Partyflock
 
­ Nederland
 
hoe hebben jullie de bevalling ervaren???
laat het me weten,deel het met anderen:d

(K)(K)(K)
ben erg benieuwd aangezien ik nog moet hahaha
ja daar vraag je me wat

ik heb opzich een goede bevalling gehad nou ja een keizersnee
dolgraag had ik een normale bevalling gewild maar dani zou het dan waarschijnlijk niet gehaald hebben omdat zijn hartslag naar beneden ging.
Ik ben door 2 chirurgen geopereerd omdat het een risoco operatie was i.v.m helppsyndroom(zwangerschapsvergiftiging)
maar hoe de operatie gedaan is vind ik dat ze het goed hebben gedaan.
ik hou maar een witte treep over:)
maar goed ik hoop voor de andere dat ze het niet hoeven te meemaken.

liefs mamma van dani(K)
 
nou meis ben blij da t allemaal goed is gekomen:d
de eerste bevalling was moeilijk ben ik ingelijd moesr t kind gehaald worden omdat ik een gezichts verlamming had gekregen:s
en bij de 2de bevalling was ze er binnen een kwartier
da was een hele snelle:d

(K)(K)(K)
 
Bij mij duurde het 27 uur... Omdat het zolang duurde was ik hartstikke moe geworden en kon ik de ween niet meer opvangen.. Daarvoor heb ik een spuitje gekregen waardoor ik voor de rest helemaal niks meer heb meegekregen.. Dus van de bevalling zelf weet ik niks af.. Helaas!!
 
sjo meis da was lang:s
ik had bij de eerste ook een spuitje gehad en was ook erg moe..
weet er ook nie veel meer van..

(K)
dat is minder dat je er niet niks aan meegekregen hebt
ik heb ook zeer vrij weinig meegemaakt ik werd voor dat ik wist de ok op gereden en voor dat ik wist was hij er ook al
ik heb hem toen even gauw gezien en toen ben ik naar de intensive care gereden en ik heb de kleine man pas een dag later gezien wel had ik een foto op mijn nachtkastje
ik heb de hele nacht niet geslapen ook omdat ik verging van de pijn maar ook om de hele tijd naar de foto te kijken kon het nog niet echt beseffen dat ik bevallen was omdat het zo snel ging

liefs agnes
 
meis!!!

je hebt een pracht van een zoon:$

liefs wen...
Hier komt mijn bevallings-verhaal :D

De bevalling : 23 januari 2006

Half 5 s'ochtends begonnen de weeen. Ze kwamen eigenlijk meteen heel regelmatig..zo om de 5/6/7 minuten telkens..en ze werden na iedere wee ook sterker..dus ik na de 4de wee mijn vriend wakker gemaakt en een uur later de verloskundige gebeld, dat het begonnen was..die kwam rond half 8 eventjes kijken, maar toen had ik nog maar 1 cm.. rond een uur of 1 kwam ze weer en toen was het al 5 cm! en behoorlijk pijnlijk, maar ik kon de weeen nog wel goed opvangen..

De verloskundige belde rond een uur of half 3, dat er om half 4 plek was in het ziekenhuis (daar moest ik bevallen, omdat we in een flat wonen zonder lift) Dus wij om 3 uur naar het ziekenhuis gereden en we mochten meteen naar de verloskamer. Daar het hartje geluisterd en mijn bloeddruk opgemeten. Rond half 5 werden mijn vliezen gebroken door de verloskundige. Daarna even gedouchd, maar de weeen werden opeens veel sterker en volgde elkaar steeds sneller op..dus van die douche heb ik niet echt kunnen genieten.

De weeen kwamen nu om de 3 min en waren soms wel 2 min lang!! Nou, ik dacht dat ik gek werd! Sommige kon ik wel weg puffen..die langzaam opkwamen zeg maar..maar die weeen die plotseling kwamen en meteen sterk waren, die gilde ik wel uit ;) Half 6 zag ik het echt niet meer zitten en heb ik de verloskundige erbij laten halen en om nacose gesmeekt ;) hihi..die kreeg ik natuurlijk niet..helaas Ik vroeg haar wanneer ik ongeveer zou mogen persen..ze zei..rond een uur of half 8, als ik het zo voel. HALF 8?? Dat hou ik niet vol!! riep ik..Ik wil nu!! Ook dat vond ze niet verstandig, maar na een half uurtje kwamen de persweeen zelf al en kon ik ze niet meer wegpuffen..ja soms..

