want ik wil het toch begrijpen.
Er zijn veel overeenkomsten tussen beide boeken. En soms best spannende verhalen.

Geloven NOOIT, begrijpen wel.

Een Marokaanse vriend (moslim), heeft dat eens tegen mij gezegt: dat ik bereidt was om te leren en de profeet respecteerd zulke mensen.

Daarbij ik geloof(weet het wel zeker)dat de hele fundamentalistisch kwestie nog eens 1000x vergroot wordt door de media en politiek zie Vlaams belang en de vele rascistische schietpartijen in Belgie.

Mijn enigste geloof is proberen de wereld te begrijpen, evolueren en een beter mens ervan te worden daarom zijn we hier, ieder op zijn manier.

Daarbij neem nu extreem rechts of links. Allebei geloofsovertuigingen welliswaar op politiek vlak.
Wat ook tot een fundamentalistisch niveau kan groeien.
Dus enkel religie is niet altijd van toepassing.

Zo, pfff tijd voor een kop koffie :)
laatste aanpassing
By Foreign Press Foundation - Henk Ruyssenaars Friday, Jul. 21, 2006 at 11:54 AM
fpf@chello.nl

For the past 4 decades I've been an independent foreign correspondent, including 10 years in North Africa and the Middle East.­ And, what I daily can see and hear on for instance the BBC channels, CNN, FOX, EuroNews, the Belgians and the French TV5, the very bad German channels ARD, WDR, ZDF, and the disgusting Dutch 'NOS' propaganda TV and radio, is purely a falsification of reality.­ - (Yes, I know the languages) - It is too bad to be true.­ Stalin would have been proud of this totalitarian falsifying and rewriting of history.­ National Geopgraphic and Discovery channel for instance - which can be seen all over the world - are sewers of war propaganda.­ They all lie through their whitened teeth, and without exception mouth the Israeli war message, which is: More through Murder.­ According to international law and conventions, what they are doing is the same criminal collaboration for which Nazi propagandists after the World War II Tribunals in Nuremberg were hanged.­

Ik zou het niet beter kunnen zeggen!

Overlaatst zat ik naar een docu van NGC over WOII te kijken ofzo en dacht dat klopt voor geen meter.

Naar het schijnt (klopt ookwel want ik wordt altijd slaperig van TV) is frequentie van de beelden (50Hz/60Hz) hypnose bevoordelijk. Interessant voor verborgen boodschappen.

Vroeger vond ik NGC en Discovery echt interessant.

Maar het blijft belangrijk om de leugens (in mijn opinie) te bestuderen op TV. Ik prik er los doorheen sinds ik weet wat ik nu weet.

Kijk TV maar met mate en verstand of teveel TV maakt meer kapot dan je lief is. zou een Leuk postbus51 spotje zijn :lol:


Neem nu mijn ouders, totale voorstanders van Geert Wilders en Rita verdonk enzo. Want zij geloven de fabeltjes van de totale moslim invasie en ik krijg het niet uit hun kop dat alle partijen dezelfde agenda volgen.

Waarom denk je dat er zoveel illegalen zijn? De regering laat ze gewoon toe (maar zijn op TV tegen) om het allemaal nog meer uit proporties te blazen van een bestaand probleem.

Problem solution reaction


Same shit wat ik op het nieuws zag dat alle Gabbers kale lonsdale nazi's worden. Er zijn er bij maar een minderheid. Wat een BS!!!

Alhoewel mijn Gabberdays wel over zijn.

Ik word te oud en heb andere interesses tegenwoordig.
laatste aanpassing
Oorlog programma's sla ik daar ook vaak over idd...die vind ik niks...te romantisch allemaal...zo gaat oorlog niet...
Ook over legervliegtuigen enzo...bleh...alleen die ene keer met dat wapen wat 360 graden om zijn as in alle richtingen kon draaien en non-stop kon vuren...
Dat zag er opzich wel vet uit... 8)

Pas geleden was er een avondvullend programma over 9/11 op discovery geloof ik...die avond had ik dan ook omgedoopt tot een avondje "american conspiracy"... :lol:
Uitspraak van TYHARO op vrijdag 15 december 2006 om 11:39:
dat wapen wat 360 graden om zijn as in alle richtingen kon draaien en non-stop kon vuren...­

Een DALEK? die zijn vet
FF opgezocht wat een dalek is...­die is het niet...­deze staat dat andere ding hing in de lucht...­met stuwraketjes ofzoiets...­soort van bol was het...­
Uitspraak van Coming soon op vrijdag 15 december 2006 om 16:01:
Een DALEK?

