Partyflock

Inspirerende muziek.

 
Flockonderwerp · 26264

Onderwerp is gesloten!

Dit gebeurt meestal omdat een of meerdere personen het beleid hebben overtreden.
Het kan natuurlijk ook zijn dat er al een actieve discussie over hetzelfde onderwerp was.
Dit soort situaties zijn te voorkomen door op de hoogte te blijven van het beleid.

In deze topic kun je iets vertellen over muziek die jou bijstaat en een inspiratie voor je is.­ Het mag van alles zijn als jij er een verhaal bij hebt dat je delen wil.­
laatste aanpassing
Een cd die mij erg bijstaat is de cd unplugged 2.­0 van Lauren hill.­ Deze cd is een expressie van de zangeres/artieste en haar spirituele ontwikkeling.­ Haar boodschap is dat zij als artiest een verkeerd pad bewandelde en dat ze de ware gospel ontdekt heeft.­

Critici beweren dat ze met deze cd een zelfmoord poging voor haar cariere doet.­ En ze hebben waarschijnlijk gelijk dat de inhoud van deze cd niet past in de muziek industrie.­ Persoonlijk ziet Lauryn zichzelf ook niet meer als artiest.­ Ze vind de gospel veel belangrijker.­

De tekst van het nummer freedom time vind ik in het bijzonder inspirerend.­ Had hem hier voorheen geplaats maar heb em maar verwijderd omdat het zoveel beslag in nam.­
laatste aanpassing
voor mij is dat speedcore/splittercore/ultra speedcore/breakcore.
door de pure ongeremdheid die dat bij mij creert raak ik daardoor in extase, en kan ik al mijn gevoelens er in kwijt.
soort van reïncarnatie op de korte termijn:P:P:P
inspirerende muziek is voor mij voornamelijk trance, hard trance, en minimal techno.

Maar ook oude acid, Planet Core Productions platen en de laatste tijd zelfs terror/breakcore/speedcore stemmen me op de juiste manier om creatief bezig te zijn. Bij mij uit dat laatste zich vnl in het maken van muziek :)
Voor mij John Lennon. Mooie, diepe, politieke, liefdevolle of maatschappij kritische teksten, hij heeft ze allemaal geschreven. Een klasse songwriter. Daarnaast het brede scala aan stijlen die hij heeft gespeelt en gezongen; rock 'n roll, blues, balads, rock etc. Ten slotte is zijn persoonlijkheid niet te onderschatten, ik heb hem niet meegemaakt in mijn leven hij was al 5 jaar dood toen ik werd geboren. Maar ik heb veel over hem gelezen en documentaires gezien. Een man die zijn publiek bestaan serieus nam en aangreep om wereldwijde problemen aan te kaarten.

John Lennon is en blijft mijn muzikale held!

Op electronisch gebied vind ik de muziek van Drexciya, Jeff Mills, Under Ground Resistance en Richard D James inspirerend.

Drexciya door het hele concept, de authenticiteit en diversiteit van hun sound. Ongekend binnen electronische muziek wat mij betreft. Het is lastig om uit te leggen als je het niet kent, hier een website van een andere fan die veel artikelen over deze mysterieuze groep heeft geschreven.

Drexciya Research Lab

Jeff Mills was een van de drie heren die Underground Resistance op heeft gericht eind jaren 80, na een aantal toonaangevende technoreleases liet hij UR voor wat het is om een geheel eigen platform te creëren. Sinds dien heeft hij mij verbaasd met zijn creativiteit. Zo heeft hij voor een aantal klassieke 'stomme' films magistrale soundtracks gemaakt. Recent heeft hij met het Montpellier Syphonie Orkest klassieke uitvoeringen van zin compositie op een CD/DVD uitgebracht. Wat mij betreft een meer dan geslaagd experiment. De man zit nooit stil en blijft komen met geniale hersenspinsels.

Underground Resistance is een label en een artiestengroep uit Detroit. Niet zomaar opgericht maar uit onvrede over onder andere politieke redenen. Gedurende de laatste twee decennia zijn er veel wat mij betreft essentiële releases geweest van UR (artiestengroep) en door UR (label). De releases onder de naam Galaxy 2 Galaxy vind ik dan nog het toppunt van inspirerend. Tracks als Transition hebben mij en vele andere aan het denken gezet. Mad Mike & Perception hebben in mijn ogen de sterkste release op hun naam; Windchime.