Dus toen mocht ik alsnog gaan persen om 6 uur. Dat was wel even een opluchting! Maar door de persweeen, voelde ik bijna de andere weeen niet meer opkomen, dus dat was wel lastig. Na bijna een uur geperst te hebben, mocht ik even op de baarkruk, maar toen ik er op zat, deed het veel erger pijn allemaal, dus wou ik weer in bed Maar door de baarkruk, stond het hoofdje wel meteen (dat het hoofdje niet meer terug zakt na een perswee) Heel fijn, maar ook heel pijnlijk! Alsof je uitscheurt, maar dan erger ;)

De verloskundige zei na weer een paar keer persen, goed zo! ik denk nog een keertje en dan is ze er wel! Dat was wel fijn om te horen..dus ik nog een keer persen, maar nee hoor...godverdomme dacht ik, dat kind moet eruit! Dit doet fucking zeer!! Dus ik grote hap lucht...en ff mijn laatste energie der ingegooit..en ja hoor, het hoofdje werd geboren, even wachten nu, want de navelstreng zat eromheen. (niet strak gelukkig) Maar dat duurde me veel te lang! Dus ik riep...trek haar eruit!! (brandalarm ) Toen kwamen de schoudertjes en de rest heb ik er zelf uitgetrokken ;) En toen op mijn buik gelegd..

puff..nou, hoe ik me toen voelde..ik heb me zitten janken..wel van blijdschap en opluchtig hoor..dat was echt het beste gevoel van de wereld! Eindelijk mijn kleine meisje bij me..en natuurlijk die pijn weg ;) Puff, wat een emotie's komen er dan los..en niet alleen bij mij..de kleine begon meteen te huilen..en oma ook ;) hihi. Wat was mijn meissie mooi! Prachtig gezichtje en hele heldere donker blauwe ogen, die me aanstaarde..Heerlijk!

Om kwart over 7 ter wereld gekomen..helemaal schoon en al mooi donker roze :) In totaal 14 uur weeen gehad waarvan zo'n anderhalf uur persweeen, maar hoe zwaar en pijnlijk het ook was..het was allemaal heel bijzonder! En ze hebben echt gelijk..zodra ze op je buik ligt..ben je alle pijn vergeten!
 
tjee meis wa een mooi verhaal:d
ben blij da allus goe is gekomen:d

(K)(K)(K)wendy
 
mijn story owk ma ff:P

ik kreeg op 15 -06-04 om 8.40 mn eerste weeen,,

naar t ziekenhuis gegaan..op de scooter whawha:d

kreeg om 19:30 mn pers weeen,,en om 19:52 is mn boef geboren,,,t is egt t mooiste gevoel als je je kind dan in je armen krijgt,,,,

ben blij dat ik nie dagen heb motten puffen:P
waren om 23:00 weer mooi thuis,,,

zow and of story :lol:

(K)(L)(K)
 
eeeej mop!!!

da was ook lekka snel:p

de 1ste bevalling:1ste weeen kreeg ik rond 8:00uur,en waren om 12:00uur int zhuis..
toen werd ik ingelijd en me vliezen werden gebroken...
om 18:00uur mocht ik persen en om 18:33 was ie er:d

2de bevalling:15feb kreeg ik weeen rond 10:00uur heb de hele dag geduurd ma s,avonds begon t steeds heftiger...
ben toen na bed gegaan,ma om half 2 s,nachts ben ik er af gegaan van de pijn...heb toen om half 4 zhuis gebeld...
om 4uur waren we int zhuis en om 04:35 was ze geboren:d
da was mijn verhaal:d

(K)(K)(K)
 
zaterdag nacht 18-12-2005 braken om 04.00 s'nachts mn vliezen toen ik op de wc zat,daar heb ik dus geluk mee gehad hahaha
ik had gelijk heftige weeen en ze kwamen toen al om de 3 min!!!
we hebben om half 5 de verloskundige gebeld en toen had ik 1 cm ontsluiting,
de weeen waren nog redelijk te houden op dat moment en ik had mn plekje op d ebank gevonden en heb daar de rest van de dag doorgebracht,16 volle uren!!
de weeen kwamen op een gegeven moment om de 1 a 2 min en t leek wel of ik aan de opwekkers lag zo zwaar,ik had buik en rug weeen dus was lastig op te vangen
al goed de ontsluiting schoot niet en s'avonds om 18.00 had ik 9 cm toen heeft de verloskundige de laatste cm opgerekt en ik heb 82 over t persen gedaan!!
en om 20.02 was onze zoon Sem er!! :D
 


En dit is Sem!! :D
 
mooi mannetje meis:d

(K)
 
nou allebei mijn bevallingen zijn kei snel gegaan om t maar ff te zeggen op zn brabants >> tussen de soep en de aardappels door>> hahahahaha op me pro staan me 2 meiden chloe en britt groetjes knuffel teuntje xxxx
 
Da had je dus geluk mee gehad meis:d

zal ff je 2 kids bewonderen:d

(K)(K)wendy
 
zijn mooie meiden hoor:d

:hug:
laatste aanpassing
 
My Story!!!

Heel kort maar krachtig:

Bij mij waren de vliezen door geprikt en kon gelijk persen

had totaal geen voorweeen en 16 min later was me zoontje geboren + de rest dus was er super snel vanaf gelukkig :D:D:D.

(K)(K)(K) marin
 
Hey meis da was idd snel:d

mooie foto,s heb je trouwens op je pf:d

(K)(K)(K)
 
Phoe ik ben jaloers hahaha.. Bij mij braken om 9uur het smorgends mn vliezen gelijk met ween erachteraan, snel mn vriend opgebeld want die was net naar zn werk. Hij kwam gelijk naar huis ja wisten wij veel dat het nog zo lang zou duren haha! Het was het zaterdags dus ik denk ja dan moeten we nog even naar de winkel gaan want als ze nu geboren word hadden we niks in huis voor kraamvisite omdat de winkels de dag erna dicht waren.. Liep ik daar met ween door de winkel haha. Heel kerkrade was volgens mij daar boodschappen doen zo druk was het. Nou daarna thusi gebleven maar het wilde maar niet opschieten.. :frusty: Die nacht werden ze een stuk heftiger en weer verloskundige opgebeld maar ik had nog geen ontsluiting dus ja moesten we nog ff volhouden. Om 6 uur het smorgens hield ik het niet meer uit en heb ik mn vriend gezegd dat ie de verloskundige maar eens moest bellen, die kwam gelijk en zei dat ik pas 1cm ontsluiting had. (en dat na 21uur ween al) maar omdat het bijna 24 uur al was dat mijn vliezen gebroken waren zei ze dat we naar het ziekenhuis moesten en dan kon ik daar ook een spuitje krijgen. Zo gezegd zo gedaan, wij naar het ziekenhuis hebben we een uur aan ctg scan gelegen en wat na het spuitje is gebeurt weet ik niks meer haha.. Alleen nog dat ik was het slapen en er was iets waarvoor ik iemand nodig had en dus op dat belletje geduwd had. Een half uur later vroeg ik aan mn vriend of er al iemand geweest was zegt ie ja die hebben met zn 3e aan je bed gestaan en je hebt nog met ze gepraat.. Haha helemaal van de wereld af dus :vaag:
Naja na die spuit ging het allemaal wel snel ik ging van 2cm naar 10cm ontsluiting in 3uurtjes. Uurtje persen en toen was mijn wondertje op de wereld:bounce::bounce:
Achteraf vind ik het erg jammer dat ik die spuit gekregen heb want van de geboorte zelf weet ik helemaal niks, het knippen van de navelstreng heb ik ook niet meegekregen enz enz.. Maarja.. wie weet..volgende keer??? ;)

(K)(K)
mijn bevalling is er tegen gevallen.
het duurde bijna 44 uur en 24 uur echte sterke weeen.
op het laats moest ik ook nog met spoed naar het ziekenhuis want me meissie lag verkeerd
moest met de vacuum en had dus een helleboel hechtingen.
maar ik zou het zo weer over doen
.
 
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 20 mei 2006 om 20:36:
hoe hebben jullie de bevalling ervaren???

het werd een ongeplande keizersnee op het laatste moment, dus dat had ik niet verwacht, viel erg mee keizersnee opzich, maar het een plaats geven dat je niet normaal bent bevallen, en alles zo hals over kop ging zonder je voor te kunnen bereiden, heb ik wel rot gevonden
Ik moet zeggen dat ik eigenlijk 3 best makkelijke bevallingen heb gehad..
Bij de eerste 6 en half uur..alleen met die rugweeën was ut minders.
De tweede bijna 5 uurtjes...
En de jongste 1 uur en 45 min..dus vliegens vlug..
 
Ik heb een super bevalling gehad van 5 uurtjes alles bij elkaar dus viel enorm mee!!
 
Phoe ik hoop dat ik bij een eventueele volgende ook zon korte bevalling heb!! ik zeg wel van ik zou mn beavlling zo overdoen maarja het was toch ff doorbijten hoor :jaja:
Maar volgende keer liever wat korter ;)

(K)
 
Mijn bevalling was een drama :S:S:S

pff en dan zeggen ze dat de pijn weg is als je het kereltje in je armen heb :S

Maar dan.............. die week erna :cry:

(k)
 
Ow heb ik gelukkig totaal geen last van gehad
alleen de hechtingen branden iets maar verder niets
gelukkig
 
Ik ben ook best wel kleinzerig:$
 
Owja dat kan he haha
 
Wauw...als ik het zo lees dan staat
me een hele hoop te wachten...:) Maarja
iedere bevalling is natuurlijk anders.

Nog 21 weekjes en dan moet ik er ook aan geloven...:P
 
Uitspraak van permanent verbannen op woensdag 7 juni 2006 om 00:24:
Wauw...als ik het zo lees dan staat
me een hele hoop te wachten... Maarja
iedere bevalling is natuurlijk anders.

Nog 21 weekjes en dan moet ik er ook aan geloven...

niet teveel van iedereen aantrekken, zoals je zegt eleke bevalling is anders, en sommige mensen worden door veel verhalen erg bang en onzeker. vooral niet doen
ik heb een hele zware bevalling gehad..
ik had zwangerschapsdiabetes en daar waren ze pas in week 33 achter gekomen en toen was mijn dochtertje al aardig flink..
ik moest s'morgens om half negen naar t ziekenhuis omdat ik om de 5 minuten weeen had, later hebben ze me vliezen doorgeprikt.. ze had in het vruchtwater gepoept.. daarna werden de weeen heel erg heftig en heb ik een of ander middel gehad waar ik heel slaperig van werd..
later wilde ik persen maar mocht t nog niet en toen ik moest persen waren mijn weeen niet meer zo heel erg..
ben ingeknipt en mijn dochtertje is er met de vacuumpomp uitgetrokken...
ze werd 3 seconden bij mij neergelegd en gelijk weer weggehaald.. ze ademde bijna niet, de navelstreng zat om haar nekje.. ze zijn 3 uur met haar bezig geweest om haar goed te laten ademen...
ik zelf was bijna 2 liter bloed verloren...
maar gelukkig gaat t heel goed met haar..
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 7 juni 2006 om 01:11:
niet teveel van iedereen aantrekken, zoals je zegt eleke bevalling is anders, en sommige mensen worden door veel verhalen erg bang en onzeker. vooral niet doen


Nee ik weet dat ik niet moet doen, maar ben daardoor wel heel erg gaan twijfelen tussen een thuis of ziekenhuis bevalling...ik weet het echt niet...:S
je moet doen wat je gevoel zegt en zoals er al gezegd is jouw bevalling is niet zo als die van anderen.
mijn vriendin is zondag bevallen van een dochtertje estrella(je zegt estreia) spaanse naam en was bijna 7 pond ze heeft er 3 en half uur over gedaan ..
 
Uitspraak van patricia(L)romy(L)kyano op woensdag 7 juni 2006 om 23:04:
je moet doen wat je gevoel zegt en zoals er al gezegd is jouw bevalling is niet zo als die van anderen


Daar heb je gelijk in...ach ik heb nog even de tijd om het te bedenken...
 
Uitspraak van permanent verbannen op woensdag 7 juni 2006 om 00:24:
Wauw...als ik het zo lees dan staat
me een hele hoop te wachten... Maarja
iedere bevalling is natuurlijk anders.

Nog 21 weekjes en dan moet ik er ook aan geloven...


nou inderdaad en ik moet nog 3 en een half week wachten:D maar goed lekker op je af laten komen (probeer ik ook) Dus nog even en zet ik mijn verhaal neer. Hoop dat het vlot gaat, maar je weet het maar nooit! Hij moet er toch uit!
 
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 9 juni 2006 om 09:26:
Hij moet er toch uit!


Jah daar heb je helemaal gelijk in :P
Op me af laten komen doe ik ook wel,
maar het is gewoon allemaal erg spannend
en ben de emo's soms niet meer de baas...

Aangezien ik iemand ben die niet tegen
verandering kan, gaat er toch een hoop
veranderen...:yes: Moet soms nog steeds wennen
aan het idee...maar het is van harte welkom hoor.
Zou hem/haar niet meer kunnen missen :$
 
Uitspraak van permanent verbannen op vrijdag 9 juni 2006 om 10:16:
Aangezien ik iemand ben die niet tegen
verandering kan, gaat er toch een hoop
veranderen... Moet soms nog steeds wennen
aan het idee...maar


zo ben ik dus ook.
Vind het ook dood eng hoor! voor je het weet heb je alle verandwoordelijkheid over zo'n klein mensje. Aan de ene kant vind ik het geweldig en zie alle dingen voor me, hoe ik het zou doen etc etc, maar aan de andere kant vind ik het toch wel eng hoor.

Ik doe wel lekker nuchter erover. Maar dat komt omdat ik er niet over nadenk.
Komt allemaal goed !
 
Nou ik werd half 8 wakker door de weeen.. toen heeft me vader me na het ziekenhuis gebracht... en 11:37 was die er :D Zijn naam is Dylan .. Geboren op 20-11-04

ff kort samen gevat:D:P
 
Mijn zoontje heet ook dylan;p
En is geboren op 16-07-2004:d
zal ook even mijn verhaal neerzetten :D

Ik was die dag druk in de weer. s' Morgens controle gehad bij de verkundige om 10 uur en alles was ok. Je was nog nog niet helemaal indaald maar ik was net 38 weekies en 2 dagen zwanger dus dat zou nog wel goed komen. Daarna hebben ik en je vader nog boodschappen gedaan en het huis opgeruimd thuis.

s' Avonds rond 7 uur was ik niet zo lekker en ging op de bank liggen om me soapies en series te kijken. Dat tenminste de bedoeling kon me niet goed concenteren op de tv omdat ik last had van krampen die steeds erger werden en steeds vaker kwamen. Ik dacht dat het voorweeen waren en dat ze wel weg zouden gaan. Papa vertrouwde het niet en belde eerst oma op of hij wel kon gaan douchen want hij wou me niet zo achterlaten beneden. Op advies van oma belde papa de verloskundige zij zei dat ik weeen had maar als me vliezen nog niet gebroken waren dan hoefde ik nog niet naar het ziekenhuis te komen. We gingen snel naar boven om de tas voor het ziekenhuis in te pakken op het moment dat ik naar beneden toe wou braken mijn vliezen en verloor me vruchtwater. De buurman was zo lief ons naar het ziekenhuis toe te rijden eenmaal daar aangekomen bleek dat ik al 6 cm ontsluiting had en ik zou volgens de verloskundige om 24:00 voledige onsluiting hebben. Om 23:00 had ik voledige onsluiting en mocht ik gaan persen. Gelukkig waren op opa en oma uit Zoetermeer net geariveerd en kon oma nog bij de bevalling aanwezig zijn. Na 3 kwartier persen moesten ze de vaccuumpomp erbij halen. Dit omdat je op je zij lag en niet wou draaien en ik jou niet met de persweeen eruit kon krijgen. We hadden ook nog pech dat de vaccuumpomp lek was en valse lucht zoog. Al met al kwam je om 23:55 op de wereld. Ons kleine wereldwondertje. Papa en Mama zijn heel blij met jou. Op zaterdag 20 mei mochten naar huis toe.
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 9 juni 2006 om 11:52:
Mijn zoontje heet ook dylan


Mijn zoontjuh zijn tweede naam is Dylan :d
ik heb nog geen kids maar zou ze zeker graag krijgen onze tijd komt wel...
ik wou ff zeggen dat mn beste vriendin gister ochtend is bevallen van haar 2e kleine een dochtertje gabreila jasmien.
na 4 jaar proberen toch nog gelukt en ze was al een week over tijd alles is gelukkig goed verlopen en ze is al weer thuis...vanmiddag ff bij der kijken hihi ben zo trots op haar...

(k)(k)(k)
 
Leuk joh!
Gefeliciteerd
 
Hey mamastyle wa is de roepnaam dan???

Gefeli milena:d

(K)(K)
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 10 juni 2006 om 19:06:
Hey mamastyle wa is de roepnaam dan???


Hij heet Tommy :D
 
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 9 juni 2006 om 10:39:
zo ben ik dus ook.
Vind het ook dood eng hoor! voor je het weet heb je alle verandwoordelijkheid over zo'n klein mensje. Aan de ene kant vind ik het geweldig en zie alle dingen voor me, hoe ik het zou doen etc etc, maar aan de andere kant vind ik het toch wel eng hoor.

Ik doe wel lekker nuchter erover. Maar dat komt omdat ik er niet over nadenk.
Komt allemaal goed !


Ja zo denk ik er ook over...je kan ook niks anders als afwachten en kijken wat er op je afkomt.
 
Uitspraak van permanent verbannen op zondag 11 juni 2006 om 17:07:
Ja zo denk ik er ook over...je kan ook niks anders als afwachten en kijken wat er op je afkomt


inderdaad en hij moet er toch uit:D
 
Hahaha...jah dat zeker wel :)
 
Uitspraak van permanent verbannen op dinsdag 13 juni 2006 om 09:53:
Hahaha...jah dat zeker wel

zo naar de VK dus dan hoor ik wel hoe het gaat! ben benieuwd.