Een wat? Een soort minigun zeker?

Wapens facineerde me altijd wel (zelf ook met bep. handvuurwapens geschoten), in die zin niet wat ermee wordt gedaan maar wel de mechaniek.

Da's misschien een jongens ding, ik wou ook altijd naar het leger vroeger.


Uitspraak van TYHARO op vrijdag 15 december 2006 om 11:39:
te romantisch allemaal

Nou, in de 2de wereldoorlog zijn er in Nederland veel kinderen verwekt door de geallieerden. Dus het kan best romantisch zijn.

Dat heeft me altijd verwonderd aan oorlog, de broederschap in beide kampen.

Eigenlijk is het gewoon paradoxaal de tegenstellingen van broederschap en de totale slachtingen.

Beter vrede natuurlijk, maar het waren wel interessante tijden.

Ik zat vanmorgen naar een docu van tegenlicht te kijken over die jongens in Irak. En ik kon hun visie ook begrijpen (ik keur het niet goed). Zaten aardige kerels tussen. Aan flarden geschoten en aan de kan gezet als een zak vuil door regering.

Crap!!! kan ik pissig over worden, zeker als je iemand kent die daaro zit. Al in jaren niet gezien welliswaar, maar bij ons woonden een Amerikaanse familie. 3 broers en moeder.

Joshua, kwam terug naar ons dorp(werkt nu in NY) jaren niet gezien. Hij zei: weet je het al van mijn broertje.
"Nee" zei ik.

En ik ken Austin zijn jongere broer niet zo heel goed, maar was een leuke jongen

"He killed people, already" zei hij. Vol ongeloof stond ik hem aan te kijken. Ik bedoel ik heb hem ook jaren niet gezien. Fuck! 12/10 jaar al ofzo

Hij vondt geen goed werk hiero, net als zijn broer naar de states gegaan voor werk en inlisted.
(Joshua niet voor alle duidelijkheid. zit in de film)

En dit zuig ik niet uit mijn duim!
Het is nog erger als je er een gezicht op ken plakken, daarom moet deze Irak nonsens stoppen!

Maar die jongens zijn hero's en verdienen het niet om a load of crap over zich heen te krijgen.

Luv them! love is going to bring them home!

Respect
laatste aanpassing
Met te romantisch bedoelde ik dat op tv oorlog altijd rooskleuriger word afgeschilderd dan het daadwerkelijk is...­
Weet ik wel.

Ik had gewoon zin om wat te schrijven. Keeps me sane. :)
laatste aanpassing
Uitspraak van TYHARO op vrijdag 15 december 2006 om 18:48:
FF opgezocht wat een dalek is...­die is het niet...­deze staat dat andere ding hing in de lucht...­met stuwraketjes ofzoiets...­soort van bol was het...­

Soort van thrust-propulsion? zo iets als waarmee de discovery in de ruimte van koers veranderd, met soort van explosies(hele kleine)..
Geen idee precies...­ Heb gezocht naar het beeldmateriaal maar kan niks vinden helaas...­
Wat is het nou? Een wapen of een thust-propulsion systeem?

Sorry, te lui om het op te zoeken vandaag. :)
Het was een wapen iig...­
Waar kan ik die "­DALEK"­ vinden op het net?