Richard D James, hoef ik eigenlijk geen woorden aan vuil te maken hier denk ik. Dit creatieve meesterbrein maakt eletronische muziek in alle soorten en maten. Hard, zacht, mooi, diep, industrieel, smerig; alles komt voorbij. Nog nooit live gezien helaas maar dat komt nog wel hoop ik.
laatste aanpassing
Muziek waar ik erg graag naar luister en ik ook absoluut inspirerend vind, is de muziek van Boards Of Canada. Niet vanwege texten ofzo, maar wel door het gevoel dat er in verwerkt zit. De sferen in de muziek... het is zo ontzettend perfect allemaal. Zeker als producer zijnde is dit erg inspirerend voor mij. Ik voel me ontzettend klein als ik daar naar luister.


Voor de rest is muziek, op produce gebied na, verder niet echt iets dat mij inspireerd ofzo. Het is meer iets dat ik gewoon luister en erg van geniet en waar ik diepgaand naar luister.

Ik hou vooral erg van sfeervolle muziek. En dat probeer ik ook zoveel mogelijk te maken. :)
laatste aanpassing
Uitspraak van Moer op dinsdag 21 november 2006 om 19:07:
John Lennon

Dat is toch iemand waar ik mij eens meer in moet gaan verdiepen. Vind dat wel een erg interessante man! :)
Muziek in voor ieder voorzich toch?
Sommige muziek kan je terug brengen of je gedachte naar iets zetten, wat er in het verleden is gebeurt.­
Muziek waar je mee wakker word kan je emotie van die dag bepalen, als jij jezelf er open voorstel.­
Laten we zeggen, Muziek kan sfeer bepalend werken.­

Zelf heb ik de voorkeur aan, Klasiek en Lounge.­
Gewoon omdat het mijn gedachte rustig maakt, en ik langer na denk over dingen, en die dingen dan ook steeds duidelijker voor mij worden.­
Harderstyles, gewoon om eens lekker uit je dak te gaan.­
Rock, om eens lekker aggresief te zijn, en meer te schreeuwen en de woede los te laten.­
Ja laten we zeggen is dat een bepaalde muzieksoort, klank, kleur, ritme enz enz altijd een sfeer bepaald.

Voor mij geldt dat ook wat voor stemming ik (al) heb en welke stemming ik wil krijgen bij die muziek. Voor iedereen zal dat anders zijn, behalve totale stilte wat ik ook heb ervaren (heel bizar!!!). Het is maar net hoe diegene het geheel beluisterd en wat hij wil en kan horen.

Teksten kan je ook op verschillende manieren beluisteren, zo kunnen zelf teksten uit hardcore of grudge ook heel inspirerent zijn en voor sommige misschien spiritueel. Voor mij niet dus maar ik kan er mee leven als er mensen zijn die dit ervaren. Sterker nog, ik ben blij voor die mensen die hier hun kracht uit kunnen putten of om dingen te verwerken zoals woede, angst, agressie e.d. Om maar is een voorbeld te noemen.

Zelf heb ik ook geluidstherapieen aangehoord om mensen te prikkelen. Denk aan verstandelijk gehandicapten en zwaar autistische kinderen. Dit zal voor ons niet echt als muziek in de oren klinken maar voor hun is het rustgevend en inspirerent. Het is gewoon erg bizar en mooi dat deze mensen toch bereikt kunnen worden door bepaalde klanken en tonen. Ook wordt hier vaak een beeld geprojecteerd om links te leggen zodat het voor hun te begrijpen is waar het geluid over gaat.

Ik heb ook helende muziek ervaren zoals klankschalen met zagng en sjamanistische drums. Dit refereer ik meer tot klanken en trillingen die ernstig effect kunnen hebben op het lichaam omdat direct de bron van de geest wordt aangeraakt.

Alle muziek kan mooi zijn alleen ligt et er maar net aan wanneer het wordt agespeeld... Alleen de jostiband is een uitzondering. Het is zo verdomd moeilijk om er naar te luisteren en vermoeiend :/ maargoed respect voor dat ze het toch proberen en leuk voor ze dat er plezier in hebben!
Boards Of Canada

Heel lekkere muziek!! Alleen heb ik er nog geen cd's van...

Bummer
Voor mij is Gothic muziek inspirerend, het wakkert m'n fantasie aan/het laat me nadenken over dingen op deze aardkloot and beyond.
Muziek van System of a Down vind ik erg fijn om bij mee te blèren als ik niet lekker in m'n vel zit of boos ben, vaak krijg ik er wel energie van. (Ook erg insprirerend als je aan't schoonmaken ben ;p )Hun teksten zetten me trouwens ook wel aan het denken, altijd erg politiek incorrect.
Als ik lekker in m'n vel zit staat er meestal makkelijke pop op (James Blunt) of Alan Parsons Project of andere synthesiser muziek. Maar dat is niet echt inspirerende muziek voor mij.
En dance muziek inspireerd me om te dansen ;) :bounce:
Supperclub, Cafe Del Mar, Buddahbar.­
Heel lekker, om gewoon ff te relaxen.­
Uitspraak van Flex-y op donderdag 23 november 2006 om 16:11:
Muziek van System of a Down

"From the time you were a Psycho, Groupie, Cocain, Crazy"
System of a down hele fijne muziek idd
laatste aanpassing
Waar ik nou zo benieuwd naar ben is of er nog inspirerende teksten zijn die te vergelijken zijn met die van lauryn hill.­ Heb zelf nog wel eens gezocht maar het is zo lastig om puur op tekst te zoeken.­

Misschien is er ook niet veel vergelijkend materiaal aanwezig.­ Omdat de muziekindustrie zo kapitalistisch is en omdat het zo'n doodslag voor je imago is om je spiritueel te uiten.­ Tenminste in onze cultuur.­ Alhoewel john lennon en z'n maten hebben zich wel laten inspireren door de indiase cultuur.­
Ik erkens zelf veel van mijzelf terug in de teksten van Limb Bizkit.

Limb Bizkit - No Sex
Limb Bizkit - Re-Arranged.
Fred Durst feat. Staind - Outside.
Limb Bizkit - My Way.

De tekste in combinatie met hun rock is gewoon geweldig.
Ook heerlijk om eens lekker mee te schreeuwen! :)
Van de vele inspirerende nummers, de volgende die ik kan aanraden.­ Ook al hou je niet van het genre de teksten zijn hier die mij inspireren.­

Tupac - Who do you believe in
K's choice - iron flower
Counting crows - I wish i was a girl
Cradle of filth - no time to cry (sisters of mercy remix)
opgezwolle feat.­ jawat - gekkenhuis
Alanis Morissette - Hand In My Pocket
Gnarls barkley - smiley faces
Nina Simone - Don't let me be misunderstood
Skunk anansie - we don't need who you think you are
Metallica - dirty window
System of a Down - Hypnotize
System of a Down - Boom
3 Doors Down - My World
Linkin Park - Nobody's Listening
Elvis Presley - In The Ghetto
Elvis Presley - Suspicious minds
Fred Neil - Everybody's talking
Simon And Garfunkel - The Sound Of Silence

Er zijn nog veel meer liedjes die mij geinspireerd hebben.­ Qua hardcore waar ik ook van hou moet er een hele harde knetterende klapperbas in zitten,daar kan ik echt van genieten, helemaal in opgaan.­ Gevoelig en diepzinnig is mooi, maar snoeihard heeft ook wel weer z'n allures
laatste aanpassing
Zie trouwens dat 'rockers' nog aardig wat voorkomen hier.­ Verbaasd me eigenlijk.­

Ikzelf hou van de 'rock' Hardcore zeg maar.­ Gewoon een hardere, agressievere vorm van punk, die meer op familie/vrienden/maatschappij gericht is.­ Kan me in veel teksten vinden en het ligt er aan in wat voor bui ik ben, of dan 'hardere' of meer melodieuze bands aangezet wordt.­

Ben ook onwijs fan van UB40, Bob Marley en ska/reggea met een maatschappij-kritische noot...­
Inspirerende muziek voor mij is toch wel:

Celtische muziek (bv.­ Enya), dit omdat deze muziek heel erg veel rust met zich meebrengt.­ Vooral als je er dan ook nog eens wierook bij gebruikt.­ Echt heerlijk!
Mike Oldfield is overigens ook onwijs goed.­

Muziek om op los te gaan vind ik toch wel Hardcore, Hardstyle, Trance enz.­ Eigenlijk zo een beetje alles als er maar een lekkere beat in zit en het nummer moet voor mij natuurlijk ook wel "­iets"­ hebben.­ Maar dat ervaart natuurlijk iedereen anders

En verder vind ik oudere muziek (70's - 80's) ook goed, Dit zijn toch wel de nummers die vaak hele mooie teksten bevatten.­
Misschien is de meest inspirerende muziek die ik geluisterd heb toch wel van The Doors.­ Het is erg rustgevend en er wordt veel poezie in gebruikt.­ Ik kan het verder moeilijk omschrijven, je kan het beter gewoon luisteren.­ Bekend nummer? The End (soundtrack van Apocalipse Now).­
Uitspraak van Ecchom ™ op vrijdag 24 november 2006 om 06:07:
Fred Durst feat.­ Staind - Outside

But I know

That I'm on the outside
I'm looking in
I can see through you
See your true colors
'Cause inside you're ugly
You're ugly like me
I can see through you
See to the real you

:respect:
laatste aanpassing
Elk soort/vorm muziek is inspirerend...moet ik nu de oneindige hoeveelheid aan artiesten en nummers opnoemen ? 8)
laatste aanpassing
Enya, madonna, christina agulaira..­ Ik heb zoveel nummers die iets toevoegen aan mijn eigen gebeurtenissen.­ Die komen door muziek heel mooi naar voren..­ maar als het minder leuke gedachtes zijn dan is dat natuurlijk minder mooi!
Uitspraak van Moer op dinsdag 21 november 2006 om 19:07:
John Lennon is en blijft mijn muzikale held!

:yes:

Hij wisselt bij mij z'n absolute heldenstatus af met Bob Dylan

Uitspraak van Moer op dinsdag 21 november 2006 om 19:07:
Maar ik heb veel over hem gelezen

Heb je dat interview met John en Yoko van Rolling Stone gelezen? (boek)

Daar kun je toch lezen dat het een behoorlijk gefrustreerd mannetje met een mega-ego was, samen met Yoko Ono. Wel erg leuk om te lezen :)
laatste aanpassing
Ik maak zelf muziek, Dansshit:electro techno,house etc..­ik luister in mijn vrije tijd vooral, rock en funk en disco-shit....­o zo lekker!
Duistere muziek, van dance tot metal en van klassiek tot rock.­

En muziek moet soul oftewel emotie bevatten, en niet alleen aggressiviteit.­
Uitspraak van xxxxxx op zondag 26 november 2006 om 13:51:
En muziek moet soul oftewel emotie bevatten, en niet alleen aggressiviteit

(y)
Zijn dat de heren van Ultradyne op je avatar?
Voor de meest uiteenlopende muziekstijlen
geldt tochwel hetzelfde principe:

If its not in your blood, you'll never understand.­
Uitspraak van Ovic op maandag 20 november 2006 om 23:30:
In deze topic kun je iets vertellen over muziek die jou bijstaat en een inspiratie voor je is.­ Het mag van alles zijn als jij er een verhaal bij hebt dat je delen wil

Muziek dat me bijstaat....
Das muziek waar ik me in kan uiten. Wat me oppept als ik me rot voel. Wat me de kans geeft me te laten gaan hoe en wanneer ik dat wil. Mijn engergie in weg kan geven als ik dat wil, positief of negatief. Muziek waar ik helemaal in mee kan gaan. Zodat ik me even op mijn eigen plekje waan, waar ik heerlijk met MIJ, kan spreken en naar MIJ kan luisteren.

Ik houd van allerlei soorten muziek. Het ene genre raakt me nog harder dan de ander. Net als de artiest.

Muziek moet een momentje voor mij zijn...
Uitspraak van Ecchom ™ op vrijdag 24 november 2006 om 06:07:
Limb Bizkit - My Way.­

Zie mijn persoonlijke tekst :):)

Een cd waarvan ik helemaal in een ander wereld kom is en blijft Nirvana- Unplugged in NY