Partyflock

Ground Zero 07-07-07

 
Flockonderwerp · 25605
Wie gaat er nog meer 07-07-07
ik weet niet, misschien wel, misschien ook niet..

wel vette datum ook:9
kwoit nog noit jaa
eerrst em een line-up zien;):):bier:
afgelopen jaar was vet dus dit jaar sowieso weer.­
dit jaar helaas gemist maar
volgend jaar cker aanwezig:bounce::bounce:
Cker aanwezig!!
Buitenfeest 's nachts, line-up zal ongetwijfeld wel goed zijn.... so!! :bounce:
Ground Zero CD&DVD

Feest: Ground Zero
Actie: Ground Zero - The Underground Night Gathering

Genre: early hardcore, hardcore, hardstyle

Het geweldige recreatiegebied Bussloo zal voor altijd gegrift staan in de herinneringen van alle feestgangers die de hardere stijlen sinds 1993 een warm hart toedragen. Het was namelijk op deze locatie waar Mysteryland, toentertijd het enige Nederlandse outdoor festival die de hardere stijlen voerden, de fundering legde voor iets wat al snel een internationaal fenomeen genoemd kon worden, die al snel een vaste groep aanhangers creëerden. Vele jaren later keerden de harde stijlen terug naar deze heilige gronden en wel op 1 juli 2006 tijdens een gloednieuwe concept, Ground Zero. De cd en dvd behorende bij dit feest zijn sinds kort verkrijgbaar.

Let op: de cd en dvd worden tezamen in deze recensie besproken, maar zijn twee losse produkten


CD1 - Mixed by Daniele Mondello
Geschreven door :bounce: San Marino :bounce:

Eén van de grootste publiekstrekkers op de open air stage van Ground Zero was dit jaar zonder twijfel Daniele Mondello. Deze Italiaan is dus niet geheel onverdiend gevraagd om de eerste cd voor zijn rekening te nemen.

De cd opent direct heerlijk met 'In The Mix' (side B version) van de Italiaanse meester zelf. Een lekker nummer met een pakkende melodie. Daniele Mondello zou Daniele Mondello niet zijn zonder zijn eigenzinnige platenkeuze. De eerste verassing komt al vrij snel bij 'Simon C - Place (Sisma DJ remix)'. Waar het eerste nummer toch een echte hardstyleplaat is, vind ik dit nummer wat meer weghebben van een hardtranceplaat met een hardstylekick. Uitstekende keuze! Dit nummer heeft een lekker pakkend ritme, waarbij het toch moeilijk is om stil te blijven zitten. Van dit lekkere nummer gaan we gelijk naar een wat meer spiritueel-achtige vocal. Deze komt me bekend voor (onder andere van 'Proximus' van Mauro Picotto) en hiermee zal ik niet de enige zijn. Eigenlijk niet goed wetend wat ik van dit nummer kan verwachten spiek ik toch even op het hoesje van de cd. Het nummer blijkt van Daniele Mondello te zijn. Samen met KRS. 'Adiemus' is een lekker nummer maar haalt het 'pakkende' van de eerste twee nummers net niet. Mondello gaat knallend verder met Tanz Elektric van Zatox. Dit nummer is in mijn ogen (oren) nu al een klassieker! Dit is rasechte Italian Hardstyle van de bovenste plank! Heerlijk opgebouwd, om vervolgens snoeihard verder te gaan!

Met Da Bizz van Sisma DJ blijft het knallen. Het nummer kent een lekkere bass en een pakkende melodie. Tracks als 'Surfer - Shaker (DJ Vortex & Arpa’s Dream remix)' en 'Machinehead – Headwave (Zatox mix)' houden vervolgens het tempo van de cd lekker hoog. Natuurlijk moet Daniele Mondello zichzelf ook laten horen en doet dit wederom met KRS, deze keer met 'Eliminat' (Mondello remix). Weldegelijk een lekker nummer met een vocal die iedereen, maar dan ook iedereen wel eens ooit heeft gehoord. Ik denk dat jullie wel weten welke ik bedoel als ik Masters Symphony zeg. Mondello laat zijn eigen land goed vertegenwoordigd zijn. De beurt is aan Tatanka Project met 'Floor Massacre'. Wel een lekker nummer maar toch heeft dit nummer hét net niet. Sisma DJ is de volgende die langskomt. Het nummer 'People Strong' heeft hij samen gemaakt met MC Tr3no. Een lekker nummer wat goed doordreunt door je speakers. Zoals gezegd laat Mondello de Italianen veelvuldig aan bod komen. Nu is het de beurt aan DJ Activator met 'From Dancefloor to Dancefloor'. Dit is na een paar wat mindere nummers weer een echte lekkere knaller. Lekker opgebouwd, rustig begin om daarna goed hard verder te gaan! Met dit nummer wordt eindelijk weer het niveau van het begin van de cd gehaald.

Sisma DJ doet wéér van zich horen, ditmaal met een remix van 'Backlash' van Hardside. In het begin leek het even of dat de cd oversloeg maar dit was gelukkig niet het geval. Nadat er een bass onder komt is het eigenlijk wel een lekkere track en naarmate het nummer vordert wordt het eigenlijk alleen maar beter. Het heeft wel iets, maar het meeslepende zit er gewoon jammer genoeg niet in. 'Express Viviana – Play' haalt dit mijn inziens echter wél. Dit is weer een lekker stampnummer! Een lekker rammende bass met een goede melodie, maar er zit wel een minpuntje aan dit nummer. Het deuntje aan begin en eind is ietwat eentonig. Maar dit wordt met het volgende nummer op de cd weer ruimschoots goedgemaakt! 'Tektonic' van Max B. Grant en alwéér Sisma DJ is een meeslepend nummer. Beginnend met een leuk melancholisch deuntje en overgaand in een lekker stampnummer, wat mij toch niet helemaal stil laat zitten op mijn stoel. Was het openingsnummer van deze cd 'In The Mix' van Daniele Mondello, nu komen we dit nummer nog een keertje tegen, zij het als 'side A version'. Deze versie loopt net iets beter dan de side B version. Het is net wat vlotter dan het eerste nummer. Dit is echter niet het enige nummer waarvan er twee versies op de cd staan. Ook met 'Eliminat' is dit het geval, deze keer in de Krash remix. Hoewel dit ook een lekker nummer is, is de Mondello mix toch beter. Al is het alleen maar door de vocal die in dat nummer zit.

Met 'Midnight' van The Beholder en Zany zijn we bij één van de beste nummers van de cd gekomen. Je hoort van beide producers de invloeden. Het nummer heeft van de ene kant een echt 'Beholder-sound'. Maar blijf je even luisteren dan hoor je ook wel degelijk de stijl van Zany. Dit nummer knalt van begin tot eind. Lekker vlot, knallende bass, kortom; wereldnummer! Kan een ander nummer dit nog overtreffen? 'Strong' van Kat in ieder geval niet. Het lijkt net of dit nummer de soundtrack van één of andere kinderserie is. Ik begrijp niet echt waarom Mondello dit nummer uitgekozen heeft voor deze cd. 'Krash – Stop It' is een stuk beter dan zijn voorganger. Maar het wordt pas echt lekker met Technoboy. De onbetwist, beste hardstyle-dj van dit moment komt op de proppen met het nummer 'Guns 'n' Noses' (Technoboy's Atomic Hard mix). Zoals we van hem gewend zijn is dit een nummer met een lekkere melodie en meeslepende bassline. Met een vocal die vermoedelijk uit een film komt, is dit met recht één van de betere nummers. Na dit nummer zijn we alweer gekomen tot de laatste track van de eerste cd. Als afsluiter heeft Mondello gekozen voor Krash, met het nummer 'X-treme'. Een redelijk snel nummer dat ons eigenlijk een beetje laat op de climax laat wachten. Maar het wachten wordt beloond met het knallendste nummer van de cd! Het begint meteen met een stevige bass en zagende melodie. Maar dacht je dat hier het nummer mee af is dan heb je het mis. Hierna volgt nog een lekkere vrolijke melodie die meteen een lach op je gezicht tovert!

We kunnen concluderen dat cd lekker opent met de eerste paar nummers. Daarna word het wat minder maar naarmate we verder vorderen word het eigenlijk weer beter, om vervolgens lekker knallend af te sluiten. De absolute hoogtepunten zijn onder andere 'Zatox - Tanz elektric', 'The Beholder meets DJ Zany - Midnight', 'Technoboy - Guns 'n' Noses (Technoboy's Atomic Hard mix)' en natuurlijk de afsluiter 'Krash - X-treme'. 'Kat - Strong' is daarentegen een minpuntje dat we maar snel moeten vergeten. Mondello staat bekend om zijn eigenzinnige platenkeuze maar dit slaat alles. Uiteindelijk winnen de pluspunten het natuurlijk wel overduidelijk van de minpunten!

CD2 - Mixed by Buzz Fuzz
Geschreven door Iguana_

De tweede cd opent met een nummer van Rave Creator, één van de vele aliassen van hardcorelegende Marc Acardipane. Deze Duitser heeft er mede voor gezorgd dat hardcore zich ontwikkeld heeft tot de volwassen stijl die het nu is. De Cold Rush Phuture Mix van zijn ‘A New Mind’ is toch wel een echt 'Acardipane nummer' en bevat kenmerken die we ook in andere tracks van hem horen. Na deze opener gaan we de iets vrolijkere en melodieuzere kant op en volgen een aantal meer partygerichte tracks, waaronder de bekende klapper ‘Real Hardcore’ van Neophyte. Nummer vijf is afkomstig van The Rapist, iemand die altijd lekkere duistere tracks weet te produceren. Ook ‘Rome Fear’ kent een duistere melodie, al is het nummer zelf wat meer mainstreamgericht dan we normaal gesproken van The Rapist gewend zijn. Desalniettemin knalt deze track behoorlijk.

Track zes (‘X-Cited’) is de eerste afkomstig van Buzz Fuzz zelf en er zullen er nog vele volgen. Naast iemand als de eerder genoemde Marc Acardipane heeft natuurlijk ook Mark Vos (Buzz Fuzz) een flink steentje bijgedragen aan de ontwikkeling van de hardcore. In deze jaren heeft hij een hele lading producties en remixes op ons losgelaten en op deze cd zijn hier een aantal van terug te vinden. Naast ‘X-Cited’ vinden we halverwege de cd bijvoorbeeld ook ‘Master Madness’, de Mad-E-Fact & The Viper remix van ‘Hey’ (onder de naam van Tony Salmonelli; ook Buzz Fuzz gebruikt flink wat aliassen) en de hit ‘Dreamgirl’ terug, allen van zijn eigen hand afkomstig. Ook Marc Acardipane is op dit deel van de mix goed vertegenwoordigd met de tracks ‘Into Sound’ en ‘Drunken Piece of Shit’ (ain’t no party like an alcoholic party!).

Vanaf nummer veertien, het lekkere energieke ‘Shake It’ van DJ Groovy, komen er steeds meer platen voorbij van Italiaanse makerij. Zo zijn ook de The Stunned Guys remixes van ‘Originale Musicale Radicale’ en ‘Raise Your Power’ afkomstig uit het land van Ferrari, mozzarella en de toren van Pisa. Al deze tracks knallen lekker en kennen een hoog ‘feestgehalte’. Persoonlijk springt voor mij de track van Molella er tussenuit. Dit was vroeger één van mijn favoriete nummers en hoor ik nu ook nog steeds heel graag. De snelle, vrolijke beats en de galmende stem, heerlijk! Richting het einde van de mix schroeft Buzz Fuzz het tempo nog één keertje wat omhoog en razen we naar het laatste nummer van de cd, waarbij vooral de Placid K Gabber Remix van ‘Discoland’ (track twintig, afkomstig van Tiny Tot) opvalt. Een lekkere ‘early feeling’ heeft dit nummer. Maar ook de Buzz Fuzz Remix van ‘Duo Pennotti - Addicted II Raves’ is natuurlijk een track dat er wezen mag. Een hit van vroeger, welke nog steeds regelmatig te horen is.

Buzz Fuzz mag dan een oude rot in het vak zijn, met deze cd bewijst hij dat hij nog lang niet versleten is. Hij heeft namelijk een prima mix afgeleverd, die lekker wegluisterd en bovendien een goede platenkeuze kent. Het is een beetje Buzz Fuzz vs Marc Acardipane vs Italian Style geworden, wat een gevarieerde mix heeft opgeleverd. Veelal oude hardcore (en dan niet alleen de alom bekende hits, maar ook af en toe een onbekender nummer), afgewisseld met hier en daar een nieuwere track, het steekt prima in elkaar.

DVD
Geschreven door Iguana_

Veel van de dvd-registraties die uitgebracht worden komen toch op hetzelfde neer. Ook nu is dit weer het geval. Een registratie van het feest en een fotogallerij, het is wat je er minimaal van mag verwachten, maar een verassende extra zou ook wel eens leuk zijn. Mede hierdoor zijn deze dvd's eigenlijk vooral alleen interessant voor de mensen die het feest zelf bezocht hebben.

Maargoed, terug naar de inhoud van de dvd. We krijgen beelden te zien van Tom Harding, Cherry Moon Trax, de hardstyle area, Daniele Mondello, Robert Armani, PCP en Ruffneck. Hoewel het geluid niet altijd gelijk loopt met de beelden, is het wel live afkomstig van het feest zelf, een pluspunt. Alles is leuk in beeld gebracht en de optredens worden afgewisseld met interviews van William Jordens (a.k.a. The Rapist) met andere dj's en iemand van de Multigroove-organisatie. Ditmaal geen onzinverhalen, maar leuke interviews waarin interessante dingen worden verteld. Al met al is het een beetje karig gevulde dvd (een registratie van een klein uur en een fotogallerij, meer is het niet), maar wat er op staat is wel van goede kwaliteit.

Score cd: 79/100
Score dvd: 75/100


www.mid-town.nl

Tracklists
CD1 - Mixed by Daniele Mondello
01. Daniele Mondello – In the mix (Side B version)
02. Simon C. – Place (Sisma DJ remix)
03. Daniele Mondello vs KRS – Adiemus
04. Zatox – Tanz elektric
05. Sisma DJ – Da bizz
06. Net Surfer – Shaker (DJ Vortex & Arpa’s Dream remix)
07. Machinehead – Headwave (Zatox mix)
08. Daniele Mondello vs. KRS – Eliminat (Mondello mix)
09. Tatanka Project – Floor massacre
10. Sisma DJ & MC Tr3no – People strong (Hard mix)
11. DJ Activator – From dancefloor to dancefloor
12. Hardside – Backlash (Sisma DJ mix)
13. Express Viviana – Play
14. Max B Grant vs. Sisma DJ – Tecktonik anthem (Sisma DJ vs. Simon C. mix)
15. Daniele Mondello – In the mix (Side A version)
16. Daniele Mondello vs. KRS – Eliminat (Krash mix)
17. The Beholder meets DJ Zany – Midnight
18. Kat – Strong
19. Krash – Stop it
20. Technoboy – Guns 'n' noses (Technoboy's Atomic Hard mix)
21. Krash – X-treme

CD2 - Mixed by Buzz Fuzz
01. Rave Creator – A new mind (Cold Rush Phuture mix)
02. The Reactor & Raoul meet Impulse Factory – Hardcore will never die
03. Scott Brown – Bass be louder
04. Neophyte – Real hardcore
05. The Rapist – Rome fear (DJ Mantes remix)
06. DJ Buzz Fuzz – X-cited
07. Rave Creator – Into sound
08. Tony Salmonelli – Hey (Mad-E-Fact & The Viper remix)
09. DJ Buzz Fuzz – Master madness
10. The Masochist – Killing scum (2005 remix)
11. Tschabos – Gib mir die bass (Noch korrekter!!!)
12. DJ Buzz Fuzz – Dreamgirl (Just a dream)
13. 6 Pack – Drunken piece of shit
14. DJ Groovy – Shake it
15. Molella – Originale musicale radicale (The Stunned Guys remix)
16. DJ Buzz Fuzz – Frequencies
17. Bodylotion – No worries
18. Prezioso – Raise your power (The Stunned Guys remix)
19. Omar Santana – Brute force
20. Tiny Tot – Discoland (Placid K Gabber remix)
21. Duo Pennotti – Addicted II raves (Buzz Fuzz remix)
22. Raveman – If you’re ready for this

DVD
01. Registration
02. Chapter Selection
03. Photo Gallery
laatste aanpassing
ik ben er ook zeker weer bij!!! vorige x was echt geweldig!!
Ik ga zeker terug hierheen dit jaar me zéér goed bevallen
Line-up

Area 0 - Ground Zero: 1

Daniele Mondello
Darrien Kelly
Lenny Dee
Mark EG
Max B.­ Grant
Micha B
Miss Djax
PCP
Proteus
Scot Project
Sven Wittekind
Live: The Horrorist
MC: E
MC: The Ultimate MC
MC: TMC

Area 1 - Hardstyle: 2

A*­S*­Y*­S
Abyss
Clive King
Philippe Rochard
Sunny D
Super Marco May
Trance Generators
Vortex
Zenith
MC: Da Syndrome

Area 2 - Harddance: 3

C.­ +­ C.­
Danny D
Dark by Design a.­k.­a.­ Gaz West
Fausto
M.­D.­A &­ Spherical
NoFear
Spider
Vandall
MC: Da Silva

Area 3 - Hardcore: 4

Buzz Fuzz
Delta 9
Endymion
Enzyme X
Lunatic
Mad Dog
Miss Hysteria
Nosferatu
Partyraiser
The Wishmaster
Tommyknocker
Vinyl Junk
Live: Deathnoize Clan

Area 4 - Terror: 5

Barbie Killer
Deathmachine
Frazzbass
Joshua (Fr)
Little terror man
Noisekick
Radium
Simon Underground
Speedfreak
Stinger
The Massacre
The Vizitor
Live: Komprex
Live: Pengo
Live: Qualkommando

Area 5 - Industrial: 6

Daisy
Fracture 4
nRa
Ophidian
Razor Edge
The Outside Agency
The Rapist
Tieum
X-Fly
Live: Dr.­ Macabre
Live: Ybrid
MC: Rems

Area 6 - Techno / Schranz: 7

2 Junxion
Bob Bishop
CJ Bolland
Daniela Haverbeck
Drama
Erick Pike
Hectic Fence
Hilarious
Jan Liefhebber
Laurent Ho
Sandy Warez
Spark Taberner
Teknicity
Live: Nimbuz

Area 7 - Early Rave: 8

8 Mix
Champ-e-on
Chosen Few
Dano
Delirium
Franky Jones
Jeroen Flamman
Leviathan
Paralizer
Petrov
Tellurian
Live: Human Resource
MC: D

Area 8 - Jump / Oldschool: 9

Abraxas
Beasty Boy &­ Da Vincy
Bountyhunter
Da Pauli
Franky Dux
Furax
Joe Inferno
Jordens
Mark V &­ Poogie Bear
Voodoo Child
Vox
MC: Double T

Area 9 - Goa / Psy Trance: 10

Cosmichigh
Kriya
Liftshift
Riches
Saaf
Zen
Live: Zen Mechanics

Area 10 - Mnml.­: 11

Mal Borrowed &­ Frei Bauwerker
Frank Haag
IntÆnz
Lars Ändersom
Lunatic Asylum
Richard Parker
Th'orr
Wouter Hisschemöller
Zomar
Uitspraak van GIT Terrorgek op donderdag 22 februari 2007 om 09:55:
Area 3 - Hardcore: 4

Buzz Fuzz
Delta 9
Endymion
Enzyme X
Lunatic
Mad Dog
Miss Hysteria
Nosferatu
Partyraiser
The Wishmaster
Tommyknocker
Vinyl Junk
Live: Deathnoize Clan

Area 4 - Terror: 5

Barbie Killer
Deathmachine
Frazzbass
Joshua (Fr)
Little terror man
Noisekick
Radium
Simon Underground
Speedfreak
Stinger
The Massacre
The Vizitor
Live: Komprex
Live: Pengo
Live: Qualkommando

Area 5 - Industrial: 6

Daisy
Fracture 4
nRa
Ophidian
Razor Edge
The Outside Agency
The Rapist
Tieum
X-Fly
Live: Dr.­ Macabre
Live: Ybrid
MC: Rems
ken je er eigelijk makkelijk met t openbaar vervoer kome ?
Pendel service vanaf Apeldoorn CS
Uitspraak van GIT Terrorgek op donderdag 16 november 2006 om 00:53:
Wie gaat er nog meer 07-07-07

zowieso!!! feestje in de achtertuin voor ons! haha
Zekers......­maare volgens mij moet ik om 14.­15 weer werken haha