Het enigste wat ik vind als ik google naar DALEK zijn een hoop sites met robots uit de TV serie Doctor Who.­
Ik wil zonder enige ironie de topic opener feliciteren met zijn sterke betoog. Het lijkt wel alsof, wanneer het over de islam gaat, alle nunace als sneeuw voor de zon verdwijnt. Of je hoort in het ultra rechtse kampement van Wilders en zijn maatjes die zich bezighouden met triviale dingetjes als wel of geen hoofddoek of je moet positie nemen in de linkse hoek waarbij alles maar moet kunnen en men uit politiek correcte overwegingen nergens grenzen durft te stellen of geen controversiele stelling durft te nemen.
Ik zit zelf in de linkse hoek maar voorzie wel een hoop problemen als het gaat om de islam en ik vind ook dat we ergens moeten ingrijpen en moeten onderkennen dat het problemen geeft. Dan word ik door mijn eigen mede linksen meteen in het hoekje van Wilders geschopt. Terwijl het enige dat ik doe, het aanstippen van maatschappelijke problematiek is. Maar als het gaat om moslims dan mag daar plotseling niks over gezegd worden. Erg onhandig als je sociaal agoog bent.

Uitspraak van rOxXy :[ op dinsdag 28 november 2006 om 11:07:
Als je niet de normen en waarden van ONZE maatschappij aan kan leren,dan behoor je niet in dit land te zijn!

Ik ben het daar idd voor een deel mee eens. Niet als het gaat om triviale dingetjes als wel of geen hand geven aan vrouwen maar meer over de essentiele waarden van de Nederlandse samenleving. Want de Nederlandse SAMENleving vaart op het sluiten van onderlingen compromissen en het vinden van gesamenlijke oplossingen voor problemen waarbij iedereen zoveel mogelijk gebaat is. Dialoog is de manier waardoor wij zo prettig kunnen samenleven. Maar als er vervolgens een groep mensen komt die sterk dogmatische neigingen heeft en ook niet bereid is om ook maar een milimeter van die dogma's af te wijken, wordt het onmogelijk om deze manier van samenleven in stand te houden en wordt onze rechtstaat inderdaad bedreigd.
Daarom vind ik het wel essentieel dat moslims in Nederland de basiswaarden van dialoog en flexibiliteit aannemen. Anders horen ze idd niet thuis in een politiek systeem als de onze en kunnen ze beter gedijen onder een totalitair regime.

We vergeten wel eens dat onze huidige vrijheden en al onze grondrechtelijke verworvenheden het product zijn van duizenden jaren strijd. We nemen dit weleens te gemakkelijk voor lief. Binnen onze samenleving vinden we weinig bedreigingen voor deze verworvenheden maar we moeten er voor waken dat deze niet door externe invloeden die binnendruppelen bedreigd worden. Het zou stom zijn als we daar niet voor ingrijpen simpelweg omdat we er uit politiek correcte overwegingen niks tegen durven te doen.
Uitspraak van Gewoon Ramon op woensdag 27 december 2006 om 14:56:
Dialoog is de manier waardoor wij zo prettig kunnen samenleven.­ Maar als er vervolgens een groep mensen komt die sterk dogmatische neigingen heeft en ook niet bereid is om ook maar een milimeter van die dogma's af te wijken, wordt het onmogelijk om deze manier van samenleven in stand te houden en wordt onze rechtstaat inderdaad bedreigd.­

Helemaal mee eens. Het probleem is dat het van beide kanten moet komen. ik vind dat onze huidige samenleving teveel de integratie op de immigranten hun boterham smeert. Zo creërt men aan beide kanten dogmatische neigingen. Wij zullen een stukje mee moeten integreren. Stap morgen eens een Turks of Marrokaans theehuis binnen en open de discussie met die mensen. Dat gebeurt nog veel te weinig, ik spreek uit eigen ervaring. Wat de boer niet kent eet hij niet is de Belgische en Nederlandse mentaliteit. Zo blijven we tegenpolen van elkaar wat weer kan leiden tot verdeeldheid en fanatiek gedachtengoed binnen de groeperingen. Ook aan onze kant.

Vergeet niet dat de voedingsbodem voor fundamentalisme meestal in/door het westen wordt gezaaid.

De Israel kwestie speelt ook een grote rol, voorlopig zie ik er de komende jaren geen verbetering in.
Hoe lang zijn ze daar al aan het ruziën? Vanaf 48

Wij het Westen hebben tenslotte Israel gecreërd, wie de bal kaatst kan hem ...
laatste aanpassing
Uitspraak van Infected Influence op woensdag 27 december 2006 om 18:01:
Zo creërt men aan beide kanten dogmatische neigingen.­

Klopt wel ja. Dat vind ik ook het vervelende aan de hele zwart wit situatie in de huidige Nederlandse politiek. De enige die de problematiek van de integratie onderkennen en daar iets aan willen doen zijn de mensen als Wilders die ook even dogmatisch te werk gaan. Door dwang zaken aangaande bijvoorbeeld uiterlijkheden verbieden (hoofddoeken) is niet waar het idee van integratie voor bedoeld is. Dat is even dogmatisch en laat ook geen ruimte voor dialoog.
De enige partij die naar mijn mening een goed programma had aangaande integratie was D66 (waar ik ook op heb gestemd) Die wil via onderwijs mensen leren omgaan met diversiteit en leren leven in een pluriforme samenleving. Teven willen zij investeren in onderwijs achterstanden onder allochtonen waardoor iig de sociaal economische verschillen verdwijnen.
Bovendien willen zij het bijzonder onderwijs afschaffen. Daar ben ik een heel groot voorstander van omdat mensen dan al van jongs af aan leren om, om te gaan met een grote diversiteit aan mensen.
Ik ken de standpunten van D66 niet uit mijn blote hoofd, maar ik denk dat ik het een beetje kan vergelijken met VLD(liberalen) hier in België. Als ik me niet vergis hebben de democraten een sociaal-liberale achtergrond.

Uitspraak van Gewoon Ramon op vrijdag 29 december 2006 om 12:17:
Bovendien willen zij het bijzonder onderwijs afschaffen.­ Daar ben ik een heel groot voorstander van omdat mensen dan al van jongs af aan leren om, om te gaan met een grote diversiteit aan mensen.­

Da's een goeie zaak. Dus in principe is D66 dus ook tegen "zwarte en witte scholen", wat zo'n hot media item was afgelopen jaren?

Probleem is wel, dat het aantal leerlingen in een klas drastisch omlaag moet. Er meer individuele begeleiding nodig zal zijn om zo de leerlingen in kwestie persoonlijk te evalueren. Wat natuurlijk de vraag oplevert om meer personeel, dus het personeelsbudget en het leraren tekort zal moeten worden opgekrikt.
Dat is een flinke hap uit de schatkist. Als D66 dat kan realiseren ben ik helemaal voor.

D66 (y)
laatste aanpassing
Naar een dialoog dus ipv 2 aparte monologen zoals we nu hebben...­
Geef mij maar lijst 14 waar ik ook op gestemd had...de Partij van de Waarheid. Die waren immers van plan om 'gevoelige' onderwerpen in het daglicht te zetten, zoals oorlogspropaganda etc. Gewoon zaken waar het aan alle kanten rammelt en gewoon duidelijk te zien is dat er een addertje onder t gras zit.

Helaas genoeg waren maar weinig mensen bewust van deze partij en hadden ze geen zetel behaald. Maar zo zie je dus wel dat het weer allemaal met de openbaring te maken heeft. Niet alleen op het internet worden steeds meer mensen bewust en komen steeds meer site's, fora's, docu's, artikelen en noem maar op naar voren over de 'waarheid', maar dus ook politieke partijen (Y)

Lijst 14
Uitspraak van TYHARO op vrijdag 29 december 2006 om 18:49:
Naar een dialoog dus ipv 2 aparte monologen zoals we nu hebben...­

Snap het niet, ik probeer het oogpunt van zijn politieke benadering te begrijpen en voeg er mijn visie aan toe. Zo kom je tot een dialoog dacht ik.

maw ik vraag me af hoe D66 dit wil realiseren. Omdat ik zijn standpunten best daadkrachtig vind.

Dus is mijn vraag eigenlijk: Hoe D66 het huidige onderwijs systeem kan veranderen? Niet door alleen maar ff het bijzonder onderwijs af te schaffen en de socio/eco achterstanden aan te pakken van allochtonen(rotwoord trouwens), daar komt meer bij kijken. Hoe willen ze dat effectief in de praktijk brengen?
laatste aanpassing
Uitspraak van l e x i e op vrijdag 29 december 2006 om 19:22:
lijst 14

Hoe zit dat eigenlijk met lijst 14? Hebben ze zetels in de kamer? Eigenlijk zouden ze veel stemmen moeten hebben. Ik hoor er alleen vrij weinig van in de gevestigde media althans.

Ik vind hun website een beetje rommelig om eerlijk te zijn.
laatste aanpassing
Vind je t logisch dat hun site rommelig is :P Ze willen zoveel goede punten naar voren brengen, de massa moet nog zoveel weten :P

Nee, ze hebben geen zetels gekregen, dat zei ik net ook, en de media schenkt er ook totaal geen aandacht aan. Zo zie je maar weer dat alles om show draait bij zo'n verkiezingscampagne...eigenlijk is dat met alles zo maar goed.

Hier vind je een video van de persconferentie van Lijst 14, waar een kleine 10 mensen maar bijwonen (en één journalist :roflol: ). Ze brengen hierbij hoe dat nou precies zit tussen hun en de media.
Uitspraak van l e x i e op vrijdag 29 december 2006 om 19:22:
geen zetel behaald

Yeps sorry, zie het net.
Ik ken eigenlijk geen bal van politiek.

Hoeveel stemmen moet je behalen om een zetel te veroveren?
Of tellen de hoeveelheid stemmen niet en moet dat eerst goedgekeurd worden door een referendum ofzo om bij het clubje te horen?

Wat ik wel grappig vond was die gast van lijst 14, die met zijn karretje gevuld met luidsprekers enzo bij de volkskrant(geloof ik) zijn standpunten benadrukte. :lol:
Ik zie hem al in de 2de kamer in dialoog gaan met Balkenende met dat karretje. :roflol:
laatste aanpassing
Uitspraak van Infected Influence op vrijdag 29 december 2006 om 19:22:
Snap het niet, ik probeer het oogpunt van zijn politieke benadering te begrijpen en voeg er mijn visie aan toe.­ Zo kom je tot een dialoog dacht ik.­

Het was een algemene conclusie...
Dat we een dialoog moeten gaan houden idd ipv zoals het nu is...2 monologen...2 groepen tegenover elkaar die elk hun zegje doen... :)
Uitspraak van TYHARO op vrijdag 29 december 2006 om 20:04:
Dat we een dialoog moeten gaan houden idd ipv zoals het nu is...2 monologen...2 groepen tegenover elkaar die elk hun zegje doen... :)

Ahh zo, ik vat hem. :)

Dialoog (y)
Stel dat lijst 14 tot grote partij uitgroeid.­ Ben je dan niet"­ bang"­ dat ze door de publieke/media aandacht ook niet tot corruptie zullen zinken?
Zoals de LPF, het Vlaams belang of de socialisten, die predikten ook eerst de gevoelens van de protest-stemmer.­ Hun standpunten waren in het begin rechtevenredig met de problematiek van het volk.­ Uiteindelijk zijn ze allemaal uitgegroeid tot zakkenvullers à volanté.­


Het maakt niets uit of je van schijthuis verandert is mijn visie, daarom blijf ik een overtuigd anarchist.­
laatste aanpassing
Uitspraak van Infected Influence op vrijdag 29 december 2006 om 20:04:
Wat ik wel grappig vond was die gast van lijst 14, die met zijn karretje gevuld met luidsprekers enzo bij de volkskrant(geloof ik) zijn standpunten benadrukte.­

Yes ik zat de hele tijd de video te zoeken maar ik vond m nergens meer. Echt voor zo'n krantenkantoorgebouw keihard lopen schreeuwen :p Kwam zo'n gast naar hem toe om hem weg te sturen, hij zo schreeuwen dat hij mocht staan waar hij wou staan en ie moest oprotten :roflol:

Uitspraak van Infected Influence op vrijdag 29 december 2006 om 20:04:
Ik zie hem al in de 2de kamer in dialoog gaan met Balkenende met dat karretje.­

:roflol:
Uitspraak van Infected Influence op vrijdag 29 december 2006 om 20:25:
Stel dat lijst 14 tot grote partij uitgroeid.­ Ben je dan niet"­ bang"­ dat ze door de publieke/media aandacht ook niet tot corruptie zullen zinken?
Zoals de LPF, het Vlaams belang of de socialisten, die predikten ook eerst de gevoelens van de protest-stemmer.­ Hun standpunten waren in het begin rechtevenredig met de problematiek van het volk.­ Uiteindelijk zijn ze allemaal uitgegroeid tot zakkenvullers à volanté.­

Nee, het is een aardig grote lijst. Nu 4,5 jaar na de dood van Fortuyn zijn er veeeel meer mensen bewust van hoe werkelijk nou bepaalde zaken in elkaar zitten dan voorheen.

Daarnaast is Lijst 14 toch weer een groot verschil met voormalig LPF van toentertijd. Lijst 14 is veel directer qua gevoelige zaken en brengen de 'complotten' gelijk in de schijnwerpers. Áls één of meer voorzitters van die lijst 'toevallig' doodgaan, dan zal dit veels te veel opvallen.

Wat betreft dat het 'Hitler-achtigen' zijn denk ik dat dat niet zo is. Natuurlijk moet je ervoor oppassen, maar mijn gevoel zegt van niet. Ik bedoel, Lijst 14 is een prachtige partij die gelijk de kern naar voren brengt, zoals zaken als de NWO. De massa krijgt gelijk met de kern te maken en dat is ook de bedoeling...

Uitspraak van Infected Influence op vrijdag 29 december 2006 om 20:25:
Het maakt niets uit of je van schijthuis verandert is mijn visie, daarom blijf ik een overtuigd anarchist.­

En dat zijn we allemaal (Y), en dat is ook wat een belangrijke rol zal spelen de aankomende jaren...
Uitspraak van l e x i e op vrijdag 29 december 2006 om 20:55:
Yes ik zat de hele tijd de video te zoeken maar ik vond m nergens meer. Echt voor zo'n krantenkantoorgebouw keihard lopen schreeuwen :p Kwam zo'n gast naar hem toe om hem weg te sturen, hij zo schreeuwen dat hij mocht staan waar hij wou staan en ie moest oprotten :roflol:

Ja, dat was een dope filmpie, met die kerel van de security B)

Volgens mij wou die B) zijn karretje afpakken en werd de andere helemaal :@

Jammer, ik kan de video ook niet meer vinden. Beste politieke campagne ooit!!! :roflol::roflol::roflol:

Lijst 14 :cheer:
laatste aanpassing
Hahaha als ik die video nog een keer tegenkom dan plaats ik m hier wel, het is echt een must-see 8)

Uitspraak van Infected Influence op vrijdag 29 december 2006 om 21:44:
Lijst 14 :cheer:

:woeptidoe::P
Ik hou er wel van, gasten met lef en pit en lekker direct. Geen schijnheilige gedoe eromheen :P
laatste aanpassing
Cool, zijn microfoon wou ei afpakken :lol:

We doen hier niet aan achterkamertjes politiek in dit land, dan gaat u maar naar Marcel van Dam toe! :lol:

Snel naar de bel samen met Nel :)
Had dat ff eerder gemeld ja...ik zat allemaal moeilijk te doen met het uitzoeken van een partij... :p
Maargoed SP en GL besteden ook aandacht aan zaken omtrend privacy...
Ik had dat soort zaken aangevinkt als zaken waar ik meer waarde aan hechtte en die 2 partijen kwamen er steeds uit gerold...
Eerst was ik van plan om op helemaal niks te stemmen, op een gegeven moment kwam ik Lijst 14 tegen en dat voelde gewoon zeer goed aan (Y)

Kijk, er komen zowieso toch steeds meer regels en ons privacy daalt langzamerhand naar 0%. Dat kunnen we niet tegenhouden, dat hoort eenmaal zo te gaan. Op een gegeven moment loopt het een keer vast en zal er chaos uitbreken. Dit is dichterbij dan we denken en dat is alweer een punt dat bewijst dat we in eens speciale tijd zitten. Ik heb hier ook een column over geschreven en wordt 21 januari op PF neergezet; 'De maatschappij als Big Brother'.

SP en GL vind ik allemaal één pot nat en schijnheilig gedoe, voelt gewoon niet goed aan. Tuurlijk hebben ze heus wel goede punten met mooie vooruitzichten, dat heeft elk partij wel, maar vergeleken met Lijst 14 vind ik het gewoon niks, eigenlijk triest. Wouter Bos, Femke Halsema, Balkenende of weet ik veel wat gaan ECHT niet op straat staan met een luidspreker.

Maar goed, ik vind het opzich ook niet zo erg dat Lijst 14 geen zetel heeft gekregen. Laat de maatschappij maar flink wat erger worden en laat langzamerhand de chaos uitbreken, want dat is ook de enige manier om het systeem (geld-macht) kapot te maken :woeptidoe:
laatste aanpassing
Daarom zei ik ook had dat eerder gemeld...want ik heb namelijk ook niks met de bestaande partijen in feite...als het erop aankomt moet ik ze allemaal niet... :lol:
Uitspraak van TYHARO op zaterdag 30 december 2006 om 19:33:
...­als het erop aankomt moet ik ze allemaal niet...­

Hahaha ja idd, het is toch één pot nat :P
Uitspraak van l e x i e op zaterdag 30 december 2006 om 20:38:
Hahaha ja idd, het is toch één pot nat :P

Of ze bedoelen het goed in het begin en groeien uit tot 1 pot nat naarmate het clubje groeit en mag meespelen met de grote jongens.

Daarom geloof ik niet echt in lijst 14. Ofwel worden ze zelf corrupt, ofwel worden ze nooit niet toegelaten ofwel continue tegengewerkt in de kamer. Ik denk niet dat er veel zal veranderen ookal krijgen ze een zetel.

Rechtstaat bestaat toch al niet meer, er is al gefraudeerd met de verkiezingen in Nederland.
In België liggen we er niet meer wakker van, dit is het land waar fraude is uitgevonden.
Daarom fraudeert de gemiddelde Belgische inwoner rustig mee, zo lossen wij dat op. :lol:

Anarchie :cheer:
laatste aanpassing
Uitspraak van Infected Influence op maandag 1 januari 2007 om 01:53:
Anarchie

:yes: de Spiritueel-geevolueerde mens heeft zowiezo geen wetten nodig (y) die leeft in harmonie......'Spiritualis Novis' de nieuwe mens...
laatste aanpassing
---"­Namaste, mensen.­ De nieuwe mens, daar draait het dit keer om.­ Hij of zij herkent men aan een moderne en bevrijdende vorm van bewustzijn.­ Dat is er een van (streven naar) balans en harmonie, maar toch met sterke kracht om te strijden waar nodig."­--- Deepak Chopra.­

In deze documentaire probeert Deepak Chopra je te tonen dat iedereen zo'n homo spiritualis novis kan zijn.­

http://cgi.­omroep.­nl/cgi-bin/streams?/tv/ohm/zondaguitzending/bb.­20040321.­rm
laatste aanpassing
Uitspraak van SuburbanKnight op dinsdag 2 januari 2007 om 13:55:
de Spiritueel-geevolueerde mens heeft zowiezo geen wetten nodig

There is absolute truth in anarchism and it is to be seen in its attitude to the sovereignty of the state and to every form of state absolutism.­ The religious truth of anarchism consists in this, that power over man is bound up with sin and evil, that a state of perfection is a state where there is no power of man over man, that is to say, anarchy.­
The Kingdom of God is freedom and the absence of such power...­the Kingdom of God is anarchy.­
(Slavery and Freedom (1939) - Nikolai Berdyaev)

Ole! :cheer:
laatste aanpassing
Ik zal morgen even naar de politie moonen om het tijdperk der Anarchie in te luiden!!! :cheer:

(ehh, kan zijn dat ik een tijdje niet op de flock ben dan)
Ik heb mijn achternaam iig mee in dat soort dingen... :9
Als ze me ooit vragen wat mijn naam is moet ik dat eigenlijk voor de gein gewoon doen.. Of ze het leuk zullen vinden is wat anders natuurlijk... :lol:
Uitspraak van TYHARO op vrijdag 5 januari 2007 om 04:56:
Of ze het leuk zullen vinden is wat anders natuurlijk...­

Misschien wordt het wel een nieuwe trend om jezelf voor te stellen. :roflol:
Uitspraak van Infected Influence op vrijdag 5 januari 2007 om 04:53:
Ik zal morgen even naar de politie moonen om het tijdperk der Anarchie in te luiden!!!

(ehh, kan zijn dat ik een tijdje niet op de flock ben dan)

:roflol: