Clicky

Partyflock
 
Flockonderwerp · 100299
­
Al tijden ben ik helemaal gek van een Hollandse herder langhaar, veel over gelezen, shows bezocht, met fokkers gepraat etc. Jullie kennen het wel.

In mijn prive leven past dit type hond echt heel erg goed maar deze hond moet ook een hele dag in een dierenwinkel kunnen liggen zonder "waaks" te zijn of verdedigend.
Ook wat ik heb gezien van ze zijn ze soms wat pinnig tegenover andere honden. Natuurlijk kan je een heel groot gedeelte met de opvoeding eruit werken maar er blijven bepaalde karakter eigenschappen in zitten die je voor lief moet nemen.

Nou heb ik een 2e keus gecreeërd en dat is een flatcoated, een ras wat heel de wereld één heel groot feest vind en minder snel gepikkeerd is wat zeker in een winkel wel een groot voordeel is (wat ook wel weer als nadeel kan spelen maar dat even terzijde), plus dat we er één gehad hebben dus dat is wel weer ervaring.

Vraag me af of jullie me kunnen helpen met afwegen:) Ik heb alle tijd en ben er pas 3 jaar mee bezig dus t gaat niet om een maand;)

Ben ook wel eens benieuwd of jullie in het ras wat jullie gekozen hebben vinden dat er negatieve aspecten in zitten en of je daar bewust voor heb gekozen of bewust daarom er van af hebt gezien.

Hoop dit nuttige flock op deze manier ook weer wat nieuw leven in te blazen.
Moeilijk hoor, misschien kun je jezelf de vraag stellen; in welk opzicht zou een Hollander beter in je prive leven passen dan een Flatcoated?

Je kunt met beide werken, trainen, sporten.

Voor bewaking en bescherming is een Hollander idd misschien beter geschikt. Maar daarmee zijn ze waarschijnlijk ook wat gereseveerder. Mogelijk als je hem goed opvoed en zijn plek wijst, hij er sneller genoegen mee zou nemen dat hij met je mee gaat en een beetje mee de zaak in de gaten houdt. In deze overweging zou ik dan ook gaan voor een teefje, die zijn in de regel toch iets makkelijker qua sociaal doen dan reuen. Reuen onderling wil sneller bosten en dat is misschien weer niet handig als hij op een plek moet zijn waar ook andere honden in en uit lopen. Het wordt toch zijn territorium.

Flatje zal wel vrolijk, sociaal en gezellig zijn. En ik vraag me dan ook af of je hem niet een deel van zijn plezier en levenslust zou ontnemen als je hem in een winkel legt waar hij niet fijn contact kan maken met iedereen.

Wil je niet voor de schenen schoppen hoor ;) ik denk gewoon hardop. :)
Uitspraak van SDK op zaterdag 8 augustus 2009 om 20:33:
Moeilijk hoor, misschien kun je jezelf de vraag stellen;­ in welk opzicht zou een Hollander beter in je prive leven passen dan een Flatcoated?

ze hebben beide charmes die matchen en dat maakt het juist zo lastig allemaal :S Het gereserveerde van een hollander kan positief zijn maar kan ook voor wat ellende zorgen dankzij de sterke persoonlijke zone die ze hebben. Als iets anders erover heen gaat zullen ze niet weg lopen maar dankzij die zone zullen ze niet snel geneigd zijn om het op te zoeken. Met een flat heb je dat niet, heel de wereld is leuk en conflicten hebben ze eigenlijk amper doordat ze vrij tollerant zijn.


Uitspraak van SDK op zaterdag 8 augustus 2009 om 20:33:
Voor bewaking en bescherming is een Hollander idd misschien beter geschikt.­ Maar daarmee zijn ze waarschijnlijk ook wat gereseveerder.­ Mogelijk als je hem goed opvoed en zijn plek wijst, hij er sneller genoegen mee zou nemen dat hij met je mee gaat en een beetje mee de zaak in de gaten houdt.­ In deze overweging zou ik dan ook gaan voor een teefje, die zijn in de regel toch iets makkelijker qua sociaal doen dan reuen.­ Reuen onderling wil sneller bosten en dat is misschien weer niet handig als hij op een plek moet zijn waar ook andere honden in en uit lopen.­ Het wordt toch zijn territorium.­

wat voor hond t ook gaat worden, t gaat sowieso een teef worden. T is nu alleen kiezen of delen welke er van de 2 rassen als eerste komt:p


Uitspraak van SDK op zaterdag 8 augustus 2009 om 20:33:
Flatje zal wel vrolijk, sociaal en gezellig zijn.­ En ik vraag me dan ook af of je hem niet een deel van zijn plezier en levenslust zou ontnemen als je hem in een winkel legt waar hij niet fijn contact kan maken met iedereen.­

Dat is ook zoiets en ik geef je daarin gelijk. T winkel werk zal uiteindelijk weggaan want ik wil terug t asiel in (lees, hond lekker 6 uur buiten dollen met de rest etc) dus als alles gaat zoals ik hoop zit ik toch binnen een jaar weer in een asiel.


Uitspraak van SDK op zaterdag 8 augustus 2009 om 20:33:
Wil je niet voor de schenen schoppen hoor ik denk gewoon hardop.­

Had ik geen commentaar willen horen dan had ik dit niet neer moeten zetten toch? Wil t gewoon zeer goed overwegen want t is niet een keus die je maakt voor een jaartje, dat beest blijft bij je tot dat ie dood gaat en ik wil gewoon een goede keus maken.
Ik zou echt gaan kijken welke hond het hondsvriendelijkste is.­
Vooral met je winkel werk en straks hopelijk het asiel.­
Je hebt niks aan een hond die niet met andere honden kan, als ze in zijn privezone komen.­
Ik train op een club waar ook herders trainen en die zijn toch niet zo aardig tegen andere honden, vooral niet op eigen terrein.­

Ik zou voor de flat gaan, als ik jou beschrijvingen zo lees, al heb ik geen ervaring met dat ras
Ga t nog maar een keer overwegen allemaal, zo bizar dat ik er gewoon echt niet uitkom.

Jullie horen het weer en mochten jullie nog andere suggesties hebben, ik hoor t graag(Y)
En hoe staat het er voor? Al een keuze kunnen maken? ;)
Nee nog steeds niet:O

Probleem is dat mn ouders echt geen herder in huis willen hebben en mn ma t niet over haar hart kan verkrijgen dat als ik t huis uit ga, de mogelijke flatcoated mee neem.

Snap t wel, die van ons is nu 1.5 maand dood dus nog erg vers:(