Partyflock

Ervaring stagelopen bij fokkers?

 
Flockonderwerp · 26182
ik moet weer een stageadres zoeken..­en ligt het nou aan mij of heeft elke fokker maar 3 honden thuis om mee te fokken?
wel zo verstandig om daar dan stage te gaan lopen?want ik vraag me af of ik er wel genoeg te doen heb..­iemand ervaring mee?
Uitspraak van Sabjuh:woep: op maandag 20 november 2006 om 16:57:
iemand ervaring mee?

:yes:
Is niet veel te doen :S
Wat ze van je verwachten is veel schoonmaak werk.

Als je bij een fokker terechtkan met Husky's is het weer heel anders.
Je mag bijv. mee naar het buitenland, om sledewedstrijden mee te maken, maar ook hier blijft het grootste gedeelte schoonmaak werk..

Als ik jou wat (geef maar een tip) zal ik een husky fokker opzoeken, en vragen of hij ook wedstrijden loopt, dat is een geweldige ervaring :yes:
oke bedankt :)

zal eens rondkijken
is dat trouwens altijd normaal dan,dat die mensen vaak maar 3 of 4 honden hebben? ik dacht altijd die hebben der een stuk of 20 8)
Uitspraak van Sabjuh:woep: op maandag 20 november 2006 om 17:29:
dat die mensen vaak maar 3 of 4 honden hebben?

Volgens mij zijn het dan geen erkende fokkers..

Dat weet ik niet.., de fokkers waar ik stage gelopen had, hadden er wel weer maar 30...
Daar heb ik geen verstand van O:)
Uitspraak van Sabjuh:woep: op maandag 20 november 2006 om 17:13:
oke bedankt

(F)
Uitspraak van Whe!!!! op maandag 20 november 2006 om 17:43:
, de fokkers waar ik stage gelopen had, hadden er wel weer maar 30...
Daar heb ik geen verstand van O:)

ja dat moet ik hebben :9
Uitspraak van Sabjuh:woep: op maandag 20 november 2006 om 17:59:
ja dat moet ik hebben

Ik zou zeggen kijk eens rond op..
www.aequor.nl
En bel eens rond :9
laatste aanpassing
het kan ook heel goed zijn dat die fokker teefjes nog ergens anders onder heeft gebracht. dat is bij de fokker waar ik kom wel zo iig..

heeft niks met erkend of niet te maken..
ik kies persoonlijk liever voor een fokker die 1 a 2 nestjes per jaar fokt.. als 30 honden hebben en, bij wijze van, 5 nestjes hebben liggen, want dan heb je in mijn ogen nooit genoeg tijd om de pups fatsoenlijk te socialiseren.. :)

maar das mijn mening..

van een fokker kun je zowiezo veel leren, daar hoeft niet persee veel voor te doen te zijn daar.. ;)
laatste aanpassing
Ik heb in een kennel geholpen( maar van die kennel was ook de trimsalon waar ik stage liep ).­
Ik paste daar vaak op haar 20 honden.­
Dit was dan een Engelse cocker kennel dus dan heb je veel schoonmaak werk voeren borstelen en wassen uitlaten.­
Dat uitlaten was in het begin lastig omdat veel honden niet bij elkaar konden dus 1 fout en je had een gevecht.­
Nou is dat mij gelukkig niet gebeurd maar een andere meisje wel 1 keer.­
Maar ik ging ook vaak mee naar shows heb zelfs een paar keer honden van haar mogen showen.­
Maar wat ik ook heel fijn vond is dat ik heel veel leerde over het fokken van honden deze mensen hadden ook maar 1 a 2 nesten per jaar.­
Maar er zijn genoeg fokkers die meer honden in huis hebben en ook genoeg waar er maar 5 lopen.­
Uitspraak van SDK op woensdag 13 december 2006 om 14:24:
het kan ook heel goed zijn dat die fokker teefjes nog ergens anders onder heeft gebracht.­ dat is bij de fokker waar ik kom wel zo iig..­

heeft niks met erkend of niet te maken..­


ja idd,bij zoiets ga ik ook stage lopen
Uitspraak van (L) Fenna (L) Yves (L) op woensdag 13 december 2006 om 14:40:
Maar ik ging ook vaak mee naar shows heb zelfs een paar keer honden van haar mogen showen.­
Maar wat ik ook heel fijn vond is dat ik heel veel leerde over het fokken van honden deze mensen hadden ook maar 1 a 2 nesten per jaar.­
Maar er zijn genoeg fokkers die meer honden in huis hebben en ook genoeg waar er maar 5 lopen.­

thnx voor de info :)
liever iemand met te weinig honden als teveel..­ Mensen die minder honden houden hebben er ook meer tijd voor ook ivm idd socialisatie van pups.­ Vaak als er veel honden zitten zijn er vaak nesten samen of vlak achter elkaar.­ En ik denk dat je dan minder leert als dat je een nest goed beglijdt.­ Moet zeggen dat van die husky's klinkt antrekkelijk zou dat eens nagaan.­

Kijk wel een beetje uit als je via eaqour gaat kijken weet uit eigen ervaring dat die mensen het soms niet zo nauw nemen en je wilt niet bij de broodfok belanden daar leer je natuurlijk alleen hoe het vooral niet moet!
Uitspraak van Bisletje op woensdag 27 december 2006 om 22:43:
Moet zeggen dat van die husky's klinkt antrekkelijk zou dat eens nagaan.­

mwa wil niet naart buitenland enzo,ga daar toch niet in verder..en zoiets is hier ook vast niet in de buurt met husky`s,wil wel met een ras waar ik meer van wil weten,vooral als ik daar later ook in verder wil
Uitspraak van Bisletje op woensdag 27 december 2006 om 22:43:
liever iemand met te weinig honden als teveel..­

mn vorige stage was met 70 honden dus omdan ineens naar 2 honden te gaan is ook niks he:9 maar ik weet wel hoe het NIET goed is..veel fokkers in de buurt hebben maar 2 of 3 honden..maar heb al een leuk pension gevonden:)
Uitspraak van Bisletje op woensdag 27 december 2006 om 22:43:
dat die mensen het soms niet zo nauw nemen en je wilt niet bij de broodfok belanden daar leer je natuurlijk alleen hoe het vooral niet moet!

gebeurt niet hoor,onze school plaatst ons alleen bij erkende fokkers en bedrijven :)
laatste aanpassing
Uitspraak van SDK op woensdag 13 december 2006 om 14:24:
daar hoeft niet persee veel voor te doen te zijn daar.. ;)

maar ik moet wel aan de tijd met de honden komen en anders is het meer het huis zelf schoonmaken dan wat anders:9 dat wil ik dus niet..wat dus bij de fokker het geval was waar ik heen zou gaan..maar ik kan wel vaak bij die vrouw langs komen en zien hoe het met het nestje gaat :)
laatste aanpassing
Uitspraak van Sabjuh:woep: op donderdag 28 december 2006 om 00:27:
gebeurt niet hoor,onze school plaatst ons alleen bij erkende fokkers en bedrijven

Welke school zit je? En erkent door wie? Want nogmaals als het erkent is door eaqour dan gebeurd het toch wel (maar je zei als dat je er zelf oog voor hebt dus is het verder geen probleem)
Uitspraak van Bisletje op maandag 1 januari 2007 om 21:14:
Welke school zit je?

aoc oost in doetinchem, zou bij god niet weten door wie het erkend is,dacht dat als ze gewoon vergunningen en diploma`s hebben enzo..maar school heeft al ervaring met die fokkers en bedrijven dus gaat bijna niet fout..
hai hai
ik werk bij een kennel asiel en pension
en bij dierbescherming/ambulance

Er is een site waar je landelijke erkende fokkers kunt vinden
maar pas op voor broodfokkers

zoek bijv op http://www.­aequor.­nl/

vind je erkende stageplekken die voldoen aan de eisen

succes
Uitspraak van Pino has left the bulding :bye: op woensdag 3 januari 2007 om 19:12:
zoek bijv op http://www.­aequor.­nl/

Uitspraak van Bisletje op woensdag 27 december 2006 om 22:43:
Kijk wel een beetje uit als je via eaqour gaat kijken weet uit eigen ervaring dat die mensen het soms niet zo nauw nemen en je wilt niet bij de broodfok belanden daar leer je natuurlijk alleen hoe het vooral niet moet!

8)


maar bedankt hoor :)
Uitspraak van Sabjuh:woep: op donderdag 4 januari 2007 om 02:04:
Kijk wel een beetje uit als je via eaqour gaat kijken weet uit eigen ervaring dat die mensen het soms niet zo nauw nemen en je wilt niet bij de broodfok belanden daar leer je natuurlijk alleen hoe het vooral niet moet!

Tja meer kans op broodfokkers ja..
Maar aangezien jij wel zou moeten, aangezien jij alleen op een bedrijf dat eaqour bekent is, stage mag lopen.
Ga jij niet op een erkend bedrijf stage lopen, kun je fluiten naar je studiepunten. En dat komt dus ook niet op je diploma te staan. Heb hetzelfde probleem gehad namelijk :)
Uitspraak van Whe!!!! op donderdag 4 januari 2007 om 09:16:
En dat komt dus ook niet op je diploma te staan. Heb hetzelfde probleem gehad namelijk :)

lullig :/
Uitspraak van Sabjuh:woep: op zondag 7 januari 2007 om 15:35:
lullig :/

Nou ja, het was al opgelost.. waardoor het uiteindelijk toch op mijn diploma kwam te staan :9
Uitspraak van Sabjuh:woep: op donderdag 4 januari 2007 om 02:04:
Kijk wel een beetje uit als je via eaqour gaat kijken weet uit eigen ervaring dat die mensen het soms niet zo nauw nemen en je wilt niet bij de broodfok belanden daar leer je natuurlijk alleen hoe het vooral niet moet!

Klopt
was ik vergeten bij te zetten

maar klopt wat dance or die zegt
alleen daar kun erkende stage plekken vinden
en als je een plek hebt gevonden
kun je altijd na checken of het een goede is
ga er bijv anoniem langs
check of de ouders kunt zien ed
meestal zit je dan wel goed
Uitspraak van Whe!!!! op donderdag 4 januari 2007 om 09:16:
Tja meer kans op broodfokkers ja..­
Maar aangezien jij wel zou moeten, aangezien jij alleen op een bedrijf dat eaqour bekent is, stage mag lopen.­

haha ik kom er vandaag achter dat ze niet bij eaqour is aangesloten haha:9 ze is vanaf vandaag pas lid geworden :p
Als ze nog lid wordt kan het meestal geen kwaad ;) Vaak melden goede bedrijven zich inderdaad nog aan en is verder alles in orde.

Ik weet dat je persee een door eaqour erkent bedrijf stage moet lopen maar op zoek naar nieuwe bedrijven die bereid zijn zich aan te melden kan geen kwaad want eaqour heeft niet zon strengen normen beter dat je van te voren weet waar je terecht komt toch dan dat je je dalijk helemaal niet op je gemak voelt en de school moeilijk gaat lopen doen..... (komt helaas veel voor)

Maar waar loop je nu stage dan??? (miss heb ik er overheen gelezen, of toch bij die fokker in de buurt?)
Haha ik zie t al ;) gaaaf man wat doen ze allemaal met die honden??
Uitspraak van Bisletje op woensdag 31 januari 2007 om 18:34:
heeft niet zon strengen normen beter dat je van te voren weet

haha idd die man ging niet eens kijken hoe de kennels eruit zagen :/

uhm het is nu een dierenpension geworden :9 vond 2 honden te weinig om daar 2 hele dagen stage te gaan lopen :lol:
Uitspraak van Sabjuh:woep: op woensdag 31 januari 2007 om 22:39:
haha idd die man ging niet eens kijken hoe de kennels eruit zagen

Ja stom he :S

meja is je stage wel leuk? wat mag je allemaal doen. Is dat van die foto's met al dioe jachthonden of was dat een eerdere stage want dat zag er wel heel gaaf uit!
laatste aanpassing
Uitspraak van Bisletje op donderdag 1 februari 2007 om 12:20:
Ja stom he :S

ja vind ik ook niet kloppen :/


Uitspraak van Bisletje op donderdag 1 februari 2007 om 12:20:
wat mag je allemaal doen.­

schoonmaken en schoonmaken haha het is nu niet zo druk dus het is meer schoonmaken dan wat anders..ja dat was mn vorige stage met die jachthonden,was wel leuk om mee te maken maar die man ging te hard met die honden om :/ niks voor mij dus
Heb bij een fokster gewerkt die had 40 sint bernards :O

veel schoonmaken, veel uitlaten en ja gewoon veel schoonmaken vooral !

verder had ze nog een trimsalon dus kon daar ook helpen
Ik ken het het is meestal veel schoonmaken haha

Ik heb ook op een pension gewerkt nou dan begon ik best vroeg en om 12 a 1 uur was ik klaar dan was er rond 4 uur pas weer wat te doen en ze wisten verder ook niks voor me dus ging ik vaak maar met een aantal honden flinken wandelingen maken ;) Maar t was ook niet zo dat hun me dan maar iets lieten doen haha.
Uitspraak van Para J [JWT] op zaterdag 3 februari 2007 om 08:17:
verder had ze nog een trimsalon dus kon daar ook helpen

dat is ook leuk :)


Uitspraak van Bisletje op zaterdag 3 februari 2007 om 10:48:
Ik heb ook op een pension gewerkt nou dan begon ik best vroeg en om 12 a 1 uur was ik klaar

dan mag ik gewoon naar huis b)


Uitspraak van Bisletje op zaterdag 3 februari 2007 om 10:48:
Maar t was ook niet zo dat hun me dan maar iets lieten doen haha.­

haha nou die vrouw heeft 5 chows dus die kan ik dan gaan kammen hahah :9

ik wil toch een eigen hondentrimsalon dus vind dat ook hardstikke leuk om te doen :p
Haha niet mijn ding dat eeuwige kammen vooral een chow :O dan ben je wel even bezig haha.

Maar jij gaat dus een eigen trimsallonetje beginnen gaaf hoor!
Uitspraak van Bisletje op zaterdag 3 februari 2007 om 21:02:
Haha niet mijn ding dat eeuwige kammen vooral een chow :O

haha beter dan de hele dag alles schoonmaken :9


Uitspraak van Bisletje op zaterdag 3 februari 2007 om 21:02:
dan ben je wel even bezig haha.­

idd :x


Uitspraak van Bisletje op zaterdag 3 februari 2007 om 21:02:
Maar jij gaat dus een eigen trimsallonetje beginnen gaaf hoor!

jep :D volgend jaar een curcus volgen en dan stage lopen dus aan het eind van de opleiding zelf aan de slag